- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
merhaba arkadaşlar,
35 hafta 4 günlükken 2 temmuzda bebişim doğdu. doğumdan 1 gün önce düzensiz kasılmalarım başladı zaten hastanedeydim yoğun bakıma aldılar. iv prepar alıyordum dozunu yükselttiler kasılmaları durdurmak için fayda etmedi. aynı zamanda 6 saatte 2 şer adet nidilat vermeye başladılar malesef onun da faydası olmadı. dr um daha fazla bekleyip bebeği strese sokmak istemedi ve ertesi sabah sezeryana girdik. ameliyattan önce 6 ünite kan hazırlandı. 2 ünitesini sezeryandan önce 1 ini de sezeryan sırasında verdiler, diğerlerine gerek kalmadı. hamileliğim boyunca ve doğumdan önce hiç kanamam olmadı. ameliyat sırasında rahim içinde kanama olmuş ve rahim içinde örgü şeklinde dikişlerim var.çok şükür ki rahmin alınmasına gerek kalmamış. ve kanama riskini azaltmak için sezeryan kesisi yukarıdan aşağıya doğru olmuş.
ben ameliyattan sonra 2 gece yoğun bakımda yavrumda yenidoğan yoğun bakımda kaldı. solunum problemi olmuş. doğumun ertesi günü beni tekerlekli sandalye ile yavrumun yanına gönderdiler. onu gördüm ve kucağıma alıp koklayamadım emziremedim küçük kızımı benim için çok zordu.
2 gün sonra kavuştuk nihayet. bu eşsiz duyguyu yaşattığı için rabbime hergün şükrediyorum.
kızım 47,5 cm ve 2770 g. doğdu. 4. gününde sarılıktan dolayı fototerapi aldık akşamdan sabaha kadar. dr lar sarılıktan çabuk kurtulmamız için mama tavsiye ettiler, hiç istemeyerek onu da verdik. şimdi 17 günlük olduk ve mamayı da kestik.
hastanede aralıksız 31 gün kaldım, çok zor günler geçirdim ama inanın ki hepsini unuttum gitti.
allah hepimize ve yavrularımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin...
merhaba arkadaşlar,
35 hafta 4 günlükken 2 temmuzda bebişim doğdu. doğumdan 1 gün önce düzensiz kasılmalarım başladı zaten hastanedeydim yoğun bakıma aldılar. iv prepar alıyordum dozunu yükselttiler kasılmaları durdurmak için fayda etmedi. aynı zamanda 6 saatte 2 şer adet nidilat vermeye başladılar malesef onun da faydası olmadı. dr um daha fazla bekleyip bebeği strese sokmak istemedi ve ertesi sabah sezeryana girdik. ameliyattan önce 6 ünite kan hazırlandı. 2 ünitesini sezeryandan önce 1 ini de sezeryan sırasında verdiler, diğerlerine gerek kalmadı. hamileliğim boyunca ve doğumdan önce hiç kanamam olmadı. ameliyat sırasında rahim içinde kanama olmuş ve rahim içinde örgü şeklinde dikişlerim var.çok şükür ki rahmin alınmasına gerek kalmamış. ve kanama riskini azaltmak için sezeryan kesisi yukarıdan aşağıya doğru olmuş.
ben ameliyattan sonra 2 gece yoğun bakımda yavrumda yenidoğan yoğun bakımda kaldı. solunum problemi olmuş. doğumun ertesi günü beni tekerlekli sandalye ile yavrumun yanına gönderdiler. onu gördüm ve kucağıma alıp koklayamadım emziremedim küçük kızımı benim için çok zordu.
2 gün sonra kavuştuk nihayet. bu eşsiz duyguyu yaşattığı için rabbime hergün şükrediyorum.
kızım 47,5 cm ve 2770 g. doğdu. 4. gününde sarılıktan dolayı fototerapi aldık akşamdan sabaha kadar. dr lar sarılıktan çabuk kurtulmamız için mama tavsiye ettiler, hiç istemeyerek onu da verdik. şimdi 17 günlük olduk ve mamayı da kestik.
hastanede aralıksız 31 gün kaldım, çok zor günler geçirdim ama inanın ki hepsini unuttum gitti.
allah hepimize ve yavrularımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin...
slm arkadaşlar bende de plasenta previa var.okadar çok korkuyrm ki bebeğime bişy olacak diye.30.haftadayım.rahim alınma olayı falan diye okudum nekadar doğru bu?
salı günü su geld, diye dr a gittim.. alttan baktı.. bebeğin eşinin aşağıda olduğunu gördü.. ve dün akşam kanamam oldu.. o durumda vajinal muayene yapılmazmış... ama yapmıştı artık eşi farkedene kadar. doktorum çok ii bir perinatolog.. ama şimdi çok korkuyorum bişi olacak diye.. kanama durdu ama ya yine olursa
Ben varım canım.Zaten kanama nedeniyle hastanede yatıyodum.33+4'te hastanede sabah 5'te kanamayla uyandım baya yoğundu.Doktorum geldi öğlene kadar izleyelim dedi.Çünkü benim o güne kadar hep kanama başlar saatler geçtikçe azalır ertesi gün kesilirdi.2-3 saat takip edildi ama hiç azalma olmadı.Doktor baktı rahimde açılma var öğlen sezaryene alıyoruz dedi.Ben bir kaç gün daha idare etmez mi dedim eğer bugün almazsak daha yoğun bi kanamayla çok acil ameliyata almamız gerekecek dedi.Bu şekilde kalmanın ne sana ne bebeğe faydası var dedi ve öğlen kanamalı bi şekilde girdim ameliyata.Genel anesteziyle oldu.Ben epidural istemiştim ama doktorum yapmadı.Eğer işimiz uzar sen stres olursan bizi de strese sokarsın dedi.Çok şükür sağlıkla aldım oğlumu kucağıma.Hiç küvöze girmedi.Doktorumun dediği tam zamanında almışız içerde ultrasonda gözükmeyen kocaman bir kan pıhtısı varmış.
Benim doktorum korkutmak yerine tam tersine her gittiğimde hastanede yattığım her gün geldiğinde korkulacak bişey olmadığını bi çok insanın başına geldiğini söyledi.Hep rahatlattı beni.Tedbirli ama beni strese sokmayacak şekilde yaklaştı hep.İş bitince anlattı aslında kendisinin de ne kadar korktuğunu :)))
Sonuç güzel olunca yaşanan herşey unutuluyo.Bu günlerde geçecek.32.hafta bitti mi tamamdır korkmayın kaldı ki 27 haftalık doğanlar bile yaşıyo.
İnşallah sağlıkla ve zamanında alırsınız kucağınıza.
slm arkadaşlar bende de plasenta previa var.okadar çok korkuyrm ki bebeğime bişy olacak diye.30.haftadayım.rahim alınma olayı falan diye okudum nekadar doğru bu?
ben malesef 27 haftada doğurdum ama kader... oğluşum 2 gün yaşadı,permatüre sendromları yüzünden ,yaşasaydı sakat olacaktı Rabbim belki de bize acıdı da oğlumu cennet kuşu yaptı.ama ben hala acısını yaşıyorum.totalis olmasaydı şu an hala hamile olacaktım ve doğuma 1 ay olacaktı bu mübarek günleri istemeden de olsa oruç tutamıyarak namaz ve kur'anla geçirecektim ama kısmet işte elden ne gelir..sizin doktorunuz şayet istanbuldaysanız kimdi acaba ismini ve adresini alabilirmiyim?ben proflara gittim ama memnun kalmadım malesef..
selam kızlar.8 haftalık hamileğim, perşembe gününden beri sabahları kan geliyor ve sonra kesiliyor doktorum dinlenmemi tavsiye etti. bir hafta yatış ve ilaç tedavisi verdi.moral bozukluğu ve tedirgin bekleyiş de cabası... ilk bebeğimi de doğumdan bir kaç saat sonra kaybetmiştim. düşecek mi kalacak mı merak ediyorum...
Başın sağolsun.Yat bol bol dinlen.İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.
Bende 21 haftalık hamıleyım ve son kontrolumde plesentanın asagıda oldugunu ogrendım,zaten ılk gebelıgımden farklı agrılar oluyordu kasılarımda demekkı bundanmıs,yukarı cıkma ıhtımalı ıcın dua edıyorum.ılerleyen haftalarda olumsuzluklarla karsılasmaktan cok korkuyorum cunku kucuk bır sehırde acıl durıumlarda hastane amelyathane doktor ımkanları kısıtlı oluyor. Bırde gobegım sankı son ayımdaymısım gıbı buyuk buda plesenta prevlayı tetıkleyen bır durummu acaba, bılgısı olan var mı???
Benim her iki gebeliğimde de plasenta previa vardı. Her ikisinde de 10. haftamda çok yoğun kanamalarım başladı. İlkinde kimse yatmam dinlenmem gerektiğini söylemedi bana, nereden bilebilirdim ki öyle olacağını... İlk bebeğim için 3 gün bile durmaz ölür demişlerdi ama 25 hafta dayandı bebeğim, doğduktan sonra da yaşamaz dediler yine yanılttı doktorları ve 82 gün yaşadı. Büyük ölçüde kurtarmıştı kendini, mikrop kapmasaydı belki hala bizimle olacaktı ama benimle kalmasını istemek bencillik olurduİkincide yine aynı sorunları yaşadım 28 hafta bile durmaz dediler yine ama bu sefer tecrübeliydim sadece tuvalete gitmek için kalktım yataktan. Banyo yapmadım, yemeğimi yatakta yedim, eğilmedim, oturmadım, 1 kilo bile ağırlık kaldırmadım, evden sadece hastaneye gitmek için çıktım ve 34 haftaya kadar büyüttüm bebeğimi. Son zamanlarda rahatlayıp oturmasaydım, ayağa kalkmasaydım, banyo yapmasaydım belki daha da büyüyecekti bebeğim. İlkinde de beni uyarsalardı sürekli yatmam gerektiğini söyleselerdi belki o da kucağımda olabilirdi şimdi. Kızlar ne yaparsanız yapın olacakların önüne geçemezsiniz belki ama yine de elinizden geleni yapın. Çevrenizdeki herkesin hayatı hızla akıp giderken sizinki aylarca duruyor ama o kokuyu duymak için zor da olsa herşeye değer.
10 haftalıkken doktora gittiğimde bana da plesenta önde dendi geçme ihtimali var demişti doktor.Benim kanama şikayetim yok arkadaşlar ama hamile kaldığımdan beri belimde ağrı oluyo hele ayakta biraz fazla kalayım resmen topallıyacak seviyeye geliyorum.Bu bel ağrımın sebebi plesentanın önde gelmesi mi bilmiyorum.Böyle bel ağrısı yaşayan var mı acaba? Bayramdan sonra yukarıya çıkıp çıkmadığını öğreneceğiz.Çok korkuyorum umarım normale dönmüştür..
Bel ağrısının bu durumla alakası yok.Ayakta fazla durmaktan olabilir.İleri haftalarda olsan ağırlaştın diycem ama daha başındaymışsın.Ayrıca bu haftalarda önde olması çok önemli değil.İnşallah çıkar da sorun yaşamazsın.Tabi her plasentası önde olan sorun yaşayacak diye bişey de yok.
cevabınız için teşekkürler.Şuan 16 haftadayım hayırlısı haftaya durumu öğreneceğim.Belimin ağrısına gelince doktorlarda doğru düzgün sebebini açıklamıyorlarki dinlen deyip geçiyorlar.haklısın ileride ağırlaştığımda kendimi düşünemiyorum hayırlısı bakalım canım iyi bayramlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?