- 16 Temmuz 2017
- 969
- 1.156
- 33
- Konu Sahibi Soydanayse
Arkadaşlar bu arada konu başlığına bile aceleyle sperm yerine sprem yazmışım hiç biriniz uyarmadınız aşk olsun :))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah nasip ederse olur, canım sen çevrendekilere hiç kulak asma, ağzı olan konuşuyor bu hayatta sanki tek yetenek çocuk doğurmak gibi.. o yüzden sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak, bende de hafif pko görmüştü doktorum, o zamandan beri de adetlerim düzensizleşti, sende de oluyor mu adet düzensizliği?
Ay yaşın da çok küçükmüs canim ya .Ah senin gibi olsam hic düşünmem valla rahat ol inan olur cok gencsin yaşının avantaji bile var.Benden tavsiye adetinin 2. Ya da 3. Günü aç karnina gidip hormon testlerini yenile.Hamilelik düşünenlere özellikle o zamanda bakiyorlar.Doktor yaşın küçük ve yeni evli olduğun icin o tarihlerde bakmamis olabilir.Pkoyu da hic takma kafana kilon yoksa her ay düzenli adetini oluyorsan sıkıntı yaratmaz.
Hadi hayirli haberlerle insallah :)Motive ettiniz beni hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Eşimde bende çok küçüğüz çok yeni evliyiz diye zaten bütün doktorlar yüzümüze açıkça gülüp evinize gidin diyorlar. Şöyle bi durumum var ilk gittiğimde doktorum yaptı bi kaç test ama sonra adetin üçüncü gününde gel dedi o zamanda amh tahlili yaptı. Galiba öyle uygun gördü. Sabah eşimle konuştuk bugün doktora gideceğiz sonuçları göstermeye inşAllah doğal yolla olur derse bu işin peşini bırakacağız çünkü hem uzak hem eşim yıpranıyo sabah çok bunaldım bu doktordan diyerek gitti garibim :) inşAllah bugünüde atlatırsak geriye sadece hsg diyorlar galiba rahim filmim kalıyor onuda doktor yapmak istemedi bende zamana bırakıcam sıkmıycam kendimi :) birde bizim genetikte olabilir eşim annesinin ilk çocuğu ve evlendikten iki yıl sonra olmuş.
Merhaba canım, ben de 11 aylık evliyim hiç korunmadık eşim de ben de çoçuk delisiyiz çok istiyoruz. pko teşhisi konmadı bana üç dört doktora gittim bir sorun görülmedi ama son 3 regl imi iki ayda bir oldum bu da beni çok üzdü. eşimin sperm sonuçları da aynı sizin gibi yüzde 25 ama morfoloji yazmıyor bizim teste o ayrı mı acaba ben mi göremiyorum. doktorumuz eşime doğal yolla olur çocuğunuz ama istersen doğal e vitamini kullan dedi, sigara kullanma yürüyüş yap.. bir de akşamları havuç suyu içerse ileri hareketli sperm sayısını artıyormuş bunu da deneyin. Allah nasip edince olur inş zamanı şaşmaz biliyorum ama ben üzülüyorum bebek haberi alınca Allah affetsin elimde değil, neden bizim de olmuyor sorusu geliyor aklıma. reglime bir hafta on gün var bugün nedensiz ağlama geldi ağladım durdum nedensiz diyorum ama vardı bir nedeni. İnsan yıpranıyor. inş gerek kalmaz ama kalırsa gelecek ay rahim filmi yumurta takibi ne yapılıyorsa isticem çünkü bana hiç ilaç verilmedi ve bakılmadı bu anlamda. kan testi ve ultrasonla bakıldı genelde. bir de incir kürü yaptım bu ay ve hayıt ekstraktı içiyorum Rabbim yarattıysa vardır şifası diyorum. inş güzel haberler alırız.Eveet aylardır okuyup bir türlü cesaret edip yazamadığım yerdeyim. Lütfen banada kucak açın çok ihtiyacım var.
Gelelim konuya; 11 aylık evliyim hiç korunmadım çünkü kendimi bildim bileli hep anne olmayı istedim nerede bir çocuk görsem içim gider. 4 aylıkken doktora gittik polikistik over olduğumu söyledi evlenirken adet geciktirici ilaç kullanmıştım 2 3 ay düzensiz regl gördüm ama ondan sonra düzeldi başka hiç bir belirtim yok ( bence pkolu değilim o ilacın hormonlarımı etkilediğini düşünüyorum çünkü daha sonra ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptırdım ve bi tanede olsa kendiliğinden gelişiyordu yeterli ebatlarda çok şükür) aralıklarla doktora gittim iki kez klomen kullandım yumurtalarım hep gelişti birinde çatlatma iğnesi vuruldum ve tam istenildiği saatte ilişkiye girdik ama tutmadı meğer eşimde sorun varmış daha yeni ikna ettim ve sprem testi yaptırdık hızlı ileri hareketli ve yavaş ileri hareketli sperm sadece %25 morfoloji ise normal sperm oranı %4 yani en alt sınır. Doktorumuz hep çok olumlu bana her zaman ilaç kullanmasan da çocuğun olur dedi hep motive etti eşimede aynı şekilde bu değerlerle normal yoldan çocuğu olabilir ama illa hemen istiyorsanız ilaç tedavisi uygulayalım dedi biz bi düşünelim diye çıktık. Ben ilaç tedavisi uygulamak istemiyorum eşimi git gel yaparak yıpratmak istemiyorum çünkü düşünsenize insanlar tüp bebek yaptırıyolar spremi alıp yumurtaya yerleştiriyorlar o halde bazen tutmuyor ben tamamiyle Allahın takdirine inanıyorum Rabbim verecekse her türlü verir diyorum eşim çünkü çok üzülüyo bu durumuna kıyamam ona hadi gidelim diyemem. Ha birde ben illa hemen olsun diye acele etmiyorum vakti var beni bekletiyor Rabbim diyorum ama aile baskısı var bu aileye benden iki hafta sonra bir gelin daha geldi ve o yaklaşık 4 aylık hamileymiş hiç kıskanmam hiç öyle bir insan değilim ama şimdi bana senin daha yok mu Allah sanada versin gibi laflar söyleniyor her fırsatta ve artık üzülmeye başladım. Önümüzde ki bir yıl doktora gitmek istemiyorum evde eşime keçiboynuzu kürü kendimede incir kürü yapacağım bir müddet. Sizce ne yapmalıyım ? Aklım çok karışık çok uzun oldu okuduysanız eğer çok teşekkür ederim.
Merhaba canım, ben de 11 aylık evliyim hiç korunmadık eşim de ben de çoçuk delisiyiz çok istiyoruz. pko teşhisi konmadı bana üç dört doktora gittim bir sorun görülmedi ama son 3 regl imi iki ayda bir oldum bu da beni çok üzdü. eşimin sperm sonuçları da aynı sizin gibi yüzde 25 ama morfoloji yazmıyor bizim teste o ayrı mı acaba ben mi göremiyorum. doktorumuz eşime doğal yolla olur çocuğunuz ama istersen doğal e vitamini kullan dedi, sigara kullanma yürüyüş yap.. bir de akşamları havuç suyu içerse ileri hareketli sperm sayısını artıyormuş bunu da deneyin. Allah nasip edince olur inş zamanı şaşmaz biliyorum ama ben üzülüyorum bebek haberi alınca Allah affetsin elimde değil, neden bizim de olmuyor sorusu geliyor aklıma. reglime bir hafta on gün var bugün nedensiz ağlama geldi ağladım durdum nedensiz diyorum ama vardı bir nedeni. İnsan yıpranıyor. inş gerek kalmaz ama kalırsa gelecek ay rahim filmi yumurta takibi ne yapılıyorsa isticem çünkü bana hiç ilaç verilmedi ve bakılmadı bu anlamda. kan testi ve ultrasonla bakıldı genelde. bir de incir kürü yaptım bu ay ve hayıt ekstraktı içiyorum Rabbim yarattıysa vardır şifası diyorum. inş güzel haberler alırız.
canım devlet hastanesinde de rahim filmi çekiliyor, 2000 lira fazlaymış gerçekten. yaşın küçük olduğu için önünde güzel zamanlar var inş üzme kendini. ben 32 yaşındayım 35 ten sonra riskli gebelik diyorlar, Allah bir tane nasip etse ikinciyi düşünme şansım bile kısıtlı olacak. ben de her şeyi öğreneyim ona göre doktordan talep edeyim diyorum ama insan yoruluyor bak şimdi neden morfoloji yok biz de yapılmalı mı diye düşündüm ki geçen ay sperm testi için cinsel perhiz sırasında yumurtlamışımBazen buraya iyi ki yazmışım diyorum, çünkü etrafımda ki herkes maksimum altı ayda gebe kaldığı için kendimi tek hissedip bizi kandırıyor bu doktorlar bizim çocuğumuz olmayacak herkesin takır takır oluyor felan diyordum ama bu kadar bana benzeyen benimle aynı durumda olan insanlar da varmış deyip rahatlayabiliyorum artık. Kaç tane doktora gitmişsin pco yok dedilerse yoktur endişelenme ama yumurta takibi yaptırmanı öneririm çünkü belki yeterli ebatlarda büyümüyordur döllenmek için en az 17 18 cm ve daha yukarısı olması lazım buna göre bir ilaç kullanırsın belki. Rahim filmini bende çok istedim özel hastaneye gidiyorum allianz özel sigortam karşılamadığı için 2 bin lira civarında tutar ne gerek var çok erken kendini çok sıkıyorsun deyince doktor vaz geçtim. Morfoloji ise doktor sperm testi isterken bunu ayriyeten istiyor belki sizin istememiştir ama buda önemli bir husus. Her defasında daha çok karışıyor aklım ben artık yoruldum bu hastanelerden olacaksa her türlü olur deyip bu işin peşini bırakmak üzereyimher adet dönemim bir çöküntü bu günlerde bu moddayım Allah hayırlısını versin.
Lütfen kendine böyle eziyet etme neticede elinden geleni yapıyorsun orta da bir suç hata yok ki. Allah verecektir inş sabırlı ol zor ama kafaya takmamaya çalış.. ne desem olmuyor ben de üzülüyorum kim ne dese dokunuyor ama şunu biliyorum Allah dilerse olur dilemezse olmaz benim elimde olan bir şey değil. İnş biz de tadariz annelik duygusunu... Bugün öyle çok ağladım ki eşime de kızdım durdum ve bir neden yoktu görünürde sadece gözümden aktı durdu anlam veremedim beynimiz yorulmuş artık... Biraz rahatlamak lazım farklı şeylerle meşgul olalım en iyisi.tgb34 S Soydanayse bacılar bugün sanah idrar testi yaptım negatif çıktı sanırım bende artık çok yoruldum ve ben artık peşinide bıraktım neyi çok istersen onunla sınanıyorsun bugün sabah ezanı okunurken ağlayarak dua ettim hiç uyumadım kızlar kendime çook zarar weriyorum diye düşünüyorum hayırlısı dedim ve bir karar werdim artık aklıma gelince bile o düşünceden kaçacağım hakkımızda hayırlı olanı rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah
banada dua edin nolur
![]()
cnm benim tabiki destek olalım bir toparlayalım bakalım konuyu bilgilerimizi aktaralım birbirimize nasıl bir yol izlicemize karar veririz.tgb34 S Soydanayse canlarım ne yapalım peki hadi kendimize bişeyler bulup uzaktads olsakk destek olalım ben hiç bişey bilmiyorum anlatın ban nerden başalyım ne yapayım hıı ?
canım bilemiyorum ki neden morfoloji yok, yani sayının çok olması da önemli olmaz ki o zaman. bizim testi yolluyorum sana bir bakar mısın?Shokella âh o halleri bilirim aynı durumdayız şuan işte. Hep hüsran insan umudunu yitiriyor yavaş yavaş.. bugün üzüntüden düşünmemek için kendimi temizliğe vurdum halı mı silmedim perde mi yıkamadım cam mı silmedim.. ama bi şekilde düşünmememiz lazım stres bütün bünyeyi etkiliyor ve düzen bozuluyor yumurtalar sağlıklı gelişmiyor. Olacaksa olacak verecekse Rabbim verecek vermeyecekse razı olucaz rahatlatalım kendimizi biraz nolur kolay değil her gördüğün çocuğun avuç içinden öpüp sessiz sessiz âmin demek biliyorum..
tgb34 morfoloji önemli aslında nasıl istemez anlamadım mesela atıyorum ilişkiye girdiğimizde o an hareketli yumurtaya ulaşabilecek 100 tane sperm varsa sadece 4 tanesi yumurtayı dölleyebilecek durumda bizimkisi.. bu arada yumurtalama dönemini takip ettiğinde eşine söyleme hatta ovulasyon testi kullan ona göre ilişkiye girmeye çalış karşında ki durumdan habersiz olunca seni istekli zannedip daha isteyerek bir birliktelik oluyor ay çok utandım bunları yazarken afedersin.
canım bilemiyorum ki neden morfoloji yok, yani sayının çok olması da önemli olmaz ki o zaman. bizim testi yolluyorum sana bir bakar mısın?
Eki Görüntüle 2023862
canım kötü düşünme öyle rabbimin yanında herşey çok verende o alanda o vaktini bekliyor Allahım inşallah bizlere de o duyguyu tattıracak şimdi kendini üzmenin isyan etmenin bir anlamı yok canım Rabbim bir an önce yüzümüzü güldürsün inşallah bir an önce kavuşuruz meleklerimizeKızlar benim kendime verecek desteğim kalmadı.. beklenen adet geldi çattı yarın hamile geliniyle övünen aile bana misafir olacaklar muhtemelen sanki ingiltere kraliyet ailesine prens doğuracak olan gelinleride gelir ilk kez gelecekler o fesatlara evimi hiç açmak istemiyorum ama eşimin hatrı var. Yarın yine bir sürü bebek lafı duyacağım kendimi tutamamaktan korkuyorum. Her konuda beni onunla kıyasladılar hep onu üstün tutmaya çalıştılar ama ne yazık ki olmadı. Ben eğitimimi tamamlamamışta olsam yurtdışında görmüş bir insanım o ise başının ağrımasına " bugün kafam güzel la yenge " diyen bir insan. İnanmazsınız altınlarıma kadar aynısından yaptırdılar o benden eksik olmasın diye.. neyse üstün çıkamadıkları için bebek konusunu öne sürüyorlar. Fesatlıklarından evimi görmeye 11 ay sonra geliyorlar düşünün artık ne kadar çekemediklerini bunu zaten tavırlarıylada belli ediyorlar. İşin kötü yanı var birde ben şimdi sürekli düzenimi kurmak istiyorum daha buraya alışamadım evimizi taşıdıktan sonra felan diyorum bu bebek konusuna ya yıllarca çocuğum olmazsa ve bunların bahane olduğu ortaya çıkarsaevet her ay hamilelik ümidi yaşarken yıllarca olmayacağı ihtimali çok can alıcı.
cnm sen insanları boşver önce kendine ve olacak evlatlarına odaklan.. Allah istedikten sonra kim engel olabilir ki...Kızlar benim kendime verecek desteğim kalmadı.. beklenen adet geldi çattı yarın hamile geliniyle övünen aile bana misafir olacaklar muhtemelen sanki ingiltere kraliyet ailesine prens doğuracak olan gelinleride gelir ilk kez gelecekler o fesatlara evimi hiç açmak istemiyorum ama eşimin hatrı var. Yarın yine bir sürü bebek lafı duyacağım kendimi tutamamaktan korkuyorum. Her konuda beni onunla kıyasladılar hep onu üstün tutmaya çalıştılar ama ne yazık ki olmadı. Ben eğitimimi tamamlamamışta olsam yurtdışında görmüş bir insanım o ise başının ağrımasına " bugün kafam güzel la yenge " diyen bir insan. İnanmazsınız altınlarıma kadar aynısından yaptırdılar o benden eksik olmasın diye.. neyse üstün çıkamadıkları için bebek konusunu öne sürüyorlar. Fesatlıklarından evimi görmeye 11 ay sonra geliyorlar düşünün artık ne kadar çekemediklerini bunu zaten tavırlarıylada belli ediyorlar. İşin kötü yanı var birde ben şimdi sürekli düzenimi kurmak istiyorum daha buraya alışamadım evimizi taşıdıktan sonra felan diyorum bu bebek konusuna ya yıllarca çocuğum olmazsa ve bunların bahane olduğu ortaya çıkarsaevet her ay hamilelik ümidi yaşarken yıllarca olmayacağı ihtimali çok can alıcı.