Kızlar misafirlik vs durumlarında sıkıntı oluyor diye yazmışsınız. Size tavsiyem eğer gerçekten sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız ve normalde evinizdeyken çok dikkat ediyorsanız misafir hatırına bozmayın ne olur. 10 gün her şeyin hesabını yapıp yiyoruz bir gün bir kaç insanın hatırına üstelik sizin derdinizden zerre anlamayan insanların hatırına sağlığınıza kıymayın. Maalesef toplum baskısı bizde çok fazla. Herkes sorar neden onu yemiyorsun, her gün şunu ye daha iyi, bir kereden ne olacak, biz ömür boyu yedik, onu yeme bunu yeme ne yiyeceğiz vs vs... Herkesin bir doğrusu var ve tek doğru o gibi size kabullendirmeye çalışırlar. Bizim durumumuz çok farklı. Benim tanıdığım pek çok arkadaşım her gün glutenin şekerin alasıyla beslenirler ama adetleri bir gün şaşmaz, istedikleri zaman hamile kalırlar. Onlarla bir sofraya oturduğumda ister misafir olayım ister ev sahibi olayım fark etmez, hayat tarzımdan ödün vermiyorum. Herkesin vücudu aynı değil sonuçta. Ev sahibiysem dışarıdan ekmek alınır veya tatlı yapılır bizim evde ama ben asla dokunmam. Kendi yiyebileceğim bir iki çeşit olur onları yerim. Misafirliğe gidersem de diyetimi bilmiyorlarsa önden konuşurum bazı rahatsızlıklarım nedeniyle kendi yemeğimi getireceğim diye. Gittiğim yerde kendi yemeğimi yerim, ortada salata vs yanına alabileceğim şeyleri alırım, çayımı içerim, muhabbetimi ederim, huzurla evime dönerim. Samimiyet durumuna göre sebebin bir kadın hastalığı olduğunu söylediğim de oluyor. Ama genelde vücutta genel bir enflamasyon problemi olduğunu, bunun da belli yiyecekleri kesmekle düzeldiğini kısaca izah edip geçiyorum. Hatta benim diyetim biraz katı yani iş sadece gluten ve şeker de değil, burada daha önce paylaştığım en fazla pestisit içeren sebze meyve listesi vardı onları da asla yemem. Patates, üzüm veya domates yemeyince şaşıranlar oluyor. Bazen merak edip o listeyi paylaşmamı istiyorlar, soru soruyorlar, böyle güzel zamanlar da oluyor. Aslında bu durum çok anormal değil. İnsanlar kendi hayat felsefesi için vegan olmayı tercih edince ömür boyu ona sadık kalıyor. Glutensiz beslenen kişiler var ömür boyu. Veya sporcular ne olursa olsun belli şeyleri asla yemiyorlar meslekleri için. Bu insanlara saygı duyuluyor. Biz de en az o kadar saygıyı hak ediyoruz.