Plasenta previa

Merhaba Hanımlar,
Ben 31 haftalık hamileyim ve plasenta previa var.Bugüne kadar hiç kanamam olmadı inş. da olmaz.Ama her gittiğim dokor sezeryanın çok problemli olacağını söyledi.ve bugün Marmara eğitim ve araştırmaya gittim ordada dopler istediler.Durumu daha net görmek için miş..Ancak bu haftada dopler çeken biryer bulamadım.Bu konuda bildiğiniz bir hastane var mı?
Çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

neden sorun olacakmış ki acaba tam kapatan türden mi senki? ne tarafta oturuyorsun bılmıyorum ama ben yakınlardakı bıldıgım hastanelerı tek tek arayıp sormuştum varmı sızde dıye?

merhaba arkadaslr benmde hamileligimn en basindan beri total wardi son haftalarda parsiyel oldu hamileligimde kanama yasamadm hic aralik ayinda epdral sezeryan oldm planli olarak 37#5te dogum yaptim insallah sizinde sonuna kadar sorunsuz devam eder etmicek diye bisey yok sakin kendinizi uzmeyin

neden sorun olacakmış ki acaba tam kapatan türden mi senki? ne tarafta oturuyorsun bılmıyorum ama ben yakınlardakı bıldıgım hastanelerı tek tek arayıp sormuştum varmı sızde dıye?

Evet.Tamamen kapatıyor.Kanamayı durduramayız iş rahmin alınmasına kadar gidebilir dediler.Sanırım bunlar en uç ihtimaller.Aynı zamanda kan pıhtılaşma problemimde var bunun için coraspin kullanıyorum.Ama bugün doktor artık bırakman lazım dedi.Kan sulandırıcı oldugu için sezeryan sırasında kanamayı durduramazlarmış fakat bu ilacı kesersem bebeğimin sağlığına bişey olur diye de çok korkuyorum.Doktorda garanti veremem dedi.Allah korusun bebekde sıkıntıda olabilirmiş.Şuan 32+6 günlüğüm bu durumda olupda coraspini kesen var mı acaba?
Hanımlar acil cevaplarınızı bekliyorum

merhaba arkadaslr benmde hamileligimn en basindan beri total wardi son haftalarda parsiyel oldu hamileligimde kanama yasamadm hic aralik ayinda epdral sezeryan oldm planli olarak 37#5te dogum yaptim insallah sizinde sonuna kadar sorunsuz devam eder etmicek diye bisey yok sakin kendinizi uzmeyin

merhaba çok gecmiş olsun...neden 37 de aldılar peki bi sorunmu yarattı beklemek?? birde kanaman olmamış cok şanslısın bunun için özel bişey yaptınmı mesela hep yattınmı???

Evet.Tamamen kapatıyor.Kanamayı durduramayız iş rahmin alınmasına kadar gidebilir dediler.Sanırım bunlar en uç ihtimaller.Aynı zamanda kan pıhtılaşma problemimde var bunun için coraspin kullanıyorum.Ama bugün doktor artık bırakman lazım dedi.Kan sulandırıcı oldugu için sezeryan sırasında kanamayı durduramazlarmış fakat bu ilacı kesersem bebeğimin sağlığına bişey olur diye de çok korkuyorum.Doktorda garanti veremem dedi.Allah korusun bebekde sıkıntıda olabilirmiş.Şuan 32+6 günlüğüm bu durumda olupda coraspini kesen var mı acaba?
Hanımlar acil cevaplarınızı bekliyorum

çok gecmış olsun sakin olman gerekir bu durumda o çok önemli doktoruna güveniyorsan dediklerini yapmalısın ama eger güven yoksa daha başka doktorlarada görün istersen.... bende bıkac doktor gezmiştım çünkü...evet sana en uç olabilecek şeyleri söylemişler benım marjınal oldugu halde aynı seylerı söylemıstı bır doktor... bu arada açılmış olan diğer konuda bunu yasayan cok arkadas var istersen oraya da yaz daha cok cevap gelebilir belki

tabi hic bi is yapmdm ama hic sadece yaprsam yemk okadr w mutlu bi hamilelik gecrdm bnce onnda cok etkisi var sorun cikmadan gecmsnde kafaya takip hicbiseyi zehir etmedim 38 i doldurmstm artk bekleyip riske atmaya gerk yktu nasilsa sezeryan olucakti bebegimin kilosu ve durumuda iiydi oyuzden planli epdral sezeryn oldm tawsiyede ediyilorm

benim de plesanta rahime çok yakınmış 1.5 cm.ama tam kapatmıyor.en son 30. haftamda dr.bir ay sonra çıkmazsa sezeryan tarihi belirleyecez birşey olmaz korma ara ara kanamların olabilir dedi.
şimdi 33. haftamdayım 2 hafta sonra gidecem kontrole bakalım.biraz umutsuzum bundan sonra çıkabileceğinden.Ben normal doğumu çok istiyodum o yüzden çok üzülüyorum,her gün dua ediyorum.Allah hakkımızda hayırlısını versin.bebeklerimiz sağlıkla doğsun inş.

tekrar merhaba.şu anda 38.haftamdayım ve 32. haftamda bile servikse 1.5 cm yakın olan plesantam şu anda tam 7 cm yukarı çekilmiş.buna inanamayarak başka bir dr. daha göründüm.o da uzaklaşmış olduğunu söledi.şimdilik normal doğum için bir engelim kalmadı çok şükür.Allah'ım başka sıkıntılar vermesin.inşallah kolayca doğum yapıp sağlıkla bebişlerimizi alırız kucağımıza.

22.haftamdan beri plesenta previa totalis dendi.32.haftaya kadar herhangi bir kanama yada şikayetim yoktu.32.haftamda gece ani kanamayla zeynep kamil hastanesine gittik.yaklaşık bir hafta kadar yattım kanamam durunca çıkarttılar.şu an 35.haftamdayım 38.haftada sezeryanla alıcaz dediler.orda bakılan dooplerde plesenta rahim duvarına tamamen yapışmış dediler.aslında bu ilk gebelikte görülmezmiş pek fazla ama bende oldu malesef.38.haftaya kadar asla kalkmamam gerekiyormuş.anne ölümlerinin en büyük sebeplerinden biri buymuş dediler.bu durum psikolojimi acaip bozdu.hastane hastane gezdik eşimle beraber nereye gitsek aynı şeyi söylediler.özel hastanedeki doktorlar bile mutlaka zeynep kamilde yap doğumunu diyor.bu konuda en tecrübeli yer orasıymış.zeynep kamilde bu teşhisle sezeryan olan varsa lütfen tecrübesini paylaşsın.:43:

bnde de total previa var.simdilik kanama falan olmadi.insallah da olmaz.doktorum cok basit biseymis gibi konusuyor.ama ben ciddiyetini biliyorum durumun.karamsar degilim ama korkuyorum.hepimiz icin hayirlisi olsun.

bendede lekelenme şeklinde kanamam oldu ama az bu bile tedirgin olmama yetti.doktora gittiğimde 2,5 cmlik eşin ucu rahmin önündeymiş bu kanama ve ağrı yapabilir dedi.bana progestanın 5 adetlik iğnsi ile 200mglık hapını yazdı.bide detaylı ultrason çektirmemi istedi.inşallah atlatırız bu olayı :(

arkasasım senin plesanta 7 cm uzaklıktaymıs sen normal dogum mu yAPTIM NOLURR CEVAP YAZAR mısın bende seninle yaklasık olarak aynı durumdayımmm

bende bugün öğrendim.plasenta previa marjinalis olduğumu.korkuyorum inşallah bişey olmadan sağlıcakla kucağıma alırım bebeğimi.benimde bebeğim erkek.ve kan uyuşmazlığım var eşimle...

bende bugün öğrendim.plasenta previa marjinalis olduğumu.korkuyorum inşallah bişey olmadan sağlıcakla kucağıma alırım bebeğimi.benimde bebeğim erkek.ve kan uyuşmazlığım var eşimle...

bende dün öğrendim plasentaprevia marjinals olduğumu 14haftalık hamileyim 11 aylık da bi kızım var doktor dinlen dedi. ama kızım hiç durmuyor. nasıl dinleniceğim bilmiyorum. yardım edenim de yok. inşallah bebeklerimize bişey olmaz... rabbim onları korusun...

bende dün öğrendim plasentaprevia marjinals olduğumu 14haftalık hamileyim 11 aylık da bi kızım var doktor dinlen dedi. ama kızım hiç durmuyor. nasıl dinleniceğim bilmiyorum. yardım edenim de yok. inşallah bebeklerimize bişey olmaz... rabbim onları korusun...

aynı durum bende var maalesef.12 aylık kızım var.28 haftalık gebeyim.bugün plasenta previa totalis olduğum netleşti.bütün planlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek.erken doğum,kanama,aşırı kan kaybı hatta gerekirse rahim alınmasına kadar gidebilecek bir dizi olasılığa karşı işinin ehli bir yerde doğum yapmam gerekecek.felaket stres oldum allahım..

aynı durum bende var maalesef.12 aylık kızım var.28 haftalık gebeyim.bugün plasenta previa totalis olduğum netleşti.bütün planlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek.erken doğum,kanama,aşırı kan kaybı hatta gerekirse rahim alınmasına kadar gidebilecek bir dizi olasılığa karşı işinin ehli bir yerde doğum yapmam gerekecek.felaket stres oldum allahım..

canım allah yardımcımız olsun. bende ne yapıcağımı bilmiyorum. ablamdada aynı problem var oda 20 haftalık gebe ama o avrupa da yaşıyor. orda daha kolay eve hemşire falan geliyormuş kontrol altında tutuluyor sürekli bizim burda pehhh... bide bende şeker de var anlıycağın battım...:50::43:

canım allah yardımcımız olsun. bende ne yapıcağımı bilmiyorum. ablamdada aynı problem var oda 20 haftalık gebe ama o avrupa da yaşıyor. orda daha kolay eve hemşire falan geliyormuş kontrol altında tutuluyor sürekli bizim burda pehhh... bide bende şeker de var anlıycağın battım...:50::43:
Atlatacağız bir şekilde inş.Dün çok gergindim bugün kabullendim durumu iice.ille erken doğum olacak diye bişi yok.bakarsın 38.haftada tosuncuk olarak gelir kuzularımız.moral bozmamak gerek.

Atlatacağız bir şekilde inş.Dün çok gergindim bugün kabullendim durumu iice.ille erken doğum olacak diye bişi yok.bakarsın 38.haftada tosuncuk olarak gelir kuzularımız.moral bozmamak gerek.

tabi canım moral bozmak yok. biz tedbirimizi alacağız takdir allahın sizin ki erkek bebek mi.. gerçi sağlıklı olsunda ne olursa olsun:46::24:

Back