• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko ve sprem hareket azlığı

Birkaç
valla bana da bir yıl boyunca değerlerin normal dediler ama bir yılın sonunda pko'sun diyen de oldu. sen değerlerini kendin takip etmeyi öğren cnm. bu arada total sperm sayısı 100 milyon, 15 milyona bile normal diyor doktorlar bu açıdan iyi bu yüzde 20'yi artırman faydalı olur tabi. doğal e vitamini alabilirsiniz eczaneden çok basit ama doğal e vitamini diye alacaksınız. akşam yatmadan yarım bardak havuç suyu muhteşem iyi gelir kaliteye sayıya bunu da yapın. onun dışında soğuk pres keçiboynuzu pekmezi de olur. şimdi doktorlar tek test ile yorum yapmanın doğru olmayacağını söylüyor bir süre sonra ikinciyi de yaptırmak istiyorlar ve eğer siz yaptırırsanız morfoloji çok önemli baktırın lütfen.

Keçiboynuzu pekmezi içiyor şimdilik. E vitaminini de bir araştıralım. Birkaç ay daha hamile kalamazsam başka bir doktora gideceğiz zaten. Çok teşekkür ederim önerilerin için:KK200:

Eki Görüntüle 2029024
Bu şekilde canım değerler. Benim değerlerim normal. Hiç bir sıkıntı yk dedi doktor
Canım ileri hızlı hareketli ve ileri yavaş haraketliyi toplayıp hareketli sperm sayısını ölçüyorlar, yani sizin ki %45 ve çok iyi bir sonuç sizin tedaviye bile ihtiyacınız yok, zaten bir kere de hamile kalmışsın, eşinin değerleri seni hamile bırakabilecek bir durumda. Bence alternatif tıp uygula yorma başka şekilde kendini.

E
Canım ileri hızlı hareketli ve ileri yavaş haraketliyi toplayıp hareketli sperm sayısını ölçüyorlar, yani sizin ki %45 ve çok iyi bir sonuç sizin tedaviye bile ihtiyacınız yok, zaten bir kere de hamile kalmışsın, eşinin değerleri seni hamile bırakabilecek bir durumda. Bence alternatif tıp uygula yorma başka şekilde kendini.
Evet hamile kalabiliyorum ama biraz zaman alıyor. Kürtaj olduktan sonra hamile kalamayanlar olduğunu öğrendim. Bu çok korkuttu beni. Bu yüzden bir an önce bebeğim olsun istiyorum. Ama söyledikleriniz çok rahatlattı beni:KK200:

E

Evet hamile kalabiliyorum ama biraz zaman alıyor. Kürtaj olduktan sonra hamile kalamayanlar olduğunu öğrendim. Bu çok korkuttu beni. Bu yüzden bir an önce bebeğim olsun istiyorum. Ama söyledikleriniz çok rahatlattı beni:KK200:

Bence bir çoğumuzdan daha şanslısın emin ol kalbini ferah tut. ♡

Benımde 5gun kaldı bu ay ozellıkle cok heycanlıyım meryem suresı sankı vesıle olcakmıs gıbı gelıyo yada ıyı dusunmek ıstıyorum ama hıc bı belrtı hıs farklı bısey yok acıkcası

Benımde 5gun kaldı bu ay ozellıkle cok heycanlıyım meryem suresı sankı vesıle olcakmıs gıbı gelıyo yada ıyı dusunmek ıstıyorum ama hıc bı belrtı hıs farklı bısey yok acıkcası
Ben de bu ay çok ümitliyim. Gögüslerimde çok az hassasiyet dışında hiç bir belirti yok. Ama nedense içime doğuyor sanki. İnşallah hayırlı haberler alırız

Eveet aylardır okuyup bir türlü cesaret edip yazamadığım yerdeyim. Lütfen banada kucak açın çok ihtiyacım var.
Gelelim konuya; 11 aylık evliyim hiç korunmadım çünkü kendimi bildim bileli hep anne olmayı istedim nerede bir çocuk görsem içim gider. 4 aylıkken doktora gittik polikistik over olduğumu söyledi evlenirken adet geciktirici ilaç kullanmıştım 2 3 ay düzensiz regl gördüm ama ondan sonra düzeldi başka hiç bir belirtim yok ( bence pkolu değilim o ilacın hormonlarımı etkilediğini düşünüyorum çünkü daha sonra ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptırdım ve bi tanede olsa kendiliğinden gelişiyordu yeterli ebatlarda çok şükür) aralıklarla doktora gittim iki kez klomen kullandım yumurtalarım hep gelişti birinde çatlatma iğnesi vuruldum ve tam istenildiği saatte ilişkiye girdik ama tutmadı meğer eşimde sorun varmış daha yeni ikna ettim ve sprem testi yaptırdık hızlı ileri hareketli ve yavaş ileri hareketli sperm sadece %25 morfoloji ise normal sperm oranı %4 yani en alt sınır. Doktorumuz hep çok olumlu bana her zaman ilaç kullanmasan da çocuğun olur dedi hep motive etti eşimede aynı şekilde bu değerlerle normal yoldan çocuğu olabilir ama illa hemen istiyorsanız ilaç tedavisi uygulayalım dedi biz bi düşünelim diye çıktık. Ben ilaç tedavisi uygulamak istemiyorum eşimi git gel yaparak yıpratmak istemiyorum çünkü düşünsenize insanlar tüp bebek yaptırıyolar spremi alıp yumurtaya yerleştiriyorlar o halde bazen tutmuyor ben tamamiyle Allahın takdirine inanıyorum Rabbim verecekse her türlü verir diyorum eşim çünkü çok üzülüyo bu durumuna kıyamam ona hadi gidelim diyemem. Ha birde ben illa hemen olsun diye acele etmiyorum vakti var beni bekletiyor Rabbim diyorum ama aile baskısı var bu aileye benden iki hafta sonra bir gelin daha geldi ve o yaklaşık 4 aylık hamileymiş hiç kıskanmam hiç öyle bir insan değilim ama şimdi bana senin daha yok mu Allah sanada versin gibi laflar söyleniyor her fırsatta ve artık üzülmeye başladım. Önümüzde ki bir yıl doktora gitmek istemiyorum evde eşime keçiboynuzu kürü kendimede incir kürü yapacağım bir müddet. Sizce ne yapmalıyım ? Aklım çok karışık çok uzun oldu okuduysanız eğer çok teşekkür ederim.
Canım ya sanki beni anlatmissin bende 11 aydır evliyim ve hala gebe kalamadim 4 defa doktora gittim prolaktin yüksekliği çıktı 52.71 daha sonra düzeldi sende sıkıntı yok dedi eşim sperm testi yaptırdı canlı sperm sayısı 4.600 çıktı ve varikosel varmış hareketli sayisida %8 bakalım çarşamba doktora gitcez jinekolog normal yolla hamile kalamazsin aşılama yada tüp bebek dedi ama üroloji doktoru izin vermedi henüz tedavi edilmedi esin olur diyor bilmiyorum kafam karisik

Bu keçiboynuzunu bende duymuştum eşime yedirmiştim boş bol. Bende evlendikten yaklaşık 2 sene sonra hamile kaldım hemen olamayabiliyor. Biz nişanlımla evlenmeden önce korunuyorduk evlenince bıraktık ama yinede hemen olmuyor. Çok stres yapmayın lütfen

Canım ya sanki beni anlatmissin bende 11 aydır evliyim ve hala gebe kalamadim 4 defa doktora gittim prolaktin yüksekliği çıktı 52.71 daha sonra düzeldi sende sıkıntı yok dedi eşim sperm testi yaptırdı canlı sperm sayısı 4.600 çıktı ve varikosel varmış hareketli sayisida %8 bakalım çarşamba doktora gitcez jinekolog normal yolla hamile kalamazsin aşılama yada tüp bebek dedi ama üroloji doktoru izin vermedi henüz tedavi edilmedi esin olur diyor bilmiyorum kafam karisik

Canım bencede önce tedavi olun bi şansınızı deneyin, benim doktorum beni karşısına alıp " senin durumunda olan pkolu her 5 kadından 3ünü tüp bebeğe veya aşılamaya yönlendiriyorlar, ben istesem senide yönlendirebilirim ama sence ne kadar doğru olur ? " dedi. Hakikatende öyle bizde biraz oluruna bıraktık. Jinekoloğunuzu değiştirin, başka bir doktor da aynı şeyi söylerse ve üroloji doktorunuzun uyguladığı şeyler fayda göstermezse o zaman geçersiniz aşılamaya tüp bebeğe. 11 ay kısa bir süre. İnsanların 3 yıl sonra kendiliğinden oluyor çocukları. Umudunuzu kesmeyin.

Bu keçiboynuzunu bende duymuştum eşime yedirmiştim boş bol. Bende evlendikten yaklaşık 2 sene sonra hamile kaldım hemen olamayabiliyor. Biz nişanlımla evlenmeden önce korunuyorduk evlenince bıraktık ama yinede hemen olmuyor. Çok stres yapmayın lütfen

2 senede yaşadığınız tecrübeleri bizede anlatır mısınız umudumuz olsun ?

Ben de bu ay çok ümitliyim. Gögüslerimde çok az hassasiyet dışında hiç bir belirti yok. Ama nedense içime doğuyor sanki. İnşallah hayırlı haberler alırız

Kızlar haberlerinizi verin, merakla bekliyoruz. Rabbim hepimizin duâlarını kabul etsin, yüzümüzü güldürsün.

Canım bencede önce tedavi olun bi şansınızı deneyin, benim doktorum beni karşısına alıp " senin durumunda olan pkolu her 5 kadından 3ünü tüp bebeğe veya aşılamaya yönlendiriyorlar, ben istesem senide yönlendirebilirim ama sence ne kadar doğru olur ? " dedi. Hakikatende öyle bizde biraz oluruna bıraktık. Jinekoloğunuzu değiştirin, başka bir doktor da aynı şeyi söylerse ve üroloji doktorunuzun uyguladığı şeyler fayda göstermezse o zaman geçersiniz aşılamaya tüp bebeğe. 11 ay kısa bir süre. İnsanların 3 yıl sonra kendiliğinden oluyor çocukları. Umudunuzu kesmeyin.
anlıyormusun cnm testiden buda bizimki

Eklentiler

• IMG_0012.PNG
    IMG_0012.PNG
    144,6 KB · Görüntüleme: 42
aynı durumdaydık 5 sene uğraştık olmadı.son çare tüp bebekti şükür ki ilk denemede tuttu.şimdi 3.5 aylık biri kız biri erkek bebeklere sahibim.darısı başına tedavisiz olsun inşallah

aynı durumdaydık 5 sene uğraştık olmadı.son çare tüp bebekti şükür ki ilk denemede tuttu.şimdi 3.5 aylık biri kız biri erkek bebeklere sahibim.darısı başına tedavisiz olsun inşallah
Yaa âmin hayırlısı ile inşAllah teşekkür ederim.
anlıyormusun cnm testiden buda bizimki
Canım anlıyor musun derken sizi yanılmak istemem ben ne doktorum ne de sağlıkçı. Sadece doktora gide gele öğrendiklerimi söylüyorum, çok net göremedim ama sizin testte hareketli oranı %52 yazıyor. Bize doktor hareketli oranın %45 ve üstü olduğunda oranların gayet iyi olduğunu söylemişti hatta bizim %25 o şekilde bile doğal yolla olur çocuğunuz dedi.

Yaa âmin hayırlısı ile inşAllah teşekkür ederim.

Canım anlıyor musun derken sizi yanılmak istemem ben ne doktorum ne de sağlıkçı. Sadece doktora gide gele öğrendiklerimi söylüyorum, çok net göremedim ama sizin testte hareketli oranı %52 yazıyor. Bize doktor hareketli oranın %45 ve üstü olduğunda oranların gayet iyi olduğunu söylemişti hatta bizim %25 o şekilde bile doğal yolla olur çocuğunuz dedi.
Bence kafamızdan çıkarmayı başarabilsek olacak da mümkün olmuyor bu kadar isterken. Mesela benim ilk hamileliğim eşim küçük bir ameliyat geçirdiği ay oldu. O ay hiç beklememiştik ve sadece 2 kez ilişki olmuştu

tgb34 tgb34 S Soydanayse ben hasta oldum :KK43: we karar wermiştim siteye girmiycektim aklıma gelmesin diye ama tutamadım kendimi :oops:
:( aman cnm sağlık olsun takma kafanı.. bizim yaramazlar biraz aksi hemen gelmek istemiyorlar :) valla ben amh yaptırdım bu hafta çıkacak, o normalse biraz salmayı düşünüyorum açıkçası. bir kaç bitkisel kür yapar kafama takmamaya çalışırım diye düşünüyorum çünkü çok yıprandım 1 yılda düşünmekten. yoksa benim de çocuğum olmayacak mı falan diye değil sadece neden olmuyor bu nedeni bulalım diye çabalamaktan yoruldum arkadaşım. böyle stresle geçen ayımızda çocuk da gelmez zaten o da haklı :) olumlu düşün olumlu olsun inş.

Back