Slm kızlar bende pkoluyum.Bu topik çok faydalı olmuş teşekkürler..Benimde anlatacağım şeyler var çok uzun okumak isterseniz baştan söylim. Bu özeti,
İlk adet yaşadığım dönemlerde iyiydi düzenliydi ve ay geçtikçe düzensizleşti. Tüylenmem aşırı,saç dökülmesi,yağlanma, akne sivilce et beni, kararan diz boyun çevresi ne ararsanız var. Ben evlendiğim yıla kadar hiç dra gitmemiştim bir gittim zaten 6 ay adet olmamıştım. Dr dedi senin normal yolla çocuğun olmaz boşuna korunma dedi. Tabi ben şok
Neyse kaç dra gittiysem hep aynı söz olmaz...
Biri glifor verdi ve 6 ay sonunda kendiliğinden adet oldum. 3.5 yıl tedaviyle ilaçla geçti.
Evlendiğimde 80 kiloydum galiba her yıl üzerine ekleyerek arttı.
100 üzerini gördüm, diyet yaparak 24 kilo verdim 1 yılda. 3.5 yıl sonunda bir ilaçla hamile kaldım. Malesefki dış gebelikti sonlandırıldı. 3 ay korunduktan sonra o ilacı tekrar kullandım ve hamile kaldım. 3 ayda 3 5 kiloda alıp 104 ile hamile kaldım.
İlk üç ay mide bulantısından 98 e düştüm. Hamileliğim sandığım kadar kötü değildi şekerim falan iyi çıkıyordu. Bir tek lekelenmem oluyordu ara ara.
taki 20+2 olduğum güne kadar. Evde suyum geldi ve ertesi gün oğlumdoğdu kaybettim. Çok zor günlerdi
tam olarak atlatamasamda şimdi iyiyim.
Bu olay aralık 2018 de oldu. Hastane çıkışı 94 kiloydum. Anneme gittim sonra oda sürekli bir şeyler yedirdi kan kaybetmişsin vücudun dirençsiz kalmış diye diye. 1 ayda 10 kilo almışım eve geldim 104 oldum.
İşe başladım çok tehlikeli işim aşçıyım
yaptığımı bende yedim ve aklıma sürekli oğlum geliyordu psikolojik destek alacak durumdaydım ama gidemedim bir türlü. Bu arada adetler düzenli aylık geliyor hatta erken bile geliyordu.
Neyse 6 ay geçti ben tekrar ilaç kullandım ama hamile kalamadım sonra ikinci üçüncü derken 5 defa denedik yine yok. O kadar taktım ki baktım olmayacak tüpe geçelim dedik. Hiç kilolusın az zayıfla diye düşünmeden. Dr aşılama daha iyi pkoda dedi. İyi madem dedim başladım iğnelere
inanmazsınız 17 gün boyunca doz arttırarak iğne vurumdum ve tık yok twk bir yumurta bile büyümedi.
Zaten çöküktüm iyice çöktüm ve kilo aldım biraz daha. 116 olmuşum
Bıraktım artık istemiyorum hiç bir şey dedim. Adetlerde bozuldu. Bir anda ben mide küçültme ameliyatı olucam dedim ve o gece dr buldum konuştum. 1 ay sonra ameliyat oldum.
Kasım sonunda 116.4 ile başladım
Şimdi 88 kiloyum. İnsülinim hep yüksekti 44ü görmüştü bir ara ameliyat günü 25ti.
Dr diyetle kilo vermen çok zor dedi. 8 drdan onay alındığı için böyle netti.
Çok uzattım -28 ile devam ediyorum. Hedefim 60 olmak boyum 1.68... hastaneden çıkınca adet oldum öncesinde 2 ay olmamıştım.
Faydası oldu,sivilcelerim azaldı,bel çevrem inceldi.5 ayda 3 defa adet oldum.
Hamilelik içinde 1 yıl beklemem gerekiyor mideme alışmak için.
Yazacaklarımın gerisini unuttum
Kolay yolu seçmiş gibi görünsede öyle değil, doya doya su içemiyorum.
İrade olmasa mideyi patlatma riski vardı,
Fazla yesen çıkarıyorsun falan. Umuyorum ki o 60 kiloya iner ve anne olurum. Allah bize ve isteyen herkese nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatları.
sonuna kadar okuduysanız hakkınızı helal edin sormak istediğiniz bir şey olursada seve seve yardım ederim.