Plasenta previa

Selam kızlar, bende 17. haftaya giriyorum bugün doktorum plesantenin hala aşağıda olduğunu söyledi. 11. haftada da aynıydı. Rahmi tam kapatmış..Bu aylardan sonra yukarı çıkması bekleniyor dedi..Onun dışında pek bişi söylemedi...Sadece kanamalara yol açar eğer çıkmazsa dedi...Okuduğum kadarıyla aslında baya ciddi bişi...Korkmaya başladım moralim çok bozuk. Çalışann biriyim nasıl dinlenebilirim ki......
Kıslar, sizce bu haftalardan sonra çıkma ihtimali var mı?? Ne yapmam gerekiyor?? Fikirlerinize ihtiyacım var?????

Son düzenleme:

Geçmiş olsun öncelikle.Aslında bu haftalarda aşağıda olması normal rahim büyüdükçe yukarı çekiliyo.Benim yukarı çıkmadı ve 24.haftada kanamalarım başladı.Sürekli yattım,hastaneye yattım çıktım son 1 ayım da hastanede geçti.Hastanede tuvalete bile kalkmadan yattım.Bir sabah hastane yatağımda kıpırdamadan yatarken şiddetli kanamayla uyandım ve erken doğum yaptım.Çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu.
Çok çok dikkat et kendine.Gerçi haftan daha erken bu haftalarda pek kanama olması beklenmez ama sen tedbiri elden bırakma.Çok ayakta kalmamaya çalış çok yürüme ilişki kesinlikle yasak.Benim de 16.haftada teşhis kondu doktor bu haftalarda normal diyerek bişeyi kısıtlamadı aslında ama ben kendim çok dikkat ettim.Ne kadar basit gibi görünse de gerçekten ciddi bir sorun ama senin için henüz değil.Yukarı çıkma ihtimali çok yüksek.Onun için henüz canını sıkma.Sadece dikkat kendine.Doktoruna da danış neleri yapmamalıyım diye.Plasenta previa olup hiç problem yaşamayan da var.İnşallah bir sonraki kontrolde yukarı çıkmış olur.

Tşk ederim canım inş. bir sonraki kontrolümde yukarı çıkmış olur ( Bu sorunu en başından beri hiç yaşamayan var mı merak ediyorum. Yoksa bebeğin eşi ilk aşağıda olup her defasında sonradan mı yukarı çıkar..Yoksa benim gibi olanlarda baştan beri mi problem var????Doktor ilişkiyi felan yasaklamadı dinlen bile demedi hepsini ben okuduğum kadarıyla öğrendim..Acaba doktorumun bu uyarıları yapmaması normal mi? beklemeli miyim onuda bilmiyorumki off yaa Allahtan herşeyin hayırlısı inş. herşey yolunda gider ve yavrumu sağ salim vaktinde kucağıma alırım

Yok canım herkeste aynı şey olmuyo.Embriyo kendine tutanacak en sağlam yeri seçiyo.Araştırdıysan biliyosundur daha önce kürtaj olmuş çok doğum yapmış veya rahim operasyonu geçirmiş kişilerde sık görülüyomuş bu.Benim 1 kürtaj ve 1 normal doğum+kürtajım vardı.Bana da o haftalarda bişeyi yasaklamadı doktor.Ben okudum da kendim önlem aldım.Kendini çok kısıtlama ama dikkat et yine de.Bir sonraki kontrolünde çıkmışsa zaten sorun yok.Tekrar aşağı inmesi gibi bişey yok çünkü.

Canım benim ilk gebeliğim kısmet demekki...Bekleyip göreceğiz...Verdiğin bilgiler için tşkler.

merhaba,hepinize geçmiş olsun.bişi merak ediyorum.bebeğin rahim ağzına yakın olmasıyla bu plasenta previa aynı şeymi kızlar.

bende de plesenta previa vardı. 38+0 da aşırı kanamayla sezeryan oldum. bu durumda olanlar kendilerine çok dikkat etsinler. mümkünse özelde doğum yapsınlar. ben bakırköy devlet hastanesine gidiyordum. orda kanama olmadan bebeği alamayacaklarını söylediler ve gerçekten öyle oldu. bi gece aşırı bir kanamayla sezeryan oldum aynı hastanede. allahtan bebeğim sağlıklı doğdu. herkese sağlıklı doğumlar diliyorum

meraba kızlar benimde plesantam aşağadaymış ama doktor normal doğumu engellemez dedi 37haftaya giriyorum ve doktorum normal doğum yap diyor ısrarla kanamayla başlarsa doğumun sezeryana alırız diyor bu konu hakkında fikri olan var mı riske girmiş olur muyum?

İyi akşamlar...Canım senin plasente rahmi tam kapatmışmı benim öyle...Bu arada hiç kanaman oldu mu??Son olarak hangi doktora gidiyosun..Bende de var doktorum tam olarak teşhisini koymadı ama 16. haftada hala aşağıda dedi. Bakalım inş. bu gittiğimde yukarı çıkar....

cnm tam kapatmamış kısmi bile kapatmıyor sadece normal olması gereken yerden daha aşağadaymış. benimde 28.haftadan beri var yaklaşık bu durum çok yorma kendini dedi doktor valla çok doktor değiştirdim cnm ya senin eğer haftası 16.haftaysa yukarı çıkma ihtimali var. benim şükür hiç kanamam olmadı. ama normal doğumum kanamayla başlar diye çok korkuyorum

benim üstteki yazımı okumadın galiba tatlım. banada normal doğum yapabilirsin dediler ! bide kanama olmadan sezeryan olmaz dediler. ikinci şık oldu ve aşırı kanama sebebyle kızımda solunum problemi oluştu ve 5 gün küvözde kaldı. normal doğum dahada tehlikeli bu tip durumlarda. bebek büyüdükçe rahimdeki baskı artacak ve kanama riski en yükseğe çıkacak. bence en mantıklısı 38. haftada kanama olmadan bebek alınmalı. bunuda ancak özel hastaneler yapar.

Dün doktordaydım ama malesef eşi hala aynı yerinde.Doktor hala umudum var çıkabilir dedi..Onun dışında kanamalar olabilir ama genellikle doğuma yakın olur dedi...Bu tip hastaların %70 inde kanama yaşanmıyor dedi..Kısacası bana korkulacak bişi yok dedi..Sadece doğumun sezeryanla olur dedi...Ama okuduklarım öyle yazmıyor...Doktorumda yılların kadın doğumcusu..Anlamadım gitti yaaa....Offfffffff

Canım inşallah yukarı çıkar daha çok erken bir haftadasın.Bana da doktorum aynı şeyleri söylemişti ama maalesef ben o şanslı %70'in içinde olamadım.24.hafada başladı kanamam.Doğumdan sonra doktorla konuşunca onun beni tediirgin etmemek için çok fazla bişey söylemediğini anladım.Amacım seni korkutmak değil sakın yanlış anlama.Bu dertten çoook çekmiş biri olarak çok dikkat et kendine.Herkeste aynı şey olacak diye bişi yok tabi ama sen kendine dikkat edersen için rahat eder.Ben erken doğum da yapmış olsam içim çok rahattı çünkü ben elimden geleni fazlasıyla yapmıştım.Hastane odasında kıprdamadan nefes almaya bile korkarak 1 ay yattım.Yine de erken doğumu engelleyemedik.Bazı şeyler bizim elimizde değil.İnşallah problem yaşamadan devam edersin.Kendine çok ama çok dikkat et.Mümkün olduğunca ayaklarını biraz yukarı kaldırıp yat dinlen.Sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Tşk ederim canım..Hafta içi iş yapmıyorum işten gelince yemek ve bulaşık o kadar..Ama h.sonları mesela dün eşimle iş yaptık o evi süpürüp silmesine rağmen tuvalat banyo toz almak ütü bana kaldı akşam belim sırtım her yerim ağrıyordu..Yapmayım diyorum ama içim rahat olmuyorki..Eşimde kızıyor zaten
Canım sen kaçıncı haftada doğum yaptın peki??

canım anladığım kadarıyla seninkide plasenta previa totalis aynı sıkıntıyı bende yaşadım oğlum şimdi 8.5 yaşında.bana doktor bardak dahi kaldırmayacaksın demişti.o yüzden çok dikkat etmelisin.ben 5 aydan sonra sürekli sol tarafıma doğru yattım.33. haftada doğum yaptım .doktorum 32 ve 33.haftalar riskli demişti.birde bebeğin ağırlığı 2500 gr mı geçerse her an olabilir demişti.gerçekten de oğlum 2650 gr ken yoğun kanamayla doğum yaptım.
asla ayakta kalma.kendine dikkat et.inşallah sıkıntısız bir şekilde bebeğini kucağına alırsın

canım benimde ilk hamileliğimdi ve risk grubunda değildim ama oldu işte.bide benim doktorum da bana hiç bişey söylememişti.doktorum şehir dışındaydı.ve tesadüfen başka bir hastanede öğrendim.Allah razı olsun diğer doktordan.beni korkuttu ama iyiki anlatmış durumu.yoksa ciddiyetinten bihaberdim.ama senin için daha erken bakalım belki çıkar yukarı plasentan.ama çıkmazsada felaket tellallığı yapıyo demede gerçekten dikkat et kendine .ne kadar geciktirirsen o kadar iyi olur doğumu canım.bunun içinde yapman gereken tek şey dinlenmek yani yatmak.Allah gönlüne göre versin canım.inşallah rahat bi şekilde ve sağlıklı bir doğum yaparsın.emin ol dualarım seninle.

İyi dileklerin için saol canım..İş yerinde masa başındayım artık çok kalkmamaya özen gösteriyorum..Evdede eşim destekçim saolsun..
Ama ben ilerki dönemlerde daha dikkatli olmam gerekeceğinden bebeğimin alışverişini haftaya yapmak istiyorum..Erken değil dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…