Plasenta previa

36+5 te doğum yaptım arkadfaslar.aynı sorun bendede vardı.13.haftadan itibaren hep yattım ben.serklaj işlemi yani alttan dikiş işlemi yapıldı bana erken doğum riskine karsı.suanda 2.5 aylık bir oğlum var.allah yardımcımız olsun.

merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim plasenta pvreviası olup kanlı akıntıları olan varmı benim sürekli pembe akıntılarım oluyor doktorum ilaç verdi kullanıyorum ama şu anda çok koyu renkli bir akıntım oldu doktorumu aradım ameliyattaymış dayanamayacağım normalmi bilen varsa lütfen cevap verebilirmi

merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim plasenta pvreviası olup kanlı akıntıları olan varmı benim sürekli pembe akıntılarım oluyor doktorum ilaç verdi kullanıyorum ama şu anda çok koyu renkli bir akıntım oldu doktorumu aradım ameliyattaymış dayanamayacağım normalmi bilen varsa lütfen cevap verebilirmi

cnm öncelikle gecmıs olsun benimde plasentam assada ama kanamam yada renklı akıntık yok sadece kasıklarımda şiddetli agrılar oluyor.dr.umun dediğine göre plasentenın 28.haftaya kadar assada olması normalmıs sonrasında yukarı cıkmazsa risklı oluyormus o zaman bol bol ıstırahat verılıyormus sen yınede dr.una ulas mutlaka cnm

Malesef ben canim ara ara pembemsi akintilarimagrilarimoluyor coook acil dr gittim. Dr yapicak bir sey yok yatacaksin diyor. Yatiyorum.

Malesef ben canim ara ara pembemsi akintilarimagrilarimoluyor coook acil dr gittim. Dr yapicak bir sey yok yatacaksin diyor. Yatiyorum.

evet cnm en ıyı ılac yatarak gecırmek bu dönemi benımde assadaydı ama sımdı yukarı cıkmaya baslamıs bende yattım hep sizde dinlenın cok fark ediyor ılerkı haftalarda

kızlar mrb benim ilk oğlum pramatüre doğdu yani erken doğum mşlh bende yok yok :) 2. oğlum plesanta previa tam 12. haftamın bittiğinde aşırı kanamam başlamıştı dr.um bana yukarı çıkmasını bekliycez demişti ve ben doğum yapacağım zamana kadar aşırı kanamalarım olmuştu malesef yukarı çıkmadı rahim ağzını tam kapamış çokkk hastanede yatmak zorunda kaldım ağrılarım hiç bitmiyodu bide ilk oğlum küçüktü mecbur onlada ilgilenmem gerekti şu andada hamileyim bu benim 7. hamileliğim diğerlerini kaybettim başka önemli sorunlar çıktı bundan önceki hamilelğimdede plesanta yine aşşağıdaydı ve dr.um demesine göre benim geçmişte böle bi öyküm olduğu için tekrarlama % desi yüksekmiş tabi dedim ya bende yok yok pramatüre doğum yaptığım için yine erken doğum riskim plesanta previa riskim kan pıhtalaşma riski gerçi artık teşhis konulduğu için iğne oluyorum bunların hepsi benim için olası büyük rsikler inşlh olmaz hee bu arada çok sıkıntı çektim plesanta previada ama çok şükür sezeryanla 23 gün önce alındı bebeğim hee bide tansiyon düşüklüğü yaşıyodum ama benimki baya düşüyodu o yüzdende erken alındı ama bende bebeğimde çok sağlıklıydık

kızlar mrb benim ilk oğlum pramatüre doğdu yani erken doğum mşlh bende yok yok :) 2. oğlum plesanta previa tam 12. haftamın bittiğinde aşırı kanamam başlamıştı dr.um bana yukarı çıkmasını bekliycez demişti ve ben doğum yapacağım zamana kadar aşırı kanamalarım olmuştu malesef yukarı çıkmadı rahim ağzını tam kapamış çokkk hastanede yatmak zorunda kaldım ağrılarım hiç bitmiyodu bide ilk oğlum küçüktü mecbur onlada ilgilenmem gerekti şu andada hamileyim bu benim 7. hamileliğim diğerlerini kaybettim başka önemli sorunlar çıktı bundan önceki hamilelğimdede plesanta yine aşşağıdaydı ve dr.um demesine göre benim geçmişte böle bi öyküm olduğu için tekrarlama % desi yüksekmiş tabi dedim ya bende yok yok pramatüre doğum yaptığım için yine erken doğum riskim plesanta previa riskim kan pıhtalaşma riski gerçi artık teşhis konulduğu için iğne oluyorum bunların hepsi benim için olası büyük rsikler inşlh olmaz hee bu arada çok sıkıntı çektim plesanta previada ama çok şükür sezeryanla 23 gün önce alındı bebeğim hee bide tansiyon düşüklüğü yaşıyodum ama benimki baya düşüyodu o yüzdende erken alındı ama bende bebeğimde çok sağlıklıydık

canım baya sorunlar yasamıssın sen Allah bir daha yasatmaz inşallah. ilk bebeğini kaç haftalıkken doğdu cnm?

Merhaba canım inşallah şimdiki bebişinde yaşadığin kotü şeyleri yaşamazsin.bu 3. Bebeğin mi olacak?seni plasenta previa topiğine beklerim.previalı arkadaşlarla orada dertleşiyoruz..

Arkadaşlar merhaba..BEnimde plesantam aşağıda..19+4 üm bugün...Ama doktorum çok aşağıda olmadığını söyledii..Zamanla yukarı çıkar dedi...Ben çalışıyorum..Ama işim yorucu değil...Sürekli oturuyorum ayaklarımı uzatarak...Çalışmam sizce sakıncalımı ? ..Benim gebeliğimin ilk ayı kanamalı geçti .Çok Şükür Rabbime 1,5 aydır kanamam yok...Previa olupta zamanında doğum yapan arkadaşlar varmıı acaba ?

Arkadaşlar merhaba..BEnimde plesantam aşağıda..19+4 üm bugün...Ama doktorum çok aşağıda olmadığını söyledii..Zamanla yukarı çıkar dedi...Ben çalışıyorum..Ama işim yorucu değil...Sürekli oturuyorum ayaklarımı uzatarak...Çalışmam sizce sakıncalımı ? ..Benim gebeliğimin ilk ayı kanamalı geçti .Çok Şükür Rabbime 1,5 aydır kanamam yok...Previa olupta zamanında doğum yapan arkadaşlar varmıı acaba ?

geçmiş olsun inşlh dr. dediği gibi olur çıkar yukarıya dr.un çalışmanda sakınca görmediyse devam et yada sen kendini nasıl hissediyosan benim hep kanamalıydı yani 3 ayımı doldurduğumda başladı ve 7. ayımda sadece bi kesilir gibi oldu sonra yine devam ben plesanta previa olduğu için sezeryanla oldum bağzı aksiliklerde yüzünden 24 gün önce alındı bebeğim ama çok dikkat etmen gerek benim çok tehlikeliydi mesela rahim ağzını tam kapatıyodu ve dehşet ağrılarım olmuştu

slm bendede tam aksine plasenta yapisik oluyor cikmiyor daha sonra kürtaj gibi aliniyor ve cok kan kaybetmistim simdie korku sardi

arkadaşlar doktor kardeşime de bu teşhisi koydu izmirde tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı???

Çok teşekkürler Suzi

Malesef benim de internetten edindiğim bilgiler böyle... Açıkçası korkuyorum ama doktorum 32. haftaya kadar çalışabilirsin dedi, ondan sonra doğum iznine çıkacağım anlaşılan. Doğum yapacağım hastane belli, zaten doktorum da orada çalışıyor ama ani bir kanamadan çok korkuyorum doğrusu. Doktorum da çok fazla kilo alma dedi ama ben şimdiden 12 kilo almış durumdayım, dikkat etmem gerekiyormuş bundan sonrası için... İşte böyle, nereden çıktı kısmetime bu plasenta previa bilmiyorum ama hayırlısı olsun. İnşallah sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza...

merhabalr aradan baya zaman gecmıs gercı ama yazmak ıstedım nasıl gectı hamılelık sorunlar cıktımı benımde marjınal korku var tabıkı

merhabalr aradan baya zaman gecmıs gercı ama yazmak ıstedım nasıl gectı hamılelık sorunlar cıktımı benımde marjınal korku var tabıkı

Merhaba Hanımlar,
Ben 31 haftalık hamileyim ve plasenta previa var.Bugüne kadar hiç kanamam olmadı inş. da olmaz.Ama her gittiğim dokor sezeryanın çok problemli olacağını söyledi.ve bugün Marmara eğitim ve araştırmaya gittim ordada dopler istediler.Durumu daha net görmek için miş..Ancak bu haftada dopler çeken biryer bulamadım.Bu konuda bildiğiniz bir hastane var mı?
Çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

Back