• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PKO KİLO VE HAMİLE KALMAK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

edaalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
79
25
88
32
Kızlar merhaba benim 5 yaşında bir oğlum var ve artık ona bir kardeş yapmak için bu yola çıktık Allah izin verirse bende genç kızlığımdan beri pko var ve ilk çocuğuma kendiliğimden hamile kalmıştım çok şükür ama bu sefer daha kilolu olmanın verdiği zorlukla 5 aydır denememize rağmen hala sonuç alamadık ilk başta adetlerim çok düzensizdi onu duphaston kullanarak düzene soktum ancak henüz gebelik olmadı bu ayda hayıt suyu ve soğan kürü deniycem sizlerin yaptığı ve sonuç aldığı neler var birbirimize yardımcı olalım :)

Kızlar merhaba benim 5 yaşında bir oğlum var ve artık ona bir kardeş yapmak için bu yola çıktık Allah izin verirse bende genç kızlığımdan beri pko var ve ilk çocuğuma kendiliğimden hamile kalmıştım çok şükür ama bu sefer daha kilolu olmanın verdiği zorlukla 5 aydır denememize rağmen hala sonuç alamadık ilk başta adetlerim çok düzensizdi onu duphaston kullanarak düzene soktum ancak henüz gebelik olmadı bu ayda hayıt suyu ve soğan kürü deniycem sizlerin yaptığı ve sonuç aldığı neler var birbirimize yardımcı olalım :)
Bende pkoluyum oğlum soğan kürü ile oldu bu da bal tarçın çörek otu kürü ile oldu daha dogrusu vesile oldular
Ama bende kilo problemi yok canım adet düzensizliği de yok sadece yumurtalığım da pko var rabbim sağlıklı evlat nasip etsin inşallah sanada

Maalesef bende hem kilo var hem adet düzensizliği vardı şuan ne yazık ki hastaneye de gidilmiyor salgın yüzünden gitsen de kimse ilgilenmiyor soğan kürünü adet bitince mi yapmıştın

Maalesef bende hem kilo var hem adet düzensizliği vardı şuan ne yazık ki hastaneye de gidilmiyor salgın yüzünden gitsen de kimse ilgilenmiyor soğan kürünü adet bitince mi yapmıştın
Adet bitince 2. Günü başlayıp 15 gün yaptım canım

Evet inşallah diyet ve spora başladım artık bide infolic ve hayıt tohumu na rabbim hayırlısı ne zamansa o zaman verir inşallah 🙏😊

Bende de hem kilo hem adet düzensizliği vardı hem kilo verdim hem de 4 ay doğum kontrol kullandım ekim ayında hapı bıraktım ve ekimin sonunda adet görüp ardından hamile kaldım bu arada 23 kilo verip 93 ile hamile kaldım yani hala kilolu bir kadınım

Canım kaç kilosun bilmiyorum ama bende kiloluyum pko luyum hep düzensiz adet gördüm ilk olmaya başladığımdan beri ve kilo problemim de ergenlikte başladı yavaş yavaş 5 aylık evli iken çocuk istedim biraz da olmayacak korkusu vardı 4 ay da olmadı bu süre içinde 3 ay da adet görmedim doktora uzun zamandır gitmemiştim muayne oldum pko nın dışında bide rahimde polip olduğunu öğrendim küçüktü ama infolic başladım 3 ay kullacaktım ve kilo verecektim kendiliğinden hamile kaldım yumurta çatlatma iğnesi falan deneyecektik gerek kalmadı

Bende pco hastasiyim benimde bir oğlum var bizde 4yila yakındır istiyoruz ama tabi eşimin değerleri düşük neyse çakşır kökü suyu denediniz mi

Bende pco hastasiyim benimde bir oğlum var bizde 4yila yakındır istiyoruz ama tabi eşimin değerleri düşük neyse çakşır kökü suyu denediniz mi
Biz daha yeni başladık açıkçası düşünmeye ama şimdi insan diyo keşke hiç korunmasaydik ama hayırlısı. Yok biz kullanmadık keçiboynuzu özü iciyo eşim bende inofolic ve agnucaston aldım kendime bu ay da olmazsa doktora gitcez zaten hiç değerlerine de baktirmadi eşim

Canım kaç kilosun bilmiyorum ama bende kiloluyum pko luyum hep düzensiz adet gördüm ilk olmaya başladığımdan beri ve kilo problemim de ergenlikte başladı yavaş yavaş 5 aylık evli iken çocuk istedim biraz da olmayacak korkusu vardı 4 ay da olmadı bu süre içinde 3 ay da adet görmedim doktora uzun zamandır gitmemiştim muayne oldum pko nın dışında bide rahimde polip olduğunu öğrendim küçüktü ama infolic başladım 3 ay kullacaktım ve kilo verecektim kendiliğinden hamile kaldım yumurta çatlatma iğnesi falan deneyecektik gerek kalmadı
Bende adet duzensizliklerinde gittim doktora ama sadece pco gördüler iki aydır gitmiyorum eğer bu ay da olmazsa eşimle gidicez bakalım

Kilo varsa zor oluyor önce kilonuzu verin hamilelikte de iyi olur. Ben de pko kilo artı tiroid vardı kilo verdim uzun süre korudum sonra düşündük nasip oldu .

Merhaba bende de hafif pko varmış ama dr üstünde durmadı bile. Kiloluyum da zor kilo veriyorum. Bir kızım var 4,5yaşında 2 3 yıldır 2.çoculk istiyorum olmuyor ama giç yumurtlama gününü falan takip etmiyordum öylesine herşey olursa olur kafasındaydım. Kızım doğduğundan beri korunmuyoruz da.. 2aydır hem çocuk için çabalıyorum hemde kilo vermeye karar verdim en iyisi kilo vermek. Kilo vermekteb ziyade doktorun bana söylediği kilo vermeye uğraşma göbeğindeki yağları erit spor yap🤦‍♀️ bu kilo çocuk olmaya o kadar engel mi anlamadım. Soğan suyu denemek istiyorum ama ya içemezsem diye korkuyorum tadından ötürü

Bende adet duzensizliklerinde gittim doktora ama sadece pco gördüler iki aydır gitmiyorum eğer bu ay da olmazsa eşimle gidicez bakalım
Mutlaka git kilo ver diyecek ama illaki takviye ilaç da verir kilo vermedim kaldım kolayca inşallah çok uğraştırmaz seni de 😉

Biz daha yeni başladık açıkçası düşünmeye ama şimdi insan diyo keşke hiç korunmasaydik ama hayırlısı. Yok biz kullanmadık keçiboynuzu özü iciyo eşim bende inofolic ve agnucaston aldım kendime bu ay da olmazsa doktora gitcez zaten hiç değerlerine de baktirmadi eşim
Canım sıkıntı etme pco hastaları tedaviyle kaliyo hamile önemli olan eşimin değerleri

İleri bir pcolu olarak yardım etmek istedim ben klomenle hamile kaldım ilk denemede ama tabi ki önce eşlerin görünmesi lazım çünkü eğer onlarda bir sorun varsa vücudumuza gereksiz hormon yüklemek anlamsız doktorlar ondan emin olmak istiyor. Belki ilk çocuk şansa olmuş olabilir diyorlar. Benim kilo problemim yoktu aslında ama alınca da veremiyordum ve hep göbek bölgesinden alıyordum sadece bir doktor insülin direncine bakmak istedi ve yüksek çıktı bir süre onu düşürmeye çalıştık inofolic de çok yardımcı oldu sonra ilk klomende çok şükür oldu. Belki soğan suyuyla falan da olurdu ama uzun vade gibi geliyor bana

Yani demem o ki bir şekilde oluyor çok şükür imkansız değil 🥰

Pko hamile kalmaya engel değil sadece süreci uzatıyor . Ben ilk olarak bir buçuk yıllık korunmama sürecinden sonra klomen ilk kullanımında hamile kaldım ama düşük oldu . Sonrasında 6 ay sonra oğluma hamile kaldım hsg çekildikten hemen sonrasında kaldım . Şuan oğlum 4 yaşında bir yıldır korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum . Eylül ayından beri tedavi görüyorum 5 kez letu kullandırdı doktorum ama maalesef sonuç hüsran . Hayırlısı...

Back