Pinpirikmi yapiyorum

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
Arkadaşlar 3 yasindaki kızıma biri balon verdi bugün ben atacaktım yarı yolda sanki kullanılmış gibi geldi çünkü. Kızımda hemen ağzına soktu sinir oldum. Kötu bir hastalık bulaşmaz degilmi ?

En fazla grip bulaşabilir
Korkmayın yine de bol suyla yıkarsiniz elini agzini
Bu virüslerden iyice paranoyak olduk

Hastalıktan kastınız son dönemdeki virüs ise bulaşmaz, ama tabi ki başkasının elinden bir şey alıp ağza sokmak illa ki boğaz ve solunum yolu enfeksiyonuna sebep olur.
Yani o kişinin ağzına alıp şişirmesi şart değil elinden de gayet mikrop geçer.

En fazla grip bulaşabilir
Korkmayın yine de bol suyla yıkarsiniz elini agzini
Bu virüslerden iyice paranoyak olduk
Ay evet korktum kızdım ne katiyon hemen agzina diye attım.yolda. sadece koronovirus değil ne biliyim herhangi başka hastalık geçer falan

3 yaşındaki çocuğun bağışıklığı artık güçlenmiştir. Yine de dikkatli olmak lazım. Ayrıca corona virüsü 0-9 yaş çocukları etkilemiyor.

Öyle feci bir hastalık bulaşacağını sanmam ama hiçbir şey bulaşmaz da diyemeyiz ki. Ay ben de bilemiyorum ama çok fena kızıyorum böyle şeylere. Anne babaya sormadan niye çocuğuna bir şey veriyorsun ki? Sokaktaki bir yabancısın yani, ben ne bileyim niyetini, güvenmek zorunda mıyım? Daha dün hava güzel diye parka gittik. Küçük kızımın peşinde koşarken, bir kadın büyüğe (4 yaş) fındık vermiş, bizimki de 7-8 fındığı ağzına tıkıştırmış. Yabancılardan bir şey almaması gerektiğini öğrettiydik güya ama teoride öğrenmiş sanırım, uygulama sıfır.

3 yaşındaki çocuğun bağışıklığı artık güçlenmiştir. Yine de dikkatli olmak lazım. Ayrıca corona virüsü 0-9 yaş çocukları etkilemiyor.
Aaa ilk kez duydum. Kaynagi nedir?

Konu sahibi, oglum 6 aylik emeklemeye başlayıp dişlerini halı saçağı ile kasidigindan beri ben artik hijyen takıntısını bıraktım.. gelecek olan hastalik havadan sudan da geliyor. Fazla pimpirikli olmak çocuğu baskı altinda bırakmaktan baska birseye yaramıyor

CORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDENLER (YAŞ ORANI)

80 yaş ve üstü: Yüzde 14.8

70-79 yaş: Yüzde 8

60-69 yaş: Yüzde 3.6

50-59 yaş: Yüzde 1.3

40-49 yaş: Yüzde 0.4

30-39 yaş: Yüzde 0.2

20-29 yaş: Yüzde 0.2

10-19 yaş: Yüzde 0.2

0-9 yaş: Ölüm Yok

Virüsle ilgili bütün sitelerde var bu bilgi.
0-9 yaş çocuklarda bağışıklığa tutunamıyormuş bu virüs.

Oğlum 18.5 aylık ve inanın dışarda evde herşeye dokunuyor,sonra eller ağıza. Hatta görüp almazsam yere düşen yiyecegini bile alır yer o derece.
Bu kadar pimpirikli olmayın. Elini yüzünü güzelce yıkarsınız ,arada silersiniz dışardayken yıkayamazsanız,yapacak birşey yok ki başka.

Arkadaşlar 3 yasindaki kızıma biri balon verdi bugün ben atacaktım yarı yolda sanki kullanılmış gibi geldi çünkü. Kızımda hemen ağzına soktu sinir oldum. Kötu bir hastalık bulaşmaz degilmi ?
Kim balon verdi tanıdığınız biri miydi

Çocuklar ellerine ağızlarına çok şey alıyorlar. Çocuk olmanın bir parçası. Bağışıklık sistemleri gelişirken aslında biraz faydası bile oluyor. Korkmayın . Ellerini , ağzını sık sık yıkayın.
bir de malum virüs korkusu var. Virüs İnsandan insana bulaşır. Eşyalardan düşük ihtimal. Zaten Çocuklara pek tehlike oluşturmuyor diye duymuştum.

Bence pinpirik yapıyorsunuz o yaşlarda cocuklar her bulduğunu ağzına atar. Hicbir şeyde olmaz. Ayrıca cocuğunuza niye kiziyorsunuz ufacık şeyden çocuk o yani doğruyu yanlışı ne bilsin ? Kızım bu kullanılmış sana yenisini alabilirdim de diyebilirdiniz pekala. Hijyenden önce buna dikkat etmelisinuz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…