Plasenta previa

anladım canım bana çok uzaksın.ama istanbulda bir sürü iyi doktor var.inşallah onlardan birine denk gelirsin.şimdi kafanın karışık olması çok normal.zaman geçtikçe daha iyi anlarsın.henüz senin için teşhis koymak uygun değil.dediğim gibi.

bebğin ciğerleri için iğne yaptırmadım.sanırım ateş hoca yaptırmamı isteyecek.

En guzeli. zaten surda riskli 2 haftan kalmis. igneyi de oldun mu bittii gitti. Yegenlerim kuvezde kaldi benim ikiz. biri 950 gr dogdu. simdi boyundan posundan fazlasi var walla. Hemen buyuyolar. mesanene de sarmiycak ALlahin izniyle. unut su dopplerciyi.

Bu ev kredisi de kimde yok ki. bizim de 2 sene gitti kaldi 6 sene

eşim,ailem bir şekilde halledecekler artık.
burda hepimizin duaları yardımcı oldu Allah'ın izniyle.

kurbanı önceden kestirmen iyi olmuş canım.Allah kabul etsin.O'nun yardımıyla ilerliyoruz.

ateş bey ümitlerimi boşa çıkarmaz inşaALLAH.anlaştığı hastaneler varmış.en iyi ve en yakını tercih erderim sanırım.

inşaALLAH canım.Allah ömür verirse yaşıyorlar.
senin de baya varmış.borçsuz kimse yok gerçekten.

bu yaz beyaz eşyalarımız da ayağa kalktı,hepsi birden bozuldu.yeniledik mecburen.masraf bitmiyorki.

Bugun kafami zor kaldiriyorum. hala yemek yapmadim iftara. Hatta yoktu bugun ariza yeni gitti. b.sayara bile gidecek halim yok. elimde telefon sapik gibi yazmaya calisiyorum.hava da fena mutfaga da klima lazim. salondan cikamiyorum.
Bi de dunku duyduklarim dogru mu ki oldum. cidden yapisiklik gitmismidir,damarlanma olmamis mi gercekten.paranoyak mi olduk hepimiz kizlar?

previa bebeğin eşinin yani plasentanın rahim ağzına yakın ya da oraya tam yerleşmesi oluyor canım.ama bunun da dereceleri var.plasenta yuvarlağımsı disk gibi,ortaları kalınca,uçlara doğru incelen bir organ.üzerinde bir sürü damarlar var.
hamileliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yerine bağlı olarak rahim kasılması olursa plasentadaki damarlar açılıp ağrısız kanama başlatabiliyor.bu da erken doğuma sebep olabiliyor.ama hiç kanama olmyadabilir.plasenta bazen rahim ağzının ucuna yerleşiyor.bunun adı parsiyal previa.bazen çok az kapatıyor.bu da marjinal previa.rahim ağzını tamamen kapatmışsa da total previa oluyor.bu topikte her 3 previa türüne sahip olup ta son haftalarda plasentsının normal yerine çıktığı arkadaşlar var.yani plasenta da sonuçta,rahim ve bebekle beraber büyüyen bir organ.rahim büyüdükçe plasentanın yeri yukarı çıkıp rahim ağzından uzaklaşabiliyor.böylelikle de previa yok olmuş oluyor.işte bu yüzden çoğu bilinçli dr senin haftalarında previadan söz etmez bile.çünkü çıkması muhtemeldir.

aynen yaa insan paranoyak oluyor.önce duyduğuna seviniyorsun.sonra pis şeytan vesvese vermeye başlıyor.acaba dr iyi gördü mü,ya yapışmışsa da söylemediyse(niye saklıycaksa)fala diye bir sürü manyak düşünce oluyor.yani sevincin kursağında kalıyor.ama bu pis vesveseler geldiği an hemen silkinip kendine gelmek lazım başka şeylerle meşgul olmak lazım.kurmamak lazım.lazım da lazım...

ben de evin her yerine klima ister oldumbu ne sıcak kardeşim yaaa.son zamanlarda verdiğim en iyi karar oturma odasına klima taktırmak oldu.önce pahalı diye eşime kızdım ama şimdi nerdeyse 24 saat kapıyamıyorum.dışarı çıkarsam fenalık geçiriyorum ve bir az önce klimacığıma kavuşmak istiyorum.ona aşık oldum canım klimam

sağol canım Allah razı olsun.Ateş efendiye gitmeden önce kafandaki tüm soruları bir kağıda yazmanı öneririm canım.sora niye onu sormadım bunu demedim diye hayıflanabilirsin.herşeyi açık açık sor,konuş,içini dök rahatla.kendisini tanımıyorum inşallah tecrübeli olduğu kadar insani yönü de gelişmiş biridir de seni her yönüyle anlayıp değerlendirir..

kızlar ben çıkıyorum sora görüşürüz namaz falan kılcam.eşime domates al dedim 20kg,konserve için,gitmiş 7kg almış sivri zeka.gidiyim de azarlıyım biraz

olmamıştır canım.olsa saklamazlar.

haklısın canım.inşaALLAH pozitif dönerim.

konserve işin kolay gelsin.ben de düşünüyorum domates yapmayı,ya da yaptırmayı artık.

Bende buyuk ask yasiyorum. esim yatak odasina da taktirmak ustediginfe engelleyen benum dilim tutulsaydi. oglak inadi simdi taktirmiyo,salonda yatip kalkiyoruz .3 luyu oturma odasuna tasitip cekyati buraya tasittim walla. Supriz yaptik.oyle bi bakis atti ki ben demistim der gibi. Oole perisan yasiyoruz. salonum sekil degistirdi kis gelse de edki haline soksam.
Ben de yemek yapayim bari.

ne diyeceğimi bilmiyorum canım korkma allahın izniyle hiç bişey olmayacak bende 15 gün önce öğrendim ya çıktığını ozamanki idrar tahlilimde kan vardı hala arada turuncu oluyor sana niye idrarda kan varmı dedi acaba bende hala korkuyorum 7 haftam kaldı allahın izniyle neyle karşılaşacağımızı hiç birimiz bilmiyorz yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek:18::18::18::18::18:

ay canim nedesem bilemedim simdi.. bende bir Dr a gitmistim ayrintiliya 16 veya 17. Haftamdi... Kadin w dakkada bebegi aldi yetmedi rahmi aldi sanirim oda kesmedi beni kanamadan tahtali koye yolladi.. soklarda eve geldim oyle seyler soylediki esime vasiyetimi verdim oglumla ilgili Ben dedim gidiciyim... Kendi druma gittim o beni rahatlatti plrsentanin ucu asagida dedi oyle seni bebegi riske aticak bir durumu yok dedi ve ekledi sana daha oncede dediklerimi yap yat dinlen yorulma iliski yasak vs ve bebek buyuyunce plesentan cukicak 20 hafta civari dedi .. gel simdi 2 gun arayla duydugum 2 farkli fikir hangine inanirsan inan... Ben druma inandim tabi dedigi gibide 20. Haftamda hersey yolundaydi..
Umarim sende ates beyden guzel seyler duyarsin izne ciktigindada dinlen bol bol ... Zaten haftanda gayet ileri Insallah nesana ne prensesine hic birsey olmayacak canim...

allah cok sukur evladın var en kotu sernaryoyu dusundugumuzde yapısıklıkta pepukenınde dedıgı gıbı rahım alınma durumu var .ınsallahda alınmaz .benımde ılk doplerını ceken doktor yuzde 50 yasam samnsın var demıstı.bebegı degıl kendını dusun masada kalabılırsın demıstı kanamadan.ne kdar yıkılmıstım.kendımden mı bebekten mı vazgeceyım.sen kendını strese sokma kolay tabı solemesı herkes cektıgını bılıyor ama hepımız gectık bu yollardan ve gececegımızde daha var.aglayıp duusnup endıse hormonunu calıstırma kanamanı baslatır.benım ıcın hıc meseneye uzandı sardı falan demedıler kac doktora gıttım.merak ettım acaba benım mı sormam gerekırdı.aklıam takıldı sımdık.sonuctarahım kapalı kutu acınca gorucekler herseyı

benım detaylı bakan doktor solkulagı bulamamıstı sok kulagı yok dedı.ay soka gırdım zaten aglayarak gıtmıstım.nefesım kesıldı .sonra gormus banada gosterdı ıcım rahatlasın dıye .zaten bu durumda nasıl doktorlara catıyoruz arkadas

Canım kendini çok sıkmamaya çalış, senin zaten son 5-6 haftan. Seni, Kamesi, azra yı Allah'ın izniyle bir doğurtalım sağlıcakla, rahatlayalım, sevinelim doyasıya sonra o rahatlıkla bizlerde peşinizden geleceğiz inşallah :) Tıp şu an o kadar ilerideki doktorlar senin ameliyatında hiç sorun yaşamazlar, sen de bebeğin de sağlıcakla bize merhaba diyecekseiniz doğumdan sonra :) Gittiğin doktor muhtemelen çok deneyimli değildi, bu tip gebeliklerde. Kendinden emin olamadığı için olsa gerek seni gereksiz yere korkutup üzmüş, sorumluluk almak istememiş. Seni acil olarak başka doktora yönlendirmese, korkutmasa belki ihmal edersin diye düşündü. Hala doktora gitmeyen hamileler var çünkü. Ama sen kaç sene tıp oku, uzmanlığını yap v.s., insanlara kötü haber nasıl verilir düşüneme, olacak şey değil, hem de kendi körlüğünden dolayı gereksiz yere ödünü kopartmış Canım Ateş hocayı tanımıyorum ama sen güveniyorsun sanırım, dolayısıyla sorun yok. O seni her konuda aydınlatacaktır, olası tüm kötü senaryolara hazırlıklı olacaktır zaten. Aklındaki soruları bir kağıda yaz, ki orada unutma, ben genelde öyle yapıyorum :)

Senin bebeğin sağlıklı, sen de sağlıklısın ya canım en önemlisi bu. Doktorunda şimdiden tüm pürüzleri görüp, ameliyata onları bilerek girdikten sonra (ekibiyle) inan hiç bir sorun çıkmaz, çünkü tedbirli olacaklar. İzne ayrıldığın ve artık fazla yorulmayacağın için seviniyorum. Bebişinle seni çok öptüm.

Kamesciğim sen nasılsın, yaramazlık yok değil mi, doğum tarihin belli miydi senin, bayramdan sonraya istiyordu doktorun değil mi? Az kaldı, heyecanlısındır

Kamesciğim sen nasılsın, yaramazlık yok değil mi, doğum tarihin belli miydi senin, bayramdan sonraya istiyordu doktorun değil mi? Az kaldı, heyecanlısındır

canım vallahı heyecan korku endıse herseyler mevcut bende .gelıyrolar gıdıyoırlar arada.haftaya gıdıcem tekrar uc doktor bırlesıp gun kararlastırcaz bakalım kendı doktorum 25.agustos dedı ben eylulun ılk haftası olsun dıyorum aksılık olmazsa.bır hafta bır haftadır bebıs ıcın.sımdı aklıma gelen sorulara yazıyorum sormak ıcın heyete cıkıcam sonucta gundem maddelerım ıle gıdeyım .hamılelık bıttı benım aklım basıma yenı geldı
sende ıyısındır umarım.allah hepımıze sag salım kucagıma ılk aldııgmız anı yasattın ya.

Rahim ağzının diğer tarafına 3 cm. geçmiş olarak algılıyorum, yani rahim ağzının tamamını kapamış, totalist. Marmara boğazı rahim ağzı olsun ve marmara denizide rahmin Plasenta denizin (rahmin) batısından başlamış, boğazı (rahim ağzını) geçmiş ve denizin doğusunda da 3 cm. yer almış. Bu örneği doktorlar duysa gülmekten kırılır herhalde

Uygun resim buldum, bunu demek istemiştim :)

Son düzenleme:

Hadi hayırlısı canım, az kalmış. Aklına takılan her şeyi sor tabii, rahatlarsın. Bizleri haberdar etmeyi unutma. Plasentayı kavanoza koydur, doğumdan sonra bol bol yumrukla canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…