Plasenta previa

25 haftalık oldu. iyiyim çok şükür allaha.siz nasıl oldunuz, umarım bir problem yoktur....

bendede aynı sorun var doktorum nedense hiç önemsemedi.ayrıntılı ultrason doktoru söyledi sezeryanmı demişti doktorun dedi.konuşmadık dedim hımm dedi.eniştemde doktor oda artık sezeryan için sürekli bahane ürettiklerini 22.hafta ultrasonunda çoğu plesantanın aşağıda olduğunu söyledi .kendi doktorumda önemsemeyince rahatladım.bazen abartabiliyorlar diye düşünüyorum.yada düşünmek istiyorum.beyin gücü çok önemli birşeyi kötü düşünerek kötü hale getirebiliyoruz ne yazıkki:53:

bendede aynı sorun var doktorum nedense hiç önemsemedi.ayrıntılı ultrason doktoru söyledi sezeryanmı demişti doktorun dedi.konuşmadık dedim hımm dedi.eniştemde doktor oda artık sezeryan için sürekli bahane ürettiklerini 22.hafta ultrasonunda çoğu plesantanın aşağıda olduğunu söyledi .kendi doktorumda önemsemeyince rahatladım.bazen abartabiliyorlar diye düşünüyorum.yada düşünmek istiyorum.beyin gücü çok önemli birşeyi kötü düşünerek kötü hale getirebiliyoruz ne yazıkki:53:

evet çok haklısın iyi düşünüp kendimizi motive etmeliyiz. benim çok şükür şimdilik bi problemim yok. bide benim 13 aylık bi kızım daha var. 10 kg çocuk sürekli kucağımda taşıyorum olsa bişey bana olur diye düşünüyorum açıkçası:44:

evet çok haklısın iyi düşünüp kendimizi motive etmeliyiz. benim çok şükür şimdilik bi problemim yok. bide benim 13 aylık bi kızım daha var. 10 kg çocuk sürekli kucağımda taşıyorum olsa bişey bana olur diye düşünüyorum açıkçası:44:

valla çok haklısın okadar nazik olmamak lazım Allaha emanet deyip geççeksin bazen.eskiler diyor ya en güzeli cahil olmak bazen hiç bilmemek:)

tekrar merhaba.şu anda 38.haftamdayım ve 32. haftamda bile servikse 1.5 cm yakın olan plesantam şu anda tam 7 cm yukarı çekilmiş.buna inanamayarak başka bir dr. daha göründüm.o da uzaklaşmış olduğunu söledi.şimdilik normal doğum için bir engelim kalmadı çok şükür.Allah'ım başka sıkıntılar vermesin.inşallah kolayca doğum yapıp sağlıkla bebişlerimizi alırız kucağımıza.

mrb benimde 28 haftamda baktı ve 1,5 cm var arada.7cm yükseldi demişsin...nasıl oldu .dinlendinmi neler yaptın???:KK43::KK43::cry::cry:

Merhaba kızlar banada bugün kontrolde Dr plasenta previa dedi.bizede gösterdi alt bölgeyi kaplanmış hatta plasenta ancak dolayi cinsiyeti göremiyorum dedi Dr. Zorlayıcı şeylerden kaçın dedi ama beni bir korkudur sardi kanama olabilir dedi Dr. Umarım hersey yolunda gider kafam karisti

Atkadaşlar ben de 25 haftalık hamileyim. 17. Haftada korkunç bir kanamam oldu, kısmi plasenta previa yüzünden hastanede yattım. 22. Haftada plasenta previa diyemeyiz dedi doktor, o kadar yukarı çıkmış plesenta. Bir ay boyunca hiç kalkmadan yattım, burda iyi örnekler olsa da hamilelik psikolojisiyle hep en kötüsünü düşünüyor insan, en kötülerini okuyup onları beynine kazıyor. Lütfen yapmayın, her zaman ümitvar olun, benim ağlamaktan içim dışıma çıkıyordu ama gördüm ki gereksizmiş. İyileşme ihtimali kesinlikle var, kendinize dikkat edin güzel beslenin, zor biliyorum ama en iyisine odaklanın, bebeğinizi de kendinizi de üzmeyin! Ben iyileşirsem yazacağım demiştim ve işte yazıyorum, moral olsun size!

Plesanta previa totalis olup kanamasi olmayan arkadaşlar dr unuz bebegi kacinci haftada aldi acaba?

Konu eskiden açılmış ama yazmak istedim. bugün farklı bir doktora göründüm ve plasentanın rahim ağzını hafif derecede kapattığını söyledi. 2 hafta sonra detaylı ultrason yaptır sürekli kontrol ettir yukarı çıkması lazım dedi. 17. haftadayım panik yapmamaya çalışıyorum. Kanamam olmadı inşallah olmaz da ama bu konuda uyardı olabilir diye. Fakat ilişkiyi yasaklamadı sanırım teşhis tam konulmadığından. Cinsiyet için gittim bunu duydum, yine de çok şükür Allah düzelmeyecek sorun vermesin inşallah...

Konu eskiden açılmış ama yazmak istedim. bugün farklı bir doktora göründüm ve plasentanın rahim ağzını hafif derecede kapattığını söyledi. 2 hafta sonra detaylı ultrason yaptır sürekli kontrol ettir yukarı çıkması lazım dedi. 17. haftadayım panik yapmamaya çalışıyorum. Kanamam olmadı inşallah olmaz da ama bu konuda uyardı olabilir diye. Fakat ilişkiyi yasaklamadı sanırım teşhis tam konulmadığından. Cinsiyet için gittim bunu duydum, yine de çok şükür Allah düzelmeyecek sorun vermesin inşallah...
Merhaba, şuan ne durumdasınız acaba? Bebeğin eşi yukarı çıktı,yer değiştirdi mi? Ya da kanamanız filan oldu mu?

Merhaba, şuan ne durumdasınız acaba? Bebeğin eşi yukarı çıktı,yer değiştirdi mi? Ya da kanamanız filan oldu mu?
Kanama sadece 1 kere yaşadım o da ilişki esnasinda minik bir şey oldu devamı gelmedi. Damarların yoğunlaşmasından dolayı. 3 dr da yukarda görünüyor sıkıntı yapmayın dedi. Şuan 30. Haftadayım çok şükür. İnşallah bu durumu yasayan herkes kolayca atlatır.

Cuma günü doktora gittiğimde, 20. haftada aşağıda olduğu ama yukarı çıkma ihtimalinin olduğu söylenen plasentamın ; iyice aşağı inmiş olduğunu ve tam plasenta previa olduğunu öğrendim. İnterneti araştırdığımda o kadar çok kötü şeyler okudum ki korktum açıkçası. Doktorum bu risklerden bahsetmedi, sadece dikkatli ol dedi ve sezaryen olacağımı söyledi ayrıca 32. haftadan sonra muhtemelen çalıştırmayacakmış beni.

Aranızda plasenta previa teşhisi konmuş olan, ya da böyle birini tanıyan var mı? İyi hikayeler duymaya ihtiyacım var.
Canım merhaba , konu çok eski ama merak ettim.Doğumun nasıl geçti sorun yaşadın mı ?

Merhabalar şuan plesanta previa teşhisi konan anne adayı var mı ?
Bana nisan ayında 20. Haftamda teşhis kondu. 36+2de sezaryen oldum. plesanta previa doğum hikayesi diye bir başlık açtım.

Back