• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Kızlar saat 23:00 gibi Kamesle cepten mesajlaştık. Kızını görmüş yoğun bakımda sağlığı iyiymiş, kendisinde de sancılar varmış, yürüyüş yaptırıyorlarmış. Herhalde sezeryandan sonra olan gaz sancıları bunlar değil mi? Ablamın karnı doğumdan sonra 9 aylık hamile gibi şişmişti, gaz sancısından duramıyordu. Kendini iyi hisseder hissetmez, gelip bize detayları anlatacak. Uyuma ihtimali var, rahatsız etmiyim diye telefonla aramadım, o yüzden detaylı bilgim yok, ama sağlıkları yerinde bir de kızı yoğun bakımdan çıksın çok mutlu olacak o zaman tabii ki. Hepinize iyi ve tatlı geceler.

Canim gazdan degildir agrilari sonucta orada bir kesin bolgesi var ve rahim temizleniyor elle normal dogumda kendi temizleniyor sezeryanda dr lar temizliyor...rahim bebek icin buyudu haliyle simdide. Kendini toparlayacak gazida cabasi zaten fazla sorunu olan benim gibi birinin durumunu dusun bide.. sezeryandan ciktim dumduzdu karnim beni giydirirkrn hic karnin kalmamis dediler aksama kadar bir sistimki sorma davul gibi. Bol bol yurudum tabi gazimi cikarttim gazi cikaramayani 3 gun tutuyolar hastanede neyseki cikartmistim... Ben bi yataktan kalkarken zorlaniyordum kalkincada sezeryan olduguma inanmiyorlardi 4 gun sonra bana bir nazar etti gelen giden bir ates bir agri yataklara dustum resmen..

Kameste kizida cok iyi cok sukur..

Buarada simdide dagci kayipppp nerde bu dagci ... Onada moral olurdu kamesin durumu.. dagcinin numarasi kinder varsa arasin Su hatunu simdide onu merakettim...

Kizicam artik size ya kaybolup dutuyordunuz 40 tilki dolaniyor beynimde biseymi oldu diye sonucta riskli gebelersiniz.. bizede yazik ya niye habersiz birakiyorsunuz bizi...

kazara ilk dogumumda makyajli olsaydim var ya korkuluk gibi olurdum sezeryan oncesi. Zaten sancili girdim sonradan sezeryana dondu. E operasyon sonrasi duygusal bir ortamdi. Aglayinca hepten akan bir makyaj :D
Gene makyaj yapmam ama esim sonra resimlerin uzerinden bi gecer. Kendisi grafiker. Biraz zor oluyor ama sonunda resimleri ayarliyor.
Bu sefer planli olursa en azndan bi oncesinde fon cektirmek istiyorum sacima. Bugun boyaya gidicem zaten en bitkiselinden. En azindan su beyazlari kapattirayim.
YArin Amerikan'da randevum vardi iptal ettim. Sıkıldım artik ayri doktorlar, ayri fikirler. Memoriala Cihangir Bey'e devam edicem. Tanimiyorum tabi daha 2 kere gittim ama 15 yıllik doktorum guvenimi sarsti. 2. cerrahtan felan da bahsetmiyor bakalim.Gerekirse koca memorial birsuru cerrah vardir. Son 20 gunumu saglam gecirmeye calisicam.Arad bir agri giriyo kivraniyorum bi de farkkli doktor ugrasamiycam. YArin bi de ikea ya gidebilirsem supper olur. Bayramdan sonra tum hazirligimizi da bitiricem ve beklemeye basliycaaaam. :)
Zaten Amerikandakini begensem ne olacak. 14000 TL doguma mi vericem? GErekirse verilir ama ben o kadar vahim bir durumda oldugumu sanmiyorum.Marjinal, biraz da damarlanma var. Sonuc ikisinde de ayni olacak.

sonunda Dr a karar kilmana sevindim en iyisini yapmissin... Sita senin guzel haberlerini bekliyoruz bakalim... Insallah sende guzelce kavusacaksin bebisine sonra dagci sonra biri supriz yapmazsa ben sonra mersenne ve pepuke...arada birileri var benden once fazla yazmayan nicklerini animsayamadim...

Canim gazdan degildir agrilari sonucta orada bir kesin bolgesi var ve rahim temizleniyor elle normal dogumda kendi temizleniyor sezeryanda dr lar temizliyor...rahim bebek icin buyudu haliyle simdide. Kendini toparlayacak gazida cabasi zaten fazla sorunu olan benim gibi birinin durumunu dusun bide.. sezeryandan ciktim dumduzdu karnim beni giydirirkrn hic karnin kalmamis dediler aksama kadar bir sistimki sorma davul gibi. Bol bol yurudum tabi gazimi cikarttim gazi cikaramayani 3 gun tutuyolar hastanede neyseki cikartmistim... Ben bi yataktan kalkarken zorlaniyordum kalkincada sezeryan olduguma inanmiyorlardi 4 gun sonra bana bir nazar etti gelen giden bir ates bir agri yataklara dustum resmen..

Kameste kizida cok iyi cok sukur..

Buarada simdide dagci kayipppp nerde bu dagci ... Onada moral olurdu kamesin durumu.. dagcinin numarasi kinder varsa arasin Su hatunu simdide onu merakettim...

Kizicam artik size ya kaybolup dutuyordunuz 40 tilki dolaniyor beynimde biseymi oldu diye sonucta riskli gebelersiniz.. bizede yazik ya niye habersiz birakiyorsunuz bizi...

Benim gördüğüm tek sezeryan ablamınki idi, onda da sadece gaz sancısı oldu deli gibi. Dikişleri ağrımamıştı. Valla dağcıyı bende çok merakediyorum yaa, geçen gün biriyle daha konuştuk hatta, nerede bu diye. Pepukede kesin vardır telefonu.

Benim gördüğüm tek sezeryan ablamınki idi, onda da sadece gaz sancısı oldu deli gibi. Dikişleri ağrımamıştı. Valla dağcıyı bende çok merakediyorum yaa, geçen gün biriyle daha konuştuk hatta, nerede bu diye. Pepukede kesin vardır telefonu.

Canim benim kolitim var gaz sancisini bilirim bide sezeryanda o bosluktaki agriyida kolay degil ordan bi toduncuk cikiyor ustune orayla ugrasiyolar ... Benim kuzen sezeryan sonrasi buralarim agriyor drdiginde dru normaldir bi kac saat once biz ellerimizle ugrasiyorduk o bolgede dedi. Gaz agrusindan biraz farkli emin ol kesi bolgesi gazdan daha cok sikinti yaratiyor ikisinin agrisini bilen biriyim ben 20 yasimdan beri biliyorum gaz sancisi nasil bisey... Hem sanmamki benim kadar gazi olsun Ben az strese girsem davul gibi siserim...

sonunda Dr a karar kilmana sevindim en iyisini yapmissin... Sita senin guzel haberlerini bekliyoruz bakalim... Insallah sende guzelce kavusacaksin bebisine sonra dagci sonra biri supriz yapmazsa ben sonra mersenne ve pepuke...arada birileri var benden once fazla yazmayan nicklerini animsayamadim...

fazla yazmayanlardanım bende.tam plesantalıyım maalesef.27 eylül tarihine karar verdi şimdilik doktorum öncesinde bi aksilik olmazsa.3hafta sonra tekrar bakıp karar verecek...doktorlarımıza güvenip allaha sığınmaktan başka çaremiz yok.Doktorun 38. haftaya karar vermesi beni rahatlattı.demekki ümitli diye bir öngörüye kapıldım.doğum yapan arkadaş içinde çok sevindim...allah güle güle büyütmek nasip etsin inşallah...güzel haberler okumak çok iyi geliyor bana..darısı bize...sağlıkla sıhhatle inşaallah....

Pepukede varsa nosu arasin dagciyi bukadar boslamazdi burayi bide izne cikmisti evde olmasi lazim mutlaka girerdi buraya...

fazla yazmayanlardanım bende.tam plesantalıyım maalesef.27 eylül tarihine karar verdi şimdilik doktorum öncesinde bi aksilik olmazsa.3hafta sonra tekrar bakıp karar verecek...doktorlarımıza güvenip allaha sığınmaktan başka çaremiz yok.Doktorun 38. haftaya karar vermesi beni rahatlattı.demekki ümitli diye bir öngörüye kapıldım.doğum yapan arkadaş içinde çok sevindim...allah güle güle büyütmek nasip etsin inşallah...güzel haberler okumak çok iyi geliyor bana..darısı bize...sağlıkla sıhhatle inşaallah....

Insallah sende sorunsuz dogurursun... Kames arkadasimizinda komple kapatiyordu.. bide damarlar vardi mesanede falanda cok zorluydu ama sukur sorunsuz atlatti... Darisi bizlerin basina Insallah...

inşallah pepuke
seni gördüğüm iyi oldu bana yannış anlamadıysan parsilyasın dedi
aslında korkmam gereken bişey olmadığını filan söyledi
ben kayseri acıbadem hastanesine gidiyorum doktorum turgut aydın tüp bebek doktorum
ben geçem hafta başka bir kadın doğumcuyada gittim ada pek olumlu konuşmamıştı ma ne riskli gebelikuzmanıydı nede perinatologtu
ben mecbur kalmadıkça bir başka doktora daha gitmeyi düşünmüyorum artık sizin yazılarınızdan başka hiç bir şeklde araştırmıyorumda çünkü çok kötü etkileniyorum moralim çok bozuluyor
geçenlerde gittiğim normal doktor moralini yüksek tut bu hepsinden önemli dedi bebek için
aslında hep istiraat halindeydim
yarın bayramı geçirmek için bir saatlık bir yolculuk yapıp yapamıycamı sordum gide bilirsin dedi inşallah sıkıntısız bir şekilde gidip dönebilirm

canım benimki de parsiyal.inşallah sorun yaşamayız.sonuçta total olmaktan iyidir.benimki geçen sefer totaldi.o daha tehlikeli.

cnm makyaja bışey demedı yaptıranda cok var ama ben masum bışekılde kendım yaptım hahaha bıde kamera cekımı yapıldı kaynım tarafından ılerıde öle bakımsız gözukmek ıstemezdım cnm benım cok suslu degılımdır ama yınedensevmem pek makyajsız cıkmayı dışarıda

ben de makyaj yaparım hatta evlenmeden önce estetisyenlik eğitimi aldım ama gene anestezide makyaj yüzde çamur gibi olur bulaşır.ama akmayan rimele ya da allığa bişey demem.yoksa fondöten,ruj,far bana komik geliyor.çıkınca palyaço kıvamında olunabilir:52:

Senin iyiymiş canım. Kamesin ağrısı, sancısı neden bilemiyorum işin aslı, kızı rahatsız etmemek için mesajları uzatmadım ama ağrım var diyince niyeyse gaz sancısı aklıma geldi. Acaba dikişleri mi ağrıyor, ama gazı olmasa sadece dikiş ağrısı olsa yürütmezler diye düşündüm. Ama ben ne anlarım, daha ilk defa doğum yapacağım :)

hem gaz hem de dikiş sancısıdır o.lavman da yapmadılar ya ıkınma olmasın diye.karnı açtıkları için barsaklara hava giriyor çok feci bir sancı.kızımda hiç olmadı ama ötekinde kaç gün kıvrandım.mal hemşireler yardımcı olmadılar.
ameliyattan 8 saat sonra yürütüyorlar.mecbur hareket etmelisin ki bağırsaklar çalışmaya ve gazı atmaya başlasın..

Kizlar gecen gun bahsi gecen bebek koltugu Bumbo muydu?
Benim yazdiklarimi okumuslar :P Emniyetli degilmis. ABD de geri cekilmis, Turkiye'de de kemer dagitilmaya baslanmis.Geri cekemiyorlar yani. sabah.com.tr de yaziyor bugun.
Saka bir yana benziyor. Bayaga bir geri gittim de bulamadim.

mrb kızlar sabahtan beri net bozuktu eşimin telefonundan takip ettim evet dağcı nerelerde hayırlı haberle döner inşallah kameside bekliyorum tabi heyecanla :52:

Kizlar gecen gun bahsi gecen bebek koltugu Bumbo muydu?
Benim yazdiklarimi okumuslar :P Emniyetli degilmis. ABD de geri cekilmis, Turkiye'de de kemer dagitilmaya baslanmis.Geri cekemiyorlar yani. sabah.com.tr de yaziyor bugun.
Saka bir yana benziyor. Bayaga bir geri gittim de bulamadim.

Evet canim bumboydu adi... Oylemiymis iyice arastirmak lazim.. gerci benim 4 ay itibariyle kullanilanlardan onda oturttururum bende ozaman...

kızlar mesajlarınızı şimdi okudum.dağcı bugün de girmemiş.şimdi arıyorum inşallah tembelliğinden ya da gezme tozmadan vakit bulamamıştır.

Hani filmlerde esas kizin basina ne gelirse gelsin makyaj bozulmuyor ya, dogumdan sonra oyle olmuyor :D Gecelik ustune de hos bulmuyorum ama onemli olan kendini nasil hissettigin. iyi hisseden yapar.

kızlar mesajlarınızı şimdi okudum.dağcı bugün de girmemiş.şimdi arıyorum inşallah tembelliğinden ya da gezme tozmadan vakit bulamamıştır.

Kacgun once izne ciktini yazmisti ogun bugun yok... Senden haber bekliyorum disari cikicam.. Insallah tembellik yapiyordur...

kızlar çok şükür dağcı iyi.internet bozulmuş,cebi de suya düşmüş,inek dağa kaçmış vs vs:52: neticede can sıkıntısından ve ameliyatı düşünmekten başka derdi yok.kamesin haberlerini verdim.çok sevindi.o da merak ediyormuş neler oldu diye.bayramdan sonra Ateş hocaya gidecekmiş kontrolden sonra tekrar sezaryen günü kararlaştıracaklar.hayırlısı olsun inşallah.hepinize çok selamı var.ben de selamlarınızı söyledim..

Evet canim bumboydu adi... Oylemiymis iyice arastirmak lazim.. gerci benim 4 ay itibariyle kullanilanlardan onda oturttururum bende ozaman...

walla oyle yaziyor sabah'ta. Benim kiz da kesin duserdi bundan :) geleni bilmem. mama sandalyeleri belli aya kadar cok emniyetli. Ama o belli ayi da hatirlamiyorum walla. Ben bu sene yasadiklarimla paranoyak oldum zaten. ekstra kemerlerle oturturum heralde artik.

sacimi boyattim neden hala kendimi cok iyi hissetmiyorum acaba.

Hani filmlerde esas kizin basina ne gelirse gelsin makyaj bozulmuyor ya, dogumdan sonra oyle olmuyor :D Gecelik ustune de hos bulmuyorum ama onemli olan kendini nasil hissettigin. iyi hisseden yapar.

Canim tercih meselesi bende yapmam ama kendini oyle iyi hissedecekse yapabilir isteyen...
Ben bu dogumumda bir saclarima fon cektiririm oncesinden diye dusunuyorum...

Back
X