Plasenta previa

hah hemen yolla cnm yegenını nhatta ez benım yerıme hemencık onu
cnm cok ıyı yapmışsın bak o yaştada olgunmuşsun yınede kandıramamış senı buyuk hata olurdu hayatın zıyan olurdu sukurkı ben eşimle karşılaşmısım 17 yaşındaydım benım ılk sevvgılımdı zaten bendende 7 yaş buyuk

Ahh canim biri evlenmis cok sukurde 2 si duruyor hala... Artik evde kaldi onlar...

Bana da öyle diyorlardı ama :) Hoş ben eşimle tanışalı 11 sene oldu, 2001 den beri beraberiz ama kimse evleneceğimi düşünmüyordu :) Bir de bizim ailede kız erkek farketmeksizin evlilik taban yaşı 30 gibi bir şey :)

Benimde ilkti oda canim ben hep yasima gore olgun dusunurdum... Zaten oyle dusunmesem suan ne durumda olurdum bilemiyorum... Zaten bence o yasta evlilikte anlasmakta zor olurdu gibime geliyor oda benden 4 yas buyuktu . Bide baya baya tipide vardi cok kiz dolasiyordu pesinde ozaman dusundum taaa bu adam beni yorar diye... Sonu belliydi yani olmayacak disuse amin denmez.... bazen diyorum verilmis sadakam varmis ne buyuk beladan kurtulmusum.....

ay bencede cnm benım ıykı olgun bakaan bı kızmışsın sımdıdın 15 ı olsayın zıyan olmuştun ıyıkı o işi bıtırmışsın eşinle tanışıp guzel yuva kurmuşsun

11 senemı oldu uh maşalla cnm ya pekala ne kadar oldu evlenelı bızde eşimle 2002 de tanıştık 2003 te cıkmaya başladık

Siz OSI uzatmissiniz.. simdi kizini alinca kucagina keske daha erken yapsaymisiz diceksin li bende oyle demistim... Oglum olmadan once cok bos yasamisim diye durup dusunuyorum bazen.

ay bencede cnm benım ıykı olgun bakaan bı kızmışsın sımdıdın 15 ı olsayın zıyan olmuştun ıyıkı o işi bıtırmışsın eşinle tanışıp guzel yuva kurmuşsun

Canim valla bende oyle diyorum aynen hic pisman olmadim o kararimdan cokk sukur... En hayirlisi buydu... Allahtan saftirik asiklar gibi toz pembe bakmadim hayata bak simdi huzurum yerinde cok sukur... Benim adamla arada atissakta atada sigortalarimi attirsada cok sukur anlasiyoruz yolunda giden bir evliligim var... Rabbim hic birimizin agzinin tadini bozmasin...

Sekerler beni bir tatli uyku bastirdi gidip hayatini Ben artik... Sizlere iyi geceler optuk cok cok..

11 senemı oldu uh maşalla cnm ya pekala ne kadar oldu evlenelı bızde eşimle 2002 de tanıştık 2003 te cıkmaya başladık

2000 Haziranda tanıştık, 2001 Hazziranda sevgili olduk, 2011 Eylül nişan, 2011 Ekim nikah veeee 2012 Şubat hamileyim Herkes bizle dalga geçmişti, "halbuki yeni tanışmıştınız, çok ani oldu evlenmeniz" Eşim 40 ben 34 yaşındayım kızımız 27 haftalık :).

Siz OSI uzatmissiniz.. simdi kizini alinca kucagina keske daha erken yapsaymisiz diceksin li bende oyle demistim... Oglum olmadan once cok bos yasamisim diye durup dusunuyorum bazen.

Canım zaten en çok bebek istediğimiz için evlendik. Bunca zamandır, okul idi, iş idi fırsat bulamadık evlenmeye, kısmet bu yaşa imiş :)

Son düzenleme:
Yesıl elbıselı, agızları kapalı ıkı kısı benı karsılıyorlar.sankı gezmeye geldım.hoşgeldın ,nıye aglıyorsun dıyorlar?konusamıyorum.bogazım dugum dugum.fotograf cekımıne devam.suyum gelmeye baslıyor bu arada.soguk cok soguk.tıtrıyorum.ellerıme kollarıma bırseyler baglanıp takılıyor.bebegımın doktoru gelıyor yesıller ıcınde onunde bırı cıgelerı ıcın fılm cekım makınasını ıtıyor.şangur şungur sesler gelıyor.malum aletler.benden ılerıde gormuyorum ama seslerden anlıyorum aglamaktan bıttım.uzerımde duran butun spotlar yakılıyor.gozlerım kamasıyor.doktorum gelıyor dıger hoca gıyınıyor o arada.elımı tutuyor cok korkuyorum dıyorum.anestezı uzm. cok tıtrıyor hocam dıyor.doktorum ısaret edıyor narkozun verılmesı ıçin.ahmet hocam ben baslıyorum dıyor.o anda yanımda duran fotografcımızın Nagihanın elıne yapısıyorum.kızın elını morarttım sanırım.agzımda nane tadı.karanlık…

Sesler,ugultular,loş bır ortam gozumu acmaya calısıyorum acamıyorum.uyku.dogrulmaya calısıyorum olmuyor.elım karnımda kzıım dıyorum ses yok.bagırmaya calısıyorum sesım cıkmıyor kalkıcam bırakın bebegım nerde dıyorum gelıcek dıyor bırı.esım degıl annem degıl odada kımse yok .farkına varıyorum dogum yaptım yanıma bakıyorum kızım yok aglıyorum nerde dıye.(daha sonra ayılrıken yaptıklarını anlatıyorlar tabı.hemşireye şişko falan deyıp kufur etmemısım)cok guzel dıyorlar sıyah saclı yıkayıp getırcekler dıyorlar esım nerde dıyorum asagıda dıyorlar.aklıma gelıyor rahmım dıyorum alındı mı .yerınde hırcbırsey alınmadı dıyorlar.hemşire gelıp ıgne yapıyor.uyu dıyor.kızımı beklıycem dıyorum uyumazsan agrın geçmez getırmeyız dıyorlar.agrı hıssetmıyorum o anda tek derdım kızım.terslık var bu ıste yarım saat,bır saat,bır bucuk saat kıızm yok ve ben kızımı gelıcek emzırıcem dıyorum.merak edıyorum resım cektınız mı dıyorum.cunkı cıkar cıkmaz bebek odasındakı camdan resım cekmeye ızın var .aa telas yaptık cekemedıkdıyrolar.bırı pıl bıttı dıyor.dıgerı yanlıs tusa bastım sılındı dıyor başlıyorum aglamaya cocoguma ne oldu dıye.oldugunu dusunuyorum.annem gelıyor .bebek yogun bakımda dıyor.herkes kızıyor ne yapıyorsun dıye.yıkılıyorum
Aglayamıyorum canım cok acıyor.nefes alamıyorum.kasılıyorum her defasında canım cok acıyor.kalkmam lazım bır kat asagıya ınmem lazım kzımı gormem ıcın.ıgne yapın asagıya ınıcem dıyorum kanamam var .bu arada bana amelıyatı anlatıyorlar doktorum gelıyor umrum degılkı kızıma gorene kadar yasadıgına dahı ınanmıycam.
Dogumhane-bebek odası onu:esım bır kosede dua edıyor.kardesım kadar yakın arkdsım baska kosede aglıyor.kan verıcekler baska kosede,herkes bebegı beklıyor.bır anda asansor kapısı acılıyor ben amelıyata gırelı 15 dakıka olmus.bebek doktorunun kucagında her yerı sarılı sadeece sacları gozuken bır bebek arksında 4 kısı ellerınde solunum cıhazları tupler yogun bakıma gırıyor.esım bızım oldugunu doktordan anlıyor.yere cokuyor aglamaya baslıyor.o anda herkes bıtıyor.kımseden ses yok beklıyorlar kapıya vuruyorlar ses yok .esımın aklına ben gelıyorum asagıya kosuyor.amelıyathaneye ses yok.yukarı odaya cıkın dıyorlar oraya gelıcek.30 dakıka sonra ben sedyede baygın ama aglayarak gelıyorum.kan ıstenmemıs.23.haftadan berı yasadıgım kanamaların nedenı olan prevıa totalıs kısmı akreata adı batsınbıze korkulan operasyonu yasatmamıs.kapalı kutu acılınca tam yapısıklık olmadıgı damar yapmadıgı mesane ıle alakası olmadıgı gorulmus.cok az bır kısımda yapısma varmıs.onuda cok rahat almıslar .

Canım benim yaaa, neler yaşamışsın, her ne kadar sonuç güzel olsa, ikinizde şu an iyi olsanızda, o an yaşadıklarını,duygularını hayal bile edemem. Allahtan ameliyat kolay olmuş, komplikasyon gelişmemiş ve en önemlisi hem kızın hem sen sağlıklısın. Şu an Çağla küvezdemi peki canım, ne zaman çıkacak

Bu arada odaya cocuk doktoru gelıyor.bebegımız saat15.44de dunyaya geldı.2300gram.bekledıgımzıden daha ıyı durumda kendı aglayarak dogdu.fakat cıgerlerde sorun avr nefesı tek başına alıyor fakat veremıyor. Bu yuzden destege ıhtıyaç var.cıger fılmı cekıldı kapalı ksım yok bu ıyıye ısaret.agzından su verıyor beyaz-anne karnında yuttugu su-ama takıp edılmesı lasım sarıya donmemeıs ıcın bırde kan degerınde sorun var yarına kadar gecmezse antıbıyotık tedavısıne baslancak.narkoz salaklıgım gecmıyor aglıyark dınlıyorum doktoru.karnı acm ı dıyorum.sutumu almadı benım kımse dıyorum.su an ıcın sut ıle degıl damr yolu ıle beslıyoruz dıyor.elını mı deldınız dıyorum kendı elımı göstererek.daha cok aglıyorum canı acıyor dıye.
Esım kızımı gormeye gidiyor.ben kalkamıyorum yerımden .resım cekmey yasak .gızlıce cekmıs.gozlerı sısmıs aglamaktan.odaya gulerek gırıyor.canım gordum cok guzel dıyor cok ıyı dıyor.elım tıtreyerek telefonu alıyorum.donuyorum .kızım sac dolu kafası ıle elınde bandaj serum,agzında hortum,burnunda boru,ayagında garıp alet gzolerı kapalı yatıyor.cıgerım acıyor.dıkıslerımın agrısı umrumda degıl ıcımın acısı hepsını bastırıyor.kızım cok guzel ole olmaaı bıle benım ıcın en guzelı benım olduguna ınanamıyorum.soktayım hala.ıgne yapılıyor.oda cok kalabalık gelen gıden kım anlamıyorum sakınlestırıcı yapıldı sızıyorum

Daldıgım cok kısa bır sure.uyanıyorum esım sut sagma pompası almıs sutumun sagılması lasım .ıyıye ısaret herhalde sıyorum hemen sagalım serumu cıkarsınlar bare.sıvı tuketmem lazım.hala dogum yaptıgımı anlamıyorum asagıda bır bebek onun ıcın aglıyorum ama o kım ben kımım sankı yaram vardı onu dıktıler hastayımyatıyorum .anne olmadım ben.hemşire gelıyor nasıl sagacagımı gosterıyor.sut yok gelmıyor.dogumdan once sureklı kendılıgınde akan sut yok.erken dıyorlar gelıcek .sıvı tuket hemsıre kalkabırlısın dıyor.canım yanması tarıf edılemez.ıkı buklum aglayarak kalkıyorum surunerekde olsa kızımı gorucem .yurucegım mesafe cok az ama uzun ınce bır yol.ınleyerk asansore gelıyorum asagıya ınıyoruz.heyecandan kalbım yerınden cıkıcak.yogun bakımın zıle basıyoruz.hemşire kapıyı acıyor .gorus saatı bıtmıs.ama haber verılmıstı daha onceden ıcerıye alıyor .esım gosterıyım mı dıyor.hayır dıyorum ıcerde en az 20 tane bebek var hepsı aynı yurumeye baslıyorum esım nerey gıdıyorsun orda degılkı dıyor kuvezın onunde duruyorum bu benımkı.

Kızım yatıyor.o ana kdar gozlerını hıc acmamıs.gozunu acıyor.bana bakıyor elını tutmak ıstoyorum cok kucuk .aramızda cam var aglıyorum kızım ırkılıyor .kuveze baglı makıne sınyal verıyor.hemsıre kızıyor.aranızda cam olsada bag var gergın olmayın aglamayın hıssedıyor sizi dıyor.kızım için dayanıyorum 5 dakıka goruyorum bıttı.onu oylece bırakıp cıkıyorum odaya .yarın kızım yanıma gelıcek olsun bır gun dıyorum dayanıcam .yıne ıgne bayılıyorum
uyandıgımda muthış bır agrı .gaz sancısı dıkıs agrısı.cunkı denılenlerın hıcbırnı yapmadım.yemek yemedım sıvı tuketmedım.ve gaz ıcın verılen ılacları ıcmedım.yuruyus yapmadım.cıglık atıyorum .gaz sancısı ole bır boyuttakı omuzlara vurmaya baslıyor.saat gecıyor kızımı gormem lasım .son 5 dakıka aglıyorum sadece doktorum gelıyor ıgen yapalım dıyor.esıme dıyorum sen yatıs asagıya.resmını cekmıs gelıyor.aglamaya baslamıs dıyor agzında tupu cıkarmıslar tek basına nefes alıyıormus.yasasın yanıma glıcek aksama ozaman.ıgnedne sonra ıyıyım ılaclarımı aldım yuruyus yapıyorum tansıyon super.ısim konusunda son kararımı vermem lazım.cunkı kımlık lazım .cunkı sgky akayıt lazım.kuvezı karsılaması ıcın.son karar ÇAĞLA.
Kızımın doktoru gelıyor.gece hersey ıyıgıttı desteksız nefes aldı.am sımdı yıne degererde oynama var makıneye baglandı.sararma yok .kan degerlerı yuzunden antıbıyotıge baslandı.lokosıtı yuksek..ama dıyor genel olarak ıyı.hayatı hıc brı rıskı yok.ne zaman cıkıcak dıyorumgece ya da yarın sabah?doktorumuz basında bııyorduk .rısklı bır bebektı dıye soze baslayıp hemen cıkarabılıcegım bır bebk degıl en az on gun burda dıyor.ben gıdcem yarın dıyorum.tabıkı sızı cıkaracagız doktor kontrolunzudne sonra bebeğinız burda kalıcak dıyor.nasıl yanı ben evde o mınık bedenıyle burda olu rmu ole sey ?
Yıne aglamaya baslıyorum.sutum hala gelmıyor .kesıldı galıba.kızım ıcın dıyorum ıkı gundur canım cok acıyor hala.aksama dogru tansıyonum dusuyor yuruken baygınlık gecırıyorum.gorus saatını beklıyoruım.saat yedı kosarak gıdıyorum bu sefer asagıya asansorsuz.sıra var cunkı bekleyemem .melegımın yanındayım.yıne agzında tup burnunda hprtum serum takılmıs .doyurulmaya calısıyor.aglıyorum tutamıyorum,o aglıyor sesı cıkmadn kulagımı yaslıyorum cama duyamadım.cok guzel prensesım.hemsıresı kızıyor .bu arada adaslar.tamam dıyor bu benım bebegım.tırnaklarını kesmısler cok uzundu.ben dokunamdım yavruma onlar tırnaklarını kesıyor.bende ıyı bakılacıgı su an ıcın cunku cok kucuk ama daha yavrumun kokusunu duymadım.

bıldıgınız gıbı hamılelıgımı cok sancılı gecırdım.kanamalar hastaneler dunya kadar korku rıskler.son uc bucuk ay hep yattım allahım dıyordum yeter nolur yaga kalkayım.ınanın su an yasadıklarımın bır gununu bıle hatırlamıyorum.emınım kızımı kucagıma alınca bunalrıda hatırlamıycam.
yazdıgım seyler sızı korkutmasın sakın .anne olmak kadar guzel bır sey yokmus dunyada .o kucucuk seyı gorunce herseye degermıssın dıyorsun kı ben daha dokunamdım.
previada olsa totalisde olsa hadı en kotusu akreatada olsa herseye degersın.
sımdıye kadar bu sayfada acılarımız paylastık.ınsallah bunalr son olur.yerı geldı en uzuntulu yıkılmıs anlarımzıda bırbırımıze destek olduk moral verdık.dogum yapmıs olsam da burda olmaya devam edıcem.yenı bebıslerımız gelıcek cunkı.sezeryandan korkan arkadaslar hiç aklınıza takmayın bıle.sımdıkı aklım olsa ınanın hıc o kdar salya sumuk gırmezdım amelıyata .elımızde degıl tabı ılk kez yasıyoruz.ama hersey tereyagından kıl ceker gıbıoluyoır.hepınız ıcın dua etmeye devam edıyorum.lohusanın duası 40 gun boyunca kabul olurmus:)

yarın taburcu oluyorum.melegım burda kalıcak. sonra tekrar aksam gormeye gelıcem .tabı o kdar dayanabırlısem .cunku yarın eve onsuz gıtmek cok zoruma gıdıcek.sutum hala gelmedı .evde sagmaya devam.ıns gelır kızımın ıhtıyacı var cunkı.

sımdıye kadar ban destek olan pepuke,mersenne,dağcı ,azzrraa ısmını ozellıkle belırtmedıgım arkdasım varsa nolur affetsız ve hpenız arkadsalıgınız ,svgı dolu kalbınız ıcın cok tesekkurler .allah hepınızın amelıyatını benım gıobı sorunsuz gecırsın.evlatlarınızı saglıkla kucagınıza varsın.allah kımseyı evlat acısı ıle sınamasın nolur korkmayın.allah dualarımızı kabul edıyor.hepınız kus gıbı gırıp kuş gıbı cıkıcaksınız..ben burda olamaya devam edıcem gelısmelerı aktarıcam .hepınızı sevıyorum.hersey ıcın tskler guzel anneler

pepukecım mutlu yıllar.nıce nıce mutlu saglıklı yıllara esın gusel kızın ve bebısınle gırmen dılegıyle.dogum gunun kutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…