• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Kames canim kuvezde cok iyi bakiliyolar. İkuz yegenlerim kaldi. bu durumda doktorundan gecme. bayrami gecirmek zorsa operasyonu persembe yaptir guzelim. Sende inemlisin. bebegin iyi olacak. 10 gun kalacagini sanmam.daha az kalacaktir. hergun emzircen. hangi hastanefesin .doktorunu dinle.ALlaha emanet ol

kızlar ikigüncük yok oldum son anda neler olmuş inanamıyorum.kamesçim canım benim herşeyde bir hayır vardır.sakin ol panik yapma keşke şu an yanında olabilseydim.sen ciğer geliştirici yaptırmıştın dimi?bir daha yaptırmanın faydası olurmu acaba?kasılmalar için ne ilacı veriyolar?nidilat prepar var bildiğim.böyle durumlarda nidilatı çok dayıyorlarmış.sen biliyorsundur bunları zaten.doktorun da elinden geleni yapıyordur.ama son kararı sana vermeleri bana saçma geldi yaa.sen durumunun ne derece farkında olabilirsinki?dokktor ne derse kuzu gibi itaat ediyoruz çünkü.bebeğin için en iyisini sen nereden bilebilirsin kalbine ilhammı gelmesini bekliyorlar?bu durumda doktorun tecrübesine dayanarak senin ve bebişin için en uygun kararı verip sizi rahatlatıp kararını titizlikle uygulamalı.afaki konuşmalardan hoşlanmıyorum.kararı aileye bırakıp ta sorumluluktan kaçmalarına sinir oluyorum.Allah muhafaza verdiğin karar sonucu sevimsiz bir durum olsa annenin kararıydı diyecekler.doktorun kararın için seninle konuşmaya geldiğinde bunları söyle bence.be bebğim ve kendim için tabiki en iyisini istiyorum ama ben doktor değilim bunu sizden daha iyi bilemem ki de.

benim içimden gelen ses de şunu söylüyor.bence de bebişin haftası gayet iyi,karnında strese girmesi ve kanamanın da fazlalaşıp seni tehlikeye atması olası.durumun stabilken bebek te streste değilken acaba bayram öncesi alınması daha mıiyi olur acaba diyorum.aşırı kanamayla doğuma girmek can sıkıcı olabilir.tabi biz ancak kendi minik bilgilerimizle söyleyebiliriz bunları.asıl önemli olan doktorunun kararı.ne olursa olsun inşallah sen de kızın da sağ salim çıkarsınız bu stresli durumdan.canım benim seni çok merak ediyorum.faceye daha girmedim telefonunu görürsem kaydedip seni ararım sen yazamazsan da ben senle konuşup arkadaşlara bilgi veririm.çok öpüyorum canım.dualarım seninle..:54:

kızlar ikigüncük yok oldum son anda neler olmuş inanamıyorum.kamesçim canım benim herşeyde bir hayır vardır.sakin ol panik yapma keşke şu an yanında olabilseydim.sen ciğer geliştirici yaptırmıştın dimi?bir daha yaptırmanın faydası olurmu acaba?kasılmalar için ne ilacı veriyolar?nidilat prepar var bildiğim.böyle durumlarda nidilatı çok dayıyorlarmış.sen biliyorsundur bunları zaten.doktorun da elinden geleni yapıyordur.ama son kararı sana vermeleri bana saçma geldi yaa.sen durumunun ne derece farkında olabilirsinki?dokktor ne derse kuzu gibi itaat ediyoruz çünkü.bebeğin için en iyisini sen nereden bilebilirsin kalbine ilhammı gelmesini bekliyorlar?bu durumda doktorun tecrübesine dayanarak senin ve bebişin için en uygun kararı verip sizi rahatlatıp kararını titizlikle uygulamalı.afaki konuşmalardan hoşlanmıyorum.kararı aileye bırakıp ta sorumluluktan kaçmalarına sinir oluyorum.Allah muhafaza verdiğin karar sonucu sevimsiz bir durum olsa annenin kararıydı diyecekler.doktorun kararın için seninle konuşmaya geldiğinde bunları söyle bence.be bebğim ve kendim için tabiki en iyisini istiyorum ama ben doktor değilim bunu sizden daha iyi bilemem ki de.

benim içimden gelen ses de şunu söylüyor.bence de bebişin haftası gayet iyi,karnında strese girmesi ve kanamanın da fazlalaşıp seni tehlikeye atması olası.durumun stabilken bebek te streste değilken acaba bayram öncesi alınması daha mıiyi olur acaba diyorum.aşırı kanamayla doğuma girmek can sıkıcı olabilir.tabi biz ancak kendi minik bilgilerimizle söyleyebiliriz bunları.asıl önemli olan doktorunun kararı.ne olursa olsun inşallah sen de kızın da sağ salim çıkarsınız bu stresli durumdan.canım benim seni çok merak ediyorum.faceye daha girmedim telefonunu görürsem kaydedip seni ararım sen yazamazsan da ben senle konuşup arkadaşlara bilgi veririm.çok öpüyorum canım.dualarım seninle..:54:

mesajım yanlışlıkla arka arkaya geldi neyse,kızlar kamesçiğimden sonra gelelim bendeki haberlere,dün sabah şeker yüklemesi,idrarve kan sayımı için erkenden medicanaya gittim.glikozlu suyu içtikten yarım saat sonra biraz fenalık geldi,halsizleştim terlemeye başladım.kanımı verip eve zor attım kendimi.biraz uyudum yemek yedim kendime geldim.sonra giyinip sonuçları alıp burcu hanıma göstermek için hastaneye geri gittik.şeker ,idrar iyi sadece kanım biraz düşük çıktı demir hapını ikiye çıkarttı dr.eşim de salakgibi kilo almamak için yemiyor diye doktora beni şikayet etti.oysaki ilgisi yok.6 ayda 8 kilo az mı Allah aşkına yaa.arabada bir de beni azarlamaya devam etti.az kalsın boğacaktım adamı.laftan anlamıyor.herneyse bugün rıza hocada da randevum vardı oraya da gittik.bu arada rıza hoca için karar aşamasındaydım ona gitmekten vazgeçmek üzereydim ama dün fikrimden caydım.çünkü çok ilgilendi sağolsun.yine hem alttan hem üstten baktı.plasenta rahim ağzını hala kapatıyor.ama hepsi değil ucu kapıyor.yine de tüm rahim ağzım kapalı.açıklık 4 cm mersenne gibi.iyi dedi.ben previadan çekinmiyorum dikişlere yapışma ihtimalinden çekinirim biraz dedi.32.haftada mr çekilip bakacak.bu sefer operasyon sırasına dikişlere yapışmışsa kanamana izin vermeden rahmini alıcam dedi.bana yine cerrahpaşa yolları gözüktü.ameliyatını orda yapıcam dedi.ama ben istemiyorum diye mızıldanınca ben burada haftanın 1 günü varım ama cerrahpaşa benim yerim oraya hakimim ekibimle giricem oradan daha güvenilir yer yok dedi.o zaman siz varsanız giderim yoksa gitmem dedim.önceden herşeyi konuşalım ben beni başka ellere bırakmanızdan korkuyorum diğer doktorum gibi dedim.eşim para mevzuunu daha sonra konuşacak.38 haftayı görmek istiyorum dedi.bebeğin hareketlerine dikkat et eğer hareketliyse keyfi yerindedir,karnını altı taş gibi olursa kasılma başlamıştır bunlara dikkat et dedi.genelde moral verici ve umutlu konuştu.zaten hep öyle çok pozitif ve içten.sanki karşında koskoca prof yok,hiç üstten bakmıyor insana.ukalalık yapmıyor.cerrahpaşaya adımımı atmak istemiyorum inşallah ne kanamam olur ne de dikişlerime yapışır da gitmek zorunda kalmam.oysaki ben de doğum fotoğrafçısı düşünmeye başlamıştım.karnımdan ilk çıktığı an,ilk yıkanması falan.göremeyeceğim anları daha sonra görmek için iyi fikir gibi gelmişti,ama galiba hayal oldu.ne yapayım erken gelmesin de yine en azından ben de 30lu haftaları göreyim istiyorum.ah plasenta plasenta yaktın beni plasenta.oturup türkü yakıcam bu hain organ için.:33:

ı

ıkılemde kalmak sınırlermı bozuyor zaten canım .sımdı doktorum geldı.sen kendı bebegın gıbı hareket et dedım alırdım dedı.bu rada bıraz once bebek yogun bakım aglen doktor geldı cuma gnu yoıkmus ızne caıkıyormus tabıkı baska var ama herkes ersın hanımı kacırma dıyor.doktorumda yarın almazsam haftaya salı carsamba alıcam o zamanda kuveze gırmıycek dıye bırsey yok dıyor.hocayı aramaya gıttıler yarın ııcn ogleden sonra alıcaklar sanırım sınırlerım acayıp bozuldu.aglamaktan yarına gozyası kalmadı

kızlar bu arada söylemeyi unuttum.doktordan sonra amcamın iftar yemeğine gittik sultanahmete.eve geç döndük.kuran hatmimi tamamladım bitirdim ve hepinize de dua ettim hatmimi size de bağışladım canlarım.inşallah kabul olmuştur.
şu an evde temizlik var.benim yapamadığım ve yapamadığım için de sinir olduğum işleri sağolsun aynur abla yapıyor.ben de yan gelip yatıyorum.ellerim ayaklarım şişmeye başladı artık.şişko patates oldum çıktım.demin eski pantolonlarımı kaldırdım hüzünle.kimisi pantolonlarının belini kestirip likralı kumaş diktirip hamilelikte de giyiyor.ayol benim kıçım pantolona girmiyorki sanki tek sorun beli mi?:52:hamile olup ta çırpı kollu bacaklı olan sadece göbişi büyüyen kadınlara sinir oluyorum(mersennecim sen üstüne alınma canım:37:)

kızlar sezeryan oncesı ııcn bana tavsıye edecegınız seyler var mı ?acayıp stres ve korku ıcındeyım.hem kızım hem kendım ııcın nasıl gırıcem oraya bılmıyorum daha once amlıyat kapsıında beklıyordun hastaneye ek bına yapmıslar orası amelıyathane kımsyı almıyorlarmıs odada sedyeyle alcıaklar benı esım falan orda kalıcak on ceden son ana kadar yanımda olur dıyordum doktor kacırırı bayıltana kadar da esını yanına alıcam demıstı sımdı kaldım tek ne yapıcam bılmıyoprum

ı

ıkılemde kalmak sınırlermı bozuyor zaten canım .sımdı doktorum geldı.sen kendı bebegın gıbı hareket et dedım alırdım dedı.bu rada bıraz once bebek yogun bakım aglen doktor geldı cuma gnu yoıkmus ızne caıkıyormus tabıkı baska var ama herkes ersın hanımı kacırma dıyor.doktorumda yarın almazsam haftaya salı carsamba alıcam o zamanda kuveze gırmıycek dıye bırsey yok dıyor.hocayı aramaya gıttıler yarın ııcn ogleden sonra alıcaklar sanırım sınırlerım acayıp bozuldu.aglamaktan yarına gozyası kalmadı

canım benim ağlama nolur biliyorum demesi kolay ama ameliyata öyle girme,silkin güçlü ol metanetli davranmaya çalış.iyi tarafından bakmaya çalış kuvöze girmesini istemeyiz tabi ama bu dünyanın sonu değilki.biliyorum her anne gibi bebeğin odana gelsin beraber taburcu olun istiyorsun.seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de öyle istiyorum.ama her zaman istediğimiz olmuyor.sen Allah güven Ona dayan.Rabbim sen en iyisini biliyorsun de.zaten Onun dediğinden,taktir ettiğinden daha farklı birşey olmayacak.yaşamımız bizim elimizde değil böyle düşünüp rahatla.bu zamana kadar kanaya kanaya da olsa sağ salim geldin.bak benim durumumu düşün ben de totalistim ama daha 27.haftada başıma neler geldi.beterin beteri var.ve sen kat kat iyi durumdasın.doktorunun dediğine uy.belki kuvöze hiç girmez.glnknın bebeği 33.haftada doğdu ve hiç kuvöze girmedi.40.haftada doğup ta girenler de var.tamamen kısmet canım.hep böyle düşünüp teselli bul.5-10 gün durup taburcu olacaksa da ne ala.aylarca kuvözde kalanlar var.onların anneleri ne yapsın?ben kuvöze gireceğine de ihtimal vermiyorum.kalbim ferah.doktor her türlü olasılığı göz önünde bulunduruyor.
çok ağlayıp ta karın kaslarını yorup durma artık sen de yeter yahu bak kızıcam ama sana,iyi tarafında baksana miniğine kavuşmana çok az kaldı çok heyecanlı..:16:

kızlar sezeryan oncesı ııcn bana tavsıye edecegınız seyler var mı ?acayıp stres ve korku ıcındeyım.hem kızım hem kendım ııcın nasıl gırıcem oraya bılmıyorum daha once amlıyat kapsıında beklıyordun hastaneye ek bına yapmıslar orası amelıyathane kımsyı almıyorlarmıs odada sedyeyle alcıaklar benı esım falan orda kalıcak on ceden son ana kadar yanımda olur dıyordum doktor kacırırı bayıltana kadar da esını yanına alıcam demıstı sımdı kaldım tek ne yapıcam bılmıyoprum

Rahat ol. dua et. nasil girersen oyle cikarsin. hersey yolunda gidecek.

doktora yine söyle bayılana kadar eşimin yanımda olmasını istiyorum de,sonuçta orası özel hastane,bu kadarcık isteğini de yapsınlar.biraz çaçaron olun dediğinizi yaptırırsınız.benim arkadaşım doğuracağı zaman yanında hem fotoğrafçı hem eşi hem de bir akrabası vardı.steril kıyafetler giyildiği zaman hiçbişey olmaz zaten eşin sen bayılınca hemen çıkacak,kurallara aykırı bir durum yok.doktoruna bağlı bence.
ben sezaryene girerken kızımda 23 yaşındaydım.ameliyathaneyi ve ağzı kapalı insanları görünce baya tırsmıştım.ama inan bayılana kadar sürüyor.hemen hoop gidiyorsun.narkoz çok güzel bişey.uyanınca ne olduğunu anlamıyorsun.adını söylüyorlar bir uyanıp bir uyuyorsun,sonra odana geliyorsun yavaş yavaş ta ayılıyorsun.hiç korkacak bişey yok canım inanki.dua ede ede git ameliyathaneye.ben ikinci de hatmettim resmen.o zaman feci vaziyetteydim tabi bunları hatırlamak istemiyorum.onda bile bayılana kadar herşey.ilacı alınca sonsuz rahatlık..
ameliyathaneye girince seni sedyeye alacaklar.örtüyü sıyırıp göbeğine steril su sürecekler.damar yolu açacaklar elinin üstünden.anestezist seni konuşturacak.ağzına burnuna filmlerdeki hava alma aletinden tutacaklar derin nefes al diyecekler aynı anda damar yolundan narkozu verecekler.boğazında naneli şeker yemişsin gibi hissedebilirsin o an itibariyle kendinden geçeceksin canı.işte bu kadar..

aynı durumdayız ben de çok korkuorum..

doktora yine söyle bayılana kadar eşimin yanımda olmasını istiyorum de,sonuçta orası özel hastane,bu kadarcık isteğini de yapsınlar.biraz çaçaron olun dediğinizi yaptırırsınız.benim arkadaşım doğuracağı zaman yanında hem fotoğrafçı hem eşi hem de bir akrabası vardı.steril kıyafetler giyildiği zaman hiçbişey olmaz zaten eşin sen bayılınca hemen çıkacak,kurallara aykırı bir durum yok.doktoruna bağlı bence.
ben sezaryene girerken kızımda 23 yaşındaydım.ameliyathaneyi ve ağzı kapalı insanları görünce baya tırsmıştım.ama inan bayılana kadar sürüyor.hemen hoop gidiyorsun.narkoz çok güzel bişey.uyanınca ne olduğunu anlamıyorsun.adını söylüyorlar bir uyanıp bir uyuyorsun,sonra odana geliyorsun yavaş yavaş ta ayılıyorsun.hiç korkacak bişey yok canım inanki.dua ede ede git ameliyathaneye.ben ikinci de hatmettim resmen.o zaman feci vaziyetteydim tabi bunları hatırlamak istemiyorum.onda bile bayılana kadar herşey.ilacı alınca sonsuz rahatlık..
ameliyathaneye girince seni sedyeye alacaklar.örtüyü sıyırıp göbeğine steril su sürecekler.damar yolu açacaklar elinin üstünden.anestezist seni konuşturacak.ağzına burnuna filmlerdeki hava alma aletinden tutacaklar derin nefes al diyecekler aynı anda damar yolundan narkozu verecekler.boğazında naneli şeker yemişsin gibi hissedebilirsin o an itibariyle kendinden geçeceksin canı.işte bu kadar..

eline damar yolu açılması acıtıyor mu?

eline damar yolu açılması acıtıyor mu?

yok be şekerim o kadar değil.hemşirenin maharetine bağlı tabi.benim damarlarım malesef çok zor bulunuyor o yüzden biraz çekiyorum.geçen sefer ikişer hemşire sağ ve sol yanımda toplam 4 damar yolu açtılar ameliyat öncesi.o esnada gözlerimi kapatıp dua ediyordum iğneleri düşünemeden.ama 4 yer açmalarının sebebi kan verecekleri içindi.size bitane yeter.

yok be şekerim o kadar değil.hemşirenin maharetine bağlı tabi.benim damarlarım malesef çok zor bulunuyor o yüzden biraz çekiyorum.geçen sefer ikişer hemşire sağ ve sol yanımda toplam 4 damar yolu açtılar ameliyat öncesi.o esnada gözlerimi kapatıp dua ediyordum iğneleri düşünemeden.ama 4 yer açmalarının sebebi kan verecekleri içindi.size bitane yeter.

:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

ı

canım ne desek bilemedimki korkma ağlama kız kendine yarın bu saatlerde hayırlısıyla çıkmış kurtulmuş olacaksın ve yanında ağlayan kırmızı bir surat:16::16:

pepukecim seninde hakkında hayırlısı olsun bende bayram dönüşü perşembe yani haftaya gidicem kısmetse bakalım benim plasenta ne durumda bende ağıtlar yakıcam sen gibi:1::1:

ı

Canım doktorun ne öneriyorsa dinle onu, çünkü bu devam ettiğin tek doktor sanırım, başka fikir alacak doktorun yoksa şu an doktorunu dinle ve içini rahat tut. Kim bilir bu şekilde kaç yüz tane doğum yaptırıyorlardır. Bebeğin küvezde kalma ihtimali yüzünden de üzülmene gerek yok. Bebeğin küvezde kalması sağlığı için gerekli ve zararı yok. Bizlerin zamanında küvezle ilgili düşündüğü tek şey maddiyatla ilgiliydi. Ama senin yattığın hastanede bebek yoğun bakımı SGK sanırım. Başka bir doktora güvenmiyorsan doktorun izne gitmeden, doktorunun da tavsiye ettiği gibi riske atmamak iyi gibi. Tüm dualarımız seninle ve sabırsız prensesinle :) Ne olur ağlama fazla, kader böyleyse yapacak fazla bir şey yok, sen bu zamana kadar çok iyi baktın bebeğine, bundan sonrasında da doktor amcaları ilgilensin kızımızla, eminim ki her şey yolunda olacak sanırım. Biraz sakinleşmeye çalış, bakarsın kanaman da durur. Allah yardımcın olsun canım. Bir şeye ihtiyacın varsa ve yapabileceğimiz bir şey varsa buradayız.

Benim de ilk hamileliğim ama ben olsam bebeğimi kucağımda, ağlarken, emerken hayal edip ameliyata girerdim herhalde. Asud'un dediği gibi 40.hafta doğurup küveze giren varken 30. haftada doğurup küveze giren yok. Sen bebeğinin sağlığından şüphe etme, o artık kocaman bir kız ve emin ellerde :) Pepukenin dediği gibi eşinin ameliyata girmesi konusunda doktoruna biraz ısrar yap, kabul etmiyorsa da sorun değil, sen zaten mışıl mışıl uyuyor olacaksın.

kızlar bu arada söylemeyi unuttum.doktordan sonra amcamın iftar yemeğine gittik sultanahmete.eve geç döndük.kuran hatmimi tamamladım bitirdim ve hepinize de dua ettim hatmimi size de bağışladım canlarım.inşallah kabul olmuştur.
şu an evde temizlik var.benim yapamadığım ve yapamadığım için de sinir olduğum işleri sağolsun aynur abla yapıyor.ben de yan gelip yatıyorum.ellerim ayaklarım şişmeye başladı artık.şişko patates oldum çıktım.demin eski pantolonlarımı kaldırdım hüzünle.kimisi pantolonlarının belini kestirip likralı kumaş diktirip hamilelikte de giyiyor.ayol benim kıçım pantolona girmiyorki sanki tek sorun beli mi?:52:hamile olup ta çırpı kollu bacaklı olan sadece göbişi büyüyen kadınlara sinir oluyorum(mersennecim sen üstüne alınma canım:37:)

Canım ben facebooktan fotoğrafına baktım benden daha zayıfsın sen, hamileyken fotoğrafını göremedim gerçi, bir kaç tane koysana :) Hem niye alınayım, iltifat olarak aldım şekerim :52:Haftaya ben de son halimi koyarım, bayramda şilede olacağız bol bol fotoğraf çekeceğim :) Ben de bir kaç pantolunumu kesip dediğin şekilde yaptım, ama şimdi daha irileştim sanırım, pek olacak gibi değiller sanki.

Canım ben facebooktan fotoğrafına baktım benden daha zayıfsın sen, hamileyken fotoğrafını göremedim gerçi, bir kaç tane koysana :) Hem niye alınayım, iltifat olarak aldım şekerim :52:Haftaya ben de son halimi koyarım, bayramda şilede olacağız bol bol fotoğraf çekeceğim :) Ben de bir kaç pantolunumu kesip dediğin şekilde yaptım, ama şimdi daha irileştim sanırım, pek olacak gibi değiller sanki.

ah şekerim ah o gördüğün resimlerin tarihlerine bakarsan nuh nebiden kalma olduğunu anlarsın:52:kızım bir resmimizi koymuş birkaç gün öncesine ait,orada balon gibi bişeyim.şöyle söyleyim de daha iyi anla 1.50cm boya 68kg.bilmem anlatabildim mi?:33:
keşke tek derdim kilo olsa,nasıl olsa sporla fala verilir dert mi ki ayol:9:

Back
X