merhaba tombiş hatunlar topluluğu,son zamanlarda en mutlu ve rahat olduğum yerdeyim,sevgili klimacığımın karşısında oturma odasında uzanıyorum.tvde belgesel açık tazmanya canavarlarını izliyorum,kızım içeride müzik dinliyor
çok şükür iyiyiz.
bugün medicanadaki doktoruma gittim,1,5 ay olmuştu gitmeyeli.bu kadın baya genç ama vallahi o kadar güzel ve sabırla anlatıyor ki adeta bir öğretmen edasıyla eline kağıdı kalemi alıp çizip anlatıyor sağolsun.detaylı raporumu gösterdim,rızaya gittiğimi de anlattım.kendisi parsiyal previa teşhisi koydu.rahim ağzını ucu kapatıyor,previasınız ama plasentanın yoğunluğu yukarıda,önemli olan damarlanmalar da yukarıda olur yani uç kısımdan çok gürül gürül kanama beklemeyiz dedi.çok korkulacak bir durum görmüyorum tabi kesin bişey söylemek zor dikkat edicez,kanamayı beklemeden ilaç başlıcaz dedi.nidilat ve magnorm verdi sabah akşam,rahim kasılmalarını önlemek için.
buradaki diğer previalı arkadaşlara bilgi olsun diye yazıyorum bunları.daha önce iki sezaryen olduğum için plasentanın eski dikişlerime yapışıp akreata olma riski var.bu da ileriki haftalarda daha net anlaşılacak şu an öyle bir durum yok.açıkçası bu benim için 2.planda.erken doğum olmasın da..geçen hamileliğimde 27.haftada kanamayla beraber muhtemelen kasılmalar da başlamıştı.rahim kasıldığı için plasenta kanamaya başlıyormuş zaten.bu yüzden rahmi gevşek tutmak için bu ilaçları sonuna dek kullanıcam.çünkü vücudum önceki hamileliğimi taklit edip yine erken doğum olma ihtimali olabilirmiş.umarım olmaz..
plasenta diske benzeyen,merkez kısmında önemli damarların olduğu,uçlara doğru incelen bir organ.totaliste plasenta ağırlıklı olarak rahim ağzına yakın olarak konuşlandığında o bölgede damarlanma çok olduğu için kanama miktarı fazla olabiliyormuş.marjinal ve parsiyalde daha az miktarda kanama olması olası.tabi hiç kanama olmayadabilir.bu tamamen şans sanırım.
doktorum bana istirahat dedi.iş güç yok.dolanmak,çok gezmek,yorulmak yok.bunları biliyodum zaten.ilerleyen haftalarda daha sık kontrol ve nst.inşallah kanama manama olmaz da hastaneye yatmam icap etmez.ilaçlarımı alıp,dinlenip,dua edip zamanımı geçiricem sözün özü..rıza hoca bana ilaç vermemişti ama ben bu kadını dinleyip ilaçlarımı yuttum bile.acaba bu proflar fazla mı rahat ve gamsız?iyi hoş adam da ben sonuçta totalis geçmişli sabıkalı bir gebeyim,ona göre önlem almak gerekmez mi?illaki önce kan mı görmek gerekiyor yani?daha önce demiştim previa konusunda doktorlar ikiye ayrılıyor,bir kısım dr kanama olana dek önlem almıyor,birkısım da previa teşhisinden emin olduktan sonra kontrolleri sıklaştırıp hemen kasılma önleyici ilaçlara başlıyor.bence 2.yaklaşım daha mantıklı.sen eşeğini sağlam kazığa bağla gerisini Allaha bırak yani..previalı arkadaşlarım,eğer sizin doktorunuz da previanıza fazla ihtimam göstermiyorsa,previanıza rağmen ayda bir kontrole çağırıyorsa(24.haftadan sonra 15te bir çağırıyorlar),kasılma önleyici ilaç başlamıyorsa doktorunuzu değiştirin derim..daha ilgili ,tecrübeli bir dr bulun.sanırım benim gittiğim medicana beylikdüzündeki burcu hanım genç ama idealist bir doktor.onu tavsiye edebilirim..inşallah hepimiz bebeklerimizi zamanında sağlıkla doğururuz..
mersennecim resmini koyduğun beşiğin aynısını kuzenim bana verecek.yanında aksesuarlarıyla beraber vereceği için ben ayrıca almıyorum.carouselde mothercarede aynı beşiklerden ben de görmüştüm arkadaşların dediği gibi,heralde aksesuarları da vardır.ben 8.ayımı geçmeden beşiğieve sokmıycam.geçen sefer kuzenim erkenden vermişti kullanmak nasip olmadı çok acıydı..Öykü hanımın diğer cicileri de pek şıkmış güle güle giyinsin prenses hanım

[/Quy
uzman prevıalı pepukecım yıne dokturmus.ben nıdılat kullanmaya baslayalı baya oldu.yalnız nıdılat ıle muz yemıyoruz aklında olsun.ben rıza hcoaya gıttıgım zaman bende olsam nıdılat verırdım sana demıstı.belkı senı prevıa sınıfına koymadıgı ıcın vermedı acaba.cok yan etkısı olan bır ılac bır de bana ılk kullanmaya baslandıgında ve doz artırımı yapıldıgında kalp elektrosu cekıldı hep.belkı herkesde farklıdır.bende baygınlık derecesınde carpıntı yapıyor nefes darlıgı uyku bozukluguda cabası.ılacı aldıktan sonra kızımın kalp atısı nst de 200e cıkıordu.ama bence etkılı bır ılac benım kasılmarım kesıldı gıbı bırsey cok sukur.