Pire olabilir mi?

Vaveyylla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.083
3.939
Herkese merhaba
Yaklaşık 2-3 haftadır ellerimde ,ayak üstünde kol ve bacaklarda sinek ısırığı gibi kızarıklık ve kabarıklıklar oluyor sonra kendi kendine geçiyor. Ama hep başka yerde yenisi çıkıyor ve sinek ısırmış gibi kaşınıyor. Bazende kaşıdıktan sonra kabarıyor sanki.
Geçen gün koltukta otururken küçük siyah bi böcek uçtu gözümün önünden. Bu günde eşofmanımın paçasını dikiyordum bi baktım bişey yürüyor üstünde aynı böcekten yine elime almaya çalıştım alamadım öldü sandım bi baktım 5 dk sonra kolumda peçeteye sardım bi baktım yok uçmuş yada zıpladı bilmiyorum.
Halılara koltuklara yatağa baktım hiçbişey yok nette pire olursa buralarda olur yazıyor. Birde eşyaların dikiş yerlerinde yürürler yazıyordu nette tamde eşofmanın dikişinde yürüyordu.
Eşimde de yok böyle kızarıklık ve kaşıntı , sadece geçen gün ayağımda oldu bi kaşıntı dedi sadece. Pire olsa sadece beni ısırmaz dimi?
Yeni taşındık acaba binadamı bi sıkıntı var.
Salı günü kontrolüm var doktoruma sorucam alerji de olabilir büyük ihtimalle tahliller isteyecek ama hamileyim diye daha çok endişeleniyorum. Şu an sanki bütün vücudum kaşınıyor alerji gibi iyice pimpiriklendim.
Acile gitsem pire olup olmadığını anlarlar mı?
Lütfen bilen varsa yardımcı olsun. Foto da ekledim.

Eklentiler

• DDB3DCEB-1E04-4F13-8135-D4EE7C6CDA10.jpeg
    66,5 KB · Görüntüleme: 2.814
  • 53055881-314A-4057-95A1-73C2F7D78247.jpeg
    51,6 KB · Görüntüleme: 987
Olabilir canim tabiki . Yada küçük meyve sinekleri oluyo oda olabilir . Sanırım eVi ilaclatmaniz iyi olur

Pireler uçmaz,zıplar.Pire ise iç çamaşırlarınızı kontrol edin. Sizi ısırdıkça pisliğini bırakır.

Piredir büyük ihtimal evi ilaclatmak lazım. Başka türlü kurtulamazsınız ve zıp zıp zıplarlar daha fazla evi sarmadan ilaçlatın derim. Geçmiş olsun.

Canım bir dönem bana olan şeyden olmuş sanada. Doktor bana böcek ısırığı demişti alerji değil seninki de alerjiye hiç benzemiyor. Nevresimini değiştir odanı iyice ara bir bir şey gözüne çarpacak mı. Benim eşimde de olmuyordu bende oluyordu sadece. Karaciğer değerlerine bakıyorlar birde onlarda normalse sorun yok. Ben yumuşatıcı katmadım o ara çamaşırları 1 hafta sonra geçti bendekiler.

Neysen kaynaklanıyormuş peki pire falan mıydı

Birde hamile olduğun için ilaçlatma yapma bence ama yapıtırıp başka yerde kalma imkanın varsa o zaman olabilir.

Neysen kaynaklanıyormuş peki pire falan mıydı

Yok pireden değildi çünkü ben hiçbir şey yapmadım kendiliğinden geçti. Doktor böcek ısırığına benziyor demişti böcek falanda yoktu evimde. Ben hamilelikten kaynaklanan bir döküntü olduğuna inanıyorum.

Bende öyle olduğuna inanmak istiyorum ama iki kez böcek görünce

Pire olabilir, onlarında türleri var, ama uçmaz, ziplarlar, küçücük ve siyah olurlar.
Güve de olabilir.
Komşudan gelen halı böceği bana ve oğluma da alerji yaptı.
1 ay olacak isirali, hala izi var.
Apartmanı ilaclattik biz, sizde ya evi, ya apartmanı ilaçlatin.
Başka türlü gitmezler

Pire ısırığı gibi duruyor. Bir şey olmaz. Var olan pireyi öldürün. Kıyafetlerin dikiş yerlerine, ceplerine falan bakın. Sıkıca tutun öldürün. Öyle ilaçlama falan da istemez. Topraktan ya da köyden falan zıplamıştır. Birkaç tanedir en fazla öldürürsünüz biter.

Bulamıyorum ki iki kez denk geldi bulsam öldürücem Bakıyorum hiçbiyerde bişey yok
Eşim de olsa benide ısırır sen alerji oldun diyor

Bende de aynısı var şuan eve tahta kurdu girdiğini öğrendik

Bulamıyorum ki iki kez denk geldi bulsam öldürücem☹ Bakıyorum hiçbiyerde bişey yok
Eşim de olsa benide ısırır sen alerji oldun diyor
Valla adam seciyorlar, orası kesin
Bizde de oğlumu ve beni ısırdılar, eşimi isirmadilar.
Biz Dr a gittik kaşıntıdan.
Adam da yine tık yok.

Bir de sivridir demesi iyice delirtti beni.
Yahu çocuğun poposunu benim karnımı isirmis, sivri nasıl girsin oralara

Velhasıl, hızlı çoğalırlar, gözlemleyin, bosvermeyin.
Pire, tahta kurusu, güve vs varsa yumurtası da vardır malesef

Ayyy nefret ederim böyle şeylerden
Heryere baktım didik didik yok olsa bi tane bile bulamazmıydım ya
Mantık yürütmeye çalışıyorum ilk gördüğüm böcek havadaydı yani zıplamıyor uçuyo demekki
Bugün de peçeteye koydum bi baktım sağ tarafımda bişey uçuyo gibi başka böcek sandım bi baktım peçetedekiymiş

Beyaz koltuklara çarşafa pikeye vs bakıyorum yok yok yok acaba bu gece beyaz çarşaf serip yatsam sabah varsa belli olur mu
Birde sanki bütün vücudumda bi hassasiyet var kaşıdam heryerim kozaracak gibi zor tutuyorum kendimi

Büyük ihtimalle pire ısırığı çünkü benide ısırdılar bu yaz aynı bu şekildeydi.kaşıdıkça kaşınıyor
Açık renkli şeylerin üzerine gelirler ben bu şekilde öldürdüm hep

İlaçlama vs yaptınız mı yoksa denk geldikçe öldürerek mi kurtuldunuz?
Ben bakıyorum hiçbiryerde bi tane göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…