Pire 🤦‍♀️

Bizde de hamam böceği var 2 gündür evi alt üst temizledim pirelenmis gibi kaynağını bulunca geberticem onları . Nerden gelir bulur şöyle şeyler anlamam . Bilen varsa da çözüm söylerse sevinirim
Önce yerleri makine ile alıp sonra güzelce sil. Kuruduktan sonra Bayer K-othrine ile tüm evin yerlerini, köşeleri, mutfak dolabı zeminini spreyle. Sonra da muhtelif yerlere hamam böceği jeli sık.

Yerleri 3-5 günden önce yeniden silme.Silersen spreyin etkisi kaybolur.

Bahçedeki pire o yüksekliğe ulaşamaz muhtemelen eve sizinle birlikte başka bir yerden geldi. Kedi piresi olabilirde olmayabilirde son zamanlarda eve bir eşya girdi mi?

Ne yapabileceğinize gelirsek. İlaçlama harici tek çözüm evi terk etmek. Beslenemedikleri sürece üreyemezler.

İnşallah işe yarar bugün canım çıkana kadar temizlik yaptım ilaç gelince sıkarım bari birkaç gün durur diye . Dediğiniz gibi yapicam bende. Bu gece uyumadım işte nerde geziyorlar nerden cikiyorlar diye takip ediyorum. Ona göre canlarına okuycam ya koli bandı ile parkelerin supurgeliklerini bantladim bı tane içinde kaldı ama nerden çıkmışsa onu az önce hakkın rahmetine yolladım.

Ay tam size yazarken nerden çıktığını gördüm tikirtisina dönüp baktimm supurgeliklerin içinden çıkıyor banyoda hiç bir şey yok şu an 2 gündür oralarda yok belki vaz geçip gitmişlerdir büyükler kalmıştır bı tek kimbilir

Banyo yer sifonu, açık banyo penceresi, banyo dolabı gider bağlantısı, mutfak evyesi gider bağlantısı, evin giriş kapısı altı.Buraları gözlemle...Çatlak veya boşluk varsa alçı ile kapat. Bir de çatıdan aşağı inen pimaş( yağmur gideri) boruları vardır. Eğer pimaşın geçtiği tarafta penceren varsa ya sineklik taktır ya açma. Bu sorun senin dairenle alakalı değil yalnız. Yakında bulunduğun sokaktaki her apartımandan aynı sorunu duyacaksın. Dairelerin, apartmanın ve sokağın arka bahçeler dahil ilaçlanması gerek.Yaygara kopunca belediyeye haber verin.İki yaz evvel koca yazlık semt bunlarla uğraştık.

Supürgeliği sökmek gerek ama süpürgeliğe nereden gelip girdi acaba... Canım sabır diliyorum.

ben ilk kez boyle bir seyle karsilasiyorum, daha once yasasigimiz yerde yoktu, o yuzden bir sey sormak istiyorum evi ve binayi ilaclattigimiz da tekrar cikar mi bu bocekler evde ?
İlaçlamayla çok büyük ihtimal kurtulurmuşuz ama yine çıkar mı bilmiyorum

Oh bu iyi haber . Okullar kapanır kapanmaz 1 aylığına memlekete gidiyoruz

İlaçlamayla çok büyük ihtimal kurtulurmuşuz ama yine çıkar mı bilmiyorum
Biz ilaçlamayla kurtulduk.
Pire mi tahtakurusu mu emin olamadık o dönem biz. Özellikle çocuğumu yiyorlardı. Gelen şirket pire ısırığı kol bacak gibi yerlerde yoğun olur dedi. Isırır kaçar o insanda uzun süre durmaz ısırır kaçar dedi. Tahtakurusu daha uzun süre beslendiği için kıvrımlı yerlerde gizlenirmiş. Yani göbek eklemler ve kaşık tarafında okur ısırdıkları dedi. Bir de pireden kurtulmak kolay demişti. Ama hamamböceği tahtakurusu gibi böceklerde yuvayı bulmadan kurtuluş yok demişti. Bizimki pire çıktı diye sevinmiştik. Bir de yuva aramadık en azından. Eşim yatılı okuldan getirdi bizimkini. İlla hayvandan gelmiyor da ben size acil İlaçlama öneriririm ondan iki haftada kurtuluyorsunuz

Çok teşeklür ederim

Sıcaklarla birlikte pireler artıyor bende her gün sokak hayvanlarını besliyorum eve girmeden ayaklarımı apartman önünde sıkıca yere vururum pacalarımizda eve gelebilirler daha evi pire falan sarmadı zaten pire evde hayvan yoksa yaşiyamaz

Biz de izmir de yaşıyoruz. Yıllardır kedilerle içli dışlıyım . Hiç gelmedi benle eve pire. İlk defa oldu. Ev sahibi toz piresi dedi. Depoyu (bina içindeki kömürlük gibi bi yer var)açmışlar ordan baya pire çıktığını görmüşler ordan geldi sanırım

Ya bunu söylediğime çok üzgünüm,korkutmak istemem ama öyle sirkeyle vs kurtulamazsınız inanılmaz hızlı üreyen bişey pire. Ben 1 tane görmüştüm bir gün, evi kırklamıştım sonra 3 gün eve gitmemiştim. 3 gün sonra eve girdiğimde resmen üstüme ordu gibi yapışmışlardı delirecektim (böcek fobim var). Rahmetli anneannem gelip yerlere çarşaflar serip tüm evi ilaçlayıp herşeyi yıkamıştı. Korkumdan eve bi daha girmedim, 1 hafta içinde taşındım.

Pirenin bir çok çeşidi var. Kedi, köpek piresi pek insana gelmez, onlar kedi veya köpek üzerinde yaşar. Ev veya toprak piresi gelmiş olabilir ve bunlar çok hızlı üreyip her tarafı sarar. Raid'in böcek ilacını sıkın ve evin her tarafını koltuk aralarına kadar elektrik süpürgesi ile temizleyin. Elektrik süpürgesinin torbasını hemen değiştirin ve atın. Evde evcil hayvan varsa pire damlası uygulayın (larvalara karşı etkili olan plus, versiyonlarını kullanın). Sizin yapabilecekleriniz bunlar Ancak tüm apartmanın ilaçlanması gerekir kökten çözüm için.

bizde izmirdeyiz 3 gundur ayni bocegi ayikliyorum yerlerden, ama bizdeki pire degil hamam böcegi yavrusu hafta ici ilaclatacagim.
sizdekinin pire olduguna eminmisiniz
Evet evet pire
Kaç gün geçmiş bak hala uğraşıyoruz biz de. Eşim ilaçları ama yok. Zıplıyolar. Pire yani. Binada başka evlere de bulaşmış

bizde ki ziplamiyor baya dolasiyor keyfince
Ayyy hala var mi? Bacaklarım yara bere içinde kaldı. Eşimleher gün evi dip bucak yapmaktan anamız ağladı. Litrelerce sirke kullandım. Binayı ilaçlamayıdaha öne alamadılar cumartesiyi bekliyoruz umudum yok ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…