Plasenta previa

merhaba arkadaşlar,
35 hafta 4 günlükken 2 temmuzda bebişim doğdu. doğumdan 1 gün önce düzensiz kasılmalarım başladı zaten hastanedeydim yoğun bakıma aldılar. iv prepar alıyordum dozunu yükselttiler kasılmaları durdurmak için fayda etmedi. aynı zamanda 6 saatte 2 şer adet nidilat vermeye başladılar malesef onun da faydası olmadı. dr um daha fazla bekleyip bebeği strese sokmak istemedi ve ertesi sabah sezeryana girdik. ameliyattan önce 6 ünite kan hazırlandı. 2 ünitesini sezeryandan önce 1 ini de sezeryan sırasında verdiler, diğerlerine gerek kalmadı. hamileliğim boyunca ve doğumdan önce hiç kanamam olmadı. ameliyat sırasında rahim içinde kanama olmuş ve rahim içinde örgü şeklinde dikişlerim var.çok şükür ki rahmin alınmasına gerek kalmamış. ve kanama riskini azaltmak için sezeryan kesisi yukarıdan aşağıya doğru olmuş.

ben ameliyattan sonra 2 gece yoğun bakımda yavrumda yenidoğan yoğun bakımda kaldı. solunum problemi olmuş. doğumun ertesi günü beni tekerlekli sandalye ile yavrumun yanına gönderdiler. onu gördüm ve kucağıma alıp koklayamadım emziremedim küçük kızımı benim için çok zordu.

2 gün sonra kavuştuk nihayet. bu eşsiz duyguyu yaşattığı için rabbime hergün şükrediyorum.

kızım 47,5 cm ve 2770 g. doğdu. 4. gününde sarılıktan dolayı fototerapi aldık akşamdan sabaha kadar. dr lar sarılıktan çabuk kurtulmamız için mama tavsiye ettiler, hiç istemeyerek onu da verdik. şimdi 17 günlük olduk ve mamayı da kestik.

hastanede aralıksız 31 gün kaldım, çok zor günler geçirdim ama inanın ki hepsini unuttum gitti.

allah hepimize ve yavrularımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin...

:nazar:
iyiki dogdun zeynepppp,iyiki dogdun iyiki dogdunnnn zeynep:)

canım çok sevindim ohhhrahatladım valla:)darısı bana inş.24. haftaya giriyorum inş .zor günler geçti bak:)

slm arkadaşlar bende de plasenta previa var.okadar çok korkuyrm ki bebeğime bişy olacak diye.30.haftadayım.rahim alınma olayı falan diye okudum nekadar doğru bu?

merhaba arkadaşlar,
35 hafta 4 günlükken 2 temmuzda bebişim doğdu. doğumdan 1 gün önce düzensiz kasılmalarım başladı zaten hastanedeydim yoğun bakıma aldılar. iv prepar alıyordum dozunu yükselttiler kasılmaları durdurmak için fayda etmedi. aynı zamanda 6 saatte 2 şer adet nidilat vermeye başladılar malesef onun da faydası olmadı. dr um daha fazla bekleyip bebeği strese sokmak istemedi ve ertesi sabah sezeryana girdik. ameliyattan önce 6 ünite kan hazırlandı. 2 ünitesini sezeryandan önce 1 ini de sezeryan sırasında verdiler, diğerlerine gerek kalmadı. hamileliğim boyunca ve doğumdan önce hiç kanamam olmadı. ameliyat sırasında rahim içinde kanama olmuş ve rahim içinde örgü şeklinde dikişlerim var.çok şükür ki rahmin alınmasına gerek kalmamış. ve kanama riskini azaltmak için sezeryan kesisi yukarıdan aşağıya doğru olmuş.

ben ameliyattan sonra 2 gece yoğun bakımda yavrumda yenidoğan yoğun bakımda kaldı. solunum problemi olmuş. doğumun ertesi günü beni tekerlekli sandalye ile yavrumun yanına gönderdiler. onu gördüm ve kucağıma alıp koklayamadım emziremedim küçük kızımı benim için çok zordu.

2 gün sonra kavuştuk nihayet. bu eşsiz duyguyu yaşattığı için rabbime hergün şükrediyorum.

kızım 47,5 cm ve 2770 g. doğdu. 4. gününde sarılıktan dolayı fototerapi aldık akşamdan sabaha kadar. dr lar sarılıktan çabuk kurtulmamız için mama tavsiye ettiler, hiç istemeyerek onu da verdik. şimdi 17 günlük olduk ve mamayı da kestik.

hastanede aralıksız 31 gün kaldım, çok zor günler geçirdim ama inanın ki hepsini unuttum gitti.

allah hepimize ve yavrularımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin...

Tebrik ederim.Analı babalı sağlıokla büyüsün inşallah.Çekilen her sıkıntıya değiyolar.Yaşananlar unutuluyo.Hele bir de gülmelere agulara başlasın o zaman tadından yenmiyo.

slm arkadaşlar bende de plasenta previa var.okadar çok korkuyrm ki bebeğime bişy olacak diye.30.haftadayım.rahim alınma olayı falan diye okudum nekadar doğru bu?

Sezaryende arahim içi kanama durdurulamazsa son çare olarak rahim alınıyomuş.Takılma sen onlara.Güzel düşün güzel olsun.O çok düşük bir ihtimal.

salı günü su geld, diye dr a gittim.. alttan baktı.. bebeğin eşinin aşağıda olduğunu gördü.. ve dün akşam kanamam oldu.. o durumda vajinal muayene yapılmazmış... ama yapmıştı artık eşi farkedene kadar. doktorum çok ii bir perinatolog.. ama şimdi çok korkuyorum bişi olacak diye.. kanama durdu ama ya yine olursa

merhaba istanbuldaysanız doktorunuzun adını alabilir miyim acaba? ben başından çok üzücü bi hikaye geçmiş ama yaşadığına avunan biriyim.burada o kadar previa hikayesi okudum ama kimse benim yaşadıklarımı yaşamamış.moral bozmak istemem ama ben yaklaşık 2 ay önce previa totalis yüzünden 27 haftalık gebeyken ani kanamayla sezeryana alındım bebeğim 2 gün yaşadı ben az kalsın ölüyordum.plasenta bir önceki sezeryan dikişine yapışmış az kalsın rahmimi de alıyolardı çok kan kaybettim.üstelik doktorum cerrahpaşa da prof ama bana yat dinlen falan demedi.hangi doktora güveneceğimi şaşırdım.tekrarlama riski var ama ben 4 ay sora belki yine denerim şu aşamada iyi bir dr arıyorum...

Ben varım canım.Zaten kanama nedeniyle hastanede yatıyodum.33+4'te hastanede sabah 5'te kanamayla uyandım baya yoğundu.Doktorum geldi öğlene kadar izleyelim dedi.Çünkü benim o güne kadar hep kanama başlar saatler geçtikçe azalır ertesi gün kesilirdi.2-3 saat takip edildi ama hiç azalma olmadı.Doktor baktı rahimde açılma var öğlen sezaryene alıyoruz dedi.Ben bir kaç gün daha idare etmez mi dedim eğer bugün almazsak daha yoğun bi kanamayla çok acil ameliyata almamız gerekecek dedi.Bu şekilde kalmanın ne sana ne bebeğe faydası var dedi ve öğlen kanamalı bi şekilde girdim ameliyata.Genel anesteziyle oldu.Ben epidural istemiştim ama doktorum yapmadı.Eğer işimiz uzar sen stres olursan bizi de strese sokarsın dedi.Çok şükür sağlıkla aldım oğlumu kucağıma.Hiç küvöze girmedi.Doktorumun dediği tam zamanında almışız içerde ultrasonda gözükmeyen kocaman bir kan pıhtısı varmış.
Benim doktorum korkutmak yerine tam tersine her gittiğimde hastanede yattığım her gün geldiğinde korkulacak bişey olmadığını bi çok insanın başına geldiğini söyledi.Hep rahatlattı beni.Tedbirli ama beni strese sokmayacak şekilde yaklaştı hep.İş bitince anlattı aslında kendisinin de ne kadar korktuğunu :)))
Sonuç güzel olunca yaşanan herşey unutuluyo.Bu günlerde geçecek.32.hafta bitti mi tamamdır korkmayın kaldı ki 27 haftalık doğanlar bile yaşıyo.
İnşallah sağlıkla ve zamanında alırsınız kucağınıza.

ben malesef 27 haftada doğurdum ama kader... oğluşum 2 gün yaşadı,permatüre sendromları yüzünden ,yaşasaydı sakat olacaktı Rabbim belki de bize acıdı da oğlumu cennet kuşu yaptı.ama ben hala acısını yaşıyorum.totalis olmasaydı şu an hala hamile olacaktım ve doğuma 1 ay olacaktı bu mübarek günleri istemeden de olsa oruç tutamıyarak namaz ve kur'anla geçirecektim ama kısmet işte elden ne gelir..sizin doktorunuz şayet istanbuldaysanız kimdi acaba ismini ve adresini alabilirmiyim?ben proflara gittim ama memnun kalmadım malesef..

benden bir tavsiye mutlaka tam teşekküllü bir devlet hastanesine gidin ve orda doğurun.ben cerrahpaşaya gitmeseydim belki de rahmim şu an olmayacaktı.özel hastanelerde hiç uğraşmayıp rahmi alıyolar.

herkese selam kızlar,size hikayemi anlatmak istiyorum.böylelikle belki size bir örnek ya da ibret olurum da aranızda previayı hafife alıp holayıp zıplayanınız varsa titreyip kendine gelir ve önlemini alır.gerçi herşey kader sen naparsan yap Allah karnındaki bebişin yaşamasını emretmişse sen ne yaparsan yap o zaten yaşar.ama gene de biz kullar önce eşeğimizi sağlam kazığa bağlıcaz sonra tevekkül edicez di mi?
neyse gelelim benim hazin hikayeme..bana da renkli dopler ultrasonu sırasında yaklaşık 4 aylıkken plasenta previa totalis tanısı kondu.dr bana bu sendromda en kötü olasılığın rahmin alınması,çok kan kaybedilmesi falan olduğunu söyledi oan bunu çok önemsemedim nedense çünkü aynı anda kız gibi görünen bebişimin erkek olduğunun şaşkınlığı içindeydim eşim erkek istiyordu çünkü 10 yaşında bikızımız var.neyse gel zaman git zaman gittiğim özel hastanenin vasat doktoru bana totalisin devam ettiği taktirde bu hastanede ameliyatımın lamayacağını tam teşekküllü biyere gitmemi söyledi ben de cerrrahpaşada prof olan bi doktorun özeline gitmeye başladım.bana yapmam ya da yapmamam gereken hiçbişey olmadığını söyledi.ilerki haftalarda kanamam olabileceğini söyledi.kanamam olursa da onu arayıp cerrahpaşaya koşmamı söyledi o kadar.27.haftaya dek hiç şikayetim kanamam olmadı.okulun kapanmasınıdan 1 hafta önceydi,kalkıp biraz evi süpüreyim heryer leş oldu dedim demez olaydım(ama kader işte..)kendimi biraz yormuşum demekki bi iki saat sora tuvalete gittiğimde çamaşırımda azcık kahverengi leke vardı panik oldum doktorumu aradım,bana buraya kadar gelme(beylikdüzünde oturuyorum o mecidiyeköyde) şimdi yorulma,yarın bahçelievler medikanada
düzgün bey var ona git dedi.salı günüoldu kardeşim aldı beni hastaneye götürdü ultrason,nst falan..herşey yolundaydı bebşişm iyiydi..progestan ve magnesyum verdi yolladı.ertesi sabah kızımı okula yolladım,yatağa uzandım,içimden dualar ederken birden içimden birşey boşandı sanki idrarımı tutamıyormuşum gibi ,tabi ani bir kan boşalmsıyla şoka girdim doktorumu ve eşimi aradım hemen cerrahpaşaya koştuk.hayatımda ilk defa gitmişim,kimseyi tanımıyorum,nerede ne var bilmiyorum,doktorum da sağolsun ameliyatım var gelemiyorum demezmi,neyse ordakilere haber vermiş herkese tarık beyin hastasıyım alttan muayene yasak previa totalisim diorum bozuk plak gibi.neyse ben hastaneye yatışım olcak diye düşünürken yatışım oldu odaya geçtik annem kardeşim geldi odada oturuyoruz sohbet muhabbet derken bi tuvalete gidiyim dedim ama ne gidiş tuvalette otururken bi kanama daha ama bitmiyo 2 bardak falan.sora hemen acil sezaryena aldılar herşey korkunçtu hayatımın en berbat anları kelimelerle anlatamam daha uzatmıyorum ameliyata girerken daha çok küçük nasıl yaşar diye ağlıyordum meğer ben de ölüyormuşum 8 ünite kan verdiler eşimden rahmimi almak için imza almışlar ama son anda kurtarmışlar.1 gece yoğun bakımda kaldım 3gün de serviste.korkunç gaz sancıları çektim.ağrılar yüzünden bebişimin olduğu yoğun bakıma gidemedim iyiki de gidememişim,Eymen'im iki gün yaşadı yavrukuşum cennet kuşu oldu.belki de onu görseydim şimdi daha kötü olacaktım.işte benim hikayem kızlar..arada daha anekdotlar var da iftar olamk üzere daha sofrayı kurmadım geç kaldım ama kalkamıyorum.şimdiyse korunma sürecindeyim bi prof.a daha gittim ben napıyım terar hamile kalıyımmı gene aynı şeyler olurmu diye,olabilir dedi.ve olursa alınacak bi önlem yokmuş.tekrar aynı acıları yaşamaya cesaretim şu an yok ama kaybettiğim yavrumu yeniden istiyorum hastaneden eli boş ayrılmak ne kadar acı biliyormusunuz?ya da acılar içinde gaz sancısı çekerken yanımda yavrum yokken diğer odalardan bebiş ağlamalrını duymak nası bi histir ancak yaşayan bilir.Allah düşmanıma yaşatmasın.en acısı da göğüslerimdeki süt sızısıydı.göğüslerim sertleşti.çok acımaya başladı.arada sızlıyordu o anda yaşamayan yavrumun rızkı diyordum ağlıyordum.ağlayan bebekleri duyunca da benim yavrum hiç ağlamadı,hiç gaz sancısı çekmeyecek,o burdaki bebeklerden daha şanslı cennet elbiseleri içinde koşup oynuyor diye düşünüp teselli ediyordum kendimi...
işte kızlar benim hikayem..umarım başınızı ağrıtmamışımdır..iftar oldu top patladı ben daha oruç açmadım.Rabbimden bu mubarek günlerde dileğim hepiniz bebişlerinizi sorunsuz bi şekilde kucağınıza almanız ve benim yaşadıklarımı yaşamamanız...

ben malesef 27 haftada doğurdum ama kader... oğluşum 2 gün yaşadı,permatüre sendromları yüzünden ,yaşasaydı sakat olacaktı Rabbim belki de bize acıdı da oğlumu cennet kuşu yaptı.ama ben hala acısını yaşıyorum.totalis olmasaydı şu an hala hamile olacaktım ve doğuma 1 ay olacaktı bu mübarek günleri istemeden de olsa oruç tutamıyarak namaz ve kur'anla geçirecektim ama kısmet işte elden ne gelir..sizin doktorunuz şayet istanbuldaysanız kimdi acaba ismini ve adresini alabilirmiyim?ben proflara gittim ama memnun kalmadım malesef..

Çok acı yaşadığın.Benim de bundan önce kayıplarım olduğu için sen çok iyi anlıyorum.Önce allah'ın sonra da doktorumun sayesinde kavuştum ben yavruma.Onun dikkati ve özeni sayesinde.Sana özelden yazarım adını.Plasenta previa çok önemli bir durum.Mutlak yatak istirahati lazım kanama durumunda.Ama şu da var ben hastanede yatağımda yatarken kanamayla aynı gün sezaryene alındım.Yani olacağın önüne pek geçemiyosun.Yine de tedbirli olmakta fayda var tabi ilerde keşke dememek için.En azından ben elimden geleni yaptım içim rahat gerisi Allah'a kalmış diyosun.İnşallah sağlıkla alırsın sen de zamanı gelince bebişini kucağına.

selam kızlar.8 haftalık hamileğim, perşembe gününden beri sabahları kan geliyor ve sonra kesiliyor doktorum dinlenmemi tavsiye etti. bir hafta yatış ve ilaç tedavisi verdi.moral bozukluğu ve tedirgin bekleyiş de cabası... ilk bebeğimi de doğumdan bir kaç saat sonra kaybetmiştim. düşecek mi kalacak mı merak ediyorum...

selam kızlar.8 haftalık hamileğim, perşembe gününden beri sabahları kan geliyor ve sonra kesiliyor doktorum dinlenmemi tavsiye etti. bir hafta yatış ve ilaç tedavisi verdi.moral bozukluğu ve tedirgin bekleyiş de cabası... ilk bebeğimi de doğumdan bir kaç saat sonra kaybetmiştim. düşecek mi kalacak mı merak ediyorum...

Başın sağolsun.Yat bol bol dinlen.İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

Başın sağolsun.Yat bol bol dinlen.İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

teşekkür ederim canım...ben de öyle yapıyorum.şu sabah saatlerinde kalkmamın nedeni acaba yine akacak mı diye bekleyişim...bütün gece karın bölgemi dinledim...bekliyorum işte...

Bende 21 haftalık hamıleyım ve son kontrolumde plesentanın asagıda oldugunu ogrendım,zaten ılk gebelıgımden farklı agrılar oluyordu kasılarımda demekkı bundanmıs,yukarı cıkma ıhtımalı ıcın dua edıyorum.ılerleyen haftalarda olumsuzluklarla karsılasmaktan cok korkuyorum cunku kucuk bır sehırde acıl durıumlarda hastane amelyathane doktor ımkanları kısıtlı oluyor. Bırde gobegım sankı son ayımdaymısım gıbı buyuk buda plesenta prevlayı tetıkleyen bır durummu acaba, bılgısı olan var mı???

Bende 21 haftalık hamıleyım ve son kontrolumde plesentanın asagıda oldugunu ogrendım,zaten ılk gebelıgımden farklı agrılar oluyordu kasılarımda demekkı bundanmıs,yukarı cıkma ıhtımalı ıcın dua edıyorum.ılerleyen haftalarda olumsuzluklarla karsılasmaktan cok korkuyorum cunku kucuk bır sehırde acıl durıumlarda hastane amelyathane doktor ımkanları kısıtlı oluyor. Bırde gobegım sankı son ayımdaymısım gıbı buyuk buda plesenta prevlayı tetıkleyen bır durummu acaba, bılgısı olan var mı???

Bu dertten çok çekmiş biri olarak zamanla yukarı çıkmasını yürekten diliyorum.Karnının büyüklüğünün plasentayla hiç alakası yok.Benim karnım hiç büyük değildi.O tamamen yapınla alakalı.Sen hareketlerine çok dikkat et gerçi doktorun neleri yapmaman gerektiğini söylemiştir.Gerçi çok erken bir haftadasın bu haftalarda aşağıda olması normal karşılandığı için pek kısıtlamıyolar.Ama sen yine de çok dikkat et.İnşallah sorunsuz geçer ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

Benim her iki gebeliğimde de plasenta previa vardı. Her ikisinde de 10. haftamda çok yoğun kanamalarım başladı. İlkinde kimse yatmam dinlenmem gerektiğini söylemedi bana, nereden bilebilirdim ki öyle olacağını... İlk bebeğim için 3 gün bile durmaz ölür demişlerdi ama 25 hafta dayandı bebeğim, doğduktan sonra da yaşamaz dediler yine yanılttı doktorları ve 82 gün yaşadı. Büyük ölçüde kurtarmıştı kendini, mikrop kapmasaydı belki hala bizimle olacaktı ama benimle kalmasını istemek bencillik olurdu :( İkincide yine aynı sorunları yaşadım 28 hafta bile durmaz dediler yine ama bu sefer tecrübeliydim sadece tuvalete gitmek için kalktım yataktan. Banyo yapmadım, yemeğimi yatakta yedim, eğilmedim, oturmadım, 1 kilo bile ağırlık kaldırmadım, evden sadece hastaneye gitmek için çıktım ve 34 haftaya kadar büyüttüm bebeğimi. Son zamanlarda rahatlayıp oturmasaydım, ayağa kalkmasaydım, banyo yapmasaydım belki daha da büyüyecekti bebeğim. İlkinde de beni uyarsalardı sürekli yatmam gerektiğini söyleselerdi belki o da kucağımda olabilirdi şimdi. Kızlar ne yaparsanız yapın olacakların önüne geçemezsiniz belki ama yine de elinizden geleni yapın. Çevrenizdeki herkesin hayatı hızla akıp giderken sizinki aylarca duruyor ama o kokuyu duymak için zor da olsa herşeye değer.

Benim her iki gebeliğimde de plasenta previa vardı. Her ikisinde de 10. haftamda çok yoğun kanamalarım başladı. İlkinde kimse yatmam dinlenmem gerektiğini söylemedi bana, nereden bilebilirdim ki öyle olacağını... İlk bebeğim için 3 gün bile durmaz ölür demişlerdi ama 25 hafta dayandı bebeğim, doğduktan sonra da yaşamaz dediler yine yanılttı doktorları ve 82 gün yaşadı. Büyük ölçüde kurtarmıştı kendini, mikrop kapmasaydı belki hala bizimle olacaktı ama benimle kalmasını istemek bencillik olurdu :( İkincide yine aynı sorunları yaşadım 28 hafta bile durmaz dediler yine ama bu sefer tecrübeliydim sadece tuvalete gitmek için kalktım yataktan. Banyo yapmadım, yemeğimi yatakta yedim, eğilmedim, oturmadım, 1 kilo bile ağırlık kaldırmadım, evden sadece hastaneye gitmek için çıktım ve 34 haftaya kadar büyüttüm bebeğimi. Son zamanlarda rahatlayıp oturmasaydım, ayağa kalkmasaydım, banyo yapmasaydım belki daha da büyüyecekti bebeğim. İlkinde de beni uyarsalardı sürekli yatmam gerektiğini söyleselerdi belki o da kucağımda olabilirdi şimdi. Kızlar ne yaparsanız yapın olacakların önüne geçemezsiniz belki ama yine de elinizden geleni yapın. Çevrenizdeki herkesin hayatı hızla akıp giderken sizinki aylarca duruyor ama o kokuyu duymak için zor da olsa herşeye değer.

merhabalar.ilk bebeğiniz için başınız sağolsun,ikincisini güle güle büyütün..sizi bulduğum iyi oldu çok heyecanlandım.bende de previa totalis vardı ikinci bebeğimde,4 ay önce doğum yaptım(10 yaşında bi kızım var)27 haftalıkken kanamam oldu ve sezeryanla alındı bebeğim 3 gün yaşadı.bana da yat kalkma denmedi kader işte.ve ben şimdi tekrar hamilelik düşünüyorum ama tekrarlama riski var ve tedirginim,aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.siz ne tavsiye edersiniz?tekrar etme riski çokmu?napsam hangi doktora gitsem kafam çok karışık.ailem beni vazgeçirmeye çalışıyor ama ben istiyorum.fakat yine tekrarlarsa çok tehlikeli rahmimi kaybedebilirmişim zaten kanamam son anda durmasaydı alacaklardı eşimden imza almışlar.rahim dışında,diğer organlara,mesaneye kadar ilerleyebiliyomuş plasenta.mesane de zarar görebilirmiş.çocuk sahibi olayım derken hayatımdan bile olabilirim.ama tabi herşey kısmet biliyorum.yolda yürürken bile ölünebilir.yine de acaba benim durumumda birinin hamile kalması bile bile lades demek mi diyorum bazen.korkmamak elde diil.beş altı ay yataktan kalkmadan engelli gibi nası yaşanır başkalarına muhtaç bi şekilde.kızıma nası bakıcam herşeyden önce.ona haksızlık gibi sanki.öte yandan erken doğum sonucu bebeğimde kalıcı arazlar olursa?sırf benim diil kızımın da hayatı tümden değişecek ona kardeş yapayım yalnız kalmasın derken omuzlarına hayatı boyunca ağır bir yük koymuş olacağım.bana sen şanslısın bir yavrun var anneliği tattın,bazı kadınlar ilk doğumlarında previa yaşayıp hem bebeklerini hem de rahimlerini kaybediyolar(böyle vakalar hayli fazlaymış)fazla zorlama kızınla yetin diyolar.bunları düşününce korkuyorum.ama kendimi bi oğlum olucağına çok alıştırmıştım tüm hayallerim söndü.elinden şekeri alınmış çocuklara döndüm.ne dersem diyim işte...herşey kader kader kader...Rabbimin lütfu,imtihan vs vs...

10 haftalıkken doktora gittiğimde bana da plesenta önde dendi geçme ihtimali var demişti doktor.Benim kanama şikayetim yok arkadaşlar ama hamile kaldığımdan beri belimde ağrı oluyo hele ayakta biraz fazla kalayım resmen topallıyacak seviyeye geliyorum.Bu bel ağrımın sebebi plesentanın önde gelmesi mi bilmiyorum.Böyle bel ağrısı yaşayan var mı acaba? Bayramdan sonra yukarıya çıkıp çıkmadığını öğreneceğiz.Çok korkuyorum umarım normale dönmüştür..

10 haftalıkken doktora gittiğimde bana da plesenta önde dendi geçme ihtimali var demişti doktor.Benim kanama şikayetim yok arkadaşlar ama hamile kaldığımdan beri belimde ağrı oluyo hele ayakta biraz fazla kalayım resmen topallıyacak seviyeye geliyorum.Bu bel ağrımın sebebi plesentanın önde gelmesi mi bilmiyorum.Böyle bel ağrısı yaşayan var mı acaba? Bayramdan sonra yukarıya çıkıp çıkmadığını öğreneceğiz.Çok korkuyorum umarım normale dönmüştür..

Bel ağrısının bu durumla alakası yok.Ayakta fazla durmaktan olabilir.İleri haftalarda olsan ağırlaştın diycem ama daha başındaymışsın.Ayrıca bu haftalarda önde olması çok önemli değil.İnşallah çıkar da sorun yaşamazsın.Tabi her plasentası önde olan sorun yaşayacak diye bişey de yok.

Bel ağrısının bu durumla alakası yok.Ayakta fazla durmaktan olabilir.İleri haftalarda olsan ağırlaştın diycem ama daha başındaymışsın.Ayrıca bu haftalarda önde olması çok önemli değil.İnşallah çıkar da sorun yaşamazsın.Tabi her plasentası önde olan sorun yaşayacak diye bişey de yok.

cevabınız için teşekkürler.Şuan 16 haftadayım hayırlısı haftaya durumu öğreneceğim.Belimin ağrısına gelince doktorlarda doğru düzgün sebebini açıklamıyorlarki dinlen deyip geçiyorlar.haklısın ileride ağırlaştığımda kendimi düşünemiyorum hayırlısı bakalım canım iyi bayramlar...

cevabınız için teşekkürler.Şuan 16 haftadayım hayırlısı haftaya durumu öğreneceğim.Belimin ağrısına gelince doktorlarda doğru düzgün sebebini açıklamıyorlarki dinlen deyip geçiyorlar.haklısın ileride ağırlaştığımda kendimi düşünemiyorum hayırlısı bakalım canım iyi bayramlar...

İnşallah yukarı çıkmıştır.Doktor sonrası habersiz bırakma.Sen de fırsattan istifade yat dinlen belim ağrıyo diye :))) Sana da iyi bayramlar.

Back