• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

biricik35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
1.241
2
116
İzmir
Merhaba lar tekrar hepinize. Bende PKO hastasıyım ve 7 ay önce öğrendim. Ağustos 2010 dan beri
günde 2000 mg Metformin yani Glifor kullanıyorum. sabah 1000 mg, akşam 1000 mg!

İlk 10 gün aşırı bulantı yaptı ama geçti. Endokrin uzmanım ve Jinekoloğum, hayatım boyunca kullanmamı tavsiye ettiler. Ben öğlen bir de bebe aspirini ve Folik asit alıyorum.

Glifor'a başladığımdan beri adetlerim her 29, 30 günde düzene girmeye başladı. İlk 4 ay çok önemli demişti bir de doktorum. İlaç 4 aydan sonra asıl etkisini gösteriyormuş.

Birde züklusumunn ortasında yumurtladığımı bazen hissediyorum ve bunların hepsini Glifor'a borçlu yum.

Gelin sizde kullanım süreçlerinizi paylaşın. Bize mucize gibi gelen ilacımızı daha iyi tanıyalım.

bende pko sitesine yazıyordum mesajı gördum geldim:9:
ben yaklasık 1 senedir insülin direnci hastasıyım ve glifor kullanıyorum bende sabah:1000 aksam:1000 tok karnına alıyorum 25 aylıkta bi oğlum var
aralık ayında kadın doguma gittim spiralimi cıkarttırmak için 2. bebek istiyorduk ve bana dr pkom olugunu soyledi insulin direnci olanlarda yuzde 99 pko olma olasıgı varmıs tekrar tahlil yaptır dozu ayarlansın dedi(daha onceleri yarım yarım kullanıyordum şimdi tama cıktı) neyse sonuc olarak kadın dogumcu bana bundan sonra cocugun zor our hiç bosuna ugrasma dedi benim moralimi hepten bozup eve yolladı 3 ay bekle cocuk olmazsa gel tedaviye baslarız dedi şimdi ilacımı duzenli almaya calısıyorum diyetimi sporumu yapıyorum 1 ay geride kaldı bakalım bu ay hamilelik olacakmı

slm arkadaşlar canım iyikide böyle bir konu açmışsın bende pko olduğumu yeni öğrendim 1aydır bende glifor kullanıyorum günde 1tane 850mg adetlerim çok düzensizdi bu ilaç sayesinde bu ay 37günde oldum yavaş yavaş düzene giriyor ben daha önce 2defa hamile kadım ama düşükle sonuçlandı 2,5yıldır hamile kalamıyorum bende prolaktin sorunuda var çok yoruldum artık dermanım kalmadı tedaviye verecek parada kalmadı :43:

benim tek tavsiyem bu ilacı yılmadan kullanmak ve bırakmamak....

bu ilaç metabolizmaya etki ediyor sonuçta.

PKO hastalarında sorun LH ın yüksek olması, beni de FSH ımdan yüksek LH ım...
tek yapılabilecek şey kilo vermek ve hareket, hareket, hareket...VE en önemlisi KARBONHİDRATTAN uzak durmakmış. 1 Proföser e ve Jinekoloğa sordum, ikiside ayn şeyi söyledi....

canım iide ben 48 kiloyum yinede adet düzensizliğim var dr şaşırıyor bu kiloda adet düzensiz testlerim herşey normal sadece prolaktin yüksek

canım iide ben 48 kiloyum yinede adet düzensizliğim var dr şaşırıyor bu kiloda adet düzensiz testlerim herşey normal sadece prolaktin yüksek

bende kilolu değilim, yani doktor 3-4 kg ver dedi o kadar. boyum 1.61 cm ve kilom 59...yani öyle abartı kilolu sayılmam.

peki prolaktin için tedavi tavsiye ettilermi? ya da tedavi görüyormusun?

bende kilolu değilim, yani doktor 3-4 kg ver dedi o kadar. boyum 1.61 cm ve kilom 59...yani öyle abartı kilolu sayılmam.

peki prolaktin için tedavi tavsiye ettilermi? ya da tedavi görüyormusun?

canım 9yıldır prolaktin sorunum var bekarken çok dr gezdim hiç bir problem olmaz dendi ama evlendikten sonra gebeliğe engel olduğunu öğrendim 2düşük yaptım tedavi görüyorum 2ay düşüyo sonra yeniden yükseliyo :14:

hayırlı olsun canım yararlı olur inşallahhh.bende pcoluyum henüz bi ilaca başlamadım bu ay gideceğim doktora en son 6 ay önce hormonlarım normaldi şu an diyet yapıyorum 75dim 69 oldum bi ayda bebiş için aç kalıyorumm:D:Dinşallah bu ilaçları kullanmadan sadece kilo vererek gebe kalırım...

bugünlerde benim de çok merak ettiğim bir konu bu.doktoruma sordum bunu pkolu bayanlar şeker ilacı kullanıyomuş dedim.senin çok kilon yok ama istersen başlayabiliriz dedi.bu arada klomen kullanıym bu 3.ayım.sonrasında nolck bilmiym.moralim çoook bozuk

bende 15 gün diaformin kullandım çok aşırı midem bulanıyordu bırakmak zorunda kaldım neye göre kime göre veriyorlar bu ilacı bilemiyorum benim akıllı eski doktor ne bir kan testi ne de bir sorgulama yapmadan:58: sen pkolusun sana bu ilecı yazıorm iki ay kullan dedi ama ne mümkün bıraktım bende yeniden bir tedavi başlatıcam artık başka bir doktorla:52: şuan bütün ilaçlarımı bıraktm ne olucaksa olsun yeter ya daha yaşım kaç ki bu ilaçları kullanayım ben:43: bıktım bıktım bıktım pko musun ne illetsin bırak şu kız milletini düş yakamzdannnn:84:

kızlar bende pcoluyum ve dıaformını tam 3 yıl kullandım yanındada dıana 35 kullandım hiç bı doktorda demediki dianayı kullanıyosan dıaformını nıye kullanıyosun yada dıaformını kullanıyosan dıayanayı nıye kullanıyosun demedi... bı doktor yazdı kullanmaya başladım diğer doktorlarda hiç sorgulamadı 3 yıl fazladan ilaç kullandım... halbukı sadece dıaformını kullanarak agdet olabılıyormuşum ve oldumda... bede insilün direnci ve troit bezımın az çalışmasıda var

bugünlerde benim de çok merak ettiğim bir konu bu.doktoruma sordum bunu pkolu bayanlar şeker ilacı kullanıyomuş dedim.senin çok kilon yok ama istersen başlayabiliriz dedi.bu arada klomen kullanıym bu 3.ayım.sonrasında nolck bilmiym.moralim çoook bozuk

Bu ilacın kilo ile ne alakası var? Bence doktorunun bu ilaç hakkında pek bilgisi yok.

Bazıları bana kilo verdirdi bu ilaç diyor ama........

kızlar bende pcoluyum ve dıaformını tam 3 yıl kullandım yanındada dıana 35 kullandım hiç bı doktorda demediki dianayı kullanıyosan dıaformını nıye kullanıyosun yada dıaformını kullanıyosan dıayanayı nıye kullanıyosun demedi... bı doktor yazdı kullanmaya başladım diğer doktorlarda hiç sorgulamadı 3 yıl fazladan ilaç kullandım... halbukı sadece dıaformını kullanarak agdet olabılıyormuşum ve oldumda... bede insilün direnci ve troit bezımın az çalışmasıda var

bendede hipotriodi insülin direnci birde pko var var da var yani

Peki şimdi nasıl adetin? ne kadar düzenli? yumurtlama oluyormu? 3 yıl uzun bir süre çünkü, bize göre... yani ben daha bir kaç aydır kullanıyorum

eeee bu konu bensiz olmazz:1: selamlar herkese
bende de şikayetler 2010 şubatında başladı, nisanda tam pko teşhisi konuldu efenim hem usg hem de hormon tahliliyle...ilk zamanlarda LH 11,5, FSH 3 civarıydı. halihazırda eski doktorum olan aabi bana önce doğum kontrol hapı ve glucophage verdi. tabi ilk zamanlarda çok zorlandım, sürekli çıkartıyodum kabus gibiydi...sonra zaten bünyem alıştı hemen hemen hiç bırakmadım ilacı...diyet de yaptım tabii bu arada...
Nisan'da Ağustos'a kadar ilaçları aralıksız kullandıktan sonra, o ayki tahlilimde FSH ın da LHın da 1 civarlarına düştüğünü gördük ve eylülde Klomene başladık. iki yımırtamız oldu ve Allaha şükür o yımırtlardan biri şu an bi kız bebe olarak karnımda büyümekle meşgul:nazar: gebeliğimin ilk 3 ayında da yine glukophage ve ayrıca bebe aspirini kullandım...şu an herşey çok şükür yolunda ama sıkı takipteyim tabi, doktorcumun deyimiyle kıymetli bebiş kategorisine giriyo tedaviyle olan bebişler...
İnşalah hepiniz tedavilerinizden hayırlısıyla iyi sonuçlar alırsınız benim gibi buraya yazmak paylaşmak nasip olur, duacınızım
tekrar görüşmek üzere:emir_bebek:

merhaba herkese
bende gecen sene ocak ayinda pko teshisiyle metformine basladim 5 ay kullandim yumurta takibi ile ikinci denemde hamile kaldim ,metformini biraktik hemen destekleyici ignelere gectik fakat 13+2 ken bebegimin kalp atisi durdu malesef ,bütün hayallarim yikildi ilk kez tedaviyle hamile kaldim oda olmadi ben normal yolda hamile kalabiliyorum sükürler olsun birde oglum var ve adetlerimde 28 gündür hep ama 5 düsük yasadigim icin böyle bi tedavi uygulandi onda olmadi 6 . bebegimide kaybetmis oldum :58:rabbim kimseye göstermesin ins :58::58:

Bu ilacın kilo ile ne alakası var? Bence doktorunun bu ilaç hakkında pek bilgisi yok.

Bazıları bana kilo verdirdi bu ilaç diyor ama........

benim drumda ben çok iştahlıyım kilo vermemede bu hastalığımada iyi gelecek bi ilaç varmı dedim dediği gibi arkadaşın şeker ilacı vermişti:59:

E hadi ama arkadaşlar, başka paylaşım yokmu?

Kullanan herkez yazsın ki, deneyim olsun bize.........

selaaaam :) biricik ne iyi olmuş bu topiği açmışsın :) ben öteki topiğe de yazmıştım buraya da yazayım.Aralık ayında pko olduğumu öğrendim..güç bela regl olabildim bu ay :) boyum 168, kilom 60..doktor fazla kilon yok dedi.ama ben biraz vermek istiyorum..daha doğrusu karbonhidrattan uzak duruyorum artık ;) doktoruma kalsa rahim filmi vs bakılmadan klomene başlayacaktı..ama iyi ki burada yazılanları okumuşum ve bilinçli gitmişim arkadaşlar,çünkü direkt bu ilaca başlamak bana çok mantıksız geldi..başka bir sorun olup olmadığını bile bilmiyoruz henüz..ben de doktora bu metformin denen ilacı söyledim..o da bana glukofen 850 mg yazdı..yani metformin içeren bir şeker hapı..sabah akşam kullancağım.bir de folbiol (folik asit) yazdı..4 ay dene,4 ay sonra olmazsa tekrar görüşelim dedi..ben de bu şekilde doğal olarak denemeyi istemiştim zaten..inşallah bu doğal yolla olur,başka ilaçlara gerek kalmaz,hepimiz için dua ediyorum..
burada yazılanlar,hepsi o kadar yararlı oluyor ki..diğer doktorların tutumlarını ve tedavi yöntemlerini bilmemize ve karşılaştırmamıza yarıyor..ben şimdiye kadar çok faydasını gördüm bundan sonra da göreceğime inanıyorum..
tedavi sürecimdeki değişiklikleri ve müjdeli haberimi (inşallah) sizlerle paylaşacağım..tabi sizlerden de müjdeli haberler bekliyorum ;)

selaaaam :) biricik ne iyi olmuş bu topiği açmışsın :) ben öteki topiğe de yazmıştım buraya da yazayım.Aralık ayında pko olduğumu öğrendim..güç bela regl olabildim bu ay :) boyum 168, kilom 60..doktor fazla kilon yok dedi.ama ben biraz vermek istiyorum..daha doğrusu karbonhidrattan uzak duruyorum artık ;) doktoruma kalsa rahim filmi vs bakılmadan klomene başlayacaktı..ama iyi ki burada yazılanları okumuşum ve bilinçli gitmişim arkadaşlar,çünkü direkt bu ilaca başlamak bana çok mantıksız geldi..başka bir sorun olup olmadığını bile bilmiyoruz henüz..ben de doktora bu metformin denen ilacı söyledim..o da bana glukofen 850 mg yazdı..yani metformin içeren bir şeker hapı..sabah akşam kullancağım.bir de folbiol (folik asit) yazdı..4 ay dene,4 ay sonra olmazsa tekrar görüşelim dedi..ben de bu şekilde doğal olarak denemeyi istemiştim zaten..inşallah bu doğal yolla olur,başka ilaçlara gerek kalmaz,hepimiz için dua ediyorum..
burada yazılanlar,hepsi o kadar yararlı oluyor ki..diğer doktorların tutumlarını ve tedavi yöntemlerini bilmemize ve karşılaştırmamıza yarıyor..ben şimdiye kadar çok faydasını gördüm bundan sonra da göreceğime inanıyorum..
tedavi sürecimdeki değişiklikleri ve müjdeli haberimi (inşallah) sizlerle paylaşacağım..tabi sizlerden de müjdeli haberler bekliyorum ;)

evet mutlaka paylaş bizimle deneyimlerini....ilginç olan senin bunu doktora söylemen :-)

belki daha öncede okumuşsundur, ben her gün öğlenleri birde bebe aspirini kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim. hem tv de duydum bir doktordan hem de kendi doktorum yazmıştı....

kan pıhtılaşmasını engelleyip kanı sulandırıyor. ona göre de adetler yoğun oluyor ama olsun.
ben sanki tüm kötülüklerin içimden atıldığını hissediyorum bazen adet olunca :-)

Back
X