PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

O zaman cildiye zaten gerekli görürse yönlendirir ileri tetkikler için. Yumurtalık görüntüsü temiz çıkarsa ve tüylenme yoksa sadece lh yüksekliği ile pko teşhisi konmuyor diye biliyorum.
Tüylenme neye göre mesela, örneğin çenemde 3-5 tane siyah kıl çıkar, meme ucu etrafında da aynı şekilde, göbekte de simsiyah olmasa da her tarafında var belirgin olarak, bunları tüylenmeden sayıyorlar mı, Bi de her polikistik over hastasında kist görünmetebiliyormuş, çok karışık velhasıl, diğer tahlillerimin sonucunun çıkmasına daha var o yüzden doktora gidemiyorum

Canım bak bu topiğin birinci sayfasından sana bir alıntı yapayım merak edersen öncesini sonrasını okuyabilirsin ordan. Tam senin sorunun cevabı gibi geldi bana.

...

Polikistik Over Sendromu Teşhisizden Emin Olun

Çok daha ileriye gitmeden önce size bir doktor tarafından polikistik over sendromu teşhisinin konulmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. PCOS, teknik olarak bir sendromdur. Bu şu anlama gelir: Bir kadın belli semptomları taşıyorsa ve bu semptomlarla alakalı başka bir hastalık ihtimali bertaraf edilmişse PCOS tanısı konur.

Doktorunuz sizin sağlık geçmişinizi dineleyecek, kan tahlili yapacak ve muhtemel vajinal ultrason isteyecektir.

PCOS teşhisinin konulabilmesi için birkaç farklı kriter ortaya koyulmuştur. Benim en yararlı bulduğum tanım ise AE-PCOS (Androgen Excess an PCOS Society) tarafından geliştirilen tanımdır. Bu tanım son zamanlarda Centre for Research Excellence in Polycystic Ovary Syndrom (CRE PCOS) tarafından düzenlenen uluslararası bir sempozyumda bir kere daha doğrulanmıştır. AE-PCOS ve CRE PCOS tarafından kabul gören tanımlamaya göre bir kadına PCOS teşhisi konulabilmesi için şunlar gereklidir:

1. Hiperandrojenizm: Yüksek androjen, erkek cinsiyet hormonu seviyesi (örneğin testosteron). Bu 'gerekli' bir semptomdur. Hiperandrojenizm, kan testi ile veya gözlenebilen semptomlar ile teşhis edilebilir. Örneğin yalnızca erkeklerde görülen tipte tüylenme (göğüste, yüzde ve sırtta), veya akne, saç dökülmesi vs.

PCOS teşhisinin konulabilmesi için hiperandrojenizm mutlaka olmalıdır. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Aşağıdaki iki semptomdan en az birinin yine kadında gözlenmesi gerekir.

2. Üreme çağındaki kadınlarda adet görememe veya düzensiz adet görme: Düzensiz adet, 35 günden daha seyrek ya da 21 günden daha kısa süren adet döngüleri, birkaç günden daha fazla farkla değişen adet döngüleri veya 7 günden fazla süren adet döngüleridir.

3. Ultrasonda polikistik over görüntüsü: Polikistik yumurtalık görüntüsü nedir? Aslında kulağa geldiği kadar korkunç bir durum değildir. Hormonal dengesizlikler nedeniyle yumurtalıkların çok sayıda gelişmiş folikül barındırması durumudur. Bu kistler tehlikeli değildir. Fakat hiçbir yumurta büyümediği ve çatlamadığı zaman yumurtlama gerçekleşmez ve kadın düzenli bir şekilde adet göremez. Düzenli bir yumurtlamanın olmaması PCOS'lu kadınlarda görülen infertilitenin temel nedenidir. Polikistik over görüntüsü vajinal ultrason ile tespit edilir ve bu görüntü yumurtlama sürecinin gerçekleşmediğinin delilidir. Bu kistler PCOS'a neden olmazlar. Kistler, PCOS semptomlarından biridir.

PCOS benzeri şekillerde kendisini gösteren çok ciddi rahatsızlıklar vardır. Endokrin tümörleri, Cushing sendromu ve daha pek çok farklı endokrin bozukluklar ancak bir doktor tarafından ayırt edilir. Eğer PCOS semptomlarını taşıyorsanız ancak henüz bir doktor tarafından PCOS teşhisi konulmadıysa lütfen hemen randevunuzu alın. Eğer doktorunuz, sizin yaşadığınız semptomları ciddiye almıyorsa veya hemen doğum kontrol hapı, metformin veya klomen tedavisine başlamayı öneriyorsa yeni bir doktor bulun. Doğru bir teşhis, hayat tarzı değişikliği konusunda karar verebilmeniz için kritik derecede bir öneme sahiptir.

LH: FSH gibi LH da yumurta folikülünün gelişmesine katkıda bulunur. Adet döngüsünün ilk günlerinde bir kadının vücudu benzer miktarlarda FSH ve LH salgılar. Ancak yumurtlama dönemi geldiğinde östrojen hormonu hızlıca artar ve LH hormonunu da aynı şekilde arttırır (pik yaptırır). Bu da yumurtalıklardan yumurta salınmasına neden olur. PCOS'lu kadınlarda ise Lh seviyeleri sürekli yüksek kalır. Östrojen hormonunda düzgün bir artış olmadığı için LH hormonu da pik yapamaz ve yüksek seviyelerde kalır. Genelde LH/FSH oranı 2:1 olarak karşımıza çıkar. Bu da FSH hormonundan iki kat fazla LH hormonu salgılandığı anlamına gelir. Maalesef LH hormonunun ikinci bir vazifesi daha vardır. Fazla LH, vücudu daha fazla testosteron üretmeye teşvik eder. Testosteron aslında östrojenin ön maddesidir. Yüksek LH, yüksek testosterona neden olur. Ve yeterli FSH olmayınca da testosteronu östrojene çeviremez. Bu nedenle yüksek LH, aşırı tüylenmeye neden olur.

Diğerlerine bir şey diyemiyorum ama meme ucu etrafı normal değil sanki.

Tüp bebek düşünen pko sendromlu arkadaşlar... bugün bir şey öğrendim dondurulmuş transfer daha iyi oluyormuş. Ayrıntılar videoda:

Anladım çok teşekkür ederim

Bana da PCOS teşhisi kondu 3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi teşhis tamam ama ya sonrası ? doğum kontrol hapı, adet söktürücü verip gönderiyorlar bir de kilo ver diyorlar .. ben nereye kadar doğum kontrol hapı kullanacağım başka bir tedavisi yok mu bunun ilaç gibi acaba ? dyete başladım inşallah kilo vereceğim, doğum kontrol hapı da kullanmıyorum şimdilik 3 ay kullandım tekrar doktora gittim yine kullan dedi ama ben başlamayı düşünmüyorum. şuan sağlıklı beslenip kilo vermekten başka tedavisi yok mu bunun

Merhabalar. Maalesef ilaçla tedavi diye bir durum yok. Kendi adıma konuşmam gerekirse duyduğum her şeyi denedim diyebilirim. Doğum kontrol hapı, doğal bitkisel karışımlar, kürler, hacamat, sülük, akupunktur... Zannedersem 10 yıldan fazla bir süre pek çok şey denedim. Hiçbiri şöyle birkaç aylık bile olsa etki etmedi semptomları gidermedi. Benim hayatımı değiştiren ve pcos semptomlarını bir bir azaltan, bazılarını tamamen gideren tek yöntem sağlıklı bir hayat tarzına geçmek oldu. Kilom da yoktu üstelik. Almaya çalışıyordum. 45-50 arasıydı hep kilom. Hatta şu an bu yöntemle yıllar sonra hamile kalabildim ve şu an pcos sebebiyle dökülmüş olan saçlarım bile yeniden çıkıyor. Yeni çıkan saçlar kısa kısa olduğu için resmen elime batıyor bu kadar etkisi oldu bende. İnşaallah siz de uygulayabilirsiniz. Bu topiğin ilk mesajını sonuna kadar okumanızı öneririm.

Sizin birkaç konunuzu okudum çokta faydalı şeyler yazıyor çok teşekkürler, eski konularınıza bakıpta hamile olduğunuzu görünce çok sevindim :) Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah çok teşekkürler :)

Geçen gün vajinal ultrason da bakıldığında pcos teşhisi konuldu ama herhangi bir hormon testi filan yapılmadı gebelik düşündüğüm için doğum kontrol hapı kullanmaya gerek yok dedi folik asit verdi kullanmaya başlayabilirsin dedi kilo ver hareket et egzersiz yap dedi yapmam gereken başka birşey var mı acaba yardımcı olur musunuz bir kaç yerde okuyunca endişeye kapıldım hamile kalamıcak mıyım diye

Normalde hormon testi istemesi lazımdı. Düzenli adet görüyorsanız yumurtlama sorununuz yoktur muhtemelen. Ama ultrasonda pcos demek büyümeyen yumurtaların kistik görüntü oluşturması demek. Hormon tahlili için başka bir dr a görünebilirsiniz.

Aşırı derecede bı adet düzensizliğim yok 35 40 günde bir oluyorum tüylenme gibi bı problemim yok insülin direncim var evet ama ultrason ile bakip pcos denildi

Aşırı derecede bı adet düzensizliğim yok 35 40 günde bir oluyorum tüylenme gibi bı problemim yok insülin direncim var evet ama ultrason ile bakip pcos denildi
Adet olunca kaç gün sürüyor peki? Lekeleme şeklinde ve 10 gün üzeri oluyor mu? Yoksa 1 hafta civarı ve normal kanama mı?

4 5 gün sürüyor normal bir şekilde oluyorum 3.gunden sonra azalıyor
Burda benim ve diğer arkadaşların tecrübesine binaen diyebilirim yumurtlama olmayan aylar adet sökülemiyor öyle kısa sürede. Tüylenme de yokmuş hem bence pcos varsa bile semptomları o kadar ağır değil pekçok kişiye göre.

merhaba bende pkos teşhisi konulan gruptayım ancak benim adetlerim düzenli doktorum bana zayıfla demişti ve ben 14 kilo verdim ancak 3 yıldır çabalıyor olmama rağmen hamile kalamadım bir aşılama bir tüp bebek bir kimyasal gebelik başarısızlığı yaşadım buda canımı çok sıkıyor beslenmeme dikkat ediyorum platese gidiyorum ama olmuyor eşimde de hiç bir sorun yok

Merhabalar. Size tavsiyem melatonin takviyesi mutlaka alın. Paylaştığım kitap özetinde ayrıntılı anlatıyor zaten ne işe yaradığı. Özetle pcos 'daki kısır döngüyü kırıyor ve hormonal düzeni sağlıyor. Her gece yatmadan 3 mg a kadar alabilirsiniz. Birkaç ay sonra dozu azaltabilirsiniz. Bir de beslenmede gluten şeker sıfır olmalı. Günde bir dilim sadece ekmek vs durumu bile olmamalı. Hormonlu antibiyotikli gıda olmamalı vs. Yine özetten bakarak beslenmeniz tam olarak doğru mu onu da kontrol edebilirsiniz.

bunu mutlaka deneyeceğim doktorum dıaformın sabah akşam başlamıştı ve sabahları 25 mg tıroıd ilacı alıyorum gebelik istediğim için yoksa yüksek değil 2 2 buçuk civarında şu an bu iki ilaca devam ediyorum.prowomen ve ocean polysitol inositol önerenler var melotonın direkt eczaneden alabilir miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…