• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko ve sprem hareket azlığı

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Eveet aylardır okuyup bir türlü cesaret edip yazamadığım yerdeyim. Lütfen banada kucak açın çok ihtiyacım var.
Gelelim konuya; 11 aylık evliyim hiç korunmadım çünkü kendimi bildim bileli hep anne olmayı istedim nerede bir çocuk görsem içim gider. 4 aylıkken doktora gittik polikistik over olduğumu söyledi evlenirken adet geciktirici ilaç kullanmıştım 2 3 ay düzensiz regl gördüm ama ondan sonra düzeldi başka hiç bir belirtim yok ( bence pkolu değilim o ilacın hormonlarımı etkilediğini düşünüyorum çünkü daha sonra ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptırdım ve bi tanede olsa kendiliğinden gelişiyordu yeterli ebatlarda çok şükür) aralıklarla doktora gittim iki kez klomen kullandım yumurtalarım hep gelişti birinde çatlatma iğnesi vuruldum ve tam istenildiği saatte ilişkiye girdik ama tutmadı meğer eşimde sorun varmış daha yeni ikna ettim ve sprem testi yaptırdık hızlı ileri hareketli ve yavaş ileri hareketli sperm sadece %25 morfoloji ise normal sperm oranı %4 yani en alt sınır. Doktorumuz hep çok olumlu bana her zaman ilaç kullanmasan da çocuğun olur dedi hep motive etti eşimede aynı şekilde bu değerlerle normal yoldan çocuğu olabilir ama illa hemen istiyorsanız ilaç tedavisi uygulayalım dedi biz bi düşünelim diye çıktık. Ben ilaç tedavisi uygulamak istemiyorum eşimi git gel yaparak yıpratmak istemiyorum çünkü düşünsenize insanlar tüp bebek yaptırıyolar spremi alıp yumurtaya yerleştiriyorlar o halde bazen tutmuyor ben tamamiyle Allahın takdirine inanıyorum Rabbim verecekse her türlü verir diyorum eşim çünkü çok üzülüyo bu durumuna kıyamam ona hadi gidelim diyemem. Ha birde ben illa hemen olsun diye acele etmiyorum vakti var beni bekletiyor Rabbim diyorum ama aile baskısı var bu aileye benden iki hafta sonra bir gelin daha geldi ve o yaklaşık 4 aylık hamileymiş hiç kıskanmam hiç öyle bir insan değilim ama şimdi bana senin daha yok mu Allah sanada versin gibi laflar söyleniyor her fırsatta ve artık üzülmeye başladım. Önümüzde ki bir yıl doktora gitmek istemiyorum evde eşime keçiboynuzu kürü kendimede incir kürü yapacağım bir müddet. Sizce ne yapmalıyım ? Aklım çok karışık çok uzun oldu okuduysanız eğer çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Eveet aylardır okuyup bir türlü cesaret edip yazamadığım yerdeyim. Lütfen banada kucak açın çok ihtiyacım var.
Gelelim konuya; 11 aylık evliyim hiç korunmadım çünkü kendimi bildim bileli hep anne olmayı istedim nerede bir çocuk görsem içim gider. 4 aylıkken doktora gittik polikistik over olduğumu söyledi evlenirken adet geciktirici ilaç kullanmıştım 2 3 ay düzensiz regl gördüm ama ondan sonra düzeldi başka hiç bir belirtim yok ( bence pkolu değilim o ilacın hormonlarımı etkilediğini düşünüyorum çünkü daha sonra ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptırdım ve bi tanede olsa kendiliğinden gelişiyordu yeterli ebatlarda çok şükür) aralıklarla doktora gittim iki kez klomen kullandım yumurtalarım hep gelişti birinde çatlatma iğnesi vuruldum ve tam istenildiği saatte ilişkiye girdik ama tutmadı meğer eşimde sorun varmış daha yeni ikna ettim ve sprem testi yaptırdık hızlı ileri hareketli ve yavaş ileri hareketli sprem sadece %25 morfoloji ise normal sprem oranı %4 yani en alt sınır. Doktorumuz hep çok olumlu bana her zaman ilaç kullanmasan da çocuğun olur dedi hep motive etti eşimede aynı şekilde bu değerlerle normal yoldan çocuğu olabilir ama illa hemen istiyorsanız ilaç tedavisi uygulayalım dedi biz bi düşünelim diye çıktık. Ben ilaç tedavisi uygulamak istemiyorum eşimi git gel yaparak yıpratmak istemiyorum çünkü düşünsenize insanlar tüp bebek yaptırıyolar spremi alıp yumurtaya yerleştiriyorlar o halde bazen tutmuyor ben tamamiyle Allahın takdirine inanıyorum Rabbim verecekse her türlü verir diyorum eşim çünkü çok üzülüyo bu durumuna kıyamam ona hadi gidelim diyemem. Ha birde ben illa hemen olsun diye acele etmiyorum vakti var beni bekletiyor Rabbim diyorum ama aile baskısı var bu aileye benden iki hafta sonra bir gelin daha geldi ve o yaklaşık 4 aylık hamileymiş hiç kıskanmam hiç öyle bir insan değilim ama şimdi bana senin daha yok mu Allah sanada versin gibi laflar söyleniyor her fırsatta ve artık üzülmeye başladım. Önümüzde ki bir yıl doktora gitmek istemiyorum evde eşime keçiboynuzu kürü kendimede incir kürü yapacağım bir müddet. Sizce ne yapmalıyım ? Aklım çok karışık çok uzun oldu okuduysanız eğer çok teşekkür ederim.

Öncelikle cok geçmiş olsun bencede keci boynuzu kaynat esine icir ve bol bol vitaminli sebze ve meyve yesin duzenli olarak duzelir insallah vakti vardir olurw inşallah canini sıkma bende 11 aylik evliyim ve bi kere hamilelik oldu ve kurtajla sonuclandi saglikli bi sekilde rabbim ikimizede versin en kisa zamanda ama tamamen bitkisel seyler arastir yap ben esime keci boynuzu kaynattim siperleri harekete gecirip hizlandiriyormus cok iyi oldu gercektende ve doktor ilac fln derken asil daha cok bozuluyor duzen ilacin faydasindan cok seviyorum zarari var dogal yollarla aşıcaksin cnm yaparsin iyi olur insallah caninizi sıkmayin helede milelti hicccc umursamayin kimin neyi olmus bu bana bunu soyledi diye takma soran olursada korunuyoruz biz simdilik düşünmüyoruz de cnm

Öncelikle cok geçmiş olsun bencede keci boynuzu kaynat esine icir ve bol bol vitaminli sebze ve meyve yesin duzenli olarak duzelir insallah vakti vardir olurw inşallah canini sıkma bende 11 aylik evliyim ve bi kere hamilelik oldu ve kurtajla sonuclandi saglikli bi sekilde rabbim ikimizede versin en kisa zamanda ama tamamen bitkisel seyler arastir yap ben esime keci boynuzu kaynattim siperleri harekete gecirip hizlandiriyormus cok iyi oldu gercektende ve doktor ilac fln derken asil daha cok bozuluyor duzen ilacin faydasindan cok seviyorum zarari var dogal yollarla aşıcaksin cnm yaparsin iyi olur insallah caninizi sıkmayin helede milelti hicccc umursamayin kimin neyi olmus bu bana bunu soyledi diye takma soran olursada korunuyoruz biz simdilik düşünmüyoruz de cnm

Canım çok teşekkür ederim cevabın için. Eşim hiç sebze meyve yemez asla ağzına almaz tadlarını bile bilmez ayrıyeten sigara kullanıyor

Gelelim konuya; 11 aylık evliyim hiç korunmadım çünkü kendimi bildim bileli hep anne olmayı istedim nerede bir çocuk görsem içim gider. 4 aylıkken doktora gittik polikistik over olduğumu söyledi evlenirken adet geciktirici ilaç kullanmıştım 2 3 ay düzensiz regl gördüm ama ondan sonra düzeldi başka hiç bir belirtim yok ( bence pkolu değilim o ilacın hormonlarımı etkilediğini düşünüyorum çünkü daha sonra ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptırdım ve bi tanede olsa kendiliğinden gelişiyordu yeterli ebatlarda çok şükür) aralıklarla doktora gittim iki kez klomen kullandım yumurtalarım hep gelişti birinde çatlatma iğnesi vuruldum ve tam istenildiği saatte ilişkiye girdik ama tutmadı meğer eşimde sorun varmış daha yeni ikna ettim ve sprem testi yaptırdık hızlı ileri hareketli ve yavaş ileri hareketli sprem sadece %25 morfoloji ise normal sprem oranı %4 yani en alt sınır. Doktorumuz hep çok olumlu bana her zaman ilaç kullanmasan da çocuğun olur dedi hep motive etti eşimede aynı şekilde bu değerlerle normal yoldan çocuğu olabilir ama illa hemen istiyorsanız ilaç tedavisi uygulayalım dedi biz bi düşünelim diye çıktık. Ben ilaç tedavisi uygulamak istemiyorum eşimi git gel yaparak yıpratmak istemiyorum çünkü düşünsenize insanlar tüp bebek yaptırıyolar spremi alıp yumurtaya yerleştiriyorlar o halde bazen tutmuyor ben tamamiyle Allahın takdirine inanıyorum Rabbim verecekse her türlü verir diyorum eşim çünkü çok üzülüyo bu durumuna kıyamam ona hadi gidelim diyemem. Ha birde ben illa hemen olsun diye acele etmiyorum vakti var beni bekletiyor Rabbim diyorum ama aile baskısı var bu aileye benden iki hafta sonra bir gelin daha geldi ve o yaklaşık 4 aylık hamileymiş hiç kıskanmam hiç öyle bir insan değilim ama şimdi bana senin daha yok mu Allah sanada versin gibi laflar söyleniyor her fırsatta ve artık üzülmeye başladım. Önümüzde ki bir yıl doktora gitmek istemiyorum evde eşime keçiboynuzu kürü kendimede incir kürü yapacağım bir müddet. Sizce ne yapmalıyım ? Aklım çok karışık çok uzun oldu okuduysanız eğer çok teşekkür ederim.
Cok geçmiş olsun çoğumuzun geçtiği süreç Allah sabrımızı versin.
Eğer prolaktinin yüksekse incir kürü yapma yükseltiyor.Bana da senin gibi hafif pko dedi ama hicbir belirtisini su ana kadar yaşamadım.Esimde de hareket azligi vardi ameliyat oldu.Keçiboynuzu kürünü yaptim.Sigarayi birakmasa bile azaltmasini sagla.Bol kuruyemiş ozellikle kabak çekirdeği yedir.Eczaneden e vitamini evicap alabilirsin.Hareketi artiriyormus.Üroloji ye görünse eşin belki vitamin verebilir proxeed plus veriyolar onlar da genelde.Zaten bunun bi ilaci yok maalesef vitaminler ve bitkisel takviyeler artiriyor.Eşinin değerleri cok kötü degil bence moralini yüksek tut,benim eşimin daha düşük degerleriyle bile normal yolla gebe kalabilirsin biraz vakit alabilir dedi.Hatta sizin degerlerinizden daha düşük degerlerle hamile kalan hastalarim var dedi.Vakti zamani gelince olacak inşallah bu da bizim sinavimiz

Cok geçmiş olsun çoğumuzun geçtiği süreç Allah sabrımızı versin.
Eğer prolaktinin yüksekse incir kürü yapma yükseltiyor.Bana da senin gibi hafif pko dedi ama hicbir belirtisini su ana kadar yaşamadım.Esimde de hareket azligi vardi ameliyat oldu.Keçiboynuzu kürünü yaptim.Sigarayi birakmasa bile azaltmasini sagla.Bol kuruyemiş ozellikle kabak çekirdeği yedir.Eczaneden e vitamini evicap alabilirsin.Hareketi artiriyormus.Üroloji ye görünse eşin belki vitamin verebilir proxeed plus veriyolar onlar da genelde.Zaten bunun bi ilaci yok maalesef vitaminler ve bitkisel takviyeler artiriyor.Eşinin değerleri cok kötü degil bence moralini yüksek tut,benim eşimin daha düşük degerleriyle bile normal yolla gebe kalabilirsin biraz vakit alabilir dedi.Hatta sizin degerlerinizden daha düşük degerlerle hamile kalan hastalarim var dedi.Vakti zamani gelince olacak inşallah bu da bizim sinavimiz

Çok sevindirdiniz beni, İnşAllah boşa çıkartmaz Rabbim umutlarımızı, yazdıklarınız için teşekkür ederim bilgilendim bilmediklerim varmış :) bende imtihanım olduğuna inanıyorum çünkü 12 yaşında arkadaşlarım hemşire doktor vs olacağım derken ben anne olacağım diyordum ee Allah en çok istediğiyle denermiş kulunu dilerim gücümüz yeter ve üstün geliriz. Allah hepimizin kucağını doldursun. ♡
Bu arada inşAllah yarın birde ürolojiye göstereceğiz sonuçlarımızı eğer o doktorda normal yolla olur derse bekleyeceğiz bakalım.

Canım çok teşekkür ederim cevabın için. Eşim hiç sebze meyve yemez asla ağzına almaz tadlarını bile bilmez ayrıyeten sigara kullanıyor

İste ondan canim sigarayi azaltsin ama azaltamiyorsa bile vitaminli seyler yemesi lazim bak findik fistik ceviz yesin ve taze sıkılmıs meyve suyu fln yap ver sagligi icin yesin zorlasin biraz

Çok sevindirdiniz beni, İnşAllah boşa çıkartmaz Rabbim umutlarımızı, yazdıklarınız için teşekkür ederim bilgilendim bilmediklerim varmış :) bende imtihanım olduğuna inanıyorum çünkü 12 yaşında arkadaşlarım hemşire doktor vs olacağım derken ben anne olacağım diyordum ee Allah en çok istediğiyle denermiş kulunu dilerim gücümüz yeter ve üstün geliriz. Allah hepimizin kucağını doldursun. ♡
Amin canım.Bu arada unutmadan soyleyeyim yazdıklarında goremedim ama hormonlarina baktirdin mi ?Baktirmadiysan onlari da ihmal etme

İste ondan canim sigarayi azaltsin ama azaltamiyorsa bile vitaminli seyler yemesi lazim bak findik fistik ceviz yesin ve taze sıkılmıs meyve suyu fln yap ver sagligi icin yesin zorlasin biraz

Yapıcam muhakkak bunları ben işin açığı kuruyemiş pek işe yaramaz diye düşünüyordum

Amin canım.Bu arada unutmadan soyleyeyim yazdıklarında goremedim ama hormonlarina baktirdin mi ?Baktirmadiysan onlari da ihmal etme

Evet ilk gittiğimde baktırmıştım hormonlardan kastın troid felan filan dimi hiç bir şey çıkmadı çok şükür daha sonrada pko tanımını koymak için ayrı bir tahlil yaptı doktorumuz

Merhaba canim... 16.ayimdayim.evlilik yolunda cocuk yolunda ise 4.ayimdayim ... Bi yil.dolunca evlilikte korunmayi biraktim bana da hafif pko dediler bu ayda esimden sperm testi istediler su an yumurtlama donemindeyim.diye yaptirmadik (cinsel.perhiz istediklaeri icin) birde polibim var ben bi ara sokaga cikmadim.cocuk gormek beni mahveduyordu sonra birgun icimden dua edip yattim rabbim.ne olur cocugum olacaksa bana bunu ruyamda goster diye o gece ruyamda oglum kollarimdaydi bu ruya beni hayata bagladi... Ustume gelen cok cocuk cocuk cocuk ama aldiris etmemeye calaiiyorum cunku biliyorum rabbim verecek inanaiyorum... Sana tavsiyem doktoru aksatma keciboynuzu kuru yap ve sperm testini tekrarla... İnsallah olur canim.insallah rabbim.kimsenin kucahini bos birakmasin

Canım benim bende şimdi okudum dikkatimi çekti sanki ben yazmışım gibi oldu bende kendimi bildim bileli pcos hastasıyım hatta sewgiliyken eşime ilk tanıştığımızda söyledim böyle böyl diye eşim kulak asmadı nişanlıyken doktora gittik doktor onun yanında hastalığımı anlattı çıktım ağladım ayrılalım falan dedim saçmalama dedi kızdı şimdi 11 aylık ewliyim we hiç korunmadık ama çocuğumuz olmuyo gitmediğim doktor kalmadı insnmıycaksınız ama koca karılara bile gittim çook istiyordum çnkü 3 ay kadarlık bi süreçte delirme noktasına geldim sokakta çocuk görsem reklamlarda bebek görsem ağlıyodum eşim uyuyodu ben sabahlara kadar ağlıyodum benden sonra ewlenenlerin dediğim gibi çocuk haberlerini duyup üzülüyordum çnkü çewredeki insanların söyledikleri yıprattıkça yıpratıyor hatta sana şöyle söyleyim eşim annesine spermlerinin hareketsiz ve sayısının düşük olduğunu söyleyince kayınvalidem bana benim oğlumun kusuru yok hamgi kadının koynuna koysam kadın hamile kalır dedi hiç unutmuyorum çay içiyordum tıkandım hareket edemedim sonra pskolojm iyice bozuldu ne yapacağımı bilmez hale geldim ben adet görmeyen pcoslardanım bu arada birgün üzüntüden adet oldum annem bana soğan suyu içirdi tam 21 gün içtim öyle hasta oldum ki inanamazsınız sonraki 3 ay düzenli adet gördüm iki aydır günüm geçti test yaptım çıkmadı yine benim gibi olan bi ablam bana aslı ben iki aylık hamileyim gebelik testinde çıkmıyo dedi kan wer dedi kan testine gidemiyorum çnkü yeni yeni toparlanmışken o günlere dönmek istemiyorum bu ayda yerleşme kanamasının tabir edildiği gibi kanamam ve belirtilerim war hatta bugün sağ tarafımda damar atması gibi bişeye denk geldim yine kendime kızıyrum pskljk diye ama bilmyrum hafta içi doktora gideceğim bu arada niye yazdım bilmiyorum ama çektiklerim yaşadıklarım çoook fazla hele duyduklarımı hiç sorma sadece itaat et rabbim zamanı gelince hepimize nasip edecek ewet süreç uzayınca insan yıpranıyor ama elden bişey gelmez bide sana bişey önermek isterim naçizane kuşburnuyu biliyosun demi kuşburnuyu eziyolar benim annem çook yapar onu ezin şeker katmadan ezilmiş halini sabah akşam iç ben fazda görüyorum inşallah allah isteyen herkese werir senden tek ricam lütfen kendine dikkat et kendini benim kadar zedeleme dualarımdasınız her ne kadar tanımasamda hiç birinizi inşallah iyi olur herşey inşallah :dua:

Shokella Shokella okurken üzüldüm inan bana. İlk duyduğum da bende ağladım günlerce hiç olmayacak zannettim, ama doktorum o kadar iyi ki adam telefonda arayıp beni teselli etti lütfen gelin yüz yüze görüşelim dedi gittik konuştuk hatta ben yine geçen hafta gittim rahim filmi çektirmek istiyorum dedim bana güldü daha yaşın 21 biraz bekleyelim felan dedi ikna etti beni yolladı demem o ki herşeyden önce bilinçli bir doktor bul kendine beni eşimde ablamda teselli ediyordu ama doktordan duymak beni sakinleştiriyordu kendine yapacağın ilk iyilik bu olsun. Geçen ay bende yaşadım yerleşme kanaması zannettim iki gün karnımı tutarak gezdim o kadar inandım ki iki günün sonunda bir yıkım daha. İlk başlarda daha kötüydüm ve eşim bana artık hamilelik haberleri bile vermiyordu kötü olacağım diye sonra kendi kendime dedim kendimi ben iyi edebilirim ve kötü düşünmekten vaz geçtim tamam çok istiyorum ama elimde olan bişey yok varsa kader de olacak o yüzden kendini yıpratma. Hele o terbiyesiz kayınvalidenle olabildiğince görüşme ve durumunuzu söylemeyin nolur sanki 5 yıllık evlisinde çocuğun olmuyormuş gibi o nasıl laf benim kayınvalidemde sürekli ağzımı arıyor laf çarpıyor ama ben hiç demedim düşünmüyoruz felan dedim bugün yine üstüme geldi bende biz doktora gittik bişeyimiz yok dedim ama onu söylediğime bile pişmanım çünkü kocamla benim özelim onu ilgilendirmez kendi anneme bile demedim demem de. Mesafe koy olur mu sen zarar görürsün. Bak ne diycem meryem sûresi oku ben bir süre okudum okuyanlar kolay hamile kalıyormuş diye duydum hamile kalamadım ama içime ferahlık verdi. Unutma önce kendini sen iyi edeceksin hem eşinde kendini suçlu hisseder böyle yapma bu Allahın takdiri ne onun nede senin elinde değil, benimde çok sinirim bozuluyo bebek mebek diyenlere sanki onlar diyince olacak tövbe haşa..

Shokella Shokella okurken üzüldüm inan bana. İlk duyduğum da bende ağladım günlerce hiç olmayacak zannettim, ama doktorum o kadar iyi ki adam telefonda arayıp beni teselli etti lütfen gelin yüz yüze görüşelim dedi gittik konuştuk hatta ben yine geçen hafta gittim rahim filmi çektirmek istiyorum dedim bana güldü daha yaşın 21 biraz bekleyelim felan dedi ikna etti beni yolladı demem o ki herşeyden önce bilinçli bir doktor bul kendine beni eşimde ablamda teselli ediyordu ama doktordan duymak beni sakinleştiriyordu kendine yapacağın ilk iyilik bu olsun. Geçen ay bende yaşadım yerleşme kanaması zannettim iki gün karnımı tutarak gezdim o kadar inandım ki iki günün sonunda bir yıkım daha. İlk başlarda daha kötüydüm ve eşim bana artık hamilelik haberleri bile vermiyordu kötü olacağım diye sonra kendi kendime dedim kendimi ben iyi edebilirim ve kötü düşünmekten vaz geçtim tamam çok istiyorum ama elimde olan bişey yok varsa kader de olacak o yüzden kendini yıpratma. Hele o terbiyesiz kayınvalidenle olabildiğince görüşme ve durumunuzu söylemeyin nolur sanki 5 yıllık evlisinde çocuğun olmuyormuş gibi o nasıl laf benim kayınvalidemde sürekli ağzımı arıyor laf çarpıyor ama ben hiç demedim düşünmüyoruz felan dedim bugün yine üstüme geldi bende biz doktora gittik bişeyimiz yok dedim ama onu söylediğime bile pişmanım çünkü kocamla benim özelim onu ilgilendirmez kendi anneme bile demedim demem de. Mesafe koy olur mu sen zarar görürsün. Bak ne diycem meryem sûresi oku ben bir süre okudum okuyanlar kolay hamile kalıyormuş diye duydum hamile kalamadım ama içime ferahlık verdi. Unutma önce kendini sen iyi edeceksin hem eşinde kendini suçlu hisseder böyle yapma bu Allahın takdiri ne onun nede senin elinde değil, benimde çok sinirim bozuluyo bebek mebek diyenlere sanki onlar diyince olacak tövbe haşa..
Canım inan artık kimseyi takmıyorum soranlar çokk hatta inanmazsın ama warda söylemiyorsun diyenler bile oldu neler neler duymadım ki en son belkide hiç olmuycak allahtan iyi mi bileceksiniz benim gece hayatımdan kime ne dedim belki bana yakışmadı ama hakettiler ben inanıyorum çok yakında buraya hamileyim diye yazcam we hepinize dua ediyorum inşallah tez zamanda hayırlısıyla rabbim nasip edecek bak gör

Shokella Shokella Allah hepimize nasip etsin inşAllah bu zor günlerimizi bi gülüşleriyle unutalım bir gün buraya hepimiz hamileyim yazabilelim duâ ile ♡♡

Back