PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Kızlar ben bu ay diyet ve spora başlamıştım.
Açlık sürelerim minimum 12 saat oldu.
Hatta bazı günler 16 17 saati buldu.
Birde spora başlamıştım.
Evde yapılacak her türlü hareketi sırayla yapıyordum.
Birde

Ocean Mummy (1 tane)
Ocean D3k2 (7 damla)
Ocean Omega3 (1 tane)

Rahmimde en ufak bir ağrı sızı batma hiç yoktu. Sanli donmuş gibi.
Ben adet olmayı bekliyordum ya.
Sat 24 aralık.

Çok seneler önce bi doktorun kasık masajını duymuştum.
Sonra nette onunla adet olanları gördüm dedim yapayım.

'sırt üstü uzanın.
Ayakları popoya doğru çekin (bacaklar ters V şeklinde olacak dizler yukarı bakacak yani)
Orta 3 parmağı yumurtalıklara bastırın iyice, ve birden hızlıca çekin.
Bu şekilde artık kaç defa yaparsanız size kalmış.

Ben aklıma geldikçe yatıp yatıp yaptım sayısız.

Sonra kasıklarım hareketlenmeye başladı benim.
Dedim heralde işe yarıyor.
2 3 gün geçti bende lekelenme başladı.
Evet dedim adet oluyorum.
Ertesi gün 1.5 gün süren ne adet ne lekelenme arası bişey oldu.
Hem adet gibi ama değil gibi tuhaf.

Arkası kesildi.
Ben yine devam ettim.
Ağrılar devam ediyor tabi.
Kanama kesildikten 2 3 gün sonra bulaşık yıkarken birden akıntı geldi çok miktarda.
Ben adet oldum sandım koştum.
Bide baktım yumurta akı gibi olan akıntı hemde bol miktarda.

Ertesi güne kadar devam etti.
Eşime bi deneyelim belki yumurtadır demiştim.
Birde pko olanlarda yüz üstü ilişki önerilen bi sayfa görmüştüm.
Yüz üstü pozisyon da değerlendirdik.

Sabah uyanırken sol kasığıma bir şiş girdi sanki.
Ben o zaman bu yerleşme acısı galiba dedim.
Ve çok şükür ki öyle oldu.
Bide sağlıkla değerim artsa da içim rahat etse.

Bunun öncesinde de Zerdeçal, karabiber karışımına devam ediyordum.
Ona ilk başladığımda size de yazmıştım resmen iltihap akıyor benden diye.

Ben şöyle düşünüyorum.

Zerdeçal ordaki iltihabı attı.
Kullandığım takviyeler yumurtalıklara destek olmaya başladı.
Rahim masajı da yumurtalığın uyarılıp büyümesini sağladı.

Aklınıza takılan bişey olursa yazın. Detaylı açıklamaya çalıştım.

Devamı

Dödüncü Bölüm

1. Ay, 1. Hafta: Başlıyoruz

Birinci haftaya hoşgeldiniz. Bu hafta programa başladığınız ilk hafta. Umarım bu haftadan itibaren kazanacağınız yeni alışkanlıklarınızın pek çoğunu ömür boyu devam ettirebilirsiniz. Bu haftanın hedefleri özetle şöyle olacak:

1. Kendinize yeni ve daha sağlıklı bir yemek programı oluşturun

2. Salata yiyin

3. Takviyelerinizi kullanmaya başlayın.

4. Yumurtlama takibi yapmaya başlayın.

Şimdi bunları hayatınıza nasıl geçirebileceğinizi açıklayacağım. Ancak size en uygun yöntemi keşfetmeniz birkaç gün alabilir. Bu nedenle ilk günlerde programa mükemmel bir şekilde ayak uyduramazsanız canınızı sıkmayın. Birkaç gün içinde alışacaksınız ve size en uygun tercihleri keşfedip hayatınıza geçirmeye başlayacaksınız. En iyi motivasyon, bu yaptıklarınızın sonucunu görmeye başladığınız anda olacak. Bu da birkaç hafta süreceği anlamına gelir.

1. Daha sağlıklı bir yemek düzenine geçerken yapacağınız ilk değişiklik yemek yediğiniz saatler olacak. Yemek yiyeceğiniz ve yemeyeceğiniz vakitleri ayırmanız gerek. Buna zaman sınırlamalı yemek diyoruz. Bu, sindirim sisteminizin sirkadiyen ritmi kurmasına yardım edecek.

Kurallar basit. Sadece kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği yiyin. Bu kadar. 24 saatinizi yemek yediğiniz zamanlar ve yemediğiniz zamanlar olarak bölün. Öğünlerinizde ne kadar yemek isterseniz o kadar yiyebilirsiniz. Miktar sınırı koymuyorum. Ancak yemek yemediğiniz zamanlarda tatlı, atıştırmalık vs yemeyin. Tv izlerken bir şeyler atıştırmayın. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyin. Ancak sıcak bir çay veya kafeinsiz kahve içebilirsiniz. Tabi ki süt ve şeker ilavesi yapmadan.

Hedefimiz, bütün bir sindirim sistemini gece boyu dinlendirmek. Bu işlem, metabolizma ve insülin direnci üzerinde olumlu bir etki oluşturacak.

Akşam yemeğini bitirdiğiniz saat ile kahvaltıya başladığınız saat arasında geçen süre yemek yemediğiniz süredir. Bu süreye gece orucu da diyebiliriz. Gece orucunuz ilk haftalarda 12 saat olacak. Ancak ilerleyen haftalarda bunu 13 saate çıkaracağız.

Pek çok kişi için ideal olan vakit, sabah 7'de kahvaltıya başlamak ve akşam yemeğini 7'de tamamen bitirmek şeklinde olacaktır. Kendi programınıza göre bunu ileri ya da geri alabilrsiniz ancak önemli olan şey, her gece 12 saat boyunca hiçbir şey yememeniz.

Zaman sınırlamalı yemek, insülin duyarlılığını arttırır, glukoz toleransını iyileştirir, trigliserid seviyelerinizi düzeltir, kan basıncınızı azaltır. PCOS'lu kadınlar için bunların hepsi, doğurganlığın artması anlamına gelir. Eğer bunu gebeyken uygulamaya devam ederseniz glukoz seviyeleriniz düşük olduğu için gebelik şekerine yakalanma riskiniz azalmış olacak.

Zaman sınırlamalı yeme, hayat boyu size yardım edecek bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı oturtmak biraz zaman alabilir. Size en uygun saatleri belirlemekte zorlanabilirsiniz ancak ne yapın edin ve her gece 12 saat boyunca yemek yemediğiniz bir vakit oluşturun.

Taktikler

Yemek yediğiniz ve yemediğiniz saatleri belirleyin ve yazın. Ancak bu saatleri ortalama bir hesapla yazmayın. Net olun. Arada 12 saat geçtiğine emin olun.

Kahvaltıya başladığım saat:.....................................

Akşam yemeğine başladığım saat:..........................

Akşam yemeğini bitirdiğim saat:............................

Akşam yemeğini hazırlamanız vakit alıyorsa bir gün önceden hazırlıklarınızı yapın. Akşam eve geldiğinizde bu hazır malzemelerle yemeğinizi daha kısa bir sürede hazırlayıp akşam yemeğinizi erkene çekebilirsiniz.

Arada sırada katılacağınız sosyal aktivite programlarında akşam yemeğinizi daha geç bitirirseniz yine bu vakte 12 saat ekleyip kahvaltıyı her zamankinden biraz daha geç yapabilirsiniz. Ancak bunu çok sık tekrar etmemeye çalışın.

Kahvaltıyı çok geciktirmek kortizol seviyelerinizin uzun süre yüksek kalmasına neden olur. Bu da vücutta enflamasyona ve yağ depolamaya sebep olacağından normalde uyandıktan kısa bir süre sonra kahvaltı yapmanızı tavsiye ederim. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi nadiren bir ortamda akşam yemeğini geç bitirdiğiniz için ertesi gün kahvaltıyı geç yapmak zorunda kalırsanız her zamanki kahvaltı vaktinizde bir avuç kuruyemiş yiyin. Süre 12 saate tamamlanınca da normal kahvaltınızı yapın. Böylece vücudunuzu oruç modundan tamamen çıkarmadan kortizol seviyelerinizi düşürebilirsiniz.

2. Bugünden itibaren akşam yemeğinize salata ile başlayacaksınız. Kahvaltıda, öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde normalde ne yiyorsanız onları yemeye devam edin. Bunları yavaş yavaş ileride değiştireceğiz. Ancak bu haftadan itibaren her akşam yemeğinden önce oturun ve salatanızı yiyin.

Salata dediğimizde şunu anlıyoruz: En az bir buçuk bardak yeşil yapraklı sebze ve buna eklediğiniz 3-5 farklı bitkisel içerikli yiyecek. Bunları salatanızın tabanı olarak düşünebilirsiniz. Bunun üzerine tavuk, peynir, haşlanmış yumurta gibi yiyecekler eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz.

Günlük salata tavsiye etmemin iki nedeni var: Birincisi, insanların sağlıklı olmak için besinlere ve liflere ihtiyacı vardır. Sebzeleri ve diğer bitki türlerini yediğimiz zaman vücudunuzdaki bütün organları ve işlevleri desteklemiş olursunuz. Ayrıca bu, bağırsak mikrobiyomunuz için gerekli olan temel lifleri ona sağlar. Bu probramda her gün en az 6 bardak bitkisel kaynaklı yiyecek yemeniz gerekecek. Akşam yemeği öncesi yediğiniz 2 bardak salata ile bunun üçte birini almış olacaksınız.

İkinci neden ise marul, ıspanak, roka, kırmızı pancar gibi sebzelerin yüksek oranda nitrat içermesidir. Siz bunları yediğinizde vücudunuz onu nitrik okside çevirir. Nitrik oksit, çok güçlü bir antioksidandır ve düzgün bir bağışıklık sistemi, kalp-damar sağlığı ve kadının doğurganlığı için çok önemlidir. Nitrik oksit, spermlerin yumurtaya ulaşmasına ve implantasyona yardım eden servikal mukusu arttırır. Gebelik döneminde ise gebelik zehirlenmesi riskini azaltır. Tüm bunları günlük bir öğün salata yiyerek elde edebilirsiniz.

Salata yapmak çok kolaydır. Aslında bir salatayı yanlış bir şekilde yapmak neredeyse imkansızdır. Önce yeşillikleri zemine koyun ve üzerini yine bitkisel kaynaklı yiyeceklerle donatın. Ben bunlara salata aksesuarları diyorum. Bunlar salatanıza renk, lezzet, doku ve besin ekleyecek. Salatanıza eklemek için şunları değerlendirebilirsiniz: Yeşillikler, taze sebzeler, taze meyveler, donmuş sebzeler, konserve sebzeler (zeytin, turşu, marine edilmiş kapya biber vb.), baklagiller, tahıllar, kuruyemişler, tohumlar, kuru meyveler vr organik salata sosları.

Not: Konserve sebzelerinizi teneke kutularda satılanlardan almayın. Cam şişeleri tercih edin.

Keten tohumunu düzenli kullanan kadınların yumurtlama oranlarında artış ve adet döngülerinde düzelme görülmüştür.

Akşam yemeğinde salata yemek size göre değilse bunu kahvaltıda veya öğlen yemeğinde yemenizde hiçbir sakınca yok.

Salata yemek, sağlığınız üzerine yapabileceğiniz en güzel yatırımlardan biridir.

3. Takviyelerinizi alın. Günün belli bir vaktinde alınması gereken tek takviye berberindir. Çünkü berberin sadece birkaç saat vücuda etki eder. Bu nedenle berberini günde 3 defa olmak üzere 3 öğün yemeklerinizden önce 500 mg dozlarda alın. D vitamini için en ideal vakit kahvaltı vaktidir. Quercetin'i yemekle birlikte almayın. Berberin dışındaki bütün takviyeleri akşam yatmadan önce de alabilirsiniz. Ancak günün diğer bir vaktinde de almak isterseniz hiçbir sorun olmaz.

Özetle günlük alacağınız takviyeler şu şekilde olacak:

Kahvaltıdan önce: 500 mg berberin

Öğle yemeğinden önce: 500 mg berberin

Akşam yemeğinden önce: 500 mg berberin

Yatmadan önce: 4 gr myo-inositol, 1500 mg kurkumin, 1800 mg NAC, 600 mg EPA ve 400 mg DHA içeren omega 3 kapsülü, 1 doz prenatal multivitamin, 1 doz probiyotik, 1000 mg quercetin, 1 doz vajinal probiyotik, 2000 IU vitamin D. Daha önce de bahsettiğimiz gibi multivitamininizin içinde ne kadar D vitamini varsa o dozu 2000 IU'ya tamamlayın.

Normalde bu takviyeler yeterlidir. Ancak uzun yıllar gebe kalmak için uğraşıyorsanız, yumurta rezervleriniz azalmışsa, 35 yaş üzerindeyseniz birkaç ek takviyeye daha ihtiyacınız olabilir. Eğer ek takviye almaya karar verirseniz şunları alın:

Resveratrol: Güçlü bir antioksidandır. Testosteron seviyelerini düşürür. İnsülin direncini kırmaya yardım eder. Özellikle de endometriyozisli kadınlarda yumurta kalitesini arttırır. Yumurtalık rezervleri azalan bütün kadınlara bunu tavsiye ediyorum. Günlük 40 mg alabilirsiniz.

Ubiquinol: 35 yaş üzerindeyseniz, bir veya daha fazla düşük yaşadıysanız veya over rezervlerinizin azaldığı size söylendiyse bu takviyeyi kullanmayı düşünmelisiniz. Ubiquinol, CoQ10'in aktif formudur. Pek çok CoQ10 takviyesi ubiquinol değil ubiqinon'dur. Bu da vücutta ubiquinol kadar iyi emilemez. Ubiquinol hücre içindeki enerji üretiminde kritik bir rol oynayan antioksidandır. Biz yaşlandıkça vücudumuz daha az ubiquinol üretmeye başlar. Bu eksiklik ise yumurta kalitesinin azalmasına neden olur. Birkaç araştırma göstermiştir ki ubiquinol takviyeleri, yumurtanın hayatiyetini sürdürmesine katkı sağlar ve kromozom anormalliklerinin azaltılmasına katkıda bulunur. Ubiquinol takviyesi almak isteyenler günlük 600 mg kullanabilirler. Günde 3 defa 200 mg'lık dozlar halinde berberinle aynı anda alabilirsiniz.

4. Yumurtlama takibi yapın. Eğer şu anda yumurtlamıyorsanız dahi yumurtlama takibi yapmaya başlayın. Böylece 12 haftanın sonunda geçmiş 3 ay içinde yumurtlamanın başlayıp başlamadığını görecek ve planlarınızı ona göre yapacaksınız.

Yemek Planlayıcısı

Kahvaltı​

Öğlen Yemeği​

Akşam Yemeği​

Diğer​

Pazartesi​

Salı​

Çarşamba​

Perşembe​

Cuma​

Cumartesi​

Pazar​

Alışveriş Listesi

Yukarıdaki listeyi doldurun ve buna göre ilk haftanız başlamadan önceki pazar günü alışverişe çıkın.

• Yeşillikler (yarım kilo)​
  • Çabuk bozulabilir salata sebzeleri (avokado, renkli biber, salatalık, yeşil soğan)​
  • Dayanıklı salata sebzeleri ( domates, havuç, kereviz, kırmızı pancar, lahana, turp)​
  • Donmuş salata sebzeleri (mısır, bezelye, soya)​
  • Konserve sebzeler (zeytin, sarımsak turşu, marine edilmiş renkli biber)​
  • Salata meyveleri (elma, armut, çilek, nar)​
  • Salata için kuruyemişler ve tohumlar (keten tohumu)​
  • Organik salata sosları​

Günlük Liste

Önce kahvaltı ve akşam yemeği saatlerinizi belirleyip boşlukları doldurun. Daha sonra bu hafta boyunca kendinizi günlük kontrol etmek için bu listeyi kullanın.

P.T​

S​

Ç​

P​

C​

C.T​

P​

Kahvaltıdan önce berberin​

Kahvaltı başlagıç saati:.......​

Öğlen yemeği öncesi berberin​

Akşam yemeği öncesi berberin​

Akşam yemeği saati:.......​

Akşam yemeğinde salata​

Akşam yemeği bitiş saati:.......​

Takviyeler​

Yumurtlama takibi​

Pazar günü hazırlığı​

X​

X​

X​

X​

X​

X​

Bu haftanın son günü yani pazar günü kilo, vücut kitle indeksi, bel/kalça oranı ve tansiyonunuzu ölçüp not edin. Semptomlarınızı not edin. Daha sonra önümüzdeki hafta için hazırlık yapın. 2. haftayı okuyun ve bu hafta yaptığınız hazırlıkların aynısını önümüzdeki hafta için yapın.

Devamı

Beşinci Bölüm
1. Ay, 2. Hafta

Bir hafta önce bir yolculuğa çıkmaya başladınız. Eğer her şey yolunda gidiyorsa harika. Ama hala bazı şeyleri çözmeye ve hayat tarzınızı değiştirmeye çalışıyorsanız bu durum gayet normal. Hayatınızda yapacağınız her değişiklik sizi daha da sağlıklı yapacak. Bu programı ne kadar dikkatli bir şekilde uygularsanız o kadar iyi sonuç elde edersiniz. Ancak pek çoğumuz mükemmel değiliz. Yine de ben yapabileceğimin en iyisi için çaba göstermeye devam ediyorum.

Geçen haftanız mükemmel olsa da olmasa da, geçen haftanın alışkanlıklarını uygulamaya devam ederken bu hafta yeni birkaç alışkanlık daha ekleyeceğiz. Bu haftanın iki hedefi özetle şöyle olacak olacak:

1. Kendi ışık karanlık dengenizi dünyanın gece gündüz ritmi ile senkronize bir hale getirin.
2. Her gün bakliyat yiyin.

Bu iki alışkanlık o kadar önemli ki programın başlarında yer almasını istedim. Işık karanlık dengesini kurduğunuzda sirkadiyen ritminizi oluşturacak ve böylece kısa ve uzun vadede sağlığınıza çok iyi gelecek. Duygusal durumunuzu kontrol altına alacak ve bağırsak mikrobiyomunuzu iyileştirecek. Ve tabi ki doğurganlığınızı da. Buna inanmak zor olabilir, ancak günlük güçlü bir ışık-karanlık dengesi kurmak ve günlük diyete bakliyat eklemek, kadınların doğurganlıklarını ciddi bir şekilde arttırmaktadır.

Sabahları Gün Işığı Alın

Günlük ışık-karanlık ritminiz her sabah yeni bir güne uyandığınızda ve güneşi gördüğünüzde başlıyor. Sabah gelen güneş ışıkları gözünüzden girdiğinde optik sinirlerinizi uyarır ve beyninizde bulunan ana saate (master clock) zamanı ayarlayan sinyaller gönderir. Bunun gerçekleşebilmesi için sabahleyin 20-30 dakika boyunca günün ilk ışıklarına ihtiyacınız vardır.

Eğer hava şartları müsaitse bu vakti dışarıda geçirin çünkü çoğu zaman bulutlu günler bile kapalı ortamlardan daha aydınlık olur. Bu kısa sürede gün ışığı alabilmeniz için güneş gözlüğü kullanmayın. Ana saatin çalışabilmesi için gün ışığını görmeniz gerekir. Güneşe bakmak tehlikeli olduğu için bunu yapmayın. Ancak sabahleyin 20-30 dakika gün ışığı altında durun.

Ek olarak eğer ılık bir günse cildinizin güneş ışığı alması, vücudunuzun D vitamini, nitrik oksit ve diğer antioksidan üretimini arttırmasına neden olacaktır.

Güçlü bir gün ışığı, sirkadiyen ritminizi kuracak ve bu da hormonlarınıza neyi ne zaman yapmaları gerektiğini bildirecektir.

Uyandığınızda melatonin hormonu düşer ve kortizol hormonu artmaya başlar. Bu uyanmayı ve güne başlamayı bize kolaylaştırır.

Sabah ışıkları insülin duyarlılığını arttırır ve böylece kahvaltınızı daha iyi metabolize etmenizi sağlar. Böylece sonuç olarak sabah ışığı alan kişiler kilo verebilirler.

Günlük sabah güneşi almak kadının doğurganlığını üçte bir oranında arttırmaktadır. Ayrıca dünya genelinde yaz mevsimlerinde kadınlar, kış mevsimlerine göre daha doğurganlardır.

Taktikler

Güneşlenmeyi başka bir eylem ile kombine edebilirsiniz. Mesela kahvaltınızı balkonda yapabilir, evcil hayvanınızı dolaştırmaya çıkabilir veya yürüyüşünüzü sabah açık havada yapabilirsiniz.

Dışarı çıkamayacak durumdaysanız evinizin veya iş yerinizin pencere önünde, güneş alan, aydınlık bir yerde oturun.

Genelde sabah güneşi almayan bir bölgede yaşıyorsanız ışık terapisi almayı düşünebilirsiniz. Işık terapi lambası (10.000 lüks-lux) satın alıp her sabah kahvaltınızı yaparken bu lambayı 30 dakika boyunca açıp önüne oturabilirsiniz.

Kontakt lenslerinizin veya gözlüklerinizin UV koruması içerip içermediğini kontrol edin. Eğer UV koruması varsa bunları kullanırken güneşlenmek, güneşten tam anlamıyla istifade edememenize neden olacaktır.

Eğer herhangi bir nedenle sabah ışığı alamadıysanız öğlen güneşi alın. Bu da doğurganlığınızı arttıran bir yöntemdir.

Gece Yatak Odanızı Mümkün Olduğu Kadar Karanlık Hale Getirin

Vücudunuzun sabah ışıklarına nasıl ihtiyacı varsa gece de bir o kadar karanlığa ihtiyacı vardır. Bu nedenle gece çok karanlık bir odada uyumanız gerekmektedir. Odanızı özellikle karanlık bir hale getirmek için çaba göstermediyseniz yüksek ihtimalle yatak odanız geceleri yeterli miktarda karanlık değildir. Geceleyin çok az bir miktarda da olsa gözünüze ışık girmesi melatonin hormonunu baskılar ve kortizol hormonunu arttırır. Bu da uyku kalitesini azalttığı için netice itibariyle metabolizmanızı ve doğurganlığınızı etkiler.

Gece vücudun sahip olduğu melatonin yumurtalık sağlığı ve yumurta kalitesi için çok önemlidir. Yumurtalıklar ışık-karanlık dengesine bağlı olarak melatonin döngüsünden çok fazla etkilendiği için tek başına bu bile doğurganlığı etkileyen bir faktördür.

Bu nedenle bu haftanın hedeflerinden biri de yatak odanızı nasıl daha karanlık hale getirebileceğinizi düşünmek olacak.

Taktikler

Kalın, koyu renkte, ışık geçirmez perdeler kullanın. En ucuz ürünler bile bu konuda işinizi görecektir.

Bir gece ışıkları kapatın ve etrafta gördüğünüz ışık saçan elektroniklerin üzerini bantla kapatın. Şarj aletlerinde veya pirizlerde bulunan ışıklandırmalar gibi...

Uyku maskesi kullanmayı düşünün. Bu benim için en ideal yol çünkü çok sık seyahat ediyorum. Otel odalarını karartmak için düşünmek yerine sadece maskemi takıyorum.

Her ne şekilde olursa olsun bu haftanın sonunda tamamen karanlık bir odada uyuyor olduğunuzdan emin olun. Vücudunuzun salgılayacağı ekstra melatonin nedeniyle uyku kaliteniz artacak, bu da çok kıymetli yumurtalarınız içinde yaşadığı yumurtalıklarınızı destekleyecektir.

Gece Kırmızı Işık Kullanın

Yatak odanıza ek olarak evinizin kalan kısımlarını da geceye uygun hale getirmeniz gerekecek. Banyo ve koridorlarınızda gece lambası kullanıyor musunuz? Geceleyin banyoya gidip gelirken ışık kullanmamalısınız.

Gece maruz kaldığınız her ışık kötüdür. Hangi renkte olduğunun bir önemi yok. Hepsi de sizi uyandıran kortizol seviyelerinizi arttırır. Fakat her şeye rağmen gece banyoyu kullanabilmek için ışığa ihtiyacınız varsa kırmızı ışık kullanın. Kırmızı ışıklar, beyaz ışıklar kadar melatonin hormonunu baskılamazlar.

Eğer siz veya eşiniz karanlıktan korkan %15'lik grup içindeyseniz, yatak odanızda kırmızı gece lambası kullanın ve uyku maskesi takıp uyuyun.

Her Gün Bakliyat Yiyin

Bakliyatlar, diyetinize ekleyebileceğiniz en gıdalı besinlerden biridir. Bağırsak mikrobiyomunuzu detekleyen gıda ve lif açısından zengindir. Baklagiller ve mercimekler yemek sonrası glukoz seviyelerini düşürür, bu da insülin duyarlılığını arttırır. Bir sonraki öğüne kadar kan şekerinizi dengede tutar. Bu da ara öğüne olan ihtiyacınızı ortadan kaldırır.

Ve tabi ki doğurganlığı arttırır. Baklagiller, yumurtlamanız için gerekli olan demir ve manganez açısından zengindir.

Bu haftadan itibaren her gün yarım kase (veya yarım bardak şeklinde de ölçülebilir) baklagil veya mercimek yiyin. Günün herhangi bir öğününde bunu yiyebilirsiniz. Önümüzdeki haftalarda bu miktar bir kaseye çıkacak. Ancak miktarı yavaş yavaş arttırmak bağırsaklarınızın buna alışması için önemlidir.

Taktikler

Akşam salatanızın içine yarım kase baklagil ekleyebilirsiniz. Nohut ve farklı fasulye çeşitleri ile salatanızı zenginleştirebilirsiniz.

Yer fıstığı bakliyat grubundandır. Organik fıstık ezmesi yiyebilirsiniz. Günlük birkaç kaşık fıstık ezmesini (isterseniz meyveyle beraber) yiyerek baklagil ihtiyacınızın bir kısmını giderebilirsiniz.

Kahvaltıda baklagil yemeyi deneyebilirsiniz. Yanına kahve de içtiğiniz zaman öğlene kadar daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca önümüzdeki haftadan itibaren günlük aldığınız kalorinin büyük bir kısmını günün ilk saatlerine çekeceksiniz. Bu nedenle kahvaltıya bakliyat eklediğinizde kahvaltınızı daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. İnternetten bakliyatlarla nasıl tarifler hazırlayabileceğinizi keşfedin.

2. Haftanın hedefleri bu kadar. Sabah ışığı alın. Geceyi karanlık ortamda geçirin. Her gün bakliyat yiyin. Size yardımcı olacak listeler aşağıdadır.

Yapılacaklar Listesi

Bu listedeki her şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Kendi durumunuzu gözden geçirin ve hangisine ihtiyaç duyduğunuzu belirleyip gereken malzemeleri temin edin.
  • 10.000 lüks ışık terapisi lambası alın.​
  • Yatak odanıza ışık geçirmez perdeler takın.​
  • Işıklı alarm saatlerinizi ışıksız olanlarla değiştirin.​
  • Yatak odanızı yeterince karanlık yapabilmek için ışık saçan minik elektronik lambalarını siyah bantla kapatın.​
  • Uyku maskesi kullanın.​
  • Gece lambası olarak (yatak odası veya banyoda) kırmızı ışıklı lambalar kullanın.​

Yemek Planlayıcısı

2. haftaya başlamadan önceki pazar günü bu listeyi doldurun. Her gün yarım kase bakliyat eklemeyi unutmayın.

Kahvaltı​

Öğlen Yemeği​

Akşam Yemeği​

Diğer​

Pazartesi​

Salı​

Çarşamba​

Perşembe​

Cuma​

Cumartesi​

Pazar​

Alışveriş Listesi

Yukarıdaki listeyi doldurun ve buna göre ikinci haftanız başlamadan önceki pazar günü alışverişe çıkın.

• Yeşillikler (yarım kilo)​
  • Çabuk bozulabilir salata sebzeleri (avokado, renkli biber, salatalık, yeşil soğan)​
  • Dayanıklı salata sebzeleri ( domates, havuç, kereviz, kırmızı pancar, lahana, turp)​
  • Donmuş salata sebzeleri (mısır, bezelye, soya)​
  • Konserve sebzeler (teneke konserve omayacak) (zeytin, sarımsak turşu, marine edilmiş renkli biber)​
  • Salata meyveleri (elma, armut, çilek, nar)​
  • Salata için kuruyemişler ve tohumlar (keten tohumu)​
  • Organik salata sosları​
  • Yarım kiloya yakın herhangi bir çeşit bakliyat​

Günlük Liste

P.T​

S​

Ç​

P​

C​

C.T​

P​

Günlük yarım kase bakliyat​

Kahvaltıdan önce berberin​

Kahvaltı başlagıç saati:.......​

Sabah 20-30 dakika gün ışığı​

Öğlen yemeği öncesi berberin​

Akşam yemeği öncesi berberin​

Akşam yemeği saati:.......​

Akşam yemeğinde salata​

Akşam yemeği bitiş saati:.......​

Takviyeler​

Yumurtlama takibi​

Pazar günü hazırlığı​

X​

X​

X​

X​

X​

X​

3. Hafta İçin Pazar Günü Planlayıcısı

• Haftalık ölçülerinizi alıp not edin.​
  • 3. haftayı okuyun ve hazırlıklarınızı yapın.​
  • Melatonin edindiğinizden emin olun çünkü önümüzdeki haftadan itibaren melatonin kullanmaya başlayacaksınız. 2 mg ve 1 mg olmak üzere iki farklı dozda melatonin satın alın. Veya 3 mg ve 0.5 mg şeklinde de alabilirsiniz.​
  • 4. hafta su orucu yapabilmeniz için doktorunuzun veya sağlık danışmanınızın onayını alın.​

Slm kızlar nasılsınız?
Peripella Peripella kuzum ne yaptın yine tahlil verdin mi

Bugün verdim kuzum. Yükselmiş çok şükür.
Yine takipte olucaz 2 günde bir.
Çok şükür canım. Gözünüz aydın Rabbım sağlıklı bir şekilde kucagına almayı nasip etsin inşallah

Ayyy darisi bizlere canimmmm gerci ben kalsam bile korkarim herhalde artik yani hazirmiyim onuda bilmiyorum 🤦‍♀️

Hazır oluyorsun inan.
Kucağına alana kadar hazır mıyım diye soruyor insan.
Bazen korkuyor yapmasamıydık diyor.
Ama geldiğinde dünyan değişiyor
Keşke daha önce olsaydı diyorsun :)

Hazır oluyorsun inan.
Kucağına alana kadar hazır mıyım diye soruyor insan.
Bazen korkuyor yapmasamıydık diyor.
Ama geldiğinde dünyan değişiyor
Keşke daha önce olsaydı diyorsun :)
Boyle kan degeri deyince bile urperiyom ilk 80 sonra 170 kusurlu cikmisti sonra 1000ler filan yanii insallah devami gelir bi dahaki sefere..sen neler yapmistin ve adetlerin duzensiz miydi hangi semptomlari yasiyodun ??

Boyle kan degeri deyince bile urperiyom ilk 80 sonra 170 kusurlu cikmisti sonra 1000ler filan yanii insallah devami gelir bi dahaki sefere..sen neler yapmistin ve adetlerin duzensiz miydi hangi semptomlari yasiyodun ??

Dibine kadar pko.
Her semptomu.
2 senedir ilaçsız 2 kere adet olmadım galiba

oldu mu adet
Kasıklarım ağrıyor. Akıntım var yine ama dünkü gibi değil.
Testte yok ki bakayım yumurta mı oldu.
Ağrılarımda çok değişik o yüzden çok merak ediyorum oldu mu diye.
Eğer 13 gün sonra adet olursam anlarım ki yumurta oluşmuş

Canimmm peki ekstra farkli bisey yaptinmi ?? Bise onerebilcen bisey varmi acaba

Kuzum 24 aralıkta adet oldum.
1. Günü başlayıp 15 gün sabah akşam
Civan perçemi
Hayıt tohumu
Testere dişli aslan pençesi demledim içtim.

Ama olmamıştı. Ondan sonra hiç bişey yapmadım.
Sadece açlık yaptım 12 18 saatlik,
Sağlıklı beslenme
Ve spor.
Birde o bahsettiğim kasık masajı.
Ve takviye alımına çok dikkat ettim

Ben inofolic combi kullanıyorum 2. Kutudayim. Bu saydiginiz bitki çaylarına ara vermiştim yine basliymmi bilmiyorum. Birde asilama tedavi sırasında içmemek daha iyi deniyor.
Bu ay 3 ten fazla yumurtam büyüdüğü için asilamam iptal edildi 😑 kendimiz degerlendirdik
Kızlar benim için şuan dua etseniz çok sevinirim
Ayın 20 si gibi adet bekliyorum ins kendi tutmustur

Ben inofolic combi kullanıyorum 2. Kutudayim. Bu saydiginiz bitki çaylarına ara vermiştim yine basliymmi bilmiyorum. Birde asilama tedavi sırasında içmemek daha iyi deniyor.
Bu ay 3 ten fazla yumurtam büyüdüğü için asilamam iptal edildi 😑 kendimiz degerlendirdik
Kızlar benim için şuan dua etseniz çok sevinirim
Ayın 20 si gibi adet bekliyorum ins kendi tutmustur

İnşallah vardır canım 🙏🏻

İnşallah vardır canım 🙏🏻
İnşaallah. . İlk asilama da bu ağrıyla acile gitmiştim tabi catlatma ignesi beni hamile göstermişti aslında değildim.
Şimdi ise kendimiz değerlendirdiğimizde için sadece yumurtlama dan dolayı heralde diyorm

Kuzum 24 aralıkta adet oldum.
1. Günü başlayıp 15 gün sabah akşam
Civan perçemi
Hayıt tohumu
Testere dişli aslan pençesi demledim içtim.

Ama olmamıştı. Ondan sonra hiç bişey yapmadım.
Sadece açlık yaptım 12 18 saatlik,
Sağlıklı beslenme
Ve spor.
Birde o bahsettiğim kasık masajı.
Ve takviye alımına çok dikkat ettim
Canimmm bitki disindakiler hayat tarzim oldu artik sporu duzenli yapiyorum gerci bize erkek faktorunden diyo dr.. ayrica onumuzdeki haftada tahlil icin dahiliye gitcem bakalim o zaman butun takviyeleri kullancam insallah ben pkolularin normalden cocugu olacagina inaniyorum senin gibi canimmm gercekten dr lar asilama tup filan hep para tuzagi olarak goruyorum..allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin sen bizlere umut oldun bu sayfayi acalim diye konustugumuz gunleri hatirliyorumda bizde insallah senin yolundan gideriz ❤😘🤲

İnşaallah. . İlk asilama da bu ağrıyla acile gitmiştim tabi catlatma ignesi beni hamile göstermişti aslında değildim.
Şimdi ise kendimiz değerlendirdiğimizde için sadece yumurtlama dan dolayı heralde diyorm

Belli olmaz. Ben ilişkinin sabahına kasığıma giren sancıdan yerleştiğini hissettim.
O günden beri de batıyor

X