Planlı hayat denemeleri

yazmayalı yine çok olmuş. bu süre zarfında auzef ve aöf sınavları bitti, merak ettiğim bir kaç dersi yaz okulunda üstten aldım, ara ara onları okuyorum.
oğulcan ufak bir operasyon geçirdi, iyileşince pilatese yazdırdım, yüzmeye ve ingilizce yaz okuluna devam ediyor. ayrıca evde konu tekrarı, kitap okuma, bisiklete binme ve pilates hareketlerini yapıyor. özellikle son bir haftadır rutin yapıyor.

kışlık hazırlıklara başladım. domates konservesi yaptım, ayrıca buzluğa domatesi farklı şekillerde koydum. bir kaç poşet domates sosu olarak, domates soslarını silikon kaplarda birer yemeklik dondurarak, domatesleri dilimleyip dondurarak ve bütün halinde de bir kaç tane koydum. hangi yöntem daha çok hoşuma giderse seneye o haliyle kullanırım. barbunya, bezelye, mısır, yemeklik doğranmış yeşil biber koydum.

hafta sonu şehir dışından misafirlerim gelecek, onlar için yarın hem tatlı hem de yemek hazırlığı yapmam gerekiyor. yemekleri konserve yapıcam, tatlılar da buzlukda olacak ve börek de. nerde nasıl vakit geçireceğimiz net değil, evde olursak bunlar günü idare eder.

okul başlamadan kendime uygun bir proje bulup girmem gerekiyor, araştırıyorum. odanın tertip ve düzeni değişecek, onlar için de arada okula uğramam gerekiyor. okul açılıncaya kadar halletmem gereken şeyler var, hepsini kafamda planladım. uygulamaya da başladım aslında ama zaman alacak, odanın boyanması, mobilyaların gelmesi falan lazım.

son dört yıldır ilk defa bu yaz taşınmadan geçiyor. eşimin mesleğinden ötürü her yaz bir taşınma telaşım oldurdu. ilk defa bu sene istediğim gibi kış hazırlığı yapabiliyorum. tatile gitmek gibi bir niyetim hiç yok. tek istediğim evde huzurla uzanmaktı. nihayet... sadece, çevre illere 2-3 günlük kültür gezisi planlıyorum, olursa.

yazmayalı yine çok olmuş. bu süre zarfında auzef ve aöf sınavları bitti, merak ettiğim bir kaç dersi yaz okulunda üstten aldım, ara ara onları okuyorum.
oğulcan ufak bir operasyon geçirdi, iyileşince pilatese yazdırdım, yüzmeye ve ingilizce yaz okuluna devam ediyor. ayrıca evde konu tekrarı, kitap okuma, bisiklete binme ve pilates hareketlerini yapıyor. özellikle son bir haftadır rutin yapıyor.

kışlık hazırlıklara başladım. domates konservesi yaptım, ayrıca buzluğa domatesi farklı şekillerde koydum. bir kaç poşet domates sosu olarak, domates soslarını silikon kaplarda birer yemeklik dondurarak, domatesleri dilimleyip dondurarak ve bütün halinde de bir kaç tane koydum. hangi yöntem daha çok hoşuma giderse seneye o haliyle kullanırım. barbunya, bezelye, mısır, yemeklik doğranmış yeşil biber koydum.

hafta sonu şehir dışından misafirlerim gelecek, onlar için yarın hem tatlı hem de yemek hazırlığı yapmam gerekiyor. yemekleri konserve yapıcam, tatlılar da buzlukda olacak ve börek de. nerde nasıl vakit geçireceğimiz net değil, evde olursak bunlar günü idare eder.

okul başlamadan kendime uygun bir proje bulup girmem gerekiyor, araştırıyorum. odanın tertip ve düzeni değişecek, onlar için de arada okula uğramam gerekiyor. okul açılıncaya kadar halletmem gereken şeyler var, hepsini kafamda planladım. uygulamaya da başladım aslında ama zaman alacak, odanın boyanması, mobilyaların gelmesi falan lazım.

son dört yıldır ilk defa bu yaz taşınmadan geçiyor. eşimin mesleğinden ötürü her yaz bir taşınma telaşım oldurdu. ilk defa bu sene istediğim gibi kış hazırlığı yapabiliyorum. tatile gitmek gibi bir niyetim hiç yok. tek istediğim evde huzurla uzanmaktı. nihayet... sadece, çevre illere 2-3 günlük kültür gezisi planlıyorum, olursa.
oğluşa geçmiş olsun canım.. umarım iyidir... gerçi kurslarına rutin devam ettiğine göre iyi maşallahh :nazar: Allah hep iyi günlerini göstersin.. planların için şimdiden kolaylıklar diliyorum... :KK19:

ben bi vişne bi de bezelye koydum geçen seneden fasulyeler va ama ben fasulyeden acayip şekilde soğudum çünkü güzel koyamamışımm:) atarım onları sanırım uygun güzel bulursam 4 5 paket atarım diye düşünüyorum..

oğluşa geçmiş olsun canım.. umarım iyidir... gerçi kurslarına rutin devam ettiğine göre iyi maşallahh :nazar: Allah hep iyi günlerini göstersin.. planların için şimdiden kolaylıklar diliyorum... :KK19:

ben bi vişne bi de bezelye koydum geçen seneden fasulyeler va ama ben fasulyeden acayip şekilde soğudum çünkü güzel koyamamışımm:) atarım onları sanırım uygun güzel bulursam 4 5 paket atarım diye düşünüyorum..

teşekkürler cano.

buzluktaki fasulyeyi ben de beğenmemiştim ama nedenini daha sonra anladım. çözülmesini beklemeden direk tencereye koyup pişirmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Yazmadığım şeyleri gerçekleştirmek konusunda iyi olmadığımdan şurada kısacık günlük planlar yapıp denemeye karar verdim. Bakalım gün içinde neyi ne kadar yapabileceğim.
En çok takıldığım şey: zaman hırsızları. Benim zamanımı ne çalıyor?

Öğretmenim, hem hafta içi her gün hem de hafta sonu derslerim var. Bu aralar pek mesai saati kavramım yok, toplantılar, ev ziyaretleri vs. gibi gereklilikler olabiliyor.
Hem evde hem de okul(lar)da yığınla birikmiş işlerim var. O zaman bugünümü planlayayım. Evdeki durumları bir hizaya sokalım.

• Bugünün yemeğini yap şekerim. (yayla çorbası var, pilav var, yanına etli bir yemek ve salata yapılacak) ayrıca evde süt vardı, bozulmadan sütlaç yapılsa ne iyi olur)
  • Hepiciğini birden yap demiyorum. ama şu salonu bir dip köşe süpürsem ımmm harika olur.
  • Yarın çocuğun sınavı var. bir el atalım, birlikte bir tekrar yapalım. bir saat yeterli.
  • Ooovv o ütü yığınını bir günde halletmen zaten mümkün değil. fekaaat ütülenecekleri gruplandıralım. çocuğun kıyafetleri, benimkiler, eşiminkiler, nevresimler. gruplandırma tamamsa aciliyeti olan grubun kıyafetlerini ütüleyelim. Ütülenmeyecek olanları katlayıp yerleştirelim.
  • Ütü yaparken ve çamaşır katlarken bir bakalım, giymekten çok da zevk almadığımız olmasa da olur dediklerimiz, ütülerken bize çok zaman kaybettiren cinnet getiren kıyafetleri atalım, verelim, satalım, fırlatalım falan.
  • Çamaşır ve bulaşık makinelerine vuralım kırbacı :KK70:
  • Kendimize sade bir Türk kahvesi yapalım. 25 dakika kitap okuyalım.

Plânlı cnm oğluna gecmis olsun
Keyifle okudum yazdıklarını...

Ben de sağlıklı beslenme programında bugun 7. Günümdeyim

1. Haftada 1 gün tartilma hedefim var bu motive ediyor.

2. Haftada 4 gün yürüyüş dedi dr. 1 gün boş olaak şekilde. Ben 5 yaptim bunu. Hazır okul yokken daha aktif olayım diye...

3. 3 ana 2 ara öğün yapiyorum. Kizucuk erken uyanıyor 8 buçukta kahvalti yapiyorum

Güzel öneriler ve birbirimizi teşvik edecek her şeyle ben varım cnm...

Tek tedirginliğim bu yıl 1. Sınıf okutacağım kuzucuk ana sınıf ve bunlara ev hayatı kosturmacasinda kendimi ihmal etmek... Onu da senle aşacağım ins

T tatlu sağlıklı beslenme programına az önce başladım. ne zamandır böyle kahvaltı hazırlamıyordum. çok iyi oldu.
belki daha sonrası ya da şimdi okuyanlar için de fikir olabilir diye yazıyorum:

haşlanmış yumurta, zeytin, iki çeşit peynir, salatalık-domates, maydanoz, havuç, taze fındık, humus. çekirdeksiz üzüm ve nektar. kahvaltı ve meyve bir arada.

kuzucuğun anasınıfında çok mutlu olacağını düşünüyorum. 1. sınıf ilk aylar biraz zorluyor evet ama evde de ders çalıştırman gereken bir öğrenci bulunmuyor.
şimdiden kış hazırlıklarını tam yapabilirsek, okul açıldığında yemek diye bir sorunumuz olmayacak, öyle umuyorum.

kendini ihmal etmezssin artık, zaten kendini ihmal etmeni doktorlar da yasakladığına göre, senin için müthiş nizami ve düzenli bir yıl olacak gibi.
sabah 6 da kalkıp spor mu yaptın?

Ben de sabah 8 e doğru uyanıp hemen kahvalti hazırlıyorum... 9 ceyrek gece kahvaltıyı bitiriyoruz

20 dk mola sonrası spora başlıyorum 40 dk yürüyüş hemen ardından duş sonra ara öğün geçiyorum....

Yani spora en gec 9. 45 basliyorum

O ara bir koşturuyorum yatak topla ortalık topla vs...

Spor yapmadigim gunler evi süpürme camasir vs. Işleri yapiyorum

Yani 1 haftadır böyleyim. Şimdi bayram tatili ailemde olacağım düzen şaşacak

Insallah gelince tam tempo devam.. okul saatine gore ayarlarım

Kahvalti da 1 yumurta maydanoz peynir zeytin salatalık domates 1 dilim buğday ekmeği tüketiyorum
Ara öğün meyve süt ya da.yogurt ayran o an ne varsa

Bayramdan sonra dondurucuya hep sebze koyacağım pratik olsun diye

Ay sonunda dr kontrolüm var insallah düzenli sürdürür vw yol katederim seninle P planli

Mesela bugun öğle öğününde 4 yi kabak 1 köfte 3 yemek kaşığı makarna salata 1 su bardağı ayran

Uzun zamandır makarna yemiyorsun pişirince dayanamadım... ve inanıyorum kesinlikle makarna pilav mümkün olduğunca uzak durulmali

son sigaramı öğlen eşim eve geldiğinde onunla içtim. sonra 1 saat yürüyüş yaptım, gelince duş aldım. oğulcan okuldan gelince onun yemeğini verip bir saat uzandım. şimdi onlar yüzmeye gitti. sigarayı bıraktığım zamanlar biraz depresif oluyorum. bir kaç gün ritm tutturmakta zorlanabilirim. kararlı başladım. sadece biraz konsantrasyon problemi yaşıyorum. gideyim de bir sade Türk kahvesi yapayım. :)

T tatlu sen düzen tutturmuşsun, çok güzel. sana yetişicem, dont panik :))

gece belki tekrar yürüyüşe çıkabilirim.

Canim depresif haller olur insaniz

Ben ilk 3 gün psikopata bağlamıştım
Şimdi sakinim ama böyle bayram tatili gibi evden uzaklastigim zamanlar tüm düzen alt üst oluyor...

Insallah sık sık yazalım birbirimizi motive edelim

Mesela bugun sabah cocugu gezdireyom diye cıktım spor kaldi...
Benim de soyle bir özelliğim var sabah işlerimi yaptim mi tamam sonrası eziyet oluyor kendime

Nak kahve dedin gidip bir kahve yapayım bende mis gibi içeyim...
Canim bu arada kac kg verme hedefin var
Kilo bildirimi.yapalim mi her hafta 15 gün de falan istersen

Plânlı nasilsin neler yapiyorsun

Bak gizli gizli pasta börekler mi yiyorsun

Sporumu yaptim...

datlum, maaş günü ya ödemeleri yaptım. ev sahibi de sağolsun zam yaptı. seneye bir ev almam şart oldu. gözümü karartıcam artık.
2 kilo fazlam var. 55 kiloyum ama sigarayı bıraktığımda 65 e fırlamışlığım var. o nedenle hedefim kilo almamak. sigara işi de bayağı zorluyor. arada kaçamak yapıyorum haberin olsun. :KK14:

aynı senin gibi psikopata bağladım, gidiyorum.
kilo bildirimi yapalım, çok iyi olur. yoksa sinsi sinsi kilo alırım, biliyom.

dün ölmeye az kalmış, evin içinde duvardan duvara çarparak gezen sinekler gibiydim. (bunu tarif edecek emoji yok )
bugün ödemeler beni fıttırttı. kurban parasını falan da anca ayırdım. her ay en az bir hafta harcamasız geçirmem gerek.

sağlıklı yaşam için ne yapıyorum: dışarda yürüyüş, bisiklete binme(evde). vitaminler (balık yağı, d vitamini, magnezyum, folik asit) alıyorum. dün akşam uzun bir aradan sonra balık pişirdim. 9 da kalktım, oğulcana kahvaltısını verip gönderdim. bugün kahvaltı yapmadım, canım da istemiyor.
işte bir kaç gün yazmasam mı diyorum, motivasyonunu düşürürüm diye de korkuyorum, sigara bırakma süreci çok sancılı.

sigarayı bırakma çalışmalarını destekliyorum canım... sen yaparsın sen başarırsın.. inşallah bırakmak isteyene de örnek olursun...

P planli insallah bırakırsın sigarayı muhakkak zor olmalı...

Maas dediğin ne ki zaten uçup gidiyor...
Kizlar yüksek mi sizin orda.. sen de 1 tane çocuk sanirim

Bizim de kasım da zam olacak bilmiyorum bakalim nasil olacak...

Maas alıyoruz ağız tadıyla rahat rahat harcaamıyoruz.. bak ne dedin kurban parası bile zor denklesti...

Biraz daha birikim yapabilsem iyi olacak. Ben de istiyorum ev bazen vazgeçme modu..

Tebrikler cnm kilon cok degil ama bırakma bir gotti mi gidiyor...

Ben hiç vitamin balık yağı falan kullanmıyorum... nasil faydası var mi aslinda merak ettiğim konu.. özellikle okul zamanı ici soruyorum

P planli insallah bırakırsın sigarayı muhakkak zor olmalı...

Maas dediğin ne ki zaten uçup gidiyor...
Kizlar yüksek mi sizin orda.. sen de 1 tane çocuk sanirim

Bizim de kasım da zam olacak bilmiyorum bakalim nasil olacak...

Maas alıyoruz ağız tadıyla rahat rahat harcaamıyoruz.. bak ne dedin kurban parası bile zor denklesti...

Biraz daha birikim yapabilsem iyi olacak. Ben de istiyorum ev bazen vazgeçme modu..

Tebrikler cnm kilon cok degil ama bırakma bir gotti mi gidiyor...

Ben hiç vitamin balık yağı falan kullanmıyorum... nasil faydası var mi aslinda merak ettiğim konu.. özellikle okul zamanı ici soruyorum

Dışardayım datlum, şarjım az, eve gidince yazıcam.
can09e can09e öperim.

X