Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce yukarı çıkar
ben 21.haftada perinatoloğa gitmiştim henüz yukarı çıkmamıştı, şu an 24.haftadayım, o zamandan bu yana bir değişiklik oldu mu bilmiyorum. Bir sonraki kontrolüm 26da olacak:) previa durumunda heyet raporunu veriyorlar, önemli olan kanama olmaması, onun için de bol bol istirahat, evde kalmak önemli. Gerekirse başka doktora gidin siz de heyet alın bence. Benim 17.haftada çok hafif bir kanamam olmuştu, hemen progestana başlamıştım, o zamandan beri düzenli kullanıyorum hep. Karın içi basıncın artmaması gerekiyor, o yüzden min kilo almak önemli, ıkınmamak önemli, ağır hiçbir şeyi kaldırmamak kendini temizlikle falan yormamak önemli, evde yemek yapıyorum, temizliğe düzenli yardım alıyorum mesela ben, mg da başladım bir yandan. 32-36. Haftalara kadar çoğu plasenta yukarı çıkıyor, beklemede olup çıksın diye bol bol dua:)) keşke dışarıdan direk yapabileceğimiz bir şey olsa ama malesef, kendiliğinden oluyorsa olacak:) moral bozup kendini strese sokma, ben hep olumlu düşünüyorum her şey yolunda gidecek diye:)) bir de tabi bu işlerden daha iyi anlayan doktorlara danışmak lazım, diğerleri kötü senaryoları çiziyorlar hemen ama konuya hakim olanlar tedbirimizi alırız sorun olmaz halledilir kafasındalar, öyle olunca anne psikolojisi de rahatlıyor:))