ah canım ahh bilirim benim de konum vardı burda belki bakarsın pirelerle ilgili. pire tozu , ilaç hiç bir şey fayda etmedi. ben askeri lojmanda oturuyorum . bahçeli , dubleks. kedi köpek çok. yanımdaki kadın besliyor ama tek ondan değil sürü ile. bir senedir uğraşıyorum bir de küçük kızım var. geçen sene bayağı ısırdılar. ama hayvan piresi, insan piresi mi diye ayrılıyor bunlar. dayım veteriner benim çok araştırmalarım oldu. şimdi bu ara bayağı buluyorum , hemen öldürüyorum, çıt çıt uzman oldum.suya falan atınca ölmezler bilgin olsun, ya yakacaksın bunları ya da ikiye ayırıp öldürceksin. ilaçlatmakta çare değil.yani yemin ederim, 1 ayda 10 kere zirai ilaçcıya ilaçlattım.içeriyi ve bahçeyi. adam ölüyordu resmen kaç kere içerde düşün yani. biz o kadar kimyasalı yedik, kanser riski yüksek bu ilaçların. ama aynı gene var gene var. bugün dün her gün buluyorum.ama ısırmıyan türü şimdikiler. bahçeye her çıktığımızda üstümde geliyor kesin buluyorum. otlarda yuvalamış artık.ben taşınmayı bile düşünüyorum burdan. ama bunlar ot piresiymiş sanırım, yani ısırımıyor, bulduğumda öldürdüğümde sorun yok, ısırmadığında üremiyorda. yani böyle idare edicem, havalar soğuyana dek. dayanamazsam da evi taşıycam.çok geçmiş olsun. ama evi komple ilaçlatman gerek, ısırıyorsa tehlikeli, sen değil ama zirai ilaççıya komple dumanlama tekniği ile ilaçlat. 1 gün kapat evi.ertesi gün de halıların altını ve üstünü, iyice elektirkli süpürge ile süpür, halıyı ters çevirip süpürcen. sonra o süpürgenin poşedini atki, orda üremesin. hiç bir yeri silme bir hafta kadar. ben böyle kurtulmuştum ısıran türünden. şuankiler ısırımıyor. geçmiş olsun çokkk