• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO LU OLANLAR NASIL HAMİLE KALDINIZ ???

Bnde his edirumda eşim istemio delirtcek beni yaptırma dio napıcam bilmiom
İnsülin testini kadın doğumda da genelde yaparlar aslında. Test sonuçlarınız sizdeyse bi bakın derim. Hamilelik için tsh ve şeker bakılır zaten yani bakılması gerekir. Açlık şekeri normal çıkmazsa veriyorlar sanırım Glifor filan. Benim de genetik şeker yatkınlığım var malesef ama bana vermedi mesela.

İnsülin testini kadın doğumda da genelde yaparlar aslında. Test sonuçlarınız sizdeyse bi bakın derim. Hamilelik için tsh ve şeker bakılır zaten yani bakılması gerekir. Açlık şekeri normal çıkmazsa veriyorlar sanırım Glifor filan. Benim de genetik şeker yatkınlığım var malesef ama bana vermedi mesela.
Test sonucum varda yok sanırım orda daha önce şekerime baktrmıştım şeker çıkmadı ama insülin direnci farklı bi durum snrım tsh tiroid die biliorum o norml bende

Canim sizinki tam bir mucize ya maşallah diyelim :KK66: peki esiniz birşey kullandmi?
Evet cnm kullandı...problem eşimle alakalıydı zaten....bende pko var ama az çok biliyorsunuzdur pko nun baş düşmanı kilo....çok şükür bende kilo problemi yoktu...eşim emekli aktar eniştesinin hastaneden aldığımız raporlara göre hazırlamış olduğu bir bal karışımı ve çakşır suyu içti düzenli olarak...yine ona iyi gelecek birkaç çerez karışımı keçi boynuzunun hem pekmezi hem kendisini yedi...her gün bir tane nar yedi...işin aslı eşim kendine çok çok iyi baktı ona ne söylendiyse fazlasıyla yaptı....ben onun azminin çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum....o öyle düzenli kullandıkça ben daha çok inandım tabi... devamında bende klomenle yumurta tedavisi gördüm 1.5 ay da olumlu sonuçlandı şükürler olsun.....darısı siz isteyenlerin başına.....AMİİİİİİNNNN İNŞALLAH.....

Bişi sorucam internette şeker direncini düşüren ilaçlar ile polistik over sendeomunun tedavi edildiği yazıor kullanan var mı ..
O ilaçtan edinmek için dahiliye ye mi gidilip istenmeli yoksa kadın doğum verirmi?? Ve ne kdr kullanıcaksınız??
Canim ben de pko hastasiyim ve insulin direncim de var. 9 ay boyunca glifor 1000lik kullandim sabah aksam ve gercekten ise yariyor onun sayesinde kilo verdim ve adetlerim duzene girdi. Korunmayi biraktigimizda da 3.ay hamile kaldim hicbir tedavi olmadan dogal yolla. O yuzden cok kafaya takma hic beklemedigin anda olabiliyor. Suan 7 haftalik hamileyim rabbim sana da nasip eder ins.

Canim ben de pko hastasiyim ve insulin direncim de var. 9 ay boyunca glifor 1000lik kullandim sabah aksam ve gercekten ise yariyor onun sayesinde kilo verdim ve adetlerim duzene girdi. Korunmayi biraktigimizda da 3.ay hamile kaldim hicbir tedavi olmadan dogal yolla. O yuzden cok kafaya takma hic beklemedigin anda olabiliyor. Suan 7 haftalik hamileyim rabbim sana da nasip eder ins.
Masallah Allah yavrucunu sana bagislasin Allah bizlere d nasip etsin hormon testlerin naildi ve insulin.direncini nasil olcturdun ogrenebilir.miyim

Masallah Allah yavrucunu sana bagislasin Allah bizlere d nasip etsin hormon testlerin naildi ve insulin.direncini nasil olcturdun ogrenebilir.miyim
Hormonlarimda cok fazla sikinti yoktu sadece lh degeri her pko hastasinda oldugu gibi fsh degerinden yuksek cikiyordu. Prolaktin sut hormonum genelde yuksekti ama onun icin de ilaca baslamadim kendiliginden dustu demek ki hamile kalabildim. İnsulin direncimi de ben de hasimato tiroidi de oldugu icin endokrin doktorum baktirmak istedi sabah ac karnina aclik insulin hormonuna ve glikoz degerine bakiliyor kanda.

Hormonlarimda cok fazla sikinti yoktu sadece lh degeri her pko hastasinda oldugu gibi fsh degerinden yuksek cikiyordu. Prolaktin sut hormonum genelde yuksekti ama onun icin de ilaca baslamadim kendiliginden dustu demek ki hamile kalabildim. İnsulin direncimi de ben de hasimato tiroidi de oldugu icin endokrin doktorum baktirmak istedi sabah ac karnina aclik insulin hormonuna ve glikoz degerine bakiliyor kanda.
Benim de lh fsh tan biraz yuksek ama ikisi de normal degerler arasinda digerleri normal insulin direnci testi yaptirmak istiyorum sadece ac karnina 1 kere kan vermek yeterli mi acaba

Benim de lh fsh tan biraz yuksek ama ikisi de normal degerler arasinda digerleri normal insulin direnci testi yaptirmak istiyorum sadece ac karnina 1 kere kan vermek yeterli mi acaba
Evet canim istersen bir dahiliye doktoruna git insulin direncine baktirmak istedigini soyle kan testi yeterli zaten bir sikinti olursa endokrine yonlendirir seni

Vucut alisana kadar baslarda yapabiliyor mide bulantisi ama sonra geciyor. Tabi ihtiyacin yoksa gereksiz kullanimi da sakincali olabilir doktor tavsiyesi disinda kullanilmamali.
Ben de genetik olarak sekerim sinirdaydi zaten ama insulin direnci farkli mi bilemiyorum en yakin zamanda dahiliyeye gidip test yaptiricam

anlayan arkadaşlar için ;
serbest T3 : 2.51
serbest T4 :1.07
Tsh : 2.42
prolaktin : 29.19
Fsh : 0.9
Lh : 4.41
Progesteron : 7.4
Estradiol (E2) : 176

yaaaaa canım çok sıkkın sonuçlar çok mu kötü :KK43:(((((
adetimin gecikmesi de prolaktinden :KK43:((((

anlayan arkadaşlar için ;
serbest T3 : 2.51
serbest T4 :1.07
Tsh : 2.42
prolaktin : 29.19
Fsh : 0.9
Lh : 4.41
Progesteron : 7.4
Estradiol (E2) : 176

yaaaaa canım çok sıkkın sonuçlar çok mu kötü :KK43:(((((
adetimin gecikmesi de prolaktinden :KK43:((((
Sadece az prolaktin yuksek canim.dierleri adet donemi olmadigi icin yorumlanamaz suanda.e2 fln adet haricinde cok yuksek cikar.bu normaldir.seninde normal gozukuyor.ama dedigim gibi adet donemi degerleri asil gosterir dogurganlkla ilgili skinti varmi yokmu diye.kafana takma olunca bidaha baktirirsin.

Sadece az prolaktin yuksek canim.dierleri adet donemi olmadigi icin yorumlanamaz suanda.e2 fln adet haricinde cok yuksek cikar.bu normaldir.seninde normal gozukuyor.ama dedigim gibi adet donemi degerleri asil gosterir dogurganlkla ilgili skinti varmi yokmu diye.kafana takma olunca bidaha baktirirsin.
saol Babies16 Babies16 ım dostinex içcem yine mecbur.

evet içmiştim bende ekim ayında :KK43:
Canim prolaktin degerin cok yuksek sayilmaz. Benim prolaktin degerim 100 bile cikmisti. Mr cekildi sukur bi problem cikmadi. Sonra bir ay icinde kendiliginden 30lara indi daha sonra da 30 60 degerleri arasinda degisiyordu. Tabi o donem henu cocuk dusunmedigimiz icin dostinex kullanma geregi duymadi doktorum. Cocuk dusunmeye basladigimizda da 40 civariydi doktorum bikac ay deneyin kendiliginden dusmezse baslariz dedi ilaca ama cok sukur ilaca gerek kalmadan hamile kaldim. Acikcasi bu yukseklik biraz da strese bagliymis yani kendiliginden de dusebiliyor tabi doktorun ilac gerekli diyorsa kullanilmali.

Back