Plasenta previa

bu arada kızlar bileniniz var mı?anneye değil de direk bebeğe kilo aldıran besinler nelerdir?bir de kan yapıcı neler yiyebilirim.kanım 13ten 11e düşmüş.kan ilacı kullanmazken 13tü hem de.şimdi ilaç kullandığım halde 11.kerata beni sömürdükçe sömürmüş galiba.ama o kanlar bana lazım malum kanamam olur diye.dün annemden geçen sene hastanede benim için kan verenlerin kağıtlarını aldım,inşallah ihtiyacım olmaz yaklaşık 20 tane var.8 tanesi ameliyatta verildi,bir kısmını eşim ben iyi olunca hastanede ihtiyacı olanlara dağıtmış.annemler de yine 5 tanesini ameliyat olan birine vermişti.demek ki yaklaşık 40 kişi bana kan vermeye gelmiş.Allah hepsinden razı olsun.

Kan için günde 1 kaşık pekmez, siyah üzüm (bu ara mevsimi) tavsiye ederim, başka aklıma gelmedi şimdi. Bebeğin beslenmesi için yoğurt, yeşil meyveler (daha az kalori var), yağsız sebze sote, yine yağsız et sote. Ben genelde bunları yiyorum canım. Sarı meyvelerden kayısı, kavun, sarı üzüm v.b. ayrıca karpuzdan çok az yemeye çalış, bunlardan fazla yersen sen kilo alırsın. Ben en çok armut, yeşil elmaya dadandım. Kayısı,erik gibi meyveleri sayı ile tüketmeye çalışıyorum, ama bazen durduramıyorum kendimi. Özellikle bu ara aşermeye başladım ben. Daha önce hiç olmamıştı. Dün gece saat 4 te eşimi uyandırıp sıcak pide almasını istememek için zor tuttum kendimi, kıyamadım ona :)

Et sevmeyenler için baklagiller ve özellikle yeşil mercimek protein kaynağı.

Son düzenleme:

acaba yoğurt çok yemiyorum diyemi benim bebiş zayıf bu haftada full yoğurt yiyeyim bari günde 1 bardak süt içiyorum 1 yumurta peynir

sağol canım..pekmezi ben de biliyorum bir kaşık yiyim bari sevmem ama.bir de ben zorla fındık,ceviz,badem yiyorum.bebek için çok iyiymiş.arada bonfile de yapıyorum biber,domatesle en kolay o pişiyor.sebzeye gelince yemek yapmaya üşeniyorum yaa.evde sebzeyi bir tek ben yiyorum.zaten dr yorulma dedi.kızıma mı yapayım kendime mi?karpuzu da çok seviyorum napçez şimdi?armut ta hiç canım istemiyor.üzüm de yesem iyi olacak.bir de ben erik kompostosu yaptım tavsiye ederim tvde ahmet maranki söyledi.karanfil de koydum pişince posasını da elekten geçirdim fazla şeker de koymadım.çok leziz bir meyvesuyu oldu.o da kan yapar herhalde.içip duruyorum.ama ben su içemiyorum hemen midem şişiyor ona çare bulamadım.bayadır da bişey yemedim temizlikçi abla mutfaktan çıkmak bilmedi ayıp olmasın diye gidemiyorum

kızlar kesınlestı yarın 15.30 gıbı alıcaklarmıs.dısardan gelıcek doktorun baska amelıyatı varmıs yarın o yuzden yarım saat falan oynar dedıler.sabah 9.30 kahvaştı yapıcakmısım bır daha yemek yemıycekmısım.sonda takılcakmısım amelıyathanede takarz dedı.daha once takılan var mı kızlar bunu bılmıyorum cunku.lavman yapılmıycakmıs normalde sezeryan ve normal dogumda yapılıyormus ama benım doktorum agrı tetıkler dıye yapmıycam dedı.amelıyathanede eskı yerde goırcekmısım cunku yenı bınadakı sezeryan amelıyathanesı senın ııcn yetersız kalabılır dedı.dogum fotografcısıda burdaydı ıkılemde kaldım vazgecmıstım ama cekelım dedım sonra kac kere dogurcam dı mı?eger bır aksılık olursa yarım bırakırım sız cıkarken tekrar cekım yaparız dedı.esım yarın sabah konussun almazlarsa bıle zorla gırecektır emınım.zaten doktorum benden cok esımel kanka oldu.
kızlar bana bol bol dua edın .zaten ben ayılır ayılmaz duramam gırerım nete
ıns kızım yanımda da olur resmını de koyarım
bu arada keske hersey damar yolu acmk kadar kolay olsun benım ıkı gundur acvık zaten acıl bı r durunm ıcn .ıkı gun durunca bıraz agrı yapıor ama dah once kan verıcekler dıye kalın ıgne ıle acmıslardı o 4 gun kalınca sısmıstı.sınek ısırıgı yanı damar yolu acmak

acaba yoğurt çok yemiyorum diyemi benim bebiş zayıf bu haftada full yoğurt yiyeyim bari günde 1 bardak süt içiyorum 1 yumurta peynir

yoğurt ye de market yoğurdu yeme ama.kasaptan al yoğurdu.hani böyle çömlekte ya da beyaz plastik kovada satılıyor.çiftliklerden geliyor.market yoğurtları faydasız,içinde hiç yararlı bakteri yokmu, zaten haftalarca ekşimiyor.hakiki yoğurt ekşime yapar.sütü de günlük bakkaldan al sakın kutu içme.bilmişler gibi yazdım zaten biliyorsundur ama ben yine de söylemek istedim canım

canım benim dualarımız seninle allah yardım edecek inşallah hiç korkma dimi kızlar hadi destekler gelsin:124::124::124::129::129::129:

canım hadi bakalım hayırlısı dualarımız seninle..şimdi daha metanetli gibisin.en azından kararsızlık,belirsizlik bitince insan rahatlıyor değilmi?seni çok iyi anlıyorum.şimdi daha olumlu düşünmeye başladın aferin canım.herşey güzel olacak endişelenme,tecrübeli ellerdesin.işlerini biliyorlar.ben 2 kez sonda taktırdım.ilkinde bayılttıktan sonra takın dedim hissetmedim.ama ikincisinde ayıktım şipşak bişey iğneden daha az acıdı.sen de bayılttıktan sonra takın de yine de.seçme şansın varsa kullan.lavmanı ıkınmaman için yapmıyorlar sanırım.önemli değil.benim ikinci de yapmaya vakit yoktu zaten.fotoğrafçı bence olsun senin şahit olamayacağın anları çekecek iyi olunca bakarsın hem çok güzel anı olacak.
tabiki dualarımız ve hepimizin aklı sende olacak.ne güzel ramazanın son perşembe gününde çok mübarek bir günde geliyor minik kuzun.inşallah miniğinin resmini yarın görmek nasip olur bize.ah canım benim,diğer arkadaşlardan ayrı olarak tanıştığımız için senin için ayrı heyecanlanıyorum.güzel yüzün hep gözümün önünde.hiç merak etme canım herşey çok güzel olacak.ben yarın arıcam seni öncesi ve sonrası,arkadaşlara bilgi vericem.Allah büyüktür sakın pis şeytanı dinleyip vesvese yapma güzel ve olumlu şeyler düşün.düşün ki sütün de bol bol gelsin e mi?

biliyorum canım birazdan gidip alıcam bu sefer ömlekte alayım bari geçen gün bir arkadaş süzme daha faydalı dedi aldım ekşi yiyemedim normal alıcam sütüde komşu getiriyodu başlarda şimdi marketten alıyorum kokuyo köy sütleri

bu arada miniğin doğum tarihi 17.08.2012. elif teyzesinden bir gün önce.aslan burcu olacak.süper

Hadi hayırlısı canım, yarın kavuşuyorsun bebeğine, inşallah her şey kolay olacak senin ve bebeğin için. Bu gece inşallah güzeeeel bir uyku çekebilirsin, kıymetini bil bak, 2-3 gün sonra evine gittiğinde bebişin seni hiç uyutmayacak annesi :) İşte o zaman bu kötü günleri bir çırpıda unutacaksın, artık doğum havasına gir sen ve bu güzelliği yaşamaya çalış canım, yarın anne oluyorsun oleeeey :) :) Endişe ve korkuların bu güzel anları yok etmesine sakın izin verme. Dün geceden beri dualarım hep seninle, pepukeciğimizde hatim indirmiş hepimiz için dua etmiş.

Evet kızlar ilk bebeğimiz yarın geliyor inşallah

evet ilk bebeğimizi dağcı bacıdan beklerken kamesin kızı kıskandı heralde minik cadı öne geçmek ,abla olmak istedi.hayırlarla gelsin bebişimiz.dört gözle bekliyoruz

Canım daha önce dediğim gibi bebişin zayıflığıını düşünme, çünkü zayıf falan değil, o değerler ortalama bir şey.

Benim doktorum günde 4 porsiyon süt ürünü tüketmemi istiyor. ( 3 kase yoğurt, 1 bardak süt olur ya da ne bileyim 2 bardak süt 1 bardak yoğurt), eğer bir gün içinde bunları tüketemiyorsan kalsiyum al demişti. Haftada 3 gün yumurta yiyorum, yumurtanın fazlası da iyi değil çünkü. En önemlisi günde 4 litre su tüketiyorum.

Canım sebze için sana naçizane önerim.Beni kırmızı biber, dolmalık biber, kabak, sivri biber, havuç v.b. sebzeleri ince ince jülyen doğruyorum ve harmanlıyorum. Sonra bunları buzluğa da koyuyorum. Pişireceğim zaman saç tavaya atıp 5-10 dk. yağsız soteliyorum. En son üstüne yarım tatlı kaşığı tereyağı, tuz ekliyorum (ayrıca soğan da güzel oluyor). Sebzeleri doğradıktan sonra buzluğa atmak güzel oluyor, canın istediği al sotele, hazır yemek gibi, üstelik çok besleyici. Arada sırada da sebze yemeği olarak zeytinyağlı taze fasülye yapıyorum.
Bu sebze sotelere bazen tavuk göğsü de koyuyorum daha lezzetli oluyor :) Karpuzu çok yememeye çalış canım yaa, gereksiz kilo alırsın, öyle aman aman bir besleyiciliği yok karpuzun. Yeşil ekşi elma, miiis :) Canım sen yemeğini ye, temizlikçi ablaya ayıp olmaz, hamilesin sonuçta.

Bonfile ya da diğer et türlerini kasaba ince jülyen doğrarttırırsan pişirip sotelemesi daha kolay ve kısa olur.

Fındık ceviz sevmeyenler doktoruna sorup omega3 kullanabilir, aklınızda olsun.

canim hakkinda hayirlisi olsun Insallah yarin hersey cok guzel giderde tatli kizinin resmini koyarsin bizlere...
Sonda takiliyor sezeryanlarda kalkamican icin hemen... Kalkinca cikarticaklar oda basit korkucak bisey yok...

önerilerin için sağol şekerim kabak haricinde iyi fikir sote olayı.kabağı hiç sevmem malesef.çok kılım dimi halbuki ne kadar faydalı.bu arada bonfileyi hiç doğrayıp pişirmedim suyu ve lezzeti kaybolmasın diye direk kızgın döküm tavaya az tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla iki yüzünü mühürleyip kızarttıktan sonra baharatını ve sebzelerini koyuyorum.domates koyarsam hiç su koymam domates yoksa azıcık sıcak suyla suyu çekinceye kadar pişiriyorum.kekik ve karabiber,sonuç kısa zamanda leziz bir protein bombası.sosuna ekmek batırmak eti yemekten daha güzel geliyor hatta.
ayrıca karpuz şeker içerdiğinden kilo yapıyor olması doğru ama sandığından daha faydalı bir potasyum deposu ve vücudu temizliyormuş.sanıldığının aksine en yararsız sebze denilen patlıcan ve salatalık bile çok faydalıymış.
ay acıktım yaa ne yesem nam nam namaklım bir yandan da kameste bu arada..

Ay kizlar dokturmusunuz okuyamadim bile bir cogunu... Fenayim bugun ordan oraya atip duruyorum kendimi... Migdem inanilmaz yaniyor mide yanmasina bu cignenen tabletlerden kullanabiliyormuyuz talcid gibi bilginiz varmi.. basimda agriyor uyuyum dedim biraz uyudum daha beterim.. kamesin durumunu mereketmesem valla burayada fiercely halimde yok....

talcide izin var mı bilmiyorum ben canım süt iiyi gelir mi acaba?

bu arada miniğin doğum tarihi 17.08.2012. elif teyzesinden bir gün önce.aslan burcu olacak.süper
bugun ayın 15i ama yarın 16 sı.cunku bende deprem tarıhının yıldonumu olmasın ıstedım tekrar baltım takvıme yarın 16.08.2012
sonra sneınkı sonra yıne benımkı benımde 20 agustos

Ben pek et seven biri değilim canım, sanırım o yüzden minik minik doğrayıp başka şeylerle harmanlamayı seviyorum. Ama dediğin tarifin suyundan benim de canım çekti, sıcaaak pideyi bandırıcan , miis:) ay ne oldu bana yine yaa. Canım karpuz faydalı doğru ama günde incecik 1 dilim olursa. Bizler genelde (ben de dahil) karpuzun yarısını yiyen insanlar olduğumuz için çok iyi değil dedim. Ben o yüzden artık kavun karpuz aldırmıyorum eve çünkü tutamıyorum kendimi Ara öğünlerimde 3-4 tane salatalığı yemek niyetine yiyorum ben, hem fazla kalori yok, hem bol sulu hem de faydalı. Duyanda bizi diyetisyen sanacak

Geçmiş olsun canım. Yağlı yiyeceklerden uzak dur, hatta geçene kadar hiç yağ yeme, yağlı yemekler de mide yanmasını arttırıyor, doktorlar hamilelikte önermiyor. Yanmayı engellemek için günde 4-5 öğün az az yiyi diyorlar ama sen zaten diyetten dolayı öyle yapıyorsun. İlaç olarak ben de bilemiyorum canım, çekinme doktorunu ara bence.

talcide izin var mı bilmiyorum ben canım süt iiyi gelir mi acaba?

Aman aman mide yanmasına sakın süt falan içmeyin beter olursunuz valla. Ben de mide yanması yok ama sütün özellikle bazı bünyelerde yanma yaptığını çok iyi biliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…