• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

bende kartalda oturyorum maltepede bır bölge hastanesınde selin hnm vardı ona gıdıyordum kanama gecırdım hastanede acıl doktorları bıle yok ve dogumun acıl olunca bıle kendı doktorun gelmıyormuş oyuzden bende kızdıgım ıçuın başka doktora gıttım oda cok önemlı degıl gıbı soyledı bana ben zaten ne oldugunu bıle bılmıyordum ılk hamılelıgım oldugu ıçın ılk defa duydum hemen sıteyı actım yazılarıınızı okudum kaç gundur ıcım ıcımı yıyor sımdı çok ıyı bır doktr varmış kartal umut hastanesınde oo da ızınde gelmesını beklıyorum ona gıdecem hemen....

anladım canım bana çok uzaksın.ama istanbulda bir sürü iyi doktor var.inşallah onlardan birine denk gelirsin.şimdi kafanın karışık olması çok normal.zaman geçtikçe daha iyi anlarsın.henüz senin için teşhis koymak uygun değil.dediğim gibi.

bebğin ciğerleri için iğne yaptırmadım.sanırım ateş hoca yaptırmamı isteyecek.

En guzeli. zaten surda riskli 2 haftan kalmis. igneyi de oldun mu bittii gitti. Yegenlerim kuvezde kaldi benim ikiz. biri 950 gr dogdu. simdi boyundan posundan fazlasi var walla. Hemen buyuyolar. mesanene de sarmiycak ALlahin izniyle. unut su dopplerciyi.

Bu ev kredisi de kimde yok ki. bizim de 2 sene gitti kaldi 6 sene :D

ah canım benim kıyamam sana demek maddi sebeplerden ötürü gitmedin.yanılmıyorsam senin eşindi parayı düşünme diyen,öyle diyorsa bir bildiği vardır bence,şu anda en önemli sensin borçların hepsi inşallah ödenir.
plasentanın mesaneye musallat olup olmadığı ameliyattan önce de anlaşılabiliyor.illaki açıp sürprizle karşılaşılmasına gerek yok.iyi bir usg uzmanı iyi bir usg cihazıyla ve blki başka yöntemlerle plasentanın nereleri tuttuğunu operasyon öncesi saptayabiliyormuş.burada önemli olan mesaneye inmişse bile hünerli tecrübeli ellerin elinde olmak.sonuçta bu doktorların sık olmasa da yaşadığı birşey.becerikli bir cerrah Allahın da yardımıyla başarıyla yapacaktır operasyonu.
bence de artık bir an önce iznine başla canım.millet 20.haftasından itibaren yorgan döşek yatıyor hiç kalkmamacasına vallahi sen bu haftalara kadar maşallah çok iyi geldin.birilerinden çok dua alıyorsun.:nazar::nazar::nazar::nazar:

biz kurbanı adak adamadan kestirdik yani hayırlısıyla doğum yapayım da bir kurban keseyim demedim.zaten inşallah oğlum sağ salim doğarsa akika kurbanı kesicez onun adına.bu kestirdiğim içimden geldi kan akıtmak istedim,madem ortada kanlı olaylar var benim kanım akmasın da bir hayvanın kanını akıtayım insanlar da benim namıma et yesin belki bunun hatırına Rabbim bu sefer yüzüme güler diye düşündüm.ve inanki içim rahatladı kestirince.bundan sonra da gücüm yettiğince kestiricez inşallah.

bakalım Ateş bey ne diyecek umarım ilgilenir doğru düzgün.o iğneyi demese bile sen de.yaptırmak istiyorum de.

eşim,ailem bir şekilde halledecekler artık.
burda hepimizin duaları yardımcı oldu Allah'ın izniyle.

kurbanı önceden kestirmen iyi olmuş canım.Allah kabul etsin.O'nun yardımıyla ilerliyoruz.

ateş bey ümitlerimi boşa çıkarmaz inşaALLAH.anlaştığı hastaneler varmış.en iyi ve en yakını tercih erderim sanırım.

En guzeli. zaten surda riskli 2 haftan kalmis. igneyi de oldun mu bittii gitti. Yegenlerim kuvezde kaldi benim ikiz. biri 950 gr dogdu. simdi boyundan posundan fazlasi var walla. Hemen buyuyolar. mesanene de sarmiycak ALlahin izniyle. unut su dopplerciyi.

Bu ev kredisi de kimde yok ki. bizim de 2 sene gitti kaldi 6 sene :D

inşaALLAH canım.Allah ömür verirse yaşıyorlar.
senin de baya varmış.borçsuz kimse yok gerçekten.

bu yaz beyaz eşyalarımız da ayağa kalktı,hepsi birden bozuldu.yeniledik mecburen.masraf bitmiyorki.

Bugun kafami zor kaldiriyorum. hala yemek yapmadim iftara. Hatta yoktu bugun ariza yeni gitti. b.sayara bile gidecek halim yok. elimde telefon sapik gibi yazmaya calisiyorum.hava da fena mutfaga da klima lazim. salondan cikamiyorum.
Bi de dunku duyduklarim dogru mu ki oldum. cidden yapisiklik gitmismidir,damarlanma olmamis mi gercekten.paranoyak mi olduk hepimiz kizlar?

umut hastanesınde bırsen hanım varmş onu soyledıler ama o kadın dogum doktoru bırsey soracam bunun ıçın ayrı bı doktor mu var pekı ayrıntılı araştırmam lazım galıba bu konuyu bırsey soracam plasentanın aşşagıda olması demek mı benı çok aydınlatmadıkı...

previa bebeğin eşinin yani plasentanın rahim ağzına yakın ya da oraya tam yerleşmesi oluyor canım.ama bunun da dereceleri var.plasenta yuvarlağımsı disk gibi,ortaları kalınca,uçlara doğru incelen bir organ.üzerinde bir sürü damarlar var.
hamileliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yerine bağlı olarak rahim kasılması olursa plasentadaki damarlar açılıp ağrısız kanama başlatabiliyor.bu da erken doğuma sebep olabiliyor.ama hiç kanama olmyadabilir.plasenta bazen rahim ağzının ucuna yerleşiyor.bunun adı parsiyal previa.bazen çok az kapatıyor.bu da marjinal previa.rahim ağzını tamamen kapatmışsa da total previa oluyor.bu topikte her 3 previa türüne sahip olup ta son haftalarda plasentsının normal yerine çıktığı arkadaşlar var.yani plasenta da sonuçta,rahim ve bebekle beraber büyüyen bir organ.rahim büyüdükçe plasentanın yeri yukarı çıkıp rahim ağzından uzaklaşabiliyor.böylelikle de previa yok olmuş oluyor.işte bu yüzden çoğu bilinçli dr senin haftalarında previadan söz etmez bile.çünkü çıkması muhtemeldir.

Bugun kafami zor kaldiriyorum. hala yemek yapmadim iftara. Hatta yoktu bugun ariza yeni gitti. b.sayara bile gidecek halim yok. elimde telefon sapik gibi yazmaya calisiyorum.hava da fena mutfaga da klima lazim. salondan cikamiyorum.
Bi de dunku duyduklarim dogru mu ki oldum. cidden yapisiklik gitmismidir,damarlanma olmamis mi gercekten.paranoyak mi olduk hepimiz kizlar?

aynen yaa insan paranoyak oluyor.önce duyduğuna seviniyorsun.sonra pis şeytan vesvese vermeye başlıyor.acaba dr iyi gördü mü,ya yapışmışsa da söylemediyse(niye saklıycaksa)fala diye bir sürü manyak düşünce oluyor.yani sevincin kursağında kalıyor.ama bu pis vesveseler geldiği an hemen silkinip kendine gelmek lazım başka şeylerle meşgul olmak lazım.kurmamak lazım.lazım da lazım...

ben de evin her yerine klima ister oldum:32:bu ne sıcak kardeşim yaaa.son zamanlarda verdiğim en iyi karar oturma odasına klima taktırmak oldu.önce pahalı diye eşime kızdım ama şimdi nerdeyse 24 saat kapıyamıyorum.dışarı çıkarsam fenalık geçiriyorum ve bir az önce klimacığıma kavuşmak istiyorum.ona aşık oldum canım klimam:52:

eşim,ailem bir şekilde halledecekler artık.
burda hepimizin duaları yardımcı oldu Allah'ın izniyle.

kurbanı önceden kestirmen iyi olmuş canım.Allah kabul etsin.O'nun yardımıyla ilerliyoruz.

ateş bey ümitlerimi boşa çıkarmaz inşaALLAH.anlaştığı hastaneler varmış.en iyi ve en yakını tercih erderim sanırım.

sağol canım Allah razı olsun.Ateş efendiye gitmeden önce kafandaki tüm soruları bir kağıda yazmanı öneririm canım.sora niye onu sormadım bunu demedim diye hayıflanabilirsin.herşeyi açık açık sor,konuş,içini dök rahatla.kendisini tanımıyorum inşallah tecrübeli olduğu kadar insani yönü de gelişmiş biridir de seni her yönüyle anlayıp değerlendirir..

kızlar ben çıkıyorum sora görüşürüz namaz falan kılcam.eşime domates al dedim 20kg,konserve için,gitmiş 7kg almış sivri zeka.gidiyim de azarlıyım biraz:52:

olmamıştır canım.olsa saklamazlar.:37:
sağol canım Allah razı olsun.Ateş efendiye gitmeden önce kafandaki tüm soruları bir kağıda yazmanı öneririm canım.sora niye onu sormadım bunu demedim diye hayıflanabilirsin.herşeyi açık açık sor,konuş,içini dök rahatla.kendisini tanımıyorum inşallah tecrübeli olduğu kadar insani yönü de gelişmiş biridir de seni her yönüyle anlayıp değerlendirir..

haklısın canım.inşaALLAH pozitif dönerim.

konserve işin kolay gelsin.ben de düşünüyorum domates yapmayı,ya da yaptırmayı artık.:34:

aynen yaa insan paranoyak oluyor.önce duyduğuna seviniyorsun.sonra pis şeytan vesvese vermeye başlıyor.acaba dr iyi gördü mü,ya yapışmışsa da söylemediyse(niye saklıycaksa)fala diye bir sürü manyak düşünce oluyor.yani sevincin kursağında kalıyor.ama bu pis vesveseler geldiği an hemen silkinip kendine gelmek lazımu başka şeylerle meşgul olmak lazım.kurmamak lazım.lazım da lazım...

ben de evin her yerine klima ister oldum:32:bu ne sıcak kardeşim yaaa.son zamanlarda verdiğim en iyi karar oturma odasına klima taktırmak oldu.önce pahalı diye eşime kızdım ama şimdi nerdeyse 24 saat kapıyamıyorum.dışarı çıkarsam fenalık geçiriyorum ve bir az önce klimacığıma kavuşmak istiyorum.ona aşık oldum canım klimam:52:

Bende buyuk ask yasiyorum. esim yatak odasina da taktirmak ustediginfe engelleyen benum dilim tutulsaydi. oglak inadi simdi taktirmiyo,salonda yatip kalkiyoruz .3 luyu oturma odasuna tasitip cekyati buraya tasittim walla. Supriz yaptik.oyle bi bakis atti ki ben demistim der gibi. Oole perisan yasiyoruz. salonum sekil degistirdi :( kis gelse de edki haline soksam.
Ben de yemek yapayim bari.

kızlar asıl konuya giremedim.
bugün akreata için doplere girdim.mesane ya da rahme plesanta sarmış mı diye .bin korkuyla gittim hastanye.yalnız gitmeyi göze alamadım,sağolsun arkadaşım da geldi.bekledim biraz.
dr. bakarken kaçıncı hamilelik vs. diye sordu.üçüncü dedim,yaşı sordu.neyse ikinciden sonra riskmiş,yaş da varmış....
durumumun cidddiyetinden bahsetti.artık olan oldu,ben her şeyin farkındayım.ayrıca üçüncü sezaryene kadar yapma şansımız da var dedim.sonra korka korka sordum plesantanın sarıp sarmadığını.yapışıkmış zaten,rahme de sarmış damarları bir güzel.mesanyei sordum.tam emin olamadı ama bir damar uzuyor gibi görünüyor dedi.idrarda sıkıntı var mı,kan vs. geliyor mu diye sordu.sonra başladı yanındaki doktorla buralarda zaman harcama hemen iyi bir hastaneye git vs. demeye.onların hocası ateş hocaya gideceğimi söyledim haftaya.çok geç hemen git,kanama vs.olabilir bu haftalar çok önemli dediler.
neyse bakmaya devam etti.bir sıkıntı var diye mırıldanınca oh dedim bebek de iyi değil.:18:çok panik oldum,bir yandan da ağlıyordum zaten.:43:ne olduğunu sordum.bebeğe giden kanda sorun görmüş.neyse yan yat bakalım dedi.çok şükür yan yatınca normal gördü.bebeğin hareketleri de iyi niye böyle diye düşündüm diyor. ben de zaten hep yan yatmaya çalışıyorum dedim.plesanta aşağıda olduğundan yan yatmaya çalış dedi sevgili dr.:14:
her doktora gidişimde olduğu gibi kendimi epey kötü hissediyorum.başım da ağrıdı,işe dönemedim.

güzel haberlerle gelmeyi çok isterdim ama olmadı.
p.tesi doğum iznim başlıyor.cuma da ateş hocaya gideceğim.bakalım o ne diyecek?tam açılınca plesantanın durumunu görüyorlarmış.kalınlığı,sarıp sarmadığı vs.

ne diyeceğimi bilmiyorum canım korkma allahın izniyle hiç bişey olmayacak bende 15 gün önce öğrendim ya çıktığını ozamanki idrar tahlilimde kan vardı hala arada turuncu oluyor sana niye idrarda kan varmı dedi acaba bende hala korkuyorum 7 haftam kaldı allahın izniyle neyle karşılaşacağımızı hiç birimiz bilmiyorz yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek:18::18::18::18::18:

bugün akreata için doplere girdim.mesane ya da rahme plesanta sarmış mı diye .bin korkuyla gittim hastanye.yalnız gitmeyi göze alamadım,sağolsun arkadaşım da geldi.bekledim biraz.
dr. bakarken kaçıncı hamilelik vs. diye sordu.üçüncü dedim,yaşı sordu.neyse ikinciden sonra riskmiş,yaş da varmış....
durumumun cidddiyetinden bahsetti.artık olan oldu,ben her şeyin farkındayım.ayrıca üçüncü sezaryene kadar yapma şansımız da var dedim.sonra korka korka sordum plesantanın sarıp sarmadığını.yapışıkmış zaten,rahme de sarmış damarları bir güzel.mesanyei sordum.tam emin olamadı ama bir damar uzuyor gibi görünüyor dedi.idrarda sıkıntı var mı,kan vs. geliyor mu diye sordu.sonra başladı yanındaki doktorla buralarda zaman harcama hemen iyi bir hastaneye git vs. demeye.onların hocası ateş hocaya gideceğimi söyledim haftaya.çok geç hemen git,kanama vs.olabilir bu haftalar çok önemli dediler.
neyse bakmaya devam etti.bir sıkıntı var diye mırıldanınca oh dedim bebek de iyi değil.:18:çok panik oldum,bir yandan da ağlıyordum zaten.:43:ne olduğunu sordum.bebeğe giden kanda sorun görmüş.neyse yan yat bakalım dedi.çok şükür yan yatınca normal gördü.bebeğin hareketleri de iyi niye böyle diye düşündüm diyor. ben de zaten hep yan yatmaya çalışıyorum dedim.plesanta aşağıda olduğundan yan yatmaya çalış dedi sevgili dr.:14:
her doktora gidişimde olduğu gibi kendimi epey kötü hissediyorum.başım da ağrıdı,işe dönemedim.

p.tesi doğum iznim başlıyor.cuma da ateş hocaya gideceğim.bakalım o ne diyecek?tam açılınca plesantanın durumunu görüyorlarmış.kalınlığı,sarıp sarmadığı vs.

ay canim nedesem bilemedim simdi.. bende bir Dr a gitmistim ayrintiliya 16 veya 17. Haftamdi... Kadin w dakkada bebegi aldi yetmedi rahmi aldi sanirim oda kesmedi beni kanamadan tahtali koye yolladi.. soklarda eve geldim oyle seyler soylediki esime vasiyetimi verdim oglumla ilgili Ben dedim gidiciyim... Kendi druma gittim o beni rahatlatti plrsentanin ucu asagida dedi oyle seni bebegi riske aticak bir durumu yok dedi ve ekledi sana daha oncede dediklerimi yap yat dinlen yorulma iliski yasak vs ve bebek buyuyunce plesentan cukicak 20 hafta civari dedi .. gel simdi 2 gun arayla duydugum 2 farkli fikir hangine inanirsan inan... Ben druma inandim tabi dedigi gibide 20. Haftamda hersey yolundaydi..
Umarim sende ates beyden guzel seyler duyarsin izne ciktigindada dinlen bol bol ... Zaten haftanda gayet ileri Insallah nesana ne prensesine hic birsey olmayacak canim...

allah cok sukur evladın var en kotu sernaryoyu dusundugumuzde yapısıklıkta pepukenınde dedıgı gıbı rahım alınma durumu var .ınsallahda alınmaz .benımde ılk doplerını ceken doktor yuzde 50 yasam samnsın var demıstı.bebegı degıl kendını dusun masada kalabılırsın demıstı kanamadan.ne kdar yıkılmıstım.kendımden mı bebekten mı vazgeceyım.sen kendını strese sokma kolay tabı solemesı herkes cektıgını bılıyor ama hepımız gectık bu yollardan ve gececegımızde daha var.aglayıp duusnup endıse hormonunu calıstırma kanamanı baslatır.benım ıcın hıc meseneye uzandı sardı falan demedıler kac doktora gıttım.merak ettım acaba benım mı sormam gerekırdı.aklıam takıldı sımdık.sonuctarahım kapalı kutu acınca gorucekler herseyı

benım detaylı bakan doktor solkulagı bulamamıstı sok kulagı yok dedı.ay soka gırdım zaten aglayarak gıtmıstım.nefesım kesıldı .sonra gormus banada gosterdı ıcım rahatlasın dıye .zaten bu durumda nasıl doktorlara catıyoruz arkadas

Canım kendini çok sıkmamaya çalış, senin zaten son 5-6 haftan. Seni, Kamesi, azra yı Allah'ın izniyle bir doğurtalım sağlıcakla, rahatlayalım, sevinelim doyasıya sonra o rahatlıkla bizlerde peşinizden geleceğiz inşallah :) Tıp şu an o kadar ilerideki doktorlar senin ameliyatında hiç sorun yaşamazlar, sen de bebeğin de sağlıcakla bize merhaba diyecekseiniz doğumdan sonra :) Gittiğin doktor muhtemelen çok deneyimli değildi, bu tip gebeliklerde. Kendinden emin olamadığı için olsa gerek seni gereksiz yere korkutup üzmüş, sorumluluk almak istememiş. Seni acil olarak başka doktora yönlendirmese, korkutmasa belki ihmal edersin diye düşündü. Hala doktora gitmeyen hamileler var çünkü. Ama sen kaç sene tıp oku, uzmanlığını yap v.s., insanlara kötü haber nasıl verilir düşüneme, olacak şey değil, hem de kendi körlüğünden dolayı gereksiz yere ödünü kopartmış:20: Canım Ateş hocayı tanımıyorum ama sen güveniyorsun sanırım, dolayısıyla sorun yok. O seni her konuda aydınlatacaktır, olası tüm kötü senaryolara hazırlıklı olacaktır zaten. Aklındaki soruları bir kağıda yaz, ki orada unutma, ben genelde öyle yapıyorum :)

Senin bebeğin sağlıklı, sen de sağlıklısın ya canım en önemlisi bu. Doktorunda şimdiden tüm pürüzleri görüp, ameliyata onları bilerek girdikten sonra (ekibiyle) inan hiç bir sorun çıkmaz, çünkü tedbirli olacaklar. İzne ayrıldığın ve artık fazla yorulmayacağın için seviniyorum. Bebişinle seni çok öptüm.

allah cok sukur evladın var en kotu sernaryoyu dusundugumuzde yapısıklıkta pepukenınde dedıgı gıbı rahım alınma durumu var .ınsallahda alınmaz .benımde ılk doplerını ceken doktor yuzde 50 yasam samnsın var demıstı.bebegı degıl kendını dusun masada kalabılırsın demıstı kanamadan.ne kdar yıkılmıstım.kendımden mı bebekten mı vazgeceyım.sen kendını strese sokma kolay tabı solemesı herkes cektıgını bılıyor ama hepımız gectık bu yollardan ve gececegımızde daha var.aglayıp duusnup endıse hormonunu calıstırma kanamanı baslatır.benım ıcın hıc meseneye uzandı sardı falan demedıler kac doktora gıttım.merak ettım acaba benım mı sormam gerekırdı.aklıam takıldı sımdık.sonuctarahım kapalı kutu acınca gorucekler herseyı

benım detaylı bakan doktor solkulagı bulamamıstı sok kulagı yok dedı.ay soka gırdım zaten aglayarak gıtmıstım.nefesım kesıldı .sonra gormus banada gosterdı ıcım rahatlasın dıye .zaten bu durumda nasıl doktorlara catıyoruz arkadas

Kamesciğim sen nasılsın, yaramazlık yok değil mi, doğum tarihin belli miydi senin, bayramdan sonraya istiyordu doktorun değil mi? Az kaldı, heyecanlısındır :52:

previa bebeğin eşinin yani plasentanın rahim ağzına yakın ya da oraya tam yerleşmesi oluyor canım.ama bunun da dereceleri var.plasenta yuvarlağımsı disk gibi,ortaları kalınca,uçlara doğru incelen bir organ.üzerinde bir sürü damarlar var.
hamileliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yerine bağlı olarak rahim kasılması olursa plasentadaki damarlar açılıp ağrısız kanama başlatabiliyor.bu da erken doğuma sebep olabiliyor.ama hiç kanama olmyadabilir.plasenta bazen rahim ağzının ucuna yerleşiyor.bunun adı parsiyal previa.bazen çok az kapatıyor.bu da marjinal previa.rahim ağzını tamamen kapatmışsa da total previa oluyor.bu topikte her 3 previa türüne sahip olup ta son haftalarda plasentsının normal yerine çıktığı arkadaşlar var.yani plasenta da sonuçta,rahim ve bebekle beraber büyüyen bir organ.rahim büyüdükçe plasentanın yeri yukarı çıkıp rahim ağzından uzaklaşabiliyor.böylelikle de previa yok olmuş oluyor.işte bu yüzden çoğu bilinçli dr senin haftalarında previadan söz etmez bile.çünkü çıkması muhtemeldir.[/QU

aılemızın hekımı uzman doktor pepuke,
ve sız degerlı arkadaslarım sımdı ben detaylımın raporuna bakıyorum plesanta arka duvar yerlesımlıdır,alt segmente uzanıyor,servıkal kanalı 3cmgecıp asımetrık previa totalıs halı vardır .ınkreta rıskı dusuktur ,dıyor.3cm gecıyorsa nasıl totalısım ben .ayrıca ınkreata rıskı duuskse bana neden yapısık dedıler.vemben bunu 24.haftamdan berı sorgulamadım aradan 10 hafta gectıkten sonra mı aklım basına geldı? gercekten sıyırdım .cok takıldı kızlar aklıma yardım lutfen.
sag salım cıkarsan o plesantayı ozelıklle ıstıycem .onun gorulecek bır hesabım var.
o plesanta ordan cıkıcak o kadar

Kamesciğim sen nasılsın, yaramazlık yok değil mi, doğum tarihin belli miydi senin, bayramdan sonraya istiyordu doktorun değil mi? Az kaldı, heyecanlısındır :52:

canım vallahı heyecan korku endıse herseyler mevcut bende .gelıyrolar gıdıyoırlar arada.haftaya gıdıcem tekrar uc doktor bırlesıp gun kararlastırcaz bakalım kendı doktorum 25.agustos dedı ben eylulun ılk haftası olsun dıyorum aksılık olmazsa.bır hafta bır haftadır bebıs ıcın.sımdı aklıma gelen sorulara yazıyorum sormak ıcın heyete cıkıcam sonucta gundem maddelerım ıle gıdeyım .hamılelık bıttı benım aklım basıma yenı geldı
sende ıyısındır umarım.allah hepımıze sag salım kucagıma ılk aldııgmız anı yasattın ya.

aılemızın hekımı uzman doktor pepuke,
ve sız degerlı arkadaslarım sımdı ben detaylımın raporuna bakıyorum plesanta arka duvar yerlesımlıdır,alt segmente uzanıyor,servıkal kanalı 3cmgecıp asımetrık previa totalıs halı vardır .ınkreta rıskı dusuktur ,dıyor.3cm gecıyorsa nasıl totalısım ben .ayrıca ınkreata rıskı duuskse bana neden yapısık dedıler.vemben bunu 24.haftamdan berı sorgulamadım aradan 10 hafta gectıkten sonra mı aklım basına geldı? gercekten sıyırdım .cok takıldı kızlar aklıma yardım lutfen.
sag salım cıkarsan o plesantayı ozelıklle ıstıycem .onun gorulecek bır hesabım var.
o plesanta ordan cıkıcak o kadar

Rahim ağzının diğer tarafına 3 cm. geçmiş olarak algılıyorum, yani rahim ağzının tamamını kapamış, totalist. Marmara boğazı rahim ağzı olsun ve marmara denizide rahmin :52: Plasenta denizin (rahmin) batısından başlamış, boğazı (rahim ağzını) geçmiş ve denizin doğusunda da 3 cm. yer almış. Bu örneği doktorlar duysa gülmekten kırılır herhalde :52::52:

Uygun resim buldum, bunu demek istemiştim :)

$Capture.webp

Son düzenleme:
canım vallahı heyecan korku endıse herseyler mevcut bende .gelıyrolar gıdıyoırlar arada.haftaya gıdıcem tekrar uc doktor bırlesıp gun kararlastırcaz bakalım kendı doktorum 25.agustos dedı ben eylulun ılk haftası olsun dıyorum aksılık olmazsa.bır hafta bır haftadır bebıs ıcın.sımdı aklıma gelen sorulara yazıyorum sormak ıcın heyete cıkıcam sonucta gundem maddelerım ıle gıdeyım .hamılelık bıttı benım aklım basıma yenı geldı
sende ıyısındır umarım.allah hepımıze sag salım kucagıma ılk aldııgmız anı yasattın ya.

Hadi hayırlısı canım, az kalmış. Aklına takılan her şeyi sor tabii, rahatlarsın. Bizleri haberdar etmeyi unutma. Plasentayı kavanoza koydur, doğumdan sonra bol bol yumrukla canım :52:

Back
X