- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
Önce yerleri makine ile alıp sonra güzelce sil. Kuruduktan sonra Bayer K-othrine ile tüm evin yerlerini, köşeleri, mutfak dolabı zeminini spreyle. Sonra da muhtelif yerlere hamam böceği jeli sık.Bizde de hamam böceği var 2 gündür evi alt üst temizledim pirelenmis gibi kaynağını bulunca geberticem onları . Nerden gelir bulur şöyle şeyler anlamam . Bilen varsa da çözüm söylerse sevinirim
Bahçedeki pire o yüksekliğe ulaşamaz muhtemelen eve sizinle birlikte başka bir yerden geldi. Kedi piresi olabilirde olmayabilirde son zamanlarda eve bir eşya girdi mi?Günaydın hanımlar.
Üçtür evde siyah, küçücük, zıplayan bi böcek gördüm. İnternetten baktım pireBiz de kaç gündür "beni ne ısırıyo" diye evde sinek arıyoruz. Evde hayvan yok. Nerden geldiki bu. Evimiz ikinci katta, bahçe var önünde ve İzmir'deyiz haliyle kedi çok bol var dışarda.
Küçük bebeğim var onun için korkuyorum. Yemesin onu. Yakında bina ve ev içleri ilaçlanacak ama o zamana kadar ne yapabilirim kızlar?
İnşallah işe yarar bugün canım çıkana kadar temizlik yaptım ilaç gelince sıkarım bari birkaç gün durur diye . Dediğiniz gibi yapicam bende. Bu gece uyumadım işte nerde geziyorlar nerden cikiyorlar diye takip ediyorum. Ona göre canlarına okuycam ya koli bandı ile parkelerin supurgeliklerini bantladim bı tane içinde kaldı ama nerden çıkmışsa onu az önce hakkın rahmetine yolladım.Önce yerleri makine ile alıp sonra güzelce sil. Kuruduktan sonra Bayer K-othrine ile tüm evin yerlerini, köşeleri, mutfak dolabı zeminini spreyle. Sonra da muhtelif yerlere hamam böceği jeli sık.
Yerleri 3-5 günden önce yeniden silme.Silersen spreyin etkisi kaybolur.
Ay tam size yazarken nerden çıktığını gördüm tikirtisina dönüp baktimm supurgeliklerin içinden çıkıyor banyoda hiç bir şey yok şu an 2 gündür oralarda yok belki vaz geçip gitmişlerdir büyükler kalmıştır bı tek kimbilirÖnce yerleri makine ile alıp sonra güzelce sil. Kuruduktan sonra Bayer K-othrine ile tüm evin yerlerini, köşeleri, mutfak dolabı zeminini spreyle. Sonra da muhtelif yerlere hamam böceği jeli sık.
Yerleri 3-5 günden önce yeniden silme.Silersen spreyin etkisi kaybolur.
Banyo yer sifonu, açık banyo penceresi, banyo dolabı gider bağlantısı, mutfak evyesi gider bağlantısı, evin giriş kapısı altı.Buraları gözlemle...Çatlak veya boşluk varsa alçı ile kapat. Bir de çatıdan aşağı inen pimaş( yağmur gideri) boruları vardır. Eğer pimaşın geçtiği tarafta penceren varsa ya sineklik taktır ya açma. Bu sorun senin dairenle alakalı değil yalnız. Yakında bulunduğun sokaktaki her apartımandan aynı sorunu duyacaksın. Dairelerin, apartmanın ve sokağın arka bahçeler dahil ilaçlanması gerek.Yaygara kopunca belediyeye haber verin.İki yaz evvel koca yazlık semt bunlarla uğraştık.İnşallah işe yarar bugün canım çıkana kadar temizlik yaptım ilaç gelince sıkarım bari birkaç gün durur diye . Dediğiniz gibi yapicam bende. Bu gece uyumadım işte nerde geziyorlar nerden cikiyorlar diye takip ediyorum. Ona göre canlarına okuycam ya koli bandı ile parkelerin supurgeliklerini bantladim bı tane içinde kaldı ama nerden çıkmışsa onu az önce hakkın rahmetine yolladım.
Supürgeliği sökmek gerek ama süpürgeliğe nereden gelip girdi acaba... Canım sabır diliyorum.Ay tam size yazarken nerden çıktığını gördüm tikirtisina dönüp baktimm supurgeliklerin içinden çıkıyor banyoda hiç bir şey yok şu an 2 gündür oralarda yok belki vaz geçip gitmişlerdir büyükler kalmıştır bı tek kimbilir
Isırmama garantisi vermiyorum tabi ama pirelenmiş kediyle vs koyun koyuna yatarsan tabi . ama toz piresi fena ısırır bulaşır , Allah bulaştırmasın.Isırıyor insanı kedi piresi ama insan üstünde barınamıyor.
ben ilk kez boyle bir seyle karsilasiyorum, daha once yasasigimiz yerde yoktu, o yuzden bir sey sormak istiyorum evi ve binayi ilaclattigimiz da tekrar cikar mi bu bocekler evde ?Üç kere gördüm maalesef ):
İlaçlamayla çok büyük ihtimal kurtulurmuşuz ama yine çıkar mı bilmiyorumben ilk kez boyle bir seyle karsilasiyorum, daha once yasasigimiz yerde yoktu, o yuzden bir sey sormak istiyorum evi ve binayi ilaclattigimiz da tekrar cikar mi bu bocekler evde ?
Oh bu iyi haber . Okullar kapanır kapanmaz 1 aylığına memlekete gidiyoruzBahçedeki pire o yüksekliğe ulaşamaz muhtemelen eve sizinle birlikte başka bir yerden geldi. Kedi piresi olabilirde olmayabilirde son zamanlarda eve bir eşya girdi mi?
Ne yapabileceğinize gelirsek. İlaçlama harici tek çözüm evi terk etmek. Beslenemedikleri sürece üreyemezler.
Biz ilaçlamayla kurtulduk.İlaçlamayla çok büyük ihtimal kurtulurmuşuz ama yine çıkar mı bilmiyorum
Çok teşeklür ederimBiz ilaçlamayla kurtulduk.
Pire mi tahtakurusu mu emin olamadık o dönem biz. Özellikle çocuğumu yiyorlardı. Gelen şirket pire ısırığı kol bacak gibi yerlerde yoğun olur dedi. Isırır kaçar o insanda uzun süre durmaz ısırır kaçar dedi. Tahtakurusu daha uzun süre beslendiği için kıvrımlı yerlerde gizlenirmiş. Yani göbek eklemler ve kaşık tarafında okur ısırdıkları dedi. Bir de pireden kurtulmak kolay demişti. Ama hamamböceği tahtakurusu gibi böceklerde yuvayı bulmadan kurtuluş yok demişti. Bizimki pire çıktı diye sevinmiştik. Bir de yuva aramadık en azından. Eşim yatılı okuldan getirdi bizimkini. İlla hayvandan gelmiyor da ben size acil İlaçlama öneriririm ondan iki haftada kurtuluyorsunuz
Çok iyi. Evi bir şimdi, bir de gitmeden ilaçlatın geldiğinizde böyle bir sorun kalmaz.Oh bu iyi haber . Okullar kapanır kapanmaz 1 aylığına memlekete gidiyoruz
Biz de izmir de yaşıyoruz. Yıllardır kedilerle içli dışlıyım . Hiç gelmedi benle eve pire. İlk defa oldu. Ev sahibi toz piresi dedi. Depoyu (bina içindeki kömürlük gibi bi yer var)açmışlar ordan baya pire çıktığını görmüşlerSıcaklarla birlikte pireler artıyor bende her gün sokak hayvanlarını besliyorum eve girmeden ayaklarımı apartman önünde sıkıca yere vururum pacalarımizda eve gelebilirler daha evi pire falan sarmadı zaten pire evde hayvan yoksa yaşiyamaz
Ya bunu söylediğime çok üzgünüm,korkutmak istemem ama öyle sirkeyle vs kurtulamazsınız inanılmaz hızlı üreyen bişey pire. Ben 1 tane görmüştüm bir gün, evi kırklamıştım sonra 3 gün eve gitmemiştim. 3 gün sonra eve girdiğimde resmen üstüme ordu gibi yapışmışlardı delirecektim (böcek fobim var). Rahmetli anneannem gelip yerlere çarşaflar serip tüm evi ilaçlayıp herşeyi yıkamıştı. Korkumdan eve bi daha girmedim, 1 hafta içinde taşındım.Günaydın hanımlar.
Üçtür evde siyah, küçücük, zıplayan bi böcek gördüm. İnternetten baktım pireBiz de kaç gündür "beni ne ısırıyo" diye evde sinek arıyoruz. Evde hayvan yok. Nerden geldiki bu. Evimiz ikinci katta, bahçe var önünde ve İzmir'deyiz haliyle kedi çok bol var dışarda.
Küçük bebeğim var onun için korkuyorum. Yemesin onu. Yakında bina ve ev içleri ilaçlanacak ama o zamana kadar ne yapabilirim kızlar?
Evet evet pirebizde izmirdeyiz 3 gundur ayni bocegi ayikliyorum yerlerden, ama bizdeki pire degil hamam böcegi yavrusu hafta ici ilaclatacagim.
sizdekinin pire olduguna eminmisiniz
bizde ki ziplamiyor baya dolasiyor keyfinceEvet evet pire
Kaç gün geçmiş bak hala uğraşıyoruz biz de. Eşim ilaçları ama yok. Zıplıyolar. Pire yani. Binada başka evlere de bulaşmış
Ayyy hala var mi? Bacaklarım yara bere içinde kaldı. Eşimleher gün evi dip bucak yapmaktan anamız ağladı. Litrelerce sirke kullandım. Binayı ilaçlamayıdaha öne alamadılar cumartesiyi bekliyoruzbizde ki ziplamiyor baya dolasiyor keyfince