Plasenta previa

kzılar ıyı bayramlar sızlere
bana malum bayram gelmıs gıbı degıl.uykıusuzluktan gozlerım balon oldu.sabah kızımla bayramlasmaya gıttık.
kızlar bu arda bebek yogunbakımı hastanenın cok ıyı ınsallah lazım olmaz ama aklınzıda olsun sgkıle anlasmalı bes kurus odemıyceksınız dedıler.tabı dogar dogmaz hemen babasından sgkya kayıt yaptırdık.ve yogun bakımdoktoru bugun ızınlı olmasına ragmen sabah karsı gelmıs hala ordaymıs.kasın kendını bu ıse adamıs.herkes hıc uzlmeyın ersın hanıma teslım edın rahat olun dıyorlar.sarılıgı azalmıs.doktoru yuzunde var bırazcık ama sarılık hıc takılcak bırsey degıl dedı.dun gece bıraz sutum geldı kucuk bıberonun yarısı doldu hemen dondurdum bugun bıraktım.solunum cıhazından cıakrmıslar kızımı yunu tam gordum yenı.tırnaklarını kesmısler,saclarını tarayıp bayram dıye sapka takmıslar.cıcılerıdeı avrdı ama ızık yuzudnen gıydırmemısler.
aglamamk ıcın zor gırıyorum ama her ılk gorduugmde aglamaya baslıyorum.aglayınca baglı oldugu makınede kalp ve soluk alımı bırcen dusuyor oda aglıyor .zaten 10 dakıka duuryoruz.bugun kızımla konustum gulkemey basladım kalp atımı 120lere cıktı yavrumun.
bıurde bır sorum var dben dun hastenden cıakrken doktorum yarın banya yap deı.hemsire gıder gıtmez yapabılrısın dedı.dun yapmadım.ama sımdı korkuyorum sudan bırsey olur mu dıye?sızce ne yapayım?
bıde su altta cıkan hamılelık takvımını nasıl kaldırabılrıım acaba:?

ay canım benim adamın bana faydası olmaz evde dursa zararı olur :)) ben kendimi düşündüğümden onu yolladım gitti :)) şuan bende annem var erkek kardeşim var yanlız değilimki... bide eşim çok evde oturunca sıkılıp bana sarıyo :)) ben dedim ona bi git gez diye evde birbirimizi yemeyelim diye ... ben gidemiyorum o gitmek istiyo sıkıntı oluyor..

canım banyonu ayakta yapabilirsin o bölgeye su gelmesin fazla açıksa eğer orası ... o takvimi nasıl kaldırılıcağını bilmiyorum canım ...

bebeğinin solunum cihazından çıkmasıda çok güzel bi haber demekki rahat nefesini alıp veriyor artık kavuşmak çok yakın inşallah..

Kullanici kontrol paneli-profili duzenle
bebeginizin dogacagi tarihi sil canim. o diye hatirliyorum.
Allah sabir versin. bugunlerde gececek.
Ayakta yapabilirsin banyo. Dikisine direkt suyu tutma. hizli yapip cik. cok scak veya cok soguk olmiycak su.

bende kimse yok sanıyordum herkes burda tekrar iyi bayramlar kızlar bizde kayınvalideme gittik karşımda zaten misafirler falan geldi sıkıldım geldim herkes cici cici giyinmiş kendimi paçavra gibi hissettim bizim asortikleri görünce

Benim kaynanam goruncem eltilerim hepsi giresunda.. burda olan akrabalarda hep memlekette gitmis bir kuzencigim var birazdan gelcek birde komsum gelicekmis... Bide bu haci teyzemiz var yarinda ben ona gidicem al sana bayram bitti gitti...
Sabahtan beri akrabalarla bayramlasmaktan telde cenem agridi valla niye gelmiyisun diyene laf anlatip durdum .. simdide misafirler gelmeden azcik uzaniyorum malum herseyim hazir onlar gelince yorulcam....

herkesin bayramı mübarek olsun kızlar,ben geldim.:)

kames geçmiş olsun canım.bebişin en kısa zamanda çıkar inşaALLAH küvözden.
geçmişe bakamadım ama yatay mı kesiğin?
pepuke iyi geçtiğini söylemişti,sağolsun.
ben de haftaya kontrole gideceğim.bakalım ne zamana tarih verecek?

doğmadan önceki kilosuyla aynımıydı canım bebeişin?
bazen daha kilolu ya da daha zayıf çıkıyor.malum erken doğacağı için merak ediyorum.

Hos geldin canim senide merekrttik valla... Seninde bayramin mubarek olsun...

hoşgeldin canım nerelerde kaldın darısı başımıza inşallah

Hos geldin canim senide merekrttik valla... Seninde bayramin mubarek olsun...

hoşgeldin canım nerelerde kaldın darısı başımıza inşallah

sağolun kızlar ya.neti bir süre kapatalım dedi eşim.çocuklar çok giriyordu.
pepukenin teli de alamamıştım.tam o gün net bitti.hep benim de aklım sizlerdeydi.sonra pepuke aradı,selamlarınızı iletti ve ne kadar merakta bıraktığımı.
canlarım benim her gün hepinize du adiyorum.burda kardeşten öte olduk gerçekten.

biliyorsunuz geçen perşembeden bu yana evdeyim.ilk günler stresli geçti her an kanama olacak diye.ayağımı yere basmaya bile korktum ki bir gün önce işe gidip gelen ben.ateş hoca da ani kanama olabilir vs. demişti.sonra evde tek konu kafamda bu oldu.
ablam arada uğradı,aradı.kanım düşük diye yiyecek bir şeyler yaptı,getirdi sağolsun.ama kendimi sadece olumsuz bir ruh halinde hissediyordum.neyse ki şimdi daha iyiyim.bebişimin kıyafetlerini hazırladık yiğenim ve kızımla.benim gecelik,çamaşır vs. aldı ablam.çocuklaar evden hiç çıkmıyor.bazen çıldırdığım oldu akşam saatlerinde.hep evde olmak,sürekli uzanmak,bir şey yapamamak ,yalnız olmak vs.derken bunaldığım zamanlar çok oldu bu bir haftacık içinde.ama bilinen bir riskle çalışmak zorunda değilim çok şükür.müdürdü,şefti stresi de yok.
haftaya cumaya kontrolüm var.bakalım ateş hoca ne tarih verecek ameliyatı.
artık ayakta 5 dakikadan fazla kalamıyorum,çok baskı oluyor.mesanemidir,rahimmidir çok rahatsız ediyor.
geceleri 3 gün çok fena geçti.sağa dön sola dön yatamıyorum.az kaldı inşaALLAH hayırlısıyla geçecek bu günlerde.

buranın ilk bebeği kamesin.ona da bir an önce anneciğiyle kavuşması için dua ediyorum.

canım iyi bayramlar.öncelikle arkadaşlar söylemiştir daha mesajları okumadım ama ben de söyleyim.rahatlıkla banyo yapabilirsin.dikiş yerine su gelmesinden huylanıyorsan eczaneden su geçirmez bantlardan aldır.ben geçen sene o flasterlerden aldırıp yara yerime yapıştırıp banyo yapmıştım.yaranın üstüne yapışmıyor.genişliği gayet uygun kolaycacık ta çıkıyor ve yaraya hiç su gelmiyor.yıkanırsan çok rahatlarsın ferahlarsın hiç korkma zaten kaç gün geçti bişeycik olmaz.

nedense yazdıklarını hep gözlerim dolarak okuyorum.ve sizin için çok seviniyorum.senşu an kızın kuvözde diye hiç mutlu değilsin ama eninde sonunda miniğin evine,kucağına gelecek.bence mutlu olmalısın.çünkü aylarca kuvözde kalan,çok daha ağır durumda olan bebekler var.orada da belki vardır.onları ve ailelerini düşünerek teselli bul ve Allahına şükret canım.maşallah yavrunun da ne ciğerlerinde ne kalbinde ne de başka bir yerinde arazı yok.yakında sarılığı da geçer.ben kendi yaşadıklarımla kıyasladığımda seni o kadar şanslı görüyorum ki.ben daha taburcu olmadan bebeğimin vefat haberini almıştım.ben hastaneden çıkacağım gün eşim oğlumuzu elleriyle defnetmişti.lütfen canım durumunun kıymetini bil.sen Allahın sevgili kulusun ki seni üzmedi.hem rahmin hem de bebişin seninle.o yüzden bayram gelmiş neyime modlarını bırak.çık şu boyuttan.herşey günden güne daha iyi olacak.istersen prematüre bebek bölümüne gir oradaki annelerin dertlerine bir bak.çok daha iyi durumda olduğunu göreceksin.

sütüne maşallah canım.kimisi günlerce uğraşıyor bak emzirmediğin halde ne güzel çabucacık gelmiş.sen moralini yüksek tutki daha da fazlalaşsın.bana ise sütüm çekilsin diye ilaç vermişlerdi.göğsüm sızladığında daha çok üzülüyordum.bunları arada yazıyorum ki beterin beteri varmış deyip iyi hisset kedi adına.ki senin beter bir durumun yok.

canım hastaneden,hemşirelerden memnun kaldın sanırım.buna çok sevindim.inşallah bizlerde kalırız.benim daha ne olacağım müphem.rıza hoca cerrahpaşa diyor ama ben istemiyorum bakalım hayırlısı artık..

Bagirsaklari iyi calisanlari ishal yapiyor.ben de arada ilacima takviye iciyorum. ikisi biraRada daha iyi sokuyor. kronik kabizim da.

hmm demekki kesin onun yanetkisi.bugün içmedim.günde bir tane içiyim bari.sağol canım..iyi bayramlar bu arada..

canım hoşgeldin.sana ve tüm arkadaşlarım ahayırlı bayramlar diliyorum.gerçi hiçbirimiz bu sene ramazandan bişey anlamadık ama sağlık olsun,Allah ilerki yıllardaki ramazanları idrak etmeyi nasip etsin inşallah.
inşallah sen de yükünden hayırlısıyla kurtulacaksın evine mutlu mutlu döneceksin canım.inşallah bebişin durabildiği kadar durur yerinde.kalbini ferah tut.Allahımızın taktirini yaşıyoruz hepimiz.kahrı da hoş lütfu da hoş karşılamaya çalışalım rızasını kazanalım inşallah...

kızlar rahim kasılması tecrübesi olanlara soruyorum.bugün regl sancısı gibi hafif ama psikolojik olarak sinir bozucu birazağrı yaşadım.kasıklarımın altında.karnıma dokununca sertlik hissetmedim.normalde hamile olmasam umursamam ama şu an en ufak bir sızıdan bile tırsıyorum.ardından kanama gelecek diye korkuyorum ama yok.acaba kasılmamı yaşıyorum yaa bunu nasıl anlayabilirim?yarın daolursa acile gideyim nstye bağlanayım diyorum..

artik sonlara dogru sikintilar artiyor haliyle... Insallah sende kames gibi sorunsuz bir sekilde atlatacaksin dogumunu...
Guzel haberlerini bekliyoruz bizi habersiz birakma sakin...

Kanamanin agri yapmadigini duydum okudum. bende agri yapmadi.ama gaz sancisi simdi de agri yapiyor. hem kadta hem karinda. arttiginda belime dogru. ben hem magnexyum hem kabiz ilaci iciyorum. gaz yapiyo haliyle. bi de yefiklerimde etkiliyor. bu durumda bile korktugum oluyor. benim ilk hamileligimde rahim kasilmasi ve karin ici kasilmalarinda ter atiyodum.ayakta duramiyodum. Oncelerinde cok cok hayatimi etkileyen kasilma yasamadim.ama simdi agrim cok.
Ara ara kasilmalar normaldir. rahim genisliyo kendini ayarliyo vs.
Umarim onemli degildir. ama haftalar gectikce agri sizi artiyor. biz simdi diken ustunde biraz da buyutuyoruz agrilari.

ben de kanamanın ağrı yapmadığını biliyorum.nitekim benim foşur foşur kanamam ağrısız olmuştu önceki hamileliğimde.ama kamesin kanamaları ağrıyla geliyordu.o yüzden acaba mı dedim.aynen diken üstündeyim.Allahtan bugün pek yok sancı falan.hani regl öncesi kasıklar ağrır ya ardından regl olursun.öyle bir ağrıydı hafifti ama tedirgin olmama yetti.sol tarafıma yattım biraz rahatladım sonra da uyudum zaten.bugün de olursa hastaneye gidecektim ama çok şükür bişey yok.keşke evde nst,usg aletleri olsa da arada kendimiz kontrol etsek.bebeğin kalp atımını gösteren bir alet nette satılıyor ama ben kasılmalarla daha çok ilgileniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…