- 21 Haziran 2015
- 904
- 2.201
- 113
- Konu Sahibi Ecolina1995
Ben pırasayı sadece patatesli böreğin içinde yiyebiliyorum ben olsam börek yapardım ama yine de sen bilirsin 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pırasayı bıraz ırı dograyın yarım kuru sogan da dograyın 3 diş sarımsak 1 havuc 1 patates de dograyın
bunları zeytınyagında bıraz soteleyın
sonra ustunu gececek kadar su koyun bıraz pişsin
haslanmıs nohut varsa 1 su bardagı ondan da ekleyın eger yoksa et ıle nohutu bırlıkte haslar etlı nohutlu yaparsanız daha guzel olur
pişmeye yakın 2 su bardagı yogurda bır yumurta sarısı ekleyıp cırpıp yavas yavas ekleyın karıstırın bır kere kaynasın altını kapatın
tereyagında nane ve pul bıber kızdırıp ustune gezdırın bıraz da karabıber
ya da sadece pırasa kuru sogan et ve nohut ıle yapabılırsınız tarıfı hıc havuc patates de katmadan ıkı sekılde de yapılır
şu yemek oluyor anteplıler şiveydiz der bu yemeye cok severız
Eki Görüntüle 2705739 Eki Görüntüle 2705740 Eki Görüntüle 2705741 Eki Görüntüle 2705742
bende cook severım :)Şiveydiz en sevdiğim![]()
hem sogan hem sarımsak ıkısı aynı anda neye soksanız kendısını yedırır :) denemeden bılemezsınız bır deneyın benceşimdi pırasa var pırasa var
sizin orada nasıl yapılır bilemeyiz ki
babamın memleketinde tüm sebzeler pilavla pişirilir
yani pırasası çok pirinci az değil pilava pırasa katılmış gibi
bazı yerlerde ise pırasa bol azıcık da pirinç olur
tariflerde soğan var ban ilginç geldi mesela zaten pırasa da soğangillerden ben katmam soğan pırasaya ikisinin de kendine has kokusu var karıştırmam kokuları
bir de pırasa mevsimi geldi mi
burada dışarısı 25 derece de daha kışlık sebze modu gelmedi bize,
dolapta patlıcan kabak fasülye var
Hem soğan hem sarmısak hem pırasa işte doğal antibiyotik, duble faydaşimdi pırasa var pırasa var
tariflerde soğan var ban ilginç geldi mesela zaten pırasa da soğangillerden ben katmam soğan pırasaya ikisinin de kendine has kokusu var karıştırmam kokuları
hem sogan hem sarımsak ıkısı aynı anda neye soksanız kendısını yedırır :) denemeden bılemezsınız bır deneyın bence
Offff offff offff offffpırasayı bıraz ırı dograyın yarım kuru sogan da dograyın 3 diş sarımsak 1 havuc 1 patates de dograyın
bunları zeytınyagında bıraz soteleyın
sonra ustunu gececek kadar su koyun bıraz pişsin
haslanmıs nohut varsa 1 su bardagı ondan da ekleyın eger yoksa et ıle nohutu bırlıkte haslar etlı nohutlu yaparsanız daha guzel olur
pişmeye yakın 2 su bardagı yogurda bır yumurta sarısı ekleyıp cırpıp yavas yavas ekleyın karıstırın bır kere kaynasın altını kapatın
tereyagında nane ve pul bıber kızdırıp ustune gezdırın bıraz da karabıber
ya da sadece pırasa kuru sogan et ve nohut ıle yapabılırsınız tarıfı hıc havuc patates de katmadan ıkı sekılde de yapılır
şu yemek oluyor anteplıler şiveydiz der bu yemeye cok severız
Eki Görüntüle 2705739 Eki Görüntüle 2705740 Eki Görüntüle 2705741 Eki Görüntüle 2705742
şimdi pırasa var pırasa var
Doğranmış şekilde satılıyor soğanlar markette artık. Yemek yapmak çok basitleştiBuraya gelip konu açana kadar google a yazsan adamlar sana soğanı soymayı bile tek tek gösteriyor.
ben normal zeytinyagli limonlu pirasa severim.
Ama cocuklar ve esim sebzesevmezgillerden,
o yuzden ben de neredeyse hic sade pilav pisirmem, bol sebzeli yaparim.
Ya gerçekten püf noktası istemiştim aslında yemek bölümüne yazdım yazan olmadı tarifte değilde püf noktası çünkü gerçekten hayatın içinden bir dert gibi düşünün yemek yapmayı bilmiyorum![]()