Arkadaşlar merhaba.
29 yaşında pko sendromuna sahip doğuştan enfeksiyonu olan bir kadınım. Doktorlar hep tedavisiz gebe kalamayacağımı söylemişti. Ben o zamanlar çocuk düşünmediğim için çok fazla takılmadım. 2022 Mayıs itibariyle eşimle çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde çok güvendiğim bir doktora genel muayene için gittiğimde doğuştan gelen çok inatçı bir enfeksiyonum olduğunu bunun haricinde 4.5 cm lik yumurtalık kisti ve 9-10 kadar küçük küçük kistlerim olduğunu öğrendim. 2 ay enfeksiyon tedavi süreci ile geçtikten sonra araştırmalarım sonucu ve doktorumun da yönlendirmesi ile yumurtlama testi satın aldım. Umutsuzluğa kapılıp yumurtlamadigima inandığım reglimin 32. Günü benim için mucize gibi olan yumurtlamayı gördüm.o gün ve çatlama gününü eşimle degerlendirdikten 9-10 gün sonrasinda erken gebelik testi ile hamile olduğumu öğrendim. Belirtilerim ise hiç burada yazanlar gibi olmadı. Tek yaşadığım kasık batması ve Göğüslerimin buyumesiydi. Asla acı hassasiyet yasamadim. Hala da yasamiyorum. Herkesin belirtisi kendine özeldir. Pko kaynaklı regl tarihim belli olmadığı ve sabırsız olduğum için gebeliğimi erkenden silik çizgi ile öğrenmiş oldum.
Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Burda saatlerce araştırma yaptığım günleri asla unutmam. Benimle aynı durumda olanlara bir umut olabilmek için bunu paylaşmak istedim. Özellikle pko problemi olan arkadaşlarımın kesinlikle yumurtlama testi kullanması gerektiğini düşünüyorum. Yine de gebelik olmuyorsa çok iyi bir doktora enfeksiyon kontrolü için başvursunlar. Daha önce gittiğim hiç bir doktor buna değinmemişti. Hemen ilaç tedavisine başlamak istediler. Çok şükür ki 2 aylık süreçte enfeksiyondan kurtulup ilk yumurtlama testi denememde hamile kaldım Rabbime şükürler olsun.
Bütün güzellikler sizlerle olsun.