PKK’dan ayrılan genç evlendi, Davutoğlu bilezik gönderip, telefonla tebrik etti

Gazi'lerimize sahip çıkıyoruz

hemde nasıl 380 tl ve başbaşa bırakuyoruz hiç karışmıyoruz..

bizim meyve sebze pazarına genç bir adam gelir.tekelekli sandalyede sandalyesinin kenarlarına asklık yapmış teşbih kolye takı toka satar.

dizlerinden aşağısı yok bantaniye örtülü,sonradan öğrendim ki gaziymiş.ve hikayesini öğrendiğimde canım yandı.üniversite de okuyormuş sanırım yıl kaybı olmuş ve o rar askerliğini yapmak istemiş mayından dolayı iki bacağını kaybetmiş.

her gördüğümde içim acırdı.

ve ben gataya gittim gelinimiz orda hemşireydi.orda fizik tedavi gören askerlerimizi gördüm.

hani deniyor ya askerler şu kadar maaş alıyor bu mesleği seçtiyse ölücek diye hadi ölenler ölüyor çok acı bıraksalarda ardında ama ya böyle sakat kalanlar eli kolu kopanlar kör olanlar yatalak olanlar onlara ne oluyor.

çok kızıyorum hemde çok bilip bilmeden ucunu sonunu düşünmeden konuşmak ve ahkam kesmek kimse kusura bakmasın ama herkes kendini düşünüyor oysa bizi düşünüpte bu hale gelenleri kimse düşünmüyor.

M matmazeldepresif bir ara TV'de Gazi'lerimizle ilgili bir haber vardı, çok geçti üstünden ama belki denk gelip seyretmişsindir, Komutanlar bomba ve mayınlar sonucu elini, kolunu, gözünü kaybeden Gazi'lerimizi ziyarete gitmişler, yanlış hatırlamıyorsam tedavi sonrası rehabilitasyon ünitesinde yapılmış çekimler, bir Gazi hiç unutmuyorum, uzun boylu olduğu belli bir Aslan parçası, Gözlerini kaybetmiş, Komutanım bana Gözlerimi verin diyordu, yazarken bile tüylerim diken diken

Kaç yıl geçti üstünden hala unutamam o Gazi'nin yüzünü, Komutanı'nın elini tutup Gözlerimi verin demesini

Vatanımızı koruyan Mehmetçik Er'iyle Çavuş'u, Yarbay'ı General'iyle özel statüde olmalı, SGK değil, devletin ayrı bir ödeneği, bütçesi olmalı bence, sağlık hizmetlerinden kusursuz ve sorunsuzca yararlanabilmeliler.
Biz onlara vatanımızı, namusumuz dediğimiz bayrağımızı emanet ediyoruz, protez kol bacak verilmiş, refah içinde yaşamışlar çok mu?

munecim çok ama çok üzülüyorum bu gencecik insanlara,bende gataya gitigimde dediğim gibi gelinimiz hemşireydi beyin cerhahi bölümündeydi.

asker ameliyat olmuş elinin birini kaybetmiş ve omurliginde parçalanmalar olmuş.kımıldamıyor ve yatak yaraları olmuş

daha 25 26 yaşında genç yakışıklı efendi ailesi yanıyor o kadar kötü bi andi ki

ailenin biraz durumu iyi ve ne yaparız neler yapmalıyız araştırması yapıyorlardı..oysa durumu iyi olmayanlar ne yapıcak.

aynen dediğin gibi devlet bu askerlerimize daha çok imkan vermeli çok komik 380 nedir ya bu paramı munecim yazıktır günahtır.

maaşları artsın tedavileri neyse son anına kadar devlet üstlensin protez veriyorlar o da kaliteli degil her hangi bir sorun olduğunda bu protezin tamirini kendileri yapıyor.

milletvekileri ne kadar maaş alıyor.bu adaletmi?yazıyoruz buraya suçlu oluyoruz iyide bunlar gerçek ya gerçek yalansa araştırsınlar.

askere verilen maaşı burda konuşakcalarına o görev sonrası dağılan yok olan hayalleride konuşsunlar ve sahip çıkmayan hükümeti de konuşsunlar pervasızca savunmanın bir anlamı yok çünkü şehit aileleri ve gazilerin durumu biliniyor.

daha neyin savunması bu

kusura bakam bazen dolup taşıyorum

çok değil daha bu martta yaşanmış bu olay,akp liler seçimden sonra bas bas bağırıyor hdp ye oy verenlerin şehitlerde katkısı var

diye peki dağdan inme pkk ları davul zurnayla karşılayıp her tür olanağı sağlayanlar bizzat sorumlusu değil mi şehitlerimizin

bu iki yüzlülüğe giriyor

Konuyla ilgili abartili ve saçma bir davranis olmus bana göre.

Bir digeri de konusmalardan gazi maaslarina deginilmis az diye ama benim abim de gazi. Sukurler olsun Rabbim mucizeyle onu bize bagisladi keske olmasaydi ama oldu bi kere maalesef., Maasi var ve az degil. Bilmiyorum bunun derecesi mi var ama şükür iyi bir maasi var. Oglu ucretsiz cok iyi bir özel okulda okuyor. Her türlü imkan sağlanıyor aslinda. Bilemedim ki..

ben hatırladım şimdi resmini görünce sazda çalıyordu hatta

Hatırladın değil mi? Ben seyrettiğim günden beri unutamadım matmazel kaç sene geçti bilmiyorum ama yüzü hep gözümün önünde.
O verilen protezleri biliyorum, halbuki çok daha iyileri var, verilsin Gazi'lerimize, imkanı olan kendi imkanları dahilinde çabalıyor ama garibanlar Çaresiz

İçim dışım birdir, içimdeki dilimdedir, biz burda Gazilerimize Şehitlerimize ağlıyoruz tamam ama 2 gün sonra kendi hayatımıza dönüyoruz, Gazi ve Şehitlerin aileleri kendi gerçekleriyle başbaşa kalıyor.
Burdan böyle ay ben daha çok üzüldüm, sen az üzüldün yarışı yapılıyor ya kızıyorum, hiiiç kusura bakılmasın, üzülüyoruz da bir yere kadar, bak az sonra pc kapatsak Akşama ne yapsam, biricik kocişime ne pişirsem, kayınvalideme Şirin gözükeyimde en çok benle ilgilensin düşünceleriyle hayatın içine akıp gideceğiz, ya o aileler.

Bu yüzden kimse en çok ben demesin, en çok o aileler, acı tadanı yakar çünkü...

ve yeni seçim kabinesinde 2 tane de hdp li bakan var bu nasıl iş...terörist ilan ettiğin partiden kabinende bakanlar var...ben de bilemedim şimdi....adamlar dün ak dediklerine bugün kara yarın yok yine akmış diyor ....peşlerinden gidenlerde ...... neyse boşverdim yine ama Allahtan büyük kısmının gözü açıldı

aynen senin dedigin gibi bizler üzülüyoruz yanıyoruz bazen tv bile açmıyoruz acı haber duymayalım diye ama günlük yaşam ve hayat aklımızda olsalar da o anki üzüntümüz olmuyor maalesef dogrusu da böyle...

mesela ben en son yorumu yazdım ekmek almaya gittim yemegimi yedim akşam yemegimi ayarladım tekrar kk dayım...

ama şehit ailerinin her an içlerinde bu acı bi yemek yeseler bunu çok severdi yada başka başka şeyler...

en yakın olan yarbayımız hiç kimsemiz ama hiç kimsemiz o anne ve babanın acını tahmin edemez...yada diğer şehitlerimizn

bugün 3 şehit var acı haber evlerine gitti o acıyı tahmin etmek bile imkansız.

yukarda ki gözlerini kaybeden askerin resmi görünce hatılaradım o zaman çok ama çok üzülmüştüm.şimdi nerde ne yapar bilmiyoruz.

üzülüyoruz hayat standartları yükselsin tedavileri tam teşeküllü olsun istiyoruz Kanlar dursun istiyoruz bunun için dua ediyoruz elimizden gelen bu şuan için

sadece şehit cenazelerine yayğara şehite kelle veya 4 5 milyarı alıyorlar.denilince de elimde değil yazıyorum...azıcık duyarlı olmak gerekir azıcık yazılan kelimelere dikkat etmek gerekir bence

ama dediğin gibi hiç birimiz o aile gibi üzülemeyiz o anne gibi yanamayız.allahım sabırlar versin ne desem boş oluyor gencecik umutları olan çocuklar toprağa gidince...

Elbette M matmazeldepresif 3 gün 5 gün 1 ay sonra bize sorsalar kaçının adını hatırlayacağız, mesela hiç Google'a bakmadan kaçımız 1-1,5 ay önce ilk şehit edilen askerin adını bir solukta söyleyecek, dürüst olayım ben hatırlamıyorum şahsen, en son Yarbay'ın kardeşi kaldı Aklımda, o da olay taze, cenazede olaylar oldu ve Günlerce Gündemden düşmedi diye ama 1,5 ay evvel evine şehit haberi giden Ana'nın hergün dilinde evladının adı.

O Gazi'nin yüzü gözümün önündeydi mesela, birde söylediği söz ama ismini netten bulup koydum, ne yer ne içer, ne yapar biliyor muyum? Hayır, çünkü ben kendi hayat mücadelemde koşturuyorum.
Bu yüzden diyorum üzüntü yarıştırmak olmuyor diye, Üzüldük tamam, en çok Üzüldük kabul, hüngür hüngür ağladıkta, eee sonra sonrası yok işte.

Insan kendi yitirdiklerinin acısını bile zamanla içine gömerken başkasının Acısını ne kadar taşıyabilir ki yüreğinde.
Biraz eleştiriyor gibi oluyorum hatta biraz değil epey bir eleştirdim ama durum bu, ben burda dövünüp ahh ahh demeye yetişemiyorsam Yürek diye taş taşımıyorum, hepsine yazmıyorum sadece, hepimiz öyle ama üzülüyoruzda işte o da bir yere kadar oluyor, ateş düştüğü yeri yakar zira.

ne desen haklısın söyleyecek söz bulamıyorum...inşallah bu kanlı süreç bir an önce durur ve daha fazla can kaybımız olmaz ailelerin yürekleri yanmaz

allahım korusun mehmetcigimizi ve ülkemizi... hainlere fırsat vermesin...

gencecik ana kuzusu sehitler, vatan icin gazi olmus gencler ki devlet yardimi fos elindeki protesi bile alirlar ödemedigi icin,yirtik lastik ayakkabiyla oglunu topraga verenler ..ama eli kanli teröriste altinlar tebrikler ki para yardimida var neymis baris mis , madem öyle asil hakeden magdur edilmemeli..

su ve benzeri haberlerde insaoglunun en kaddar seytandan dahada beter oldugunu gösteriyor , nasil olurda böyle konularda bi cok insan sus pus olur , ALLAH ilahi adeleti saglar ...yaziklar olsun , türkiye = utanc benim icin, algida din gercekler ama para güc ...ve inanan saftirikler kraldan cok kralcilar ,dilerim ALLAH hepimizi hak ettigi yere kor......

Ben rahatsız olmadım bu davranıştan
Sonuçta bir tarafin tam zittina geçiyor ve benimsenildigi anlamına geliyor bu
Eleştirecek okadar şey varken bu hicc
PKK mecliste millet göğsünü gere gere onları desteklediğini söyledi burada ha bir de çözülme süreci rezaleti var
Var da var
Onların yanında bu davranış hoş bile

Ne güzel. O zaman ben de pkk ya katılayım sonra geri döneyim. Sonra bana altın hediye etsinler. Sizde rahatsız olmayın.

Dağdaki mikropları şehire yaydı bunlar
İhanetin adını adını açılım koydu bunlar.

O zaman hep birlikte dislayalim
Kesin çizgiler olsun ki iyiiyice kiruklensin her düşmanlık
O zaman geri dönenleri asalim keselim ki başka donenler olmasın bu neyin mantığı acaba
Kimse açılım demesin bana burda gördük pkk nin HDP kolunu gururla destekleyenleri
Açılımcilardan farkları neydi acaba

Bencede kimse açılım demesin bizde gördük akp nin kürt açılımını bizede çözüm sürecinden açılımdan bahsetmesinler
Acaba bizede sen anlat neydi farkları anlatında bilelim yahu bilmememk ayıp değil öğrenmemek ayıpmış
Hımm asmak kesmek güzeldir bulduğun yerde beslemeye çekmeyecen vuracan
Daha 13 yıl öncesine kadar kimse kürtüm yada türküm demiyordu ama maşallah birileri geldi ırk sorunu başladı malum kendinin ırkı ne bilen yok var mı bilen ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…