- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.021
çok sevindim canım ya.özellikle totalistin yukarı çıkması imkansız olarak görülüyor.
doğum yaklaşmışken böyle süper bir haber ne kadar rahatlatmıştır seni.darısı bize inşaALLAH.ben de yarın üç boyutluya gireceğim.plesantanın durumuna bakılacak,mesaneye rahme sarmış mı diye.Allah korusun hepimizi de ihtimali düşünmek bile korkutuyor.dua etmekten başka bir şe gelmiyor elimden.:26::26::26:
bebeğinin gelişiminin iyi olması süper.erken doğsa bile sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle.
millet bir çocuk doğuruyor,biz 9 doğurduk,ne hamilelikmiş.
sınek sıcak bunaltı,ates basması ne ararsan var.zaten sırt kemıklerım gevsedı saga sola donemıyorum doktorlar sola yatmaya calıs dıyor ama agrıdan duramıyorum benımkıde baslıyor tekmeyı basmaya.sıkıstı sanıp onun ıstedıgı pozısyona gecıyorum.mersenneciğim akşam mesajını gördüm,cevap yazacaktım ki çocuklar izin vermedi.ne zaman pcnin başına otursam(evde çok nadir girerim)başımda bitiyorlar.o bi şey açmak istiyor diğeri mızmızlanıyor.rahat rahat bakamıyorum ve terkediyorum kısa sürede.
canım artık şişkinlik yapan şeyler yememeye çalışıyorum ama galiba hem plesanta,hem bebek büyüdüğünden baskı oluyor.bugün nerdeyse ayağa kalkınca yürüyemedim,kasıklarım çok ağrıdı.mescitte biraz ayklarımı uzatıp dinlendim.
bu gece istanbulda uyuyabilen var mı acaba.ne zor bir geceydi4 saat uyumaya çalıştım.oraya gittim,buraya geldim ama rahatlayamadım.çocuklar da rahatsız oldular.sivrisinek de vardı.ilaçlanıyor ama sık olmadığından tam kaybolmuyorlar.
arkadaşlar ben daha önce pl.prev.nedeniyle erken doğum yaptım.şimdi yine var.o zaman oğlum küveze girmişti ciğerleri gelişmediği için.ve yoğun kan yuttuğu için.şimdi ikincide aynı sorunları yaşamak istemediğim için 28 ve 32 de ciğer geliştirici iğne yaptırayım diyorum önlem olarak.aranızda yaptıracak olan var mı.doktor kararı bana bıraktı.ama ben karasızım.siz ne yapcaksınız
Arkadaşlar merhaba,
Ben de önümüzdeki cuma hamileliğimin 30. haftasını dolduracağım. 17. haftamda Kocaeli'de bir devlet hastanesinde kendi doktorum o gün olmadığı için başka bir doktora muayene oldum. Kadın obstetrik ultrason istedi, çektirdim sonuca göz ucuyla baktı "... biraz aşağı yerleşmiş." gibi bir şey söyledi. Zaten yalnız yaşıyoruz, yani ailelerin ikisi de uzakta, benimse tek arkadaşım eşim buralarda. Ayna karşısında bakıp bakıp bebek aşağıda sanki, hamilelerin karnı biraz daha yukarıdan şişkin olmuyor muydu diye birbirimze sorup duruyorduk eşimle o güne kadar. Üstüne bir de doktor öyle deyince aldı beni bir telaş; "ya öyleyse ya böyleyse..." ler. Çalışan da bir bayanım, sürekli ayaktaydım. Özelde gittiğim doktoruma ilk gittiğimde sordum, raporu gösterdim, böyle böyle bebek aşağıda dediler dedim. Bu doktor da "Yok bebek değil o, eşi aşağıya yerleşmiş. Zamanla yukarı çıkar." vs bi'şeyler söyledi ama sanki ağızlarından cımbızla laf alıyorum. Şimdi de eş diye bişey çıktı karşıma. Yani bi' sorun olur mu hamileliğim için, o ne demek diyorum yine yarım ağızla düzelme olmazsa normal doğum yapamazsın diyor. İğneden bile korkan, kan alınırken bakamayan ben iyice afalladım. Beni kesecekler, iz kalacak, ... bir sürü şey düşünüyorum. İşin ilginci yorulmamam, dikkat etmem gerektiğini ben burda sizlerden öğrendim. Aynı tempoyla işe, koşturmaya devam ettim. Çok şükür hiç kanamam olmadı, aksine şimdiye kadar kendimi çok şanslı bir hamile olarak kabul ettim; bulantı olmadı, aşerme olmadı vs... Yaklaşık 1buçuk ay sonra devlet hastanesinde kendi doktorum sakatlık (anomali) testine gönderdi yine obstetrik us'a. Sonucunda daha önceki gibi koyu renkle yazılmış bi'şey yok, doktor da düzelmiştir dedi bıraktı. (Bu üçüncü doktor dikkatinize.)Kontrollere devam ettim, doktorlar üstünde durmadı diye ben de üstelemedim sadece soranlara iyi gidiyor eşi aşağıdaymış sadece deyip geçtim. Hala ciddiyetinde değilim anlayacağınız durumun. Bu arada eşimin de tayini çıktı İzmir'e, yol, yolculuk göründü bize. Hoş şimdiye kadar dikkat ettiğimden değil de kulaktan duyma hamilelere yolculuk yasağı geliyor aklıma. 25. haftamda Kocaeli'deki (özel) son kontrolüme gittim. anlattım taşınacağız falan, doktorun aklı başına geldi herhalde yorma kendini, eşya kaldırma falan diyor. Plasentayı sordum hala aşağıda 28. haftayı bekleyelim son şekli için dedi. Sonrasında biz İzmir'e ev bakmaya gittik, ordan Kütahya'ya ailemin yanına geldik, ordan Ankara'ya eşimin ailesine gittik arabamızla. Hamileliğim yollarda geçti yani. Ankara'da 28+1de kontrole gittim yepyeni bir doktora. Şikayetim tabi ki merak plasentanın son şekli ne? Doktor baktı bir değişiklik yok bu saatten sonra da olması muhtemel değil vs normal doğum imkansız gibi bi'şey, senin istirahat etmen lazım, sarsıntılı yolculuk yapma, en ufak kanamada alırlar seni sezaryene... çoğunu duyamadım bile kafam gitti orda. Suratım beş karış döndük eve. Duyanlar inşallahlarla bitiriyor konuşmalarını; düzelir inşallah, bi'şey olmaz inşallah... Daha ertesi gün çıktık yola Kütahya'da kalacağım İzmr'de ev bulup yerleşene kadar. Burda da iki haftam geçti işte hala bir sorunum yok çok şükür ama şimdi de acaba baştan dinlenseydim düzelir miydi, yolculuklar mı engelledi, niye kimse durumun ciddiyetini adam gibi anlatmadı, niye tedbir almadı ya da aldırmadılardayım. Sizce bu saatten sonra istirahat etmemin bir faydası olur mu, artık dinlensem mi kolay doğum için önerilen yürüyüşlerime devam mı etsem, bu yürüyüşlerin plasentanın yukarı çıkmasına bir faydası olur mu yoksa daha mı kötü olur?
Bu kadar laftan sonra ikinci derdim de şu: Bazı hastaneler 28. haftadan sonra doğum için kabul etmiyorlarmış hamileyi. Ama ben şimdiye kadar İzmir'e bir hastaneye başvuramadım. Geldik 30. haftaya daha da gidene kadar 32 falan olacağım. 28de kabul etmeyen 32de eder mi? Tekrar Kocaeli'ye dönmem gerekir mi? İzmir'de MedicalPark hastanesini düşündük doğum için. Burada Merve Biçer Bülbül diye bi doktoru önerdiler. Biliyorum sorum çok oldu ama yardımcı olabilecek olan lütfen cevap versin. MedicalPark kabul eder mi bu saatten sonra beni ya da başka önereceğiniz hastane var mı?
Ve kizlaaaaaaaaaaaar :))))))))))))
Ben keyif nescafesi iciyorum hem de aylaaar sonra.
Bugun Memorial'a gidecektim ya. Perinotolog Cihangir BEy'e. Gittim ve cok guzel seyler soyledi. 31. hafta yapisikti, simdi degilPlesanta onde evet ama agzini kapatmiyor. Marjinal gibi gibi. Yani yukari cikmis tabi biraz. Nasil ama :)
Tek sorun ki ne kadar sorun bunu bilmiyorum 2 hafta onde dedi. Tabi takibi de o yapmadigi icin simdiye kadar bilmiyo mu dedim ama detaylidan bakti, boyutlu bakti vs. kilolu dedi. Bende gordum kilolu.Yanaklari dolu dolu.
Haftada bir gormem lazim seni demesinin nedeni sizce bu olabilir mi ki? 2650 gr ve hafta da 33.4..ona gore mi kilolu, gercekten mi kilolu. Arastirsam mi arastirmasam mi?
BEnim doktor beni ayda bir goruyor (tatilde) ..Beni tatildeyken baska bir doktora takip icin yonlendirmesi gerekmiyor muydu? Bu doktor kontrol suresi 15 gun. Yani bir hafta sonra para vermiycem. Cagirmasa cagirmaz. 2 hafta derdi. onda da para alinmiyor.Para icin olamaz.
Bu saatten sonra doktor degistiriyorum yani. Kararimi vermek uzereyim.
Memorialda dogum ucreti Axa indirimli ( Benim yatarak var ) 6700 TL. Mapfre indirimli 5700 TL. ( Esimden dolayi yapilmak uzere)
BEnim doktor hizmete gelecek. 3500 gibi kendi aliyor, 2000 gibi de hastane.SGK geciyor. Erken dogum olmayacaksa SGK ya ihtiyac yoktur diye dusunuyorum yaniliyor muyum?
NE cok sordum
Bu yapisikligin gecmis olmasi var ya beni cok sevindirdi. İnsallah hepimiz sevincli bitiririz bu PP'yi.
Dipnot geceyim: NEscafe midemi bulandirdi. Keyif icinde olsa almayin
silgicim magnezyumu daha önce de biliyodum.sadece previalılara özel olmayan,kramplar için kullanılan bir vitamin türü.bana da verdi doktorum sabah akşam bir tablet. ama aslolan ilaç nidilat.yani rahim kasılmalarını asıl nidilat önlüyor.magnezyum değil.sen kaçıncı haftandaydın ve previan hangi türdü?
Alacaksin tabi en guzellerini :)
Kesin hastaneden yazarimne oldu ne bitti diye.
Bu doktor 39 u bekleriz dedi.
Memorial a kim gidiyodu?
Evet vericez de ben cok kizdim doktoruma.baska doktora vercem. :)
Benim 31. Hafta 1650 idi. yani sanki seninkide mi tombis
Ve kizlaaaaaaaaaaaar :))))))))))))
Bugun Memorial'a gidecektim ya. Perinotolog Cihangir BEy'e. Gittim ve cok guzel seyler soyledi. 31. hafta yapisikti, simdi degilPlesanta onde evet ama agzini kapatmiyor. Marjinal gibi gibi. Yani yukari cikmis tabi biraz. Nasil ama :)
Tek sorun ki ne kadar sorun bunu bilmiyorum 2 hafta onde dedi. Tabi takibi de o yapmadigi icin simdiye kadar bilmiyo mu dedim ama detaylidan bakti, boyutlu bakti vs. kilolu dedi. Bende gordum kilolu.Yanaklari dolu dolu.
Haftada bir gormem lazim seni demesinin nedeni sizce bu olabilir mi ki? 2650 gr ve hafta da 33.4..ona gore mi kilolu, gercekten mi kilolu. Arastirsam mi arastirmasam mi?
BEnim doktor beni ayda bir goruyor (tatilde) ..Beni tatildeyken baska bir doktora takip icin yonlendirmesi gerekmiyor muydu? Bu doktor kontrol suresi 15 gun. Yani bir hafta sonra para vermiycem. Cagirmasa cagirmaz. 2 hafta derdi. onda da para alinmiyor.Para icin olamaz.
Memorialda dogum ucreti Axa indirimli ( Benim yatarak var ) 6700 TL. Mapfre indirimli 5700 TL. ( Esimden dolayi yapilmak uzere)
BEnim doktor hizmete gelecek. 3500 gibi kendi aliyor, 2000 gibi de hastane.SGK geciyor. Erken dogum olmayacaksa SGK ya ihtiyac yoktur diye dusunuyorum yaniliyor muyum?
NE cok sordum
Bu yapisikligin gecmis olmasi var ya beni cok sevindirdi. İnsallah hepimiz sevincli bitiririz bu PP'yi.
18 bitti pepukecim. doktor cok bilgi vermiyor ama su an tamamen kapliyor dedi. gittigimde soruyum o ilaci, buralarda nasil tedavi uyguluyorlar bilmiyorum. bazi arkadaslar kanama ve erken dogum yazmis. her kanamada bebegi aliyolar mi anlamadim. bana da doktor kanama olursa hemen hastaneye git dedi sadece. dinlenmeye calisiyorum ama arada alisveris merkezlerine gidiyorum bir saat gibi mesela, o kadar sure de ayakta durmuyo musunuz? hafif ev isleri de yapiyorum, yemekte yapmaya calisiyorum. bilmiyorum acaba bunlari da mi yapmasam, zor elde edilen bi gebelik cunku. insallah 30'lari ben de gorurum. kendinize iyi bakin.
arkadaşlar ben daha önce pl.prev.nedeniyle erken doğum yaptım.şimdi yine var.o zaman oğlum küveze girmişti ciğerleri gelişmediği için.ve yoğun kan yuttuğu için.şimdi ikincide aynı sorunları yaşamak istemediğim için 28 ve 32 de ciğer geliştirici iğne yaptırayım diyorum önlem olarak.aranızda yaptıracak olan var mı.doktor kararı bana bıraktı.ama ben karasızım.siz ne yapcaksınız
benımkı onde gıdıyor kılomuz ıyı boyumuzda uzun bence doktor ıyı gayet dıyor.
benım kendı doktorum bın tl,hocasıda 1.500 tl ıstedı.ucuncu gelırmı bılmıyıorum.hastane ıel konusmadı daha esım.bırde benım sgk zaten yok ,sıgorta paketımde gsıfırlandı.hersey nakıt gıttı paracıklar:)
gözün aydın canım çok sevindimVe kizlaaaaaaaaaaaar :))))))))))))
NE cok sordum
tamamen kaplıyorsa totalis olabilir.ama daha erken haftalardasın plasenta yukarı da çıkabilir canım bak asudun çıkmış mesela.amerikada nasıl tedavi uygulandığını dışında burada da doktorlar farklı uygulama yapıyor.aslında previanın bir tedavisi yok.yalnızca kanamayı önlemek için kasılma önleyici ilaç verilebilir o kadar.onu da her dr vermiyor.bazıları kanamaya kadar bekliyor ki bu bence göz göre göre ihmalkarlık.çünkü ben bebeğimi bu yüzden kaybettiğimi düşünüyorum.
her kanamada bebek alınmaz.kanamanın miktarı önemli.kanama durdurulamazsa oluk oluk gidiyorsa annenin hayatı riske giriyor ve bu yüzden hamilelğin kaçıncı haftasında olunursa olunsun gebelik sonlandırılıyor.
sana tavsiyem kendini fazla yormaman olacak.yani avmye gitmen şart değil inşallah bebeişin doğsun pusetine koyar beraber gezersiniz .çok ayakta durma,bol bol dinlenirsen senin lehine olur.
gözün aydın canım çok sevindimsen bari tadını çıkar benimkinede çıktı dedi adam gözümün içine baka baka ama perşembe kontrol var yine tırstım:18::18::18 sikolojimmi bozuldu neeeeeeeee:44::44::44:
arkadaslar bendede aynı sorun var kanamam oldu çok korkuyorum ne yapacagımı bılmıyorum aynı zamanda calışıorum da
gecen hafta oldum 1 hafta dınlendım ama o gun kanamam oldu ertesı gun kahverengı geldı sımdı bırsey yok.hatta yattıgım yerde kanamam oldu yanı ne agır kaldırdım ne de ıs yaptım kırmızıydı doktor dıkkat et kendını yorma dedı ama ısıne gıdebılırsımnn dedı ısım yorucu deıl oturdugum yerde arada bır ayag akalkıyorum onada çok dıkkat edıyorum.igneye gerek duymadı eger surerse kanaman vururuz dedı ama çok sukur daha olmadım sızde benım gıbı oldunuz aynı şeyı yaşamaktan çok korkuyorum devamlı lavobaya gıdıyorum korkudan....
canım acile gıttıgımde oyle bırsey demedı tekrar baska doktora gıttım ıkılı test ıçın o oyle soyle haftaya tekrar gıdecem ıyı bır doktor var bıldıgım o ızınde gelmesını beklıyorum ınş bır sorun çıkmaz .......
14.hafta previa teşhisi için çok erken aslinda.benim doktorlarım şu an bile kesin teşhis koymuyorlar düşün.canım sen bu arada bol bol dinlen sadece wc ziyareti yap.yemek bile yapma"inşallah yardımcı olacak biri vardır yaninda.acaba rahim kasılması da olmuşmuydu kanla baraber?onu bilemezsin tabi.geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz.plasenta tamamen kapiyor mu acaba?oyleyşe bile daha çok erken yukarı çıkması için çok vakit var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?