- 28 Şubat 2011
- 14.088
- 17.009
- 498
- Konu Sahibi AEmine1987
Ben çok beğendim ellerinize sağlık. Nasıl da canım çekti :) Aşureyi çok severim bu da güzeldir muhakkak.. Başarılar..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçen gün nette görmüştüm bu tarifi,hoşuma gitmişti ,yapmak istediğim tariflerden biri,eminim ki çok lezzetlidir,benim gibi aşureyi seven birinin hayır diyemeyeceği bir lezzetdir diye düşünüyorum,başarılar dilerim.Merhaba arkadaşlar,çok lezzetli hafif mi hafif harika bir tatlı emin olun. Yarışma bahane,tarifiniz burada mutlaka deneyin derim.hadi bu güzelliğin tarifine geçelim
Malzemelerimiz
Eki Görüntüle 2120396
1 LT pınar süt
4 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta
3 yemek kaşığı un
1 Su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 paket Vanilya
5-6 kuru incir
5-6 kuru kayısı
5-6 hurma
Yarım cay bardağı kuş üzümü veya kuru üzüm
Yarim cay bardağı fındık
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 tane muz
Önce kuru incir,kayısı,hurma sıcak suda 10 dk bekletilir.
Eki Görüntüle 2120393
Yumuşayan meyvelerimiz minik minik doğranır.
Bir tencerenin içine süt şeker,un ve nişasta alınıp kısık ateşte göz göz plana kadar karıştırarak pişirilir.
Eki Görüntüle 2120383 Eki Görüntüle 2120385
Odaktan aldıktan sonra vanilya ve yere yağ ilavesi edip karıştıralım. Diğer malzemelerimizi de ilave edip kuru karıştırdıktan sonra ıslatılmış kalıplara dökelim. 5-6 saat bekledikten sonra ters çevirip çıkartalım.
Eki Görüntüle 2120395 Eki Görüntüle 2120386
Üstenim en şekilde süsleyip sunum yapabiliriz.
Afiyet olsun....
Eki Görüntüle 2120401 Eki Görüntüle 2120397
Evet canım çok lezzetli bur tarif teşekkür ederimGeçen gün nette görmüştüm bu tarifi,hoşuma gitmişti ,yapmak istediğim tariflerden biri,eminim ki çok lezzetlidir,benim gibi aşureyi seven birinin hayır diyemeyeceği bir lezzetdir diye düşünüyorum,başarılar dilerim.
Canım mutlaka denemeni tavsiye ederim keşke imkan olsa da tadına bakabilseniz harika ve hafif bir tatBen çok beğendim ellerinize sağlık. Nasıl da canım çekti :) Aşureyi çok severim bu da güzeldir muhakkak.. Başarılar..
Çok teşekkürlerEline sağlık canım ilk defa duydum bu tarifi ama eminim güzeldir :) başarılar dilerim
Çok teşekkürler umarım yarışmada da başarı elde edebilirimEllerinize sağlık çok güzel görünüyor yarışmada başarılar
kız sen böyle yerlere girme hamişsiinnBen çok beğendim ellerinize sağlık. Nasıl da canım çekti :) Aşureyi çok severim bu da güzeldir muhakkak.. Başarılar..
Canım mutlaka denemeni tavsiye ederim keşke imkan olsa da tadına bakabilseniz harika ve hafif bir tat
Aaaa çok üzüldüm şimdi, keske imkanım yoksa da size ikram edebilseydim.kız sen böyle yerlere girme hamişsiinn
Merak ediyorum napiyim :) hepsi de çok güzeller hepsi de benim olsa keşkekız sen böyle yerlere girme hamişsiinn
Yok yok rahat ol arkadaşım sanki hiç yemek reklamları görmüyor muyuz sağda solda.. İstesem yaparım ya da hemen çikolata yer bastırırim isteğimi sen üzülme :)Aaaa çok üzüldüm şimdi, keske imkanım yoksa da size ikram edebilseydim.
olaunda y esen bebişe yarasın inşMerak ediyorum napiyim :) hepsi de çok güzeller hepsi de benim olsa keşke![]()
Canım yaaa sen de ben gibi çikolata aşığıson sanırımYok yok rahat ol arkadaşım sanki hiç yemek reklamları görmüyor muyuz sağda solda.. İstesem yaparım ya da hemen çikolata yer bastırırim isteğimi sen üzülme :)
Çok hafif bir tatlı bizim evde çok sevilen ve her yaptığım misafirim çok beğendi tavsiye ederim sütlü hafif tatlıları seviyorsanız garantili beğeneceğiniz bir tarifNormal aşureden hoşlanmam çok karışık gelir tadı ancak bu hoşuma gitti malzemelerin uyumu açısından, yoğunluk olarak da kendi kendini süsleme imkanı tanıyan bir güzellikte.
Başarılar diliyorum, bunu da yapabilirim arada evde, çeşit olur ^_^
Teşekkür ederimBen de ilk defa gorenlerdenım .. başarılar :)