• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Rahim ağzının diğer tarafına 3 cm. geçmiş olarak algılıyorum, yani rahim ağzının tamamını kapamış, totalist. Marmara boğazı rahim ağzı olsun ve marmara denizide rahmin :52: Plasenta denizin (rahmin) batısından başlamış, boğazı (rahim ağzını) geçmiş ve denizin doğusunda da 3 cm. yer almış. Bu örneği doktorlar duysa gülmekten kırılır herhalde :52::52:

ustat ornek super ya.kıem sormus da gecmıs bogaz bu yahu ole vergısız elını koluna sallaya sallaya gecılırmı.
esımde rıca hocaya sola dgru yatma ıle ılgılı bır ornek vermıstı adamcagız esımın yuzune bakakaldı .ne dıyo bu dıye ama bu ornegıde gundeme alıyorum haftaya doktorlara sorucam ben buarad adoktorumu degıstırmeye karar verdım doktorlardakı gestapoyu,suatı elayı ve haldun hocayı ıstıyorum.

ustat ornek super ya.kıem sormus da gecmıs bogaz bu yahu ole vergısız elını koluna sallaya sallaya gecılırmı.
esımde rıca hocaya sola dgru yatma ıle ılgılı bır ornek vermıstı adamcagız esımın yuzune bakakaldı .ne dıyo bu dıye ama bu ornegıde gundeme alıyorum haftaya doktorlara sorucam ben buarad adoktorumu degıstırmeye karar verdım doktorlardakı gestapoyu,suatı elayı ve haldun hocayı ıstıyorum.

Sorma yaa hala gülüyorum örneğime :52::52:Valla doktorlarına bu örneği söylesen koparlar:) Bende de dizi açık, kucağımda da dizüstü. Bu diziye bu hafta bakmaya başladım, uyku olmayınca mecburi oldu :) Bütün gün belgesel seyretmekten bıktım sanırım.

Yaa kamesin sorusundan sonra bende de yeşil ışık yandı. Son gittiğimde doktor, previan bugüne kadar doğum kanalına ne kadar hasar vermiş, açılma var mı bakalım demişti. Vajinal muayeneden sonra doğum kanalında 4 cm. açılma var demişti. Yorumunu sordum bir şey dememişti, ne kötü dedi, ne de önemli değil dedi. Önümüzdeki hafta kendi doktoruma geri döneceğim temelli, sorayım bakıyım bu ne açılması :)

Fburak, doktorun sana da böyle muayene yapmış mıydı, hasar tespiti için :)

Son düzenleme:
Yaa kamesin sorusundan sonra bende de yeşil ışık yandı. Son gittiğimde doktor, previan bugüne kadar doğum kanalına ne kadar hasar vermiş, açılma var mı bakalım demişti. Vajinal muayeneden sonra doğum kanalında 4 cm. açılma var demişti. Yorumunu sordum bir şey dememişti, ne kötü dedi, ne de önemli değil dedi. Önümüzdeki hafta kendi doktoruma geri döneceğim temelli, sorayım bakıyım bu ne açılması :)

benım ılk kanamamda sonradan sacncı baslamıs 4 cm acık demıstı ama rahım kası acılıyor gııb bırsey demıstı.hatta ben dogum mu yapıcam demıstı hayır kanamayı kesıp kapatıcaz demıstı.demek kı acılıp kapanıyor bu meret.

benım ılk kanamamda sonradan sacncı baslamıs 4 cm acık demıstı ama rahım kası acılıyor gııb bırsey demıstı.hatta ben dogum mu yapıcam demıstı hayır kanamayı kesıp kapatıcaz demıstı.demek kı acılıp kapanıyor bu meret.

Benim ki kalıcıymış canım. Bir previa hastasının plasentası yukarıya çıksa bile (benim gibi) , aşağıda durduğu süre boyunca rahim ağzına basınç uyguladığı için açılma yapıyormuş. Normal doğum yaparken benim 4 cm. lik avantajım oluyor galiba :52:

Benim ki kalıcıymış canım. Bir previa hastasının plasentası yukarıya çıksa bile (benim gibi) , aşağıda durduğu süre boyunca rahim ağzına basınç uyguladığı için açılma yapıyormuş. Normal doğum yaparken benim 4 cm. lik avantajım oluyor galiba :52:

haydı bakalım 4cm lık avaraj acıklıgı ıle baslıyorsun :):nazar:

Bu arada bu dizideki doktorlar çok vasat, ben sana Dr. House'u göndereyim, dünyanın en iyi, en manyak doktoru kendisi :)

previa bebeğin eşinin yani plasentanın rahim ağzına yakın ya da oraya tam yerleşmesi oluyor canım.ama bunun da dereceleri var.plasenta yuvarlağımsı disk gibi,ortaları kalınca,uçlara doğru incelen bir organ.üzerinde bir sürü damarlar var.
hamileliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yerine bağlı olarak rahim kasılması olursa plasentadaki damarlar açılıp ağrısız kanama başlatabiliyor.bu da erken doğuma sebep olabiliyor.ama hiç kanama olmyadabilir.plasenta bazen rahim ağzının ucuna yerleşiyor.bunun adı parsiyal previa.bazen çok az kapatıyor.bu da marjinal previa.rahim ağzını tamamen kapatmışsa da total previa oluyor.bu topikte her 3 previa türüne sahip olup ta son haftalarda plasentsının normal yerine çıktığı arkadaşlar var.yani plasenta da sonuçta,rahim ve bebekle beraber büyüyen bir organ.rahim büyüdükçe plasentanın yeri yukarı çıkıp rahim ağzından uzaklaşabiliyor.böylelikle de previa yok olmuş oluyor.işte bu yüzden çoğu bilinçli dr senin haftalarında previadan söz etmez bile.çünkü çıkması muhtemeldir.

çok tesekkur ederım canım evet sızın soyleıdklerınıze gore çok erken soyledıler bana haftaya gıdecem bakalım baska bır doktora ne soyleyecek bana ınşş bır sorunla karsılaşmam çunku bel fıtıım var zaten çok zor yuruyorum

herkese merhaba...
ben de aranıza yeni katıldım ama problemim yeni değil...hamileliğimin 30+5. haftasındayım ve plesantam rahim ağzını tam kapatıyor.1 ay önceki kontrolümde doktor yapışık olduğunu tahmin ediyorum deyip arkasından neler olabileceğini söyledi.oysaki gittiğim 6. ve en iyi doktor olduğunu düşündüğümden beni rahatlatır diyordum aksine iyice mahvetti.(bulunduğum ildeki en iyi doktor üniversitede profösör) cumartesi kontrolüm var ve ben gitmeye ve duyacaklarımdan sonraki ruh halimden korkuyorum.
ölüm allahın emri ama geride bırakacaklarımı oğlumu annemi eşimi düşünüp kahroluyorum.dualrımı eksik etmiyorum tabiki tek yapabildiğimiz o çünkü....
bu zamana kadar kanama yaşamadım ama o bahsedilen kan gölünden de çok korkuyorum.biraz ayakta kalsam iş yapacak olsam alt tarafımda şiddetli bir baskı eşliğinde ağrılarım oluyor.bu ara akıntım da fazlalaştı...
allah kortuğumuzu başımıza getirmesin inşallah...sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.kendinden çok başkasına edilen dua makbuldür bilirsiniz.bizde birbirimize dua edelim....muhabbetle....

herkese merhaba...
ben de aranıza yeni katıldım ama problemim yeni değil...hamileliğimin 30+5. haftasındayım ve plesantam rahim ağzını tam kapatıyor.1 ay önceki kontrolümde doktor yapışık olduğunu tahmin ediyorum deyip arkasından neler olabileceğini söyledi.oysaki gittiğim 6. ve en iyi doktor olduğunu düşündüğümden beni rahatlatır diyordum aksine iyice mahvetti.(bulunduğum ildeki en iyi doktor üniversitede profösör) cumartesi kontrolüm var ve ben gitmeye ve duyacaklarımdan sonraki ruh halimden korkuyorum.
ölüm allahın emri ama geride bırakacaklarımı oğlumu annemi eşimi düşünüp kahroluyorum.dualrımı eksik etmiyorum tabiki tek yapabildiğimiz o çünkü....
bu zamana kadar kanama yaşamadım ama o bahsedilen kan gölünden de çok korkuyorum.biraz ayakta kalsam iş yapacak olsam alt tarafımda şiddetli bir baskı eşliğinde ağrılarım oluyor.bu ara akıntım da fazlalaştı...
allah kortuğumuzu başımıza getirmesin inşallah...sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.kendinden çok başkasına edilen dua makbuldür bilirsiniz.bizde birbirimize dua edelim....muhabbetle....

Keske gelmeseydin ama madem burdasin hosgeldin. sen de en kotu seneryaloru kurmussun. bi tane oglun var,bi tane de bebegin geliyor en fazla rahim gider diye dusun. kanaman olursa kan verirler. bemim 31. Haftadan sonra birax yukari cikti. yapistigi yeri birakti. simdi marjinal dedi doktor. sali gunu fikri degisir mi bilmem.
Umutsuz olma,tedbiri de elden birakma.

Yok sekerim yapmadi vajinal muayene hic Greek gormedi bi bildigi vardir elbet canim.... Sonucta Adam isinin ehli o buzamana kadar neyi on gorduyse oyle oldu hep .. o bana plesenta previa teshisini bile koymadi 16. 17. Haftamda gittigim Dr koydu ve bi ton felaket senaryosu yaazdi.. ben zaten kanamalar yuzunden 5 haftam itibariyle hep yattim o gittigim Dr previadan dedi benim Dr erken haftalarda oldugundan abortus imminens dedi.. previa mevzusunu actigimda bana soylenenleri anlattigimda bana dedigi suydu bu haftalarda 17. Haftamdayim previadir diyip teshis koymak dogru olmaz plesenta rast gele biyerde yerlesir ve zamanla yerine yerlesir bebek buyudukce hala yerlesmemis olursa ozaman evet previa teshisini koyariz buda 20 li haftalardan sonra demisti.. yani o haftalardan once teshis budur diyemeyiz bir cok plesenta by haftalar icinde yerine yerlesir dedi ki burda sen gibi Ben gibi ornekler var senin haftan veto benden seninki benden once cikti hatta sonrada bebimki cikti.. demekki 20 li haftalar by teshisi koymak icin en uygun haftalar canim... Sonradan daha iyi idrskettim drun ogun dediklerini .. diger dra kalsam doguma kadar yatarcaktim hic sarsilmayacaktim yattigim yerde kanamam olurdu... Bebek rahim derken en sonda Ben gidicektim... Sence hangisine inanmaliyim.. belki ogun o dr gitmeseydim bugun by topic te hic alakam olmayacakti bos vesveselere kapilmayacaktim bos yere kafami bulandirmisim yani... Zaten yatiyordum evde drum durum duzeldiginde artik yatmana Gerek yok dedi zaten. . Hem o gittigim Dr okadar abartmiski benim drum ucu asagida sadece oda zaten cikicak dedi belki mellow demedi kesin dedi dedigi gibide oldu...
Malesef by isini bilmeyen Dr cuklar yuzunden. Insanlarimiz cok cekiyor cokkk ..
Allah hepimizi iyi dr larin eline dusursun Insallah.... Ne kolay soyluyolar oyle bebegini olmadi rahmini aliriz seni kurtaramayiz vs insan hayati bukadarmi ucuz....

Mothetcare da mini mini besikler icin hersey var. cok ciciler :D
kim sormustu unuttum ama. bunama basladi uykusuzluktan.

Ben sormuştum, çok teşekkür ederim. İyi oldu öğrendiğim, bu haftaya gitmeye çalışayım ben. Carouselin alt katındakine baktın değil mi? Çok sevindim, bulamayacağım diye telaş yapmıştım.

Yok sekerim yapmadi vajinal muayene hic Greek gormedi bi bildigi vardir elbet canim.... Sonucta Adam isinin ehli o buzamana kadar neyi on gorduyse oyle oldu hep .. o bana plesenta previa teshisini bile koymadi 16. 17. Haftamda gittigim Dr koydu ve bi ton felaket senaryosu yaazdi.. ben zaten kanamalar yuzunden 5 haftam itibariyle hep yattim o gittigim Dr previadan dedi benim Dr erken haftalarda oldugundan abortus imminens dedi.. previa mevzusunu actigimda bana soylenenleri anlattigimda bana dedigi suydu bu haftalarda 17. Haftamdayim previadir diyip teshis koymak dogru olmaz plesenta rast gele biyerde yerlesir ve zamanla yerine yerlesir bebek buyudukce hala yerlesmemis olursa ozaman evet previa teshisini koyariz buda 20 li haftalardan sonra demisti.. yani o haftalardan once teshis budur diyemeyiz bir cok plesenta by haftalar icinde yerine yerlesir dedi ki burda sen gibi Ben gibi ornekler var senin haftan veto benden seninki benden once cikti hatta sonrada bebimki cikti.. demekki 20 li haftalar by teshisi koymak icin en uygun haftalar canim... Sonradan daha iyi idrskettim drun ogun dediklerini .. diger dra kalsam doguma kadar yatarcaktim hic sarsilmayacaktim yattigim yerde kanamam olurdu... Bebek rahim derken en sonda Ben gidicektim... Sence hangisine inanmaliyim.. belki ogun o dr gitmeseydim bugun by topic te hic alakam olmayacakti bos vesveselere kapilmayacaktim bos yere kafami bulandirmisim yani... Zaten yatiyordum evde drum durum duzeldiginde artik yatmana Gerek yok dedi zaten. . Hem o gittigim Dr okadar abartmiski benim drum ucu asagida sadece oda zaten cikicak dedi belki mellow demedi kesin dedi dedigi gibide oldu...
Malesef by isini bilmeyen Dr cuklar yuzunden. Insanlarimiz cok cekiyor cokkk ..
Allah hepimizi iyi dr larin eline dusursun Insallah.... Ne kolay soyluyolar oyle bebegini olmadi rahmini aliriz seni kurtaramayiz vs insan hayati bukadarmi ucuz....

Canım ben bu konuda biraz daha farklı düşünüyorum sanırım. Şöyle ki, eğer o ilk doktor previa demeseydi kendini çok hırpalayıp, yorup kötü şeylere sebep olacaktın belki, kim bilir. Bu sefer de söyleselerdi yorulmazdım derdin falan. Her şeyde hayır vardır diyelim canım. Doktor bana previa demese bile benim yatmam gerekiyordu. Çünkü kanama bölgem vardı ve oldukça büyüktü, rahim ağzınada çok yakındı. Biri kanamasa biri kanayacaktı :) Zaten hepi topu 2 kere azıcık kanamam oldu. Ben inanılmaz hareketli ve ağır iş yapan biriyim mesela. Eğer doktor previa v.s. demeseydi kkim bilir neler olurdu. Darısı diğer arkadaşların başına diyelim, inşallah herkesinki bizimki gibi yukarıya çıkar.

çok tesekkur ederım canım evet sızın soyleıdklerınıze gore çok erken soyledıler bana haftaya gıdecem bakalım baska bır doktora ne soyleyecek bana ınşş bır sorunla karsılaşmam çunku bel fıtıım var zaten çok zor yuruyorum

Bak canim benim Dr docent pepukeninki prof.. birde pepuke en tecrubelimiz... Benim dr um bana previa teshisini hic koymadi ayrintiliya gittigim Dr koydu donup kendi druma sordumda buhaftalar previa teshisi koyabilmek icin uygun degil dedi 20 li haftalarda ancak evet previa diyebiliriz dedi. Bir cok plesenta 20 li haftaya gelmeden yukari cikar dedi mersenne ben kasim anbelerinde yaren diye bir arkadasta belki daha hatirlamadigimda vardir 20. Haftayi gormeden yukari cikti zaten Plesentalarimiz... Oyuzden hemen endiseye kapilmayin...Insallah yukari cikacak sizing plesentaniz

ne diyeceğimi bilmiyorum canım korkma allahın izniyle hiç bişey olmayacak bende 15 gün önce öğrendim ya çıktığını ozamanki idrar tahlilimde kan vardı hala arada turuncu oluyor sana niye idrarda kan varmı dedi acaba bende hala korkuyorum 7 haftam kaldı allahın izniyle neyle karşılaşacağımızı hiç birimiz bilmiyorz yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek:18::18::18::18::18:
canım benim ki totalist ya.rahme sarınca damarlar Allah korusun mesaneye de sarıyormuş.o yüzden mesanede sıkıntı oluyor tahminim.
senin kinde olmaz öyle bir şey.bugün ben de kan ve idrar tahlili yaptırmayı düşünüyordum ama gece uyuyamadım,eve geldim.
bugün itibariyle evdeyim canım.
ay canim nedesem bilemedim simdi.. bende bir Dr a gitmistim ayrintiliya 16 veya 17. Haftamdi... Kadin w dakkada bebegi aldi yetmedi rahmi aldi sanirim oda kesmedi beni kanamadan tahtali koye yolladi.. soklarda eve geldim oyle seyler soylediki esime vasiyetimi verdim oglumla ilgili Ben dedim gidiciyim... Kendi druma gittim o beni rahatlatti plrsentanin ucu asagida dedi oyle seni bebegi riske aticak bir durumu yok dedi ve ekledi sana daha oncede dediklerimi yap yat dinlen yorulma iliski yasak vs ve bebek buyuyunce plesentan cukicak 20 hafta civari dedi .. gel simdi 2 gun arayla duydugum 2 farkli fikir hangine inanirsan inan... Ben druma inandim tabi dedigi gibide 20. Haftamda hersey yolundaydi..
Umarim sende ates beyden guzel seyler duyarsin izne ciktigindada dinlen bol bol ... Zaten haftanda gayet ileri Insallah nesana ne prensesine hic birsey olmayacak canim...
inşaALLAH canım benim.
ben de ilk öğrendim aylarca gece her uyanışımda bile o korkuyla yaşadım.eşime vasiyetimi vermiştim ben de.
aslında o ameliyattan çıkana dek endişeli olacağım ister istemez.
allah cok sukur evladın var en kotu sernaryoyu dusundugumuzde yapısıklıkta pepukenınde dedıgı gıbı rahım alınma durumu var .ınsallahda alınmaz .benımde ılk doplerını ceken doktor yuzde 50 yasam samnsın var demıstı.bebegı degıl kendını dusun masada kalabılırsın demıstı kanamadan.ne kdar yıkılmıstım.kendımden mı bebekten mı vazgeceyım.sen kendını strese sokma kolay tabı solemesı herkes cektıgını bılıyor ama hepımız gectık bu yollardan ve gececegımızde daha var.aglayıp duusnup endıse hormonunu calıstırma kanamanı baslatır.benım ıcın hıc meseneye uzandı sardı falan demedıler kac doktora gıttım.merak ettım acaba benım mı sormam gerekırdı.aklıam takıldı sımdık.sonuctarahım kapalı kutu acınca gorucekler herseyı

benım detaylı bakan doktor solkulagı bulamamıstı sok kulagı yok dedı.ay soka gırdım zaten aglayarak gıtmıstım.nefesım kesıldı .sonra gormus banada gosterdı ıcım rahatlasın dıye .zaten bu durumda nasıl doktorlara catıyoruz arkadas
doktorlara diyecek söz bulamıyorum,hepsi süper tesbitlerde bulunuyor.
dün benim doplerci,be adam plesanta aşağıdayken kan gitmiyorsa bunu beni görünce mi öğrendin.bebeğin yüzünü görmek istiyorum dedim,o arada paniklemişti kaynadı.
boşver mesaneyi vs.zaten biliyoruz ki totalistiz.riskler belli ameliyatta.sağ salim çıkalım da onlar hallederler inşaALLAH.
şu doktorlar her seferinde kafamı karıştırıyorlar.olumlu düşünüp,keyifle geçirmek istiyorum son zamanlarımızı.
Canım kendini çok sıkmamaya çalış, senin zaten son 5-6 haftan. Seni, Kamesi, azra yı Allah'ın izniyle bir doğurtalım sağlıcakla, rahatlayalım, sevinelim doyasıya sonra o rahatlıkla bizlerde peşinizden geleceğiz inşallah :) Tıp şu an o kadar ilerideki doktorlar senin ameliyatında hiç sorun yaşamazlar, sen de bebeğin de sağlıcakla bize merhaba diyecekseiniz doğumdan sonra :) Gittiğin doktor muhtemelen çok deneyimli değildi, bu tip gebeliklerde. Kendinden emin olamadığı için olsa gerek seni gereksiz yere korkutup üzmüş, sorumluluk almak istememiş. Seni acil olarak başka doktora yönlendirmese, korkutmasa belki ihmal edersin diye düşündü. Hala doktora gitmeyen hamileler var çünkü. Ama sen kaç sene tıp oku, uzmanlığını yap v.s., insanlara kötü haber nasıl verilir düşüneme, olacak şey değil, hem de kendi körlüğünden dolayı gereksiz yere ödünü kopartmış:20: Canım Ateş hocayı tanımıyorum ama sen güveniyorsun sanırım, dolayısıyla sorun yok. O seni her konuda aydınlatacaktır, olası tüm kötü senaryolara hazırlıklı olacaktır zaten. Aklındaki soruları bir kağıda yaz, ki orada unutma, ben genelde öyle yapıyorum :)

Senin bebeğin sağlıklı, sen de sağlıklısın ya canım en önemlisi bu. Doktorunda şimdiden tüm pürüzleri görüp, ameliyata onları bilerek girdikten sonra (ekibiyle) inan hiç bir sorun çıkmaz, çünkü tedbirli olacaklar. İzne ayrıldığın ve artık fazla yorulmayacağın için seviniyorum. Bebişinle seni çok öptüm.
sağol tatlım.
bugün itibariyle evdeyim.ateş hocayı netten araştırmıştım.videosunu da izledim previanın.zeynep kamile gidince ordaki doktor da ne kadar iyi olduğunu anlattı.devlet böyle işinin uzmanlarını kaybederek bizleri madur etti.
bugün çocuklardan kalan az kıyafetler vardı onlara baktım.bir süre idare eder yaramaz kızımı.
kendime güzel bir pijama ve terlik almak istiyorum.hoşuma giden şeyler alıp,keyifli şeylerle meşgul olmak istiyorum.
kızımın alt açması ve nevresimi yok.çok cici şeyler var.ben gidemsem de ablam alır sanırım.

herkese merhaba...
hoşgeldin canım.
bu süreç bitmeden hepimizin yüreği ağzında olacak.doktorlar bir de şöyle rahatlatsalar ne olur yani.hiç mi bu ameliyattan çıkan hasta olmadı,ya da deneyimleri hiç yok mu?
felaket tellallığı yapmak ne kadar hoşlarına gidiyor.
sağlık ocağında bir hemşire arkadaş var.akrabası da aynı bizim gibi.önceden çok kanaması olmuş.38. haftasında şu an.doktor 5 gün sonrasına sezaryen günü vermiş.kadın hastanede sekretermiş.bir çok konuda bilinçli olmasına rağmen gayet relax.hamileliğini de güzel güzel tamamlamış.

Mothetcare da mini mini besikler icin hersey var. cok ciciler :D
kim sormustu unuttum ama. bunama basladi uykusuzluktan.
mersenneydi canım.

Son düzenleme:
Ben sormuştum, çok teşekkür ederim. İyi oldu öğrendiğim, bu haftaya gitmeye çalışayım ben. Carouselin alt katındakine baktın değil mi? Çok sevindim, bulamayacağım diye telaş yapmıştım.

Canım ben bu konuda biraz daha farklı düşünüyorum sanırım. Şöyle ki, eğer o ilk doktor previa demeseydi kendini çok hırpalayıp, yorup kötü şeylere sebep olacaktın belki, kim bilir. Bu sefer de söyleselerdi yorulmazdım derdin falan. Her şeyde hayır vardır diyelim canım. Doktor bana previa demese bile benim yatmam gerekiyordu. Çünkü kanama bölgem vardı ve oldukça büyüktü, rahim ağzınada çok yakındı. Biri kanamasa biri kanayacaktı :) Zaten hepi topu 2 kere azıcık kanamam oldu. Ben inanılmaz hareketli ve ağır iş yapan biriyim mesela. Eğer doktor previa v.s. demeseydi kkim bilir neler olurdu. Darısı diğer arkadaşların başına diyelim, inşallah herkesinki bizimki gibi yukarıya çıkar.

Yok sekercim yazdimya 5 haftam itibariyle hep yatirdi zaten sakin kalkma is Kesinlikle yapma iliski yasak bir wc Ye bide banyo yapmana izin var dedi benimde vardi kanama bolgem... 10 gunde 15 gunde hep cagirdi siki siku tembihledi hep. Onlari soylemesinin sebebi zaten o ama teshis icin erken diyor cunku cikacak diyor by ilk haftalarda rast gele biyere yerlesir sonra cikar yerine diyor gayet normal bir durum diyor.. ha bak bana hic bisey demese yat dikkat et diye ozaman haklisin canim zaten o bana gerekeni soyledi soylemeseydi dediginde haklisin.. zaten hep yattim kalkmadan

Back
X