Merhaba.
Benim plesenta previa tanım 9. Haftamızda kanama eşliğinde konuldu.
Öyle ki hastaneye ağlayarak gittim bebeğime bir şey oldu diye
Onun atan kalbini doktor bana gösterene dek gözümü kapamistim ekrana bile bakamıyordum.
Sonrası doktorun verdiği protestan hap ve hatta tuvalette büyük abdestini yaparken dahi ıkınma sakın diyerek ishal ilacı ile eve döndüm.
Kesinlikle ama kesinlikle tuvalet harici yemek yemek için bile yataktan kalkma mümkünse yatarak yemek ye hafif doğrularak demişti.
Bunu bir uzman söylemişti bana.
Ve bir de şunu eklemişti " bebeğin öleceği varsa; acı ama, biz seni bacaklarından tavana da assak 9 ay boyunca, yine de tutamayız. Ama yaşayacaksa inan bana her gün kanama da yaşasan, yaşar."
3 ay dediğini uyguladım.
Bebek büyüdükçe plesenta hafif yukarı kaydı.
Tam anlamı ile değil ama.
Sonrası zaten detaylı ultrasona yolladim.
Plesenta incelendi. Bir miktar yukarı kaydığı söylendi rahatladık.
38 haftamda sezeryan ile dünyaya geldi oğlum.
Öncesinde yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane secmemiz söylenmişti zaten doktorumun bulunduğu hastanede vardı şükür.
Sağlıkla geldi oğlum.
Kuvoze falan da girmedi şükürler olsun.
Sanırım dereceleri var bu plesenta previa nin.
Daha ağır atlatanlari da var
Ama dediğim gibi kritik husus; yataktan asla kalkmamak. Ayaklarının altına yastık koyup hep uzanmak. Asla büyük abdestini yaparken dahi ikinmamak.
Allaha şükür kuvoze falan girmedik.
Ve o 9. Haftamdaki kanamamdan sonra 1 kere falan kanama yaşadım o da doktorum "içerde kan birikmis" diyerek ultrason aleti ile bilerek karnıma sertce bastırmıştı eve gelince kanamam olmuştu. Tabi ben hemen dru aradım "ben bilerek bastırdım karnına, o biriken kan çıksın diye sorun yok" demişti .