PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Allah razı olsun canım benim.bastan okuyup not alacağım inşallah.hakkini helal et yordum seni

Kaç yılın sonunda tüp bebek başvurdunuz benimce adetlerim.duzenli ama pcos var 2 yıldır gebelik istiyoruz olmuyor

Merhaba arkadaşlar. Bu ay günde 2 tane inofolic şase, 500mg kurkumin, omega ve günde 500 mg kuersetin kullanıyorum. Adetten 15 gün sonra lekelenme başladı hâlâ leke şeklinde devam ediyor adet başlamadı. Gebelik testi yaptım hamile değilim. Acaba bu takviyeler lekelenme yapar mı? ayneyn

Bilemiyorum. Bende genelde hep lekelenme oluyordu ama tam tersi takviye aldığım dönemler lekesiz normal adet olmuştum. Her bünye farklı olduğu için net bir şey diyemiyorum.

Hic kimsenim sesi cikmiyo neler yapiyosunuz bakalim ??

Hangi baslik canimmm ? Yazdaydinnn keske

Bilemiyorum. Bende genelde hep lekelenme oluyordu ama tam tersi takviye aldığım dönemler lekesiz normal adet olmuştum. Her bünye farklı olduğu için net bir şey diyemiyorum.
Ben normalde 33 34 günde bir adet oluyordum. Geçen ay takviyeleri kullanınca 24. Gün lekelenme şeklinde 6 devam etti. Sanırım onu adetten saydı çünkü dün yumurtlama akıntısı oldu ve vücut sıcaklığım yükseldi. Yani takviyeler erken yumurtlama ve döngünün kısalmasını sağladı. Bu benim için harika bir şey :) Çok teşekkür ederim canım. Bir sorum daha var. Bu takviyeleri kullanırken hamile kalırsam zararı var mı acaba

Canimmm aramiza hosgeldin inşAllah hepimiz basaracagiz saglikli bi vucuttan saglikli cocuklar olur diyoruz ve yasam tarzimizi degistiyoruz.bu arada ben vitaminleri aldim basladim inositolu da nasil kullancami bilemedim ac karninami kullanacgim
Teşekkür ederim canım benim ben inoditolu ilk defa duydum. Ne gibi faydası var? Sen faydasını gördün mü?

Teşekkür ederim canım benim ☺ ben inoditolu ilk defa duydum. Ne gibi faydası var? Sen faydasını gördün mü?
Polikistik olanlara veriyo genelde aslinda dr lar hap formuda var toz formuda ben toz olani aliyorum hap olani bki 25 ustunde olan yani obezlik sinirinda olanlara veriyoruz demisti dr bana..ise yarayip yaramadigini artik bu ay gorcem 20 25 gundur duzenli kullaniyorum hayirlisi bakalim canimm

İnşallah güzel haberlerini takip edeceğim benim dizim sakatlandı bir süredir ne lesslie nede yürüyüş yapamıyorum 78 kiloda kaldım. Sadece diyetime devam ediyorum.

çok çok çokk teşekkürler.. ben pdf olarak kaydettim henüz bitirmedim ama çok faydalı bir kitaba benziyor. bu konuyla alakalı görüşlerimi de paylaşmak istiyorum. ben 2009da üniversiteye gittiğim sıralarda tanıştım PCOS ile o dönemlerde 54 - 55 kilo arasında 19umde bir kızcağızdım. o zamanlarda yemek yemeyi severdim ama yesemde kilo almıyordum. 8ay adet olmayınca doktora gittik bir arkadaşımla. tamıtamına 8cm boyutunda bir kist ve ufak kistik hücreler tespid edildi usg sonucumda. kist deyince korktum tabi o zaman anlattı bana dr PCOS u. çokta üzerinde durmadım. sanırım doktorun anlattıkları beni tatmin etmiş olmalı. verlidiği <muhtemelen> tarlusan ile <adını hiç unutmuyorum> yasmin ilacını kullandım. doğum kotrol hapı olduğunu pörspektürünü okuduğumda anlayacaktım. ne zararı ne faydası olduğunu düşünmeden kullandım. evet her ilacın yan etkisi kanser yapar, böbreklere zararı vardır, mide rahatsızlığı olmayan kullanmasın gibi açıklamaları vardır. kaçımız buna dikkat ediyoruz ki. zararlarını yıllar sonra çocuk sahibi olmak istediğimde çekeceğimi hiç mi hiç düşünmedim doğrusu. o yıl bir sene içinde 10 kilo aldım. kilo almak için uğraştığım zamanları bilirim. alamazdım. bana herkes çok yakıştı diyordu ama benim çenemin altında çıkmakta olan siyah tüylerimden kimsenin haberi yoktu. başka bir doktora gittim oda bana diana 35 verdi. 6 ay kullan dedi. 3 ay kullandım ama hayatımda bana sanrılar yaşatacak derecede yan etki gösteren başka bir ilaç yoktu. bu ilacı kullanmazsan ilerde çocuğun olmayacak diyen doktoruma güvenerek sabretmiştim ama babam bunları bir daha kullanma diye beni uyarmıştı. babamın haklı olduğunu çok acı bir şekilde öğrenmem zaman almıştı. bu ilaçtan sonra tüylenmem arttı 10 kilo daha aldım. yeme alışkanlığım değişti. sürekli aç geziyor çok yiyor ve hareket edemiyordum. uyku problemlerimde artmıştı. henüz 22 yaşındaydım oysa ki. 60 -70 yaşında nineler gibiydim. derken 23 yaşında staj gördüğüm hastanede bir doktorla tanıştım. çok tatlı bir kadındı. bana ilk defa insülin direncinden bahseden kişiydi. eşimle görüşüyorduk ve evlendiğimde hemen çocuk sahibi olmak istediğimi doktorla muhabbet arasında söyledim glifor verdi bana. çocuk istiyorsan doğum kontrol hapını kullanma dedi. kilonu kontrol etmek zorundasın dedi. evlenene kadar 64 kiloya inmeyi başardım. 25 yaşında evlendim. ancak hissetmeye başladım o zamana kadar kullandığım ilaçların yan etkilerini. ancak bir umut işte. 30 yaşındayım ve bu yaşıma kadar ara ara kullandım doğum kontrol ilaçlarını. bana zarardan başka bir şey vermedi. zaten düzensiz olan adetlerimin düzenini daha çok bozdu. hiç bir kez gebelik ile karşılaşmadım. bitkilerle senelerdir uğraşan bir şifacıyla tanıştım. keşke kullanmasaydın o ilaçları. keşke ilk bana gelseydin dedi. bilmiyordum, bilemezdim de. hiç birimiz bilmiyorduk.

bu kitabı biraz okuyunca farkettim de benim 2009 da başladığım o ilaç serüvene hiç girmeseydim. kronik gibi gözüken o rahatsızlıklarımın hiç biri bende olmayacaktı. çünkü ben zaten bu PCOSu taşıyordum. sadece ilaçlarla tetikledim. ve yine farkettim de şuan çocuk için bu kadar uğraşmayacaktım.

çok uzun uzadıya anlattım ama aranızda henüz bunun farkında olmayan varsa döndürmek istedim bu yanlıştan. ve istisnasız her PCOSlunun bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum. sadece birinci bölümünü okudum ve vücudumuzda PCOSu tetiklemediğimiz sürece zaten bunun sıkıntısını yaşamayacağımızı anladım.

umarım benim yaşayarak tecrübe ettiğim şeyi siz bu yazımdan okuyarak tecrübe edersiniz.

kalın sağlıcakla..

kizlar tekrar merhaba,
metmorfin verdi bugun dr.
kullanan var mi? bildigim kadariyla insulin direncim yoktu ama boyle uygun gordu.

kizlar tekrar merhaba,
metmorfin verdi bugun dr.
kullanan var mi? bildigim kadariyla insulin direncim yoktu ama boyle uygun gordu.
Canim onu bi sure bende kullandim bende hipoglisemi yapti ama 3 5 ay kullandim..icersen bol su ic ve ilk zamanlari asiri bulanti ishal gibi yan etkiler yapiyo bilgin olsun..ayrica kanda insulin direnci cikmasa bile her pkolu kadin direnclidir demisti bana bi dr.belkide icmemiz gerekiyo hepimizin ama ben inositol ictigimden gerek duymuyorum ona bide asiri zayifladim dahada zayiflatir beni diyede korkuyorum ciddi anlamda istah kaybi yapiyo.

Cevabın için teşekkür ederim. Ben de içiyordum inositol toz. Az mı aldım acaba gramını kendim ayarlıyordum çay kaşığıyla. Yumurtam gelişmiyormuş. 18mm buldu dr. 24 olmalıymış bugün. İlk haptan mide bulantısı yaptı.

O beni mahvetmisti kirarak kullaniyodum.bu arada bende kasikla dozunu galiba ayarlayamiyorum bilemedim yani iciyorumda 2 gr neye gore umarim dogru yapiyorumdur solgar omega 3 iciyorum.. artik takdir bugun sirf sinirimden gittim pizza yedim ustunede cikolata soslu eklerden yedim hirsim gecti biraz

Çok sevindim canım inşaallah faydasını görmeye devam edersin. Bunları kullanırken hamile kalmada bir sorun yok. Sadece hamile kaldığını öğrendiğin anda bırakman gerekenler var. Berberin, kurkumin, resveratrol, ubiquinol kullanımını gebelikte bırakın diyor kitapta. Acaba hamile miyim diye kullanımı bırakma ama. Kesin öğrenene kadar kullanmaya devam edebilirsin.

Canım o bahsettiğin yöntemde laparoskopi ile yumurtalıklara minik delikler açıyorlar. Testosteronu azaltıp yumurtlama döngüsü kendiliğinden başlasın diye. Ben bunu bir doktora sormuştum. Bu yöntem çok önce yapılıyordu ama artık doktorlar bu yöntemi terk etmeye başladı ben tavsiye etmiyorum yapmıyorum da, çok istersen yapan doktor bulursun ama bence yaptırma dedi. Senin doktorun genelde güzel noktalara parmak basmış. İşin uzmanı gibi ama yine de bu işlemi başka doktorlara da danışmadan yaptırma derim. Metformin yerine kitapta inositol tavsiye ediyor. Ben de bir dönem metformin kullanmıştım çok kötü olmuştum o dönem anca 15 gün dayanabilmiştim metformin kullanmaya. Sürekli hipoglisemi yaşıyordum kan şekerim düşüyordu yani, elim ayağım titriyordu ve yemeklere saldırıyordum. Ek olarak mide bulantısı yaptı ve reflüyü tetikledi. Ondan sonra bir dönem mide ilacı kulllanmak zorunda kaldım. İnositol bu yan etkileri göstermeden metforminin vazifesini yapıyor zaten diyordu kitapta. O yüzden metformin defterini kapattım ben. Yan etkileri çok fena bir ilaç. Kullanırken sen sen değilsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…