• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pişik Kremi Tavsiyesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar bana yardımcı olun lütfen bebeğimin poposu çok kötü pişik oldu ne yapacağımı şaşırdımsenağlama kullanmadığımız krem kalmadı yani eczacıların tavsiyesi üzerine..Önce bepanten krem kullandım olmadı,sonrasında hametan kullandım bugünse eşim travazol diye bi krem almış ama prospektüsünde fazla kullanılması sakıncalıdır diyor sizler bebekleriniz için ne kullanıyorsunuz,bebeğimin canı çok yanıyor düzenli bezini değiştiriyorum hijyeninide yapıyorum ama bebeğimde genellikle ishal var ve altı kuru kalmıyo belkide onun etkiside vardır lütfen kızlar bana bi yardımcı olun,şimdiden hepinize teşekkür ederim...senağlama

arkadasım bebegınde hala pisik varsa eger travazol kullan ama pişik geçtıkten sonra pamukla temızle ıslak mendıl kullanma her alt degıstırdıkten sonra pısık kremı [chıcco sebamed dalın gıbı kullan] pişik kremını pısık olması önlenmesı ıcın kullanılıyor pişik olunca ilac kullanılıyor travazol gıbı gecmıs olsun

arkadslar bende ılk once popolın kullandım ama ne fayda daha sonra sızın tavsıyelerınızle trysod kullandım 3 gune gectı sukurler olsun.....

Merhaba arkadaşlar ben de Sudocrem ve Sebamed kullanıyorum.
Sudocremi Mothercare mağazasından aldım, inanın çok etkili ve güzel bir krem.
Elbetteki sürekli yıkıyorum kızımın poposunu ama sonra da bu kremleri dönüşümlü sürüyorum.

benim oglumun asiri derecede pisikleri oluyor bütün kremleri denedim gitmedigim doktor kalmadi en son bir doktor saf zeytin yagi sür dedi müthis iyi geldi artik hic krem kullunmiyorum dene sende

canım su ve pamukla temizleyip kurula .ayrıca ben pişik için mustela kullanıyorum.bu güne kadar çok sorunumuz olmadı en hafif kızarıkta hemen sürüyorum bir seycik kalmıyor.

benim kızımda bi ara çok kötü oldu bi çok krem denedim ama geçmedi doktora götürdüm travazol verdi hemen geçirdi kullan bence elinde varmış iki günde geçer geçmiş olsun.

pişik oluşumu bebekten bebeğe değişiyor ten hassasiyeti ile ilgili. bazı bebeğe nivea bazısına sebamed iyi geliyor. bazı bebeklerde ise pişik kremi bile kullanılmadığı halde pişik olmuyor.

Ben de kızıma mustela kullanıyorum.ılk doğduğu haftadan beri kullanıyorum.Ufak bi kızarıklıkta sürüyorum bişeycik kalmıyor.

kızarıklık ciddiyse eczaneden travocort krem alıp kullan bize doktoruzmuz vermişti gece sürdük sabah geçmişti :)

Tatlım aynı şeyleri bende yaşadım insan çok üzülüyor o kadar çok krem denedim ki travazol hametan bepanten fito troysd mi öle bişey zeytinyağı en ii gelen fito krem oldu çok memnun kaldım ama pişiği geçene kadar ıslak pamukla temizledim ve fito krem sürdüm şuan hiç pişiğimiz yok popolin ve green babies organic die bi ıslak mendil var onu kullanıyorum parfümsüz ve alkolsüz uni babyde denemiştim fakat bu hepsinden ii geldi paylaşmak istedim geçmiş olsun bebişine

ben desitin kullanıyorum tavsiye ederim. bizimki de cokkkk kötü olmuştu dr her kkaklasından sonra yıkamamızı(çünkü silmek daha çok tahriş eder) desitini önerdi. geçmezse troys kullan dedi. ama desitinsiz aslaaaaaaaa

ben nivea pişik önleyici krem kullanıyorum hiç pişiği olmadı.hatta artık gece bezini değişmiyorum sabaha kadar alıştırdım.oda artık alıştı gece çok az yapıyo.tavsiye ederim.ama her bez değişmede iyice temizledikten sonra kremi ince bir tabak şeklinde sürmek gerekiyor..:emir_bebek:

oncelikle mendil kullanma pamukla sil canim ama her actiginda ilik sulu pamukla sil en onemlisi de iyice kurut asil islak kalmasi pisiriyor. pisigi gecene kadar trosid kullan gecince nivea pisik onleyici gece kullan koruma suresi daha uzun. avent i gunduz kullanabilirsin benim bebegimin derisi cok hassas oyle yapiyorum bir de her sabah ilik suyla poposunu yikiyorum fakat benim bebegim gunde bir kere kaka yapiyor kaka yaptiginda silmek yetmez yikamalisin

Canım ben hiç markalı ürün almadım.Komşumun bir tavsiyesini denedim.Seninle de paylaşmak istedim.Bebeğim 3 aylık oldu ve hiç bir şekilde pişik sorunu yaşamadık.DOğal bir tarif vereyim yararını mutlaka göreceksin.Aktardan gidip 20.30 gr. kadar bal mumu 1 tane damla sakızı alıyorsun.Bir cezvenin içinde bal mumunu eritiyorsun.DAmla sakızını havanda ezip bu eriyen bal mumuna katıyorsun.En sonunda da yarım çay bardağından fazla saf zeytinyağı kullan.SOnra bunu cam bir kavanoza dök.Kendi kendine soğusun.Merhem kıvamına gelmiş olur.Eğer sertse cezvede tekrar eriterek zeytinyağı katarak yumuşatıyorsun.Bebeğinin altını her değiştiğinde sür bişiycikler olmaz.
Sağlıkla büyüt bebeğini....

bebeğin poposunun kurutulması çok önemli,pişiği geçene kadar her bez değişiminde saç kurutma makinası ile kuruttuk popoyu,doktor tavsiyesi bu.Tabi pamuk ve suyla temizledik önce.

Back