• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pisikk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
hafif kızarıklıklar için sudokrem desitin kullanabilirsin.
pişik mantar kaynaklı ise kabarmış ve çok kızarık ise dermo troysd ve bepantol zeytinyağlıyı karıştırıp sürebilirsin.
altını ılık su ve pamuk ile sil ve hep kurula.
bezi de değiştirmeyi deneyebilirsin.
bazen bezde numara değiştirdiğinde bile pişik olabiliyor.

Ben bebeğimin altını 14 aylık olmasına rağmen hala pamukla siliyorum. Bir küçük maşrapaya ılık su koyuyorum ıslatıp siliyorum ve bir havlu ile kuruluyorum. Bu zamana kadar iki tüp pişik kremi kullandım. Islak mendili en pahalısı dahil asla kullanma buna yıkayarak kullanmak da dahil. Yıkanınca ıslak mendildeki kimyasalları arındıramıyorsunuz maalesef. Sadece alt degistirmek amaçlı değil el yüz silmek için bile ıslak mendil kullanmayın. Birde bebeğinizin altını sık sık havandırın. Pişik ıslak ve havasız kalmaktan oluyor.

Benim de bebeğim 2,5 aylık,bir ay geçmeyen pişiği vardı
Troysd travazol mantar kremidir,içinde kortizon var,doktorum kullanma dedi,bilmeden ilaç tavsiyesinde bulunmayalım
Islak mendil kullanma ben pamukla siliyorum doğduğundan beri ama yine de oldu
,poposınu yıkayıp biraz havalandır
Biz 3 marka bez değiştirdik ,çözüm Bebek bezinde oldu

Islak mendil kullanmayın. Oğlum 7 ayını bitirdi kaka yapar yapmaz hemen yıkarım hiç pişik olmadı.

Bebeğin daha çok küçük travazol travocort gibi kremler onermiyor doktorlar. Bol bol havalandirilmasi lazım. Bez markasını değiştirebilirsin. Islak pamukla temizleyebilirsin. Hametan falan daha da geçmezse trosyd krem veriyorlar. Ben coresatin kullanıyorum daha doğal diye doktorumuz vermişti.

Benim de bebeğim 2,5 aylık,bir ay geçmeyen pişiği vardı
Troysd travazol mantar kremidir,içinde kortizon var,doktorum kullanma dedi,bilmeden ilaç tavsiyesinde bulunmayalım
Islak mendil kullanma ben pamukla siliyorum doğduğundan beri ama yine de oldu
,poposınu yıkayıp biraz havalandır
Biz 3 marka bez değiştirdik ,çözüm Bebek bezinde oldu
dr.umuza ve eczacımıza özellikle sormuştum.
kortizon içermiyor.
ben bu sebeple önerdim.
kortizon konusunda ben de hassasım çünkü.

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim bezim prima islak mendil uzun zamandir pisikten kullanmiyorm zaten ama antibiotk kulanmistm idrar yol enfeksiyonu olmstu belki de ondan cok uzun surdu surekli az az yapiyor ooda yakiyor havalandirna konusuda evim biraz serin oluyor acincada gaz doluyor hemn trosid travogen hemazinc kullandm fayda etmedi ayriyetn sudokrem her actigimda suruyorm nafile

Cam
Canım bir tane mantar kremi ve bir tane antibiyotikli kremi vazelinle karıstır ve bolca sür bebegin poposuna. 3 defa surdukten sonra azaldıgını fark ediceksin. bebegim 15 gunlukken antibiyotik icti ve o gunden beri ugrasiyordum pisikle. Bir cocuk doktoru bu karışımı soyleyene kadar kurtulamadim. Artık iltihaplı civilceye donusmustu. Ama bu karısım iyi geldi.
Ben travazol ve fucidin kullaniyorum. Ama fark etmez trosyd,fuggy vs hepsi olur.
Umarim hemen gećer cok gećmiş olsun.
Antibiyotk malesef bende kullandm doktor sindi cinkolu krem kuyruk yagi zeytn yagi karisimi krem hazirlattirdi iki gun oldu ama yine ayni insallah fayda eder

C
Ben bebeğimin altını 14 aylık olmasına rağmen hala pamukla siliyorum. Bir küçük maşrapaya ılık su koyuyorum ıslatıp siliyorum ve bir havlu ile kuruluyorum. Bu zamana kadar iki tüp pişik kremi kullandım. Islak mendili en pahalısı dahil asla kullanma buna yıkayarak kullanmak da dahil. Yıkanınca ıslak mendildeki kimyasalları arındıramıyorsunuz maalesef. Sadece alt degistirmek amaçlı değil el yüz silmek için bile ıslak mendil kullanmayın. Birde bebeğinizin altını sık sık havandırın. Pişik ıslak ve havasız kalmaktan oluyor.
Canm o zmn da uzerine ortu bile ortsem malesef gaz doluyor sasirdm inanne yapacagimi bezm prima iyisi diye aliyorm ama yine pisiyor sivilce gibi sert tabakalar oluyor mantar sanirim mantar ilacida surdm nafile

B
Simdi sana ilacini soyluyorum iki kizim da psikten cok cekti oyle bi ana geldikti kabuk baglamisti yara gibi kanardi derken saolsun doktorun biri krem yazdi eczaneden direkt alabilirsiniz trosdy ve hametan bu iki kremi bi cay tabaginda iyice karistirip sur baya iyi geliyor birde pamuk kullan altini islak pamukla sil islak mendillerden uzak dur bez markasini dasurekli degistirme zeytinyaginin ise yaramasi icin hakiki zeytinyagi olacak ve cezvedeniyice yakman sinrada sogutman lazim
bunu deneyecegm tesekkur ederim insallah bize de fayda eder

Cam

Antibiyotk malesef bende kullandm doktor sindi cinkolu krem kuyruk yagi zeytn yagi karisimi krem hazirlattirdi iki gun oldu ama yine ayni insallah fayda eder
Canım insallah ise yarar bende 1 haftadır ugrasıyordum bi gece vazelini sürdüm sadece ama bolca surdüm tabaka halinda sabaha kadar iyileşmiş bende şasırdım vallahi

Normal bildigimiz vazelin mi canm
Evet canım bildiğimiz pembe güllü vazelin çiş onun üstünden akıp gidiyor ya yağli oldugu icin tenini yakmıyor ciltte kendini yenileyebiliyor.
Canım bu günlerde portakal yedirme bebegine portakal pişik yapıyor. Benim kızım ne zaman yese pişik oluyor.

Evet canım bildiğimiz pembe güllü vazelin çiş onun üstünden akıp gidiyor ya yağli oldugu icin tenini yakmıyor ciltte kendini yenileyebiliyor.
Canım bu günlerde portakal yedirme bebegine portakal pişik yapıyor. Benim kızım ne zaman yese pişik oluyor.
Cok tesekkurler canmm

Simdi sana ilacini soyluyorum iki kizim da psikten cok cekti oyle bi ana geldikti kabuk baglamisti yara gibi kanardi derken saolsun doktorun biri krem yazdi eczaneden direkt alabilirsiniz trosdy ve hametan bu iki kremi bi cay tabaginda iyice karistirip sur baya iyi geliyor birde pamuk kullan altini islak pamukla sil islak mendillerden uzak dur bez markasini dasurekli degistirme zeytinyaginin ise yaramasi icin hakiki zeytinyagi olacak ve cezvedeniyice yakman sinrada sogutman lazim

Simdi sana ilacini soyluyorum iki kizim da psikten cok cekti oyle bi ana geldikti kabuk baglamisti yara gibi kanardi derken saolsun doktorun biri krem yazdi eczaneden direkt alabilirsiniz trosdy ve hametan bu iki kremi bi cay tabaginda iyice karistirip sur baya iyi geliyor birde pamuk kullan altini islak pamukla sil islak mendillerden uzak dur bez markasini dasurekli degistirme zeytinyaginin ise yaramasi icin hakiki zeytinyagi olacak ve cezvedeniyice yakman sinrada sogutman
Cnm bu karisim her bez degisiminde mi suruluyor

Back
X