• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

maşallah:nazar::nazar::nazar: canım bebeğinede sanada benimkide 2 gün geriden gidiyor acaba diyorum beslenmeyledemi ilgisi yok:26:geçtiğimiz 15 gün çok güzel beslendim 2 gün geriden geldi bebeğim bakalım bayram dönüşü perşembe giidicem nasipse ne diyecek:26:

Ben oyle 2 gun beri 1 gun ileriye inanmiyorum. usg cihazina gore tanilma payi 350 gr bile gordum raporlarda. gec dollenme diye bir durymda var. Benim bir ara 2 hFta ondeydi. dun 1 hafta dedi. ayrica 100 gr gibi kaybetmis gorunuyo. hata payi +-350gr yaziyo.yani cok takmamak lazim.o kadar cok vitamin aliyoruz ki.

Geceyi bitirmistirdir de is bugunu gecirsin.gece nst bagliyodu kendine.dogumhaneden canli yayin yapti. Bugun belli olacakti.
Sirasini sasirmasin once ben dogurcam. 1hafta sonra o.bi gelse.aklim onda kaldi. Buyuk ihtimalle kuceze girmez ama yine de dursa biraz daha.

sıramı kaptırmam diyosun yani .. gelde bunu sabırsız bebişe anlat ... hayırlısı nasılsa öyle olsun ... iyi haberlerini alalımda öyle yada böyle ...

Kaptirmam. Hepiniz siranizi bilin.( insallah) gelse de bi soylesek. bunaldim walla.meraklandim.

hahahaa senden korkulur vallaa neyseki benim daha çokkk var ...annem dün beni rüyasında görmüş sancılanmışım çok kötü doğuma gitmişiz ... aman anne dedim ağzından yel alsın daha dedim çok erkeken şöyle bi 35 leri görelim bi dedim ...

ayy bu arada şaka maka kızların biri kayboluyo biri çıkıyor...bak pepukede vardı numarası en azından o gelmesede pepukeye arattırıdık alırdık haberini ...

pepukeeeeeeeeee acil bekleniyosun :)) oda kayıp 2 gündür ..

hahahaa senden korkulur vallaa neyseki benim daha çokkk var ...annem dün beni rüyasında görmüş sancılanmışım çok kötü doğuma gitmişiz ... aman anne dedim ağzından yel alsın daha dedim çok erkeken şöyle bi 35 leri görelim bi dedim ...

Daha otesini gorursun insallah. ben de diyodum 35 oldum bile.O ruyalar hic bitmiyor. ben de 2 gun once ameliyat masasindaydim. Doktor epidural istiyo musun diye aceleye getiritodu..fotograf makinesi felan yokmus almak icin eve gelip donuyoduk. bu sefer de geceluk canta felan unutoyoduk. bu arada doktor epiduraldam vazgeciyodu. ustumy ! Ortup uyudum.

Ben oyle 2 gun beri 1 gun ileriye inanmiyorum. usg cihazina gore tanilma payi 350 gr bile gordum raporlarda. gec dollenme diye bir durymda var. Benim bir ara 2 hFta ondeydi. dun 1 hafta dedi. ayrica 100 gr gibi kaybetmis gorunuyo. hata payi +-350gr yaziyo.yani cok takmamak lazim.o kadar cok vitamin aliyoruz ki.

takmıcam zaten ben elimden geleni yapıyorum sütümü içip yumurtamı yicem yoğurt pek sevmem karpuz daha iyi geliyo:1:yeter napim sağlıklı olsunda zaten kilosu iyi bebeklerin anneleride çok kilo almışlar yiyemiyorum daha 4 kilo aldım

Daha otesini gorursun insallah. ben de diyodum 35 oldum bile.O ruyalar hic bitmiyor. ben de 2 gun once ameliyat masasindaydim. Doktor epidural istiyo musun diye aceleye getiritodu..fotograf makinesi felan yokmus almak icin eve gelip donuyoduk. bu sefer de geceluk canta felan unutoyoduk. bu arada doktor epiduraldam vazgeciyodu. ustumy ! Ortup uyudum.

ben görmedim annem görmüş onunda rüyalar biraz garip :)) kendim görsem neyse... valal 35 i görsem rahatlarım en azından diye düşünüyorum ... ondan sonrası tabikide 39 haftayı görmek hedefim :))

kızlar cok zor bır karar asamasındayım yardım edın lutfen bana.
kanama hala devam edıyor bır kırmısı bır kahverengı .cok fazla degıl ama gelıyor.ıcmedıgım ılac kalmadı ama keıslmıyor cunku rahım acılmaya devam edıyor sancım gelıp gıdıyor.braz once kendı doktorum geldı ıkı hafta beklemen ımkansız vaktımz yok. bugun ya da yarın hazı rolunca soyle alalım dedı.cunku ya bu sekılde bursa yatıcaksın bır hafta sonra alıcam tabı bu arda rahım agzı acıldıgı her an yogun bır kan bosalması olabılrımıs kı bu duurmda bıle asagıya ınene kadar bebekde tepkıler olabılır dedı.bebek doktoruda geldı kılo olarak ıyı ma akuveze gırme konusunda bırsey dıyemem dedı.ıkı gunde olabılrı 10 gunde olabılır emme durumuna gore agızdan yada damardan beslenme yapılır.ama ben bebegı dusnuyorum bence duurmun stabılken alınsın dedı.daha sonra bebek rıske gırer dednı .hastanede yatsamdahıl bayrama denk gelırse ıyı bır bebek doktoru ve doktorum yok.doktorum sehır dıuısnda olucak.bebek doktoru var ama konusunun uzmanı degılmıs.doktorum ben gıtmem sorun degıl ama hoca yok dedı.
ebe geldı bıraz oncede aglama sesıme bu arda tek basımayım esım ıse gıtmek zorunda kaldı.annem bebek ıcın tulum battanıye almaya gıttı.daha rahat aglıyorum o yuzden .
ebe benı sakınlestırdı sonra ben yılalrdır bu ısı yapıyorum hıc 34.haftalık dogupta 10 gunden asagıya kalanı gormedım dedı.zaten bı zhıc gormuyormusuz yogun bakıma almıyorlarmıs.ssen cıkarsın sabah yedıde gelıp hemserı gozetımınde emzırıp gıdersın dedı.cok arada kaldım ne yapayım ben onum bayram ,acıl kanama bebek zarar gorebılır,sımdı aldırırsam yanımd aolmıycak ama dah aıyı olucak ıkı arada bır derede kaldım cuma ya karar surem var burda yatarım en son cum aguınu aldırsam ardım edınmı acaba dıyorum kızlar yardım edın

kızlar kimler bayramda topiğimizde benim eşim çalışıyor annemlerde yok arabaya binmem zaten yasak kayın validem karşımda kahvaltıya oraya gideriz bir daha hep evdeyim yani kayınvalideme akrabalar gelir orda takılırız bahçede köpeği var kızımın topak onu sseverek geçiririz sanırım bugün burda pazar var ama eşim geç gelecek gidemicem bayram pazarına gezmeye:10: cumartesi arefe pazarı olursa gidicem inşallah:124:

canım karar vermek çok zor:44:peki küvezde ne kadar kalacakmış ki bebeğin?

kedo doktorum ben bılmem dıor,bebek doktory bellı olmaz dıyor 39 haftadakı cocuk bıle gırıor bazen ,dogumdan sonra bellı olur ama genelde 2 -10 gun arası dıyor,ebe de ben 10 gunden az cıkanı hıc gormedım dıor

maşallah:nazar::nazar::nazar: canım bebeğinede sanada benimkide 2 gün geriden gidiyor acaba diyorum beslenmeyledemi ilgisi yok:26:geçtiğimiz 15 gün çok güzel beslendim 2 gün geriden geldi bebeğim bakalım bayram dönüşü perşembe giidicem nasipse ne diyecek:26:

Canım, bebeğin 2 hafta önde ya da 2 hafta geride olmasının inan pek bir önemi yok doktorlar için. Bunlarla biz kendi egomuzu tatmin ediyoruz o kadar :) Yoksa iyi ya da kötü beslendiğini göstermiyor, eminim ki sen benden bile daha iyi bakıyorsundur bebeğine. Doktorlara kalsa kilosunu da söylemezler. Aslında kilo ve boyu özellikle son SAT ını bilmeyenlerde yaklaşık doğum zamanını tahmin etmek için kullanıyorlar, bir de anormali durumları tespit etmek için. Bebeğin 3-4 tane ölçümü var, şakaktan şakağa uzunluğu, kafatası çapı, karın boşluğu çapı ve femur uzunluğu. Bunların hepsine göre bebeğin yaşı yaklaşık aynı ise anormali yok demektir, ki doktorlar için önemli olan bu. Bu yüzden kilo ve boya bakıyorlar. Sen hiç kafana takma yani, bebeğim geride diye. Boşu boşuna üzülme.

kanama hala devam edıyor bır kırmısı bır kahverengı .cok fazla degıl ama gelıyor.ıcmedıgım ılac kalmadı ama keıslmıyor cunku rahım acılmaya devam edıyor sancım gelıp gıdıyor.braz once kendı doktorum geldı ıkı hafta beklemen ımkansız vaktımz yok. bugun ya da yarın hazı rolunca soyle alalım dedı.cunku ya bu sekılde bursa yatıcaksın bır hafta sonra alıcam tabı bu arda rahım agzı acıldıgı her an yogun bır kan bosalması olabılrımıs kı bu duurmda bıle asagıya ınene kadar bebekde tepkıler olabılır dedı.bebek doktoruda geldı kılo olarak ıyı ma akuveze gırme konusunda bırsey dıyemem dedı.ıkı gunde olabılrı 10 gunde olabılır emme durumuna gore agızdan yada damardan beslenme yapılır.ama ben bebegı dusnuyorum bence duurmun stabılken alınsın dedı.daha sonra bebek rıske gırer dednı .hastanede yatsamdahıl bayrama denk gelırse ıyı bır bebek doktoru ve doktorum yok.doktorum sehır dıuısnda olucak.bebek doktoru var ama konusunun uzmanı degılmıs.doktorum ben gıtmem sorun degıl ama hoca yok dedı.
ebe geldı bıraz oncede aglama sesıme bu arda tek basımayım esım ıse gıtmek zorunda kaldı.annem bebek ıcın tulum battanıye almaya gıttı.daha rahat aglıyorum o yuzden .
ebe benı sakınlestırdı sonra ben yılalrdır bu ısı yapıyorum hıc 34.haftalık dogupta 10 gunden asagıya kalanı gormedım dedı.zaten bı zhıc gormuyormusuz yogun bakıma almıyorlarmıs.ssen cıkarsın sabah yedıde gelıp hemserı gozetımınde emzırıp gıdersın dedı.cok arada kaldım ne yapayım ben onum bayram ,acıl kanama bebek zarar gorebılır,sımdı aldırırsam yanımd aolmıycak ama dah aıyı olucak ıkı arada bır derede kaldım cuma ya karar surem var burda yatarım en son cum aguınu aldırsam ardım edınmı acaba dıyorum kızlar yardım edın

canim benim bilemedimki simdi onumuz bayram orda sorun zaten.. Bebegin hayatini riske atma sakin..drunun katari sanirim alma konusunda yarin bence riske girmeden aldir Insallah kuvozde kalmaz kalirsada takdiri ilahi en azindan hayatini tehlikeye sokma derim.. keske bayrami atlata bilsen o sekilde daha yogun durdurulmayan kanaman olursa ozaman daha kotu sonuclar dogurmasin...

benden ayrılması ıcın kendımı hıc hazır hıssetmıyorum.yazarken bıle pat pat vuruyor acaba hıssettıde korktumu dıyorum psıkolojım bozuldu tamamen

Offf çok zor karar canım yaa. Bayramda doktorun yoksa, şimdiden başka hastanede yatma imkanın var mı? Bebek ne kadar içeride kalırsa o kadar iyidir. Sen şu an hangi hastanedeydin. Eğer kötü bir durumda bayramda operasyon yapabilecek bir hastane bulunabilirse iyi olur sanki. Çünkü doktorun asıl endişesi bayramda burada olmaması. Ama bu saatten başka güvendiğin yer bulmak mümkün mü? Eğer mümkün değilse ve doktor daha fazla beklemek bebek için riskli diyorsa cuma, cumartesi doğum yapmak bebek için iyi olacaksa, şimdiden hayırlı olsun diyelim. Umarım bu durumda küvezde fazla kalmaz sabırsız kızımız.

benden ayrılması ıcın kendımı hıc hazır hıssetmıyorum.yazarken bıle pat pat vuruyor acaba hıssettıde korktumu dıyorum psıkolojım bozuldu tamamen
allah yardımcınız olsun canım..hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer vardır derler..içini ferah tutmaya çalış biliyorum zor ama sen güçlü olmak zorundasın ikiniz içinde:34:

canım sen gönlünü rahat tut allah korur meleğini bizim akrabamızda 33 demi ne doğurdu 40 gün küvezde kaldı çok tatlı kızı sapa sağlam ama doktorun 10 gün demiş ben olsam aldırırdım heralde diyorum hayırlısı allahtan seni çok etkilemek istemiyorum hangi karar hayırlıysa o olsun canım allah emanet olun sende toparlanırsın o küvezdeyken belki hemen çıkar

canım benım uzme kendını bebışını saglıklı bır sekılde alacaksın kucagına sen uzulme kı o da uzulmesın bız annelere nelere dyanıyoruz utsesınden gelıyoruz bunun da gelırız elbet....

Back
X