• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pisicik buldum:)

skopca

Elma yanak:)
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
29.247
27
208
Bursa
Selam herkese az önce yolda gelirken yolda yeni doğmuş kedi buldum kıyamadım eve getirdim yıkadık süt verdim miyavlayıp duruyor aldığım yere bıraksam mı acaba annesi bulur mu panit olmuş durumdayım ya :59:Bakamazsam diyede korkuyorum:59:

Selam herkese az önce yolda gelirken yolda yeni doğmuş kedi buldum kıyamadım eve getirdim yıkadık süt verdim miyavlayıp duruyor aldığım yere bıraksam mı acaba annesi bulur mu panit olmuş durumdayım ya :59:Bakamazsam diyede korkuyorum:59:

ayy ne tatlidir simdi o neden bakamam diye korkuyorsun ki maddi durumun varsa bi veterinere felan gotur:26:

yeni doğmuşsa mutlaka sıcak bir örtünün yanına üstüne koy, sıcakta tut, üşür o.. bir de tıkır tıkır biraz sesli çalışan bir saat varsa onu da yanına koy, annesinin kalbi sanıp sakinleşir, uyur... sütü de iyice sulandırıp ver, süt ishal yapıyor bebek kedileri :) yarın da bulabiliyorsan bir veterinere götür, o bakacaktır :)

yeni doğmuşsa mutlaka sıcak bir örtünün yanına üstüne koy, sıcakta tut, üşür o.. bir de tıkır tıkır biraz sesli çalışan bir saat varsa onu da yanına koy, annesinin kalbi sanıp sakinleşir, uyur... sütü de iyice sulandırıp ver, süt ishal yapıyor bebek kedileri :) yarın da bulabiliyorsan bir veterinere götür, o bakacaktır :)

Uyuyor şimdi:1::1:Havluyla sardım kumda aldım:1:

Buda resmi pisicikimin:69:
$100_3079.jpg

Oğlum da geçen sene köpekler sıkıştırmış tam boğmak üzerelerken kurtarıp eve getirdi.Bir güzel yıkadık, kuruladık, avucumuzun içi büyük geliyordu.Şimdi ise tam 1 yaşında hazır mamalarla kocaman oldu. Kızdığına, hemen çelme takıyor.Evin neşe kaynağı.

Oğlum da geçen sene köpekler sıkıştırmış tam boğmak üzerelerken kurtarıp eve getirdi.Bir güzel yıkadık, kuruladık, avucumuzun içi büyük geliyordu.Şimdi ise tam 1 yaşında hazır mamalarla kocaman oldu. Kızdığına, hemen çelme takıyor.Evin neşe kaynağı.

İki günde alıştım pisiye ben bebek gibi aynı sabah uyanmayan ben onun sesiyle uyandım:69:

merhabalar =)

yeni pisin hayırlı olsun, umarım o sana sen ona şans getirirsin...

yalnız bir şeyi düzeltmek istiyorum. benim eşim veteriner hekim, bizede böyle yavru pisicikler çok geliyor. bakanlardan duyduğumuz en büyük yanlış sütü sulandırıp vermek ne yazık ki.. :(

bilinenin aksine sütü sulandırmamak gerekiyor çünkü bu asıl ishale sonuç açıyor .. aksine süte niaşsta karıştırmak gerekiyorki anne sütüne en yakın olsun. eğer imkan varsa kedi süt tozu kullanmak pisileri hayata daha çok bağlıyor. tabi en doğrusu anne sütü :) ama annesi olmayan pisilere bu şekilde yardımcı olalım lütfen. kısa zamanda bir veterinere götürün ki aşı zamanını size söylesin çünkü anne sütü almadığı için bağışıklık kazanmamış oluyor hastalıklara karşı açık oluyorlar. hem bu yaşlarda iç parazitlerden dolayı sorunlarda çok oluyor.

elimden geldiğince yazmaya çalıştım, umarım size yardımcı olabilirim süt konusunda.. internette o kadar çok yanlış bilgi dolaşıyor ki :( ben bile suyla karıştılır zannediyordum geçen seneye kadar :)

sevgiler

allahım ne kadar şirin minicik al mıncır dur ay yiyesim geldi :61:
bayılıyorum kedilere :62:

merhabalar =)

yalnız bir şeyi düzeltmek istiyorum. benim eşim veteriner hekim, bizede böyle yavru pisicikler çok geliyor. bakanlardan duyduğumuz en büyük yanlış sütü sulandırıp vermek ne yazık ki.. :(

bilinenin aksine sütü sulandırmamak gerekiyor çünkü bu asıl ishale sonuç açıyor .. aksine süte niaşsta karıştırmak gerekiyorki anne sütüne en yakın olsun. eğer imkan varsa kedi süt tozu kullanmak pisileri hayata daha çok bağlıyor. tabi en doğrusu anne sütü :) ama annesi olmayan pisilere bu şekilde yardımcı olalım lütfen. kısa zamanda bir veterinere götürün ki aşı zamanını size söylesin çünkü anne sütü almadığı için bağışıklık kazanmamış oluyor hastalıklara karşı açık oluyorlar. hem bu yaşlarda iç parazitlerden dolayı sorunlarda çok oluyor.

elimden geldiğince yazmaya çalıştım, umarım size yardımcı olabilirim süt konusunda.. internette o kadar çok yanlış bilgi dolaşıyor ki :( ben bile suyla karıştılır zannediyordum geçen seneye kadar :)

sevgiler

Ben bunu bilmiyordum,yeni doğmuş olarak bulduğum kedilere sulandırılmış süt veriorum :26:
Çok iyi oldu bu bilgi teşekkür ederim.

Konu sahibi arkadaşa ayrıca teşekkür ederim kediciği o halde bırakmadığı için.
Bence bırakmayın,zaten çok fazla alışacaksınız asla bırakmak istemeyeceksiniz kendimden biliyorum :)

rica ederim , eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..

benden de size güzel bir haber o zaman , 1 ay kadar önce bize yavru 2 kedi getirildi sokak pisileri. gözleri ileri derecede enfeksiyon kapmış. 1 kardeşin gözünü tamamen açmayı başardık. diğeri maalesef gittikçe kötüleşti... yavruya bakanlar bize en son uyutun diye getirdiler yavruyu :50:

bir görseniz yaramazı, yiyiyor içiyor sadece görmüyor. tabi ki uyutmadık bize göre kör bir kedide yaşayabilir. sadece bakıma ihtiyacı vardır. bizde uzun bir süre baktık. üstelik bu sürede kullandığımız ilaçlarla bir gözünü kısmen de olsa açmayı başardık :)

evimizdeki 3 bacaklı kedi dostumuz hırçın olduğu için evimize kabul edemedik. uzun bir süre klinikte kaldı. her gelene sorduk ama kör diye kimsecikler sahiplenmek istemedi onu. ama en sonunda iyi yürekli biri çıktı karşımıza ve ona evini açtı.. o şimdi buğuluda olsa biraz görüyor ve mutlu :)

eğer başarırsam fotolarınıda yükleyebilirim buraya minişin :)

sizlerle paylaşmak istedim sadece... böyle sokak hayvanlarıyla ilgilenenleri görünce çok hoşuma gidiyor. iyi ki varsınız.

bir de eklemek isterim , bu gönderdiğiniz fotoyu büyütüp baktım da belki ben yanlış görüyorum ama bu kedininde gözlerinde problem var gibi.. ?

Son düzenleme:
evet onun gözleri enfeksiyon olmuş. ya az görüyordur ya da hiç görmüyordur muhtemelen... bi veterinere götürseydiniz keşke.

bu arada bu kedicik yeni doğmuşa da benzemiyor hiç. yavru kedi mamasını rahat rahat yer sanki, yeterince büyük gibi...

Son düzenleme:
evet, kuru mama yiyebilecek büyüklükte bir kediye benziyor. ama gözlerine acilen çare bulunması lazım, sonuç kötü olabilir... :(

merhabalar =)

sevgiler

Ben bunu bilmiyordum,yeni doğmuş olarak bulduğum kedilere sulandırılmış süt veriorum :26:
Çok iyi oldu bu bilgi teşekkür ederim.

Konu sahibi arkadaşa ayrıca teşekkür ederim kediciği o halde bırakmadığı için.
Bence bırakmayın,zaten çok fazla alışacaksınız asla bırakmak istemeyeceksiniz kendimden biliyorum :)

Hiç bırakır mıyım:59:

rica ederim , eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..

benden de size güzel bir haber o zaman , 1 ay kadar önce bize yavru 2 kedi getirildi sokak pisileri. gözleri ileri derecede enfeksiyon kapmış. 1 kardeşin gözünü tamamen açmayı başardık. diğeri maalesef gittikçe kötüleşti... yavruya bakanlar bize en son uyutun diye getirdiler yavruyu :50:

bir görseniz yaramazı, yiyiyor içiyor sadece görmüyor. tabi ki uyutmadık bize göre kör bir kedide yaşayabilir. sadece bakıma ihtiyacı vardır. bizde uzun bir süre baktık. üstelik bu sürede kullandığımız ilaçlarla bir gözünü kısmen de olsa açmayı başardık :)

evimizdeki 3 bacaklı kedi dostumuz hırçın olduğu için evimize kabul edemedik. uzun bir süre klinikte kaldı. her gelene sorduk ama kör diye kimsecikler sahiplenmek istemedi onu. ama en sonunda iyi yürekli biri çıktı karşımıza ve ona evini açtı.. o şimdi buğuluda olsa biraz görüyor ve mutlu :)

eğer başarırsam fotolarınıda yükleyebilirim buraya minişin :)

sizlerle paylaşmak istedim sadece... böyle sokak hayvanlarıyla ilgilenenleri görünce çok hoşuma gidiyor. iyi ki varsınız.

benimkide kör olursa:59:Allah razı olsun sahip çıkandan:59:

bir de eklemek isterim , bu gönderdiğiniz fotoyu büyütüp baktım da belki ben yanlış görüyorum ama bu kedininde gözlerinde problem var gibi.. ?

evet, kuru mama yiyebilecek büyüklükte bir kediye benziyor. ama gözlerine acilen çare bulunması lazım, sonuç kötü olabilir... :(

Yarın götüreceğiz inşallah düzelir:59::59::59:

skopca , özel mesajını aldım fakat 100 mesajım olması gerekiyormuş özel mesaj yazanilmem için.

kediyi görmediğim için verinerinizin verdiği ilacı kullanmaya devam edin. kısa sürede iyileşmez ama yavaş yavaş kendini toparlar. (eğer hastalık çok ilerlememişse? ) dediğimgibi yakından görmeden birşey söylemek zor hastalık hangi dönemde bilmek lazım. onuda ancak muayene eden hekiminiz bilir. ücret verilen ilaca göre değişir açıkçası, belki sokak hayvanı olduğu için yardımcı olurlar.

istanbulda msınız? barınaklara telefon açıp konuşun isterseniz. ama çevrenizdekilere sorup ona kalıcı bir yuva bulabilirsiniz belkide.. =) kedi isteyen arkadaşlarınız olabilir. ya da en kötü ihtimalle, tabiki iyileştikten sonra evinizin çevresi müsaitse sokakta da bakabilirsiniz. 1 kap su koysanız ve biraz mama verseniz oralarda yaşamaya devam edecektir.

skopca özel mesajını tekrar aldım :(

maalesef 2 seçeneğin var... :( 2.si beni hiç mutlu etmiyor. ama karar senin tabiki... istersen birkaç yere daha götür?

eğer istanbul'daysan ataköyde bi kedi rehabilitasyon merkezi var. tedavi ediyolar hasta kedileri, iyileşene kadar bakıyolar. ilgilenemeyeceksen oraya da götürebilirsin.

ben de böyle iki gözü de kör bi kedi buldum, aynı başlıktaki kediye benziyordu. dayanamadım aldım, veterinere götürdüm. gözlerinin alınması gerektiğini, ameliyatın 500 lirayı bulabileceğini söyledi. karşılayamayacağım için çıktım, üniversiteye götürdüm veterinerlik fakültesine. orada bakıyorlar, sokak hayvanlarını ücretsiz tedavi ediyorlar demişlerdi... öyle değilmiş. zaten 3 gibi kapanıyormuş, 24 saat acili açık. acilde de bakmadılar bile, yarın getir göz bölümüne baksın dediler. orada tutulmuyor da yani... yapabileceğim bir şey yoktu yani en sonunda arabaların geçmediği korunaklı bir yere mama-su koyup bırakacaktım kediciği. evime getirmeme de imkan yok çünkü. çaresiz kalmışken bi bayanla eşi yardımcı oldu sağolsunlar. sokağa bırakmaktansa arabayla barınağa bırakabileceklerini söylediler. sonra öğrendim, bakırköy hayvan barınağına götürüp bırakmışlar. ama orada sadece köpekler var, kedileri ataköy'e gönderiyorlarmış. sonra o hayvan rehabilitasyon merkezine de gittim, bilgi alabilir miyim diye. kediyi bulamadım, belki ben tanıyamadım ama gerçekten güzel temiz bir yer. dediğim gibi iyileşene kadar bakılıyormuş, durumu düzelenleri yine salıyorlarmış... sahiplendirme sistemi de var.

kör kediler de evde, korunaklı yerlerde normal kediler gibi yaşayabiliyorlar. yaşamak için şansı var hala. sokağa bırakırsanız fazla hayatta kalamaz ama... umarım durumu iyidir, iyi olur...

Back