Pire gibi zıplayan böcek

6 temmuzda ilaclama yaptirdiktan 2 hafta sonra mutfakta birkaç tane gordum ve 2.ilaclama icin aradim. 25 inde tekrar ilacladilar. Tam kurtuldum herhalde dedim. Evi bastan asagi temizlemeye basladim. Halilari artik serebilirim diye dusundum ki dun mutfakta terasa ciktigim kapinin yakininda bir tane gordum ve cinler tepeme çıktı. Terastan mi geldi yoksa evin icinde bir yerlerde hayatta kalabildi mi anlayamadim ama bu gidişle çiçeklerin hepsini atıp sonra da bu evden taşınıcam sanırım. Bu bocekten kurtuluş yok gibi

nereden geldiğini bulabildiniz mi? Bende tek odada gözüküyor hatta tek duvar ve yatakta kim bilir tüm eve yayıld haberimiz yok. Bir gece yatarken gözümü bir açtım suratımın önünde duruyor o günden beri yatamadım odamda. Bence ısırıyorlar siz öyle birşey gözlemlediniz mi? İlaçlama yaptırdım bir hafta önce ondan beridir de kendim de hergün ilaç sıkmama rağmen toz kadar yavrular buluyorum duvarlarda. Eğer yavrulara ilaç etki etmiyor ise biz bundan nasıl kurtulacağız? Taşınmak çözüm değil ki bir eşyanızla sizinle gelse yeni evinizde de aynı şey olucak. Allahım resmen ruh sağlığım bozuldu bu böcek yüzünden hergün ağlıyorum. Nolur birileri çözdüm desin yardım etsin nolur.

Arkadaslar bu bocek kitap biti degil springtail bocegidir (Turkcesini bulamadim). 5-10 cm ziplayabilir, bahcede toprakta yasar, pencereden kapidan veya giderlerden gelebilir. Nemi sever ve evde kullandigimiz bocek ilaclaclari genelde etki etmez, uzerlerine siktiginizda oldurse bile bocek ilaci kalan yerlere daha sonra temas ettiklerinde olmezler. O nedenle gereksiz yere evi kanserojen ilaclarla ilaclamayij lutfen. Benim gozlemim bunlari kalici olarak olduren tek sey diatomik toprak. Diatomik topragi pencere onlerine veya gordugunuz banyo vs gibi yerlere ince bir tabaka halinde dokebilirsiniz ancak kesinlikle koruyucu maske gozluk ve eldiven kullanin zehirli bir madde olmasa da solunmasi akcigerler icin cok zararli ve puskurturken solunabiliyor. Ayrica Turkiyede bulamadim ama bulabilirseniz food grade olan diatomik toprak tercih etmeniz daha saglikla olacaktir.
Yalniz bu da tam olarak cozum degil cunku diatomik toprak da sadece gelenlerin olmesine sebep olur, asil olarak nereden girdiklerini bulup fiziksel yontemlerle giris noktalarini kapatmaniz gerekir.
Ayrica bu bocekler bahcede toprakta yasadiklarindan yapilmasi gereken evin icinin degil disinin, topragin ve ev cevresinin ilaclanmasi. Yabanci kaynaklardan gordugum kadariyla lambda cyhalothrin ve bifenthrin iceren ilaclarla bahce ilaclamasi yapilmasi bu bocekler icin etkili olmus. Profesyonel bir ilaclama sirketine danisarak bu sekilde bir ilaclama yaptirabilirsiniz.
Dedigim gibi bu bocekler nem ve toprak sever yani parkelerinizin altina yuvalancaklarini veya altindaki kartondan urediklerini sanmam. Pencere balkon kapisi veya giderlerden evinize giriyorlardir. Evde yerlestikleri bir yer varsa saksi bitkilerinizin topragi veya lavabo klozet cevresi vs gibi yerler olabilir. Aslinda bu bocegin insanlari isirmadigi soyleniyor fakat yabanci forumlarda yataklarina geldigini isirdiklarini soyleyen cok fazla kisi gordum. Hatta ayni sivri sinek gibi belli insanlari daha cok isirdigini gormusler. İsirilmamak icin diyetini degistiren ornegin cok fazla c vitamini almaya baslayan insanlar gordum (sebebini bilmiyorum). Bunun yaninda evimde hep goruyorum yazip hic kendilerine geldigininden bahsetmeyen insanlar da var.
Bu boceklerin de bir cok alt turu oluyor ulkeden ulkeye de degisiyor belki isirildigini soyleyen insanlarin bolgesinde oyle bir alt tur vardir. Sizin evdekiler size gelcek olsa coktan gelirlerdi korkmayin.
Dedigim gibi yapcaginiz sey giris noktalarini bulup kapatmak ve dis cephenize ilaclama yaptirmak, kurtulunmayacak bir dert degil. İnsallah ben de kitap bitinden kurtulabilirim:)

nereden geldiğini bulabildiniz mi? Bende tek odada gözüküyor hatta tek duvar ve yatakta kim bilir tüm eve yayıld haberimiz yok. Bir gece yatarken gözümü bir açtım suratımın önünde duruyor o günden beri yatamadım odamda. Bence ısırıyorlar siz öyle birşey gözlemlediniz mi? İlaçlama yaptırdım bir hafta önce ondan beridir de kendim de hergün ilaç sıkmama rağmen toz kadar yavrular buluyorum duvarlarda. Eğer yavrulara ilaç etki etmiyor ise biz bundan nasıl kurtulacağız? Taşınmak çözüm değil ki bir eşyanızla sizinle gelse yeni evinizde de aynı şey olucak. Allahım resmen ruh sağlığım bozuldu bu böcek yüzünden hergün ağlıyorum. Nolur birileri çözdüm desin yardım etsin nolur.
Daha once yazdiklarimi tekrar paylastim okuyun lutfen

Daha once yazdiklarimi tekrar paylastim okuyun lutfen
merhaba yazılan her şeyi tek tek okudum günlerdir odamda bitki yok toprakta yok, nereden geldıklerını bır turlu bulamıyorum odamdakı tum supurgelıklerın delıklerını sılıkonladım fakat hala varlar toz gıbı yavrular yıne duvarımda oluyorlar yavru olduğu için yuva olduğunu düşünüyorum ama tek oda ve duvar ve hergün oraları silip ilaçladığım için nereden geldiklerini bulamıyorum. Bizdekiker ısırıyor hatta değiniz gibi özellikle yatakta ve duvarda oluyorlar beyaz çarşaf serip bıraktım günlerdir. üstünde bulup duruyorum. İlaçlama şirketi duvara çıkarlarsa ölürler diyordu keyiflerince takılıyorlar duvarlarda hala. Diamotik toprağı deneyeceğım bir de yatak odamın her kosesıne dokecegım o zaman?yalnız puskurtme demıssınız toprak nasıl puskutulebılır? degısık bır toprak mı burası ? uygulamayı tam olarak anlayamadım.

merhaba yazılan her şeyi tek tek okudum günlerdir odamda bitki yok toprakta yok, nereden geldıklerını bır turlu bulamıyorum odamdakı tum supurgelıklerın delıklerını sılıkonladım fakat hala varlar toz gıbı yavrular yıne duvarımda oluyorlar yavru olduğu için yuva olduğunu düşünüyorum ama tek oda ve duvar ve hergün oraları silip ilaçladığım için nereden geldiklerini bulamıyorum. Bizdekiker ısırıyor hatta değiniz gibi özellikle yatakta ve duvarda oluyorlar beyaz çarşaf serip bıraktım günlerdir. üstünde bulup duruyorum. İlaçlama şirketi duvara çıkarlarsa ölürler diyordu keyiflerince takılıyorlar duvarlarda hala. Diamotik toprağı deneyeceğım bir de yatak odamın her kosesıne dokecegım o zaman?yalnız puskurtme demıssınız toprak nasıl puskutulebılır? degısık bır toprak mı burası ? uygulamayı tam olarak anlayamadım.

Odanizda bitki toprak vs olmasina gerek yok odaniza pencere veya balkon kapisi varsa oradan geliyorlardir. Pencere pervazlarina vs dikkat edin oralarda da gorebilirsiniz. Dedigim gibi bu bocek icin ic cepheden cok dis cephe ilaclamasi yapilmasi daha uygun olur. Ozellikle bahce topragina ve bina cevresine ve duvarina ilac yapilmali. Soyledigim etken maddeleri uygulatabilirsiniz.

Diatomik topraga gelince, bu toprak da aslinda cok masum degil, dedigim gibi solunmasi akcigerler icin cok zararli. Puskurtme islemini toz puskurtme pompasiyla yapabilirsiniz ancak onun yerine kullanmadiginiz bir tuzluga doldurup gerekli yerlere tuzluktan da dokebilirsiniz. Hatta bu daha kolay bir yontem.
Ben suan evimde kitap biti problemiyle ugrasiyorum, bir yandan da pencerelerden vs bu springtail bocegi giriyor zaman zaman. Ben o yuzden evin hemen hemen her yerine bu diatomik topraktan doktum. Ancak maske taksam bile pompayla puskurttugumde cok tozuttu ve maskenin icine girdi. Bu bir kac kez tekrarladi. Ancak cerrahi maske uzerine n95 maske taktigimda solumadan dokebildim.

Biz bu topragi evin cogu yerine dokunce evde kalmayi biraktik, ancak bir gun maskesiz bir sekilde evde bir kac saatimi gecirdim ve o gunden beri yaklasik 3 gundur surekli oksuruyorum. Ben cok fazla alana doktugum ve oncesinde dikkatsizlikle soludugum icin de olmus olabilir. Sadece bir odada pencere pervazlarina vs dokerseniz bir sorun olacagini sanmiyorum. Ancak yine de solunum rahatsizliginiz, alerjiniz veya astiminiz varsa kullanmayin derim. Bir de bu tozu doktuktugunuz odada mumkunse yatmayin.
Bu kadar sorun yaratabilecegini ben de yeni farkettim, genelde insanlar cok sorun yasamamis benim alerjik durumumdan kaynakli olabilir.

Odanizda bitki toprak vs olmasina gerek yok odaniza pencere veya balkon kapisi varsa oradan geliyorlardir. Pencere pervazlarina vs dikkat edin oralarda da gorebilirsiniz. Dedigim gibi bu bocek icin ic cepheden cok dis cephe ilaclamasi yapilmasi daha uygun olur. Ozellikle bahce topragina ve bina cevresine ve duvarina ilac yapilmali. Soyledigim etken maddeleri uygulatabilirsiniz.

Diatomik topraga gelince, bu toprak da aslinda cok masum degil, dedigim gibi solunmasi akcigerler icin cok zararli. Puskurtme islemini toz puskurtme pompasiyla yapabilirsiniz ancak onun yerine kullanmadiginiz bir tuzluga doldurup gerekli yerlere tuzluktan da dokebilirsiniz. Hatta bu daha kolay bir yontem.
Ben suan evimde kitap biti problemiyle ugrasiyorum, bir yandan da pencerelerden vs bu springtail bocegi giriyor zaman zaman. Ben o yuzden evin hemen hemen her yerine bu diatomik topraktan doktum. Ancak maske taksam bile pompayla puskurttugumde cok tozuttu ve maskenin icine girdi. Bu bir kac kez tekrarladi. Ancak cerrahi maske uzerine n95 maske taktigimda solumadan dokebildim.

Biz bu topragi evin cogu yerine dokunce evde kalmayi biraktik, ancak bir gun maskesiz bir sekilde evde bir kac saatimi gecirdim ve o gunden beri yaklasik 3 gundur surekli oksuruyorum. Ben cok fazla alana doktugum ve oncesinde dikkatsizlikle soludugum icin de olmus olabilir. Sadece bir odada pencere pervazlarina vs dokerseniz bir sorun olacagini sanmiyorum. Ancak yine de solunum rahatsizliginiz, alerjiniz veya astiminiz varsa kullanmayin derim. Bir de bu tozu doktuktugunuz odada mumkunse yatmayin.
Bu kadar sorun yaratabilecegini ben de yeni farkettim, genelde insanlar cok sorun yasamamis benim alerjik durumumdan kaynakli olabilir.
pencereden geleceğini hiç sanmıyordum ama bunu da deneyeceğim, peki ilaçlatmak yerine diamotik topraktan atsak etrafa binanın? bizim ev yarı bodrum acaba her rüzgarda eve dolar mı diye düşündürüyor. Bir de biraz korkuttu açıkcası çünkü ailemle yaşıyorum hepimizde astım dahil kronik hastalıklar var. Yine de göze alıp odamın sürekli olan duvarının altına sıkmak istiyorum. Yoksa komple duvara mı sıkmalıyım? sonrasında temizliğini nasıl hallediyorsunuz? malesef evden ayrılmak gibi bir durumumuz yok.

pencereden geleceğini hiç sanmıyordum ama bunu da deneyeceğim, peki ilaçlatmak yerine diamotik topraktan atsak etrafa binanın? bizim ev yarı bodrum acaba her rüzgarda eve dolar mı diye düşündürüyor. Bir de biraz korkuttu açıkcası çünkü ailemle yaşıyorum hepimizde astım dahil kronik hastalıklar var. Yine de göze alıp odamın sürekli olan duvarının altına sıkmak istiyorum. Yoksa komple duvara mı sıkmalıyım? sonrasında temizliğini nasıl hallediyorsunuz? malesef evden ayrılmak gibi bir durumumuz yok.

Ailenizde astim gibi hastaliklar varsa bence kesinlikle evde kullanmayin cok sakincali olabilir. Diatomik topragi disari dokmenin bir zarari olmaz ancak yagmur vs yagarsa yenilemeniz gerekir cunku islaninca etkisini kaybeder. Bir de tabi zemin seviyesindeyseniz ve ruzgarla eve girme durumu varsa yine dokmenizi tavsiye etmem.

Bu bocekler nemi sever, suanda disarida sicaklik cok arttigi ve hava kurudugu icin, evin icinde nem seviyesi de disaridan daha yuksek oldugu icin iceri girmeyi seciyorlar. Bodrum katta yasamaniz da buyuk ihtimalle evde nem seviyesini yukseltiyordur.

Butun soylediklerinizi dikkate aldigimda ben sizin yerinizde olsam soyle bir yol izlerdim. Dis cephede ilaclama yaptirirdim (daha once yazdigim etken maddelerle), pencere pervazlarinda aciklik catlak vs varsa onlari bulup kapardim, evi havalandirmak icin camlari actiginiz zaman eve girmemeleri icin de evdeki nem seviyesini azaltirdim. Bunu da bir nem alici cihazla veya klimayla yapardim.
Evinizdeki nem seviyesini ideal seviyeye getirmeniz astim vs gibi rahatsizliklariniza da iyi gelir

Bu toz oldugu icin duvar uzerine surulmuyor sabit durmasi mumkun degil. Ben kitap biti icin supurgelik kisimlarina springtail icin de pencere pervazlarina dokmustum. Akcigerlerimi bu kadar etkileyince normal supurgeyle supurmenin sakincali olcagini farkettim, supurmek icin hepa filtreli bir supurge aldim onunla supurcem.
Ama dedigim gibi astim gibi rahatsizliklariniz oldugundan evde kullanmanizi asla tavsiye etmem

Bu toz oldugu icin duvar uzerine surulmuyor sabit durmasi mumkun degil. Ben kitap biti icin supurgelik kisimlarina springtail icin de pencere pervazlarina dokmustum. Akcigerlerimi bu kadar etkileyince normal supurgeyle supurmenin sakincali olcagini farkettim, supurmek icin hepa filtreli bir supurge aldim onunla supurcem.
Ama dedigim gibi astim gibi rahatsizliklariniz oldugundan evde kullanmanizi asla tavsiye etmem
Bu durumda çözemiyorum gibi görünüyor, evde hepa filtreli süpürge de yok. Sanırım ruh sağlığımı kaybedeceğim bu süreçle. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Ailenizde astim gibi hastaliklar varsa bence kesinlikle evde kullanmayin cok sakincali olabilir. Diatomik topragi disari dokmenin bir zarari olmaz ancak yagmur vs yagarsa yenilemeniz gerekir cunku islaninca etkisini kaybeder. Bir de tabi zemin seviyesindeyseniz ve ruzgarla eve girme durumu varsa yine dokmenizi tavsiye etmem.

Bu bocekler nemi sever, suanda disarida sicaklik cok arttigi ve hava kurudugu icin, evin icinde nem seviyesi de disaridan daha yuksek oldugu icin iceri girmeyi seciyorlar. Bodrum katta yasamaniz da buyuk ihtimalle evde nem seviyesini yukseltiyordur.

Butun soylediklerinizi dikkate aldigimda ben sizin yerinizde olsam soyle bir yol izlerdim. Dis cephede ilaclama yaptirirdim (daha once yazdigim etken maddelerle), pencere pervazlarinda aciklik catlak vs varsa onlari bulup kapardim, evi havalandirmak icin camlari actiginiz zaman eve girmemeleri icin de evdeki nem seviyesini azaltirdim. Bunu da bir nem alici cihazla veya klimayla yapardim.
Evinizdeki nem seviyesini ideal seviyeye getirmeniz astim vs gibi rahatsizliklariniza da iyi gelir
Bu durumda çözemiyorum gibi görünüyor, evde hepa filtreli süpürge de yok. Sanırım ruh sağlığımı kaybedeceğim bu süreçle. Çok teşekkürler yardımlarınız için.
Yapabilceginiz seyler tabiki var bakin burada son paragrafta yazdim. Tek care diatomik toprak degil asla

Yapabilceginiz seyler tabiki var bakin burada son paragrafta yazdim. Tek care diatomik toprak degil asla
o son yazdığınızı şimdi gördüm keşke kesin biteceğinden emin olsam o zaman alırdım nem alma makinesini ucuz da değiller, daha şimdiden maddi manevi yıktı beni bu böcek, bugun dısarıyı ılacladım evde ne varsa doktum k-othrine vs bilmiyorum bi faydası olur mu cok yoruldum bunla ugrasmaktan ne olacak bılmıyorum

şimdi ilaçlama yaptırmayı planladığım şirkete sordum yukarıdaki iki içeriğin olduğu bir ilacınız var mı diye yokmuş :KK43: allahım ben nasıl çözücem bunu ya

Bende de aynı sorun var mayıs ayından beri bu böcelerin farkındayım ilk balkonumda gordum sonra butun cam onlerindeki mermerlerde olduklarini gordum genelde aksam cikiyorlar o yuzden hava tam.kararmadan camları kapatiyorum ama yine de tek tuk evde bulmaya basladim ne yapacagim bilmiyorum evdede cogalirlarsa sizdeki de minik oldurmeye calistiginda ziplayan antenli gri yada acık kahverenklerindelermi
Merhaba çözüm bulabildin iz mi

Bu böceklerle uc senedır ugrasıorum ama bu karantına gınlerınde careyı buldun sanırım balkonuma camların onune sureklı gelıyordu yaptıgım alısverıs posetlerini balkonda bekletıp uzerıne dezenfektan sıkıyordum far ettımkı bocekler yok sonra deneme yaptım gece buldum uzerıne dezenfektan sıkınca öldü sımdı sureklı savah aksam sıkıorum balkona ve gelmıyorlar ya kokusundan yada alkol den oluyorlar denemenızı tavsıye ederım ben balkonumda oturabılıyorum artık 😃
şimdi ilaçlama yaptırmayı planladığım şirkete sordum yukarıdaki iki içeriğin olduğu bir ilacınız var mı diye yokmuş :KK43: allahım ben nasıl çözücem bunu ya

Sizdekiler gümüş böceğinin küçügü gibi ama karıncadan bile küçük hızlı yürüyen gece çıkan pencere kenarında mermer üstünde odada süperge linklerin oralardan mı çıkıyor dokununca zıplıyor mu küçükleri gri renkte büyüdükçe kahvesi siyah rekde
Gümüş böceği zaten var evde ona alıştık benim gecesi gündüzü yoktu hep görüyordum ama genelde süpütgelikte ve bango üstlerinde dokununca zıplıyor evet büyüyüncede aynı renk krem rengi siyah görmedim

Terastan geldi bendekiler. Cicekleri sulayip terasi yikadiktan sonra ister istemez altlarinda su birikiyor ve onlarda buralarda yaşıyor malesef. Saksinin birinde gul biti gorunce arka terasa gecirmek istedim ve o sirada saksinin altindan bocek dusmus olmali ki ondan sonra başladı. Bu aksam mutfakta yine görünce cicekleri siyah buyuk posetlere doldurup atmaya basladim. Yarin geri kalanlari da aticam ve ilaclama icin arayip mutfak ve terasi tekrar ilaclaticam. Bu arada dediğiniz dogru. Tasinmak cozum değil. Ben de gittigim yere de goturursem diye bekledim simdiye kadar. Ama bu evden o kadar sogudum ki anlatamam😔

Bir de isirma
[/QUOTE
Bir de
Bir de ısırma olayını sormuştunuz...bir keresinde oldurmek istedigimde zıpladı ve nerde diye ararken bir baktim elimin üzerinde dolanıyor. Sonra hemen öldürdüm. Bunun dışında uzerimde görmedim.

Burada önerilen ilaçları denedim solfac wp 10 ve vebi draker hala duvarlarımda geziyorlar odaya o kadar zehir bastım ki ben girip uyusam ölürüm ama onlar hala yaşıyorlar. Odamı ateşe vermeme ramak kaldı. Yatak odası bir de ne yapacağımı bilmiyorum. Yatağıma gelip ısırmasalar en azından odamı kullanabilirdim. Gerçekten delirmek üzereyim. Ruh sağlığım bozuldu.

X