Sandviç - Kanepeler Pınar labne sponsorluğunda noel baba kanepeler ve sofistike sandviç

ilkharp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
4
0
86
Ankara
Merhaba bayanlar. Alelacele sırf yarışma iptal olmasın, daha önce emek veren 3 arkadaşa yazık olmasın diye aşağıdaki tarifleri hazırladım. Yapımları son derece kolay…

NOEL BABA KANEPELER

Malzemeler:

$1.webp

Kanape sayısı kadar cherry domates,

Yarım adet salatalık

Yarım paket kadar PINAR LABNE

Bir kaşık kadar zeytin ezmesi

Bir tanesinden 4 tane kanape çıkacağı düşünülerek sandviç ekmeği

Kanape sayısı kadar kürdan

Öncelikle Pınar Labnemizi krema sıkacağına dolduralım hazır olsun.

Sonra yağlı kağıttan oluşturduğumuz küçük külahımızın içine zeytin ezmesini dolduralım bu da kenarda beklesin.

$2.webp

Kare sandviç ekmeklerinin kenarlarını kestikten sonra dört eşit parçaya bölelim. Bu parçalar kanapelerin tabanını oluşturacak.

Son olarak cherry domateslerimizin önce tabanlarını sonra kafa kısımlarını resimlerde görüldüğü şekilde keselim. Tabanını kesmemizin nedeni kanapeye daha sağlam oturabilmesini sağlamak. Sonra gövde kısmınlarının içini boşaltalım.

$3.webp

Artık kanapeleri hazırlamaya başlayabiliriz. Minik kare şeklindeki sandviç ekmeğimizin üstüne, yine minik kare şeklindeki salatalığımızı koyuyoruz. İçi Pınar Labne doldurulmuş domatesimizi bu salatalığın üzerine oturtuyoruz. Noel babamızın kukuletası olacak domatesin tepe kısmını kürdan ile delerek bu parçayı peynir dolu parçanın üstünden saplayarak dikkatlice ekmeğe kadar indiriyoruz. En son olarak zeytin ezmesi ile gözlerini yapıyoruz.

$4.webp

Veeee nihayet Noel Babalarımızı gövdesi peynirden, şapkası zeytinden, burnu havuçtan, gözleri çörek otundan, süpürgesi de dereotundan hazırladığımız ama yapımını fotoğraflayamadığımız kardan adamımızın çevresine yerleştiriyoruz.

$5.webp

Özellikler yılbaşı sofralarınızda yer verebileceğiniz kanapeler afiyet olsun.

----- // -----

SOFİSTİKE SANDVİÇ

İsmi de tarif gibi bugün icat edilen dolu dolu sandviçimizin malzemeleri şu şekilde:

$6.webp

Yuvarlak sandviç ekmeği

İnce ince doğranmış domates, salatalık, turp

Az yağda sote edilmiş istiridye mantar,

3-4 dilim kadar macar salam,

İnce dilimlenmiş kurutulmuş domates,

Ekmelere sürülecek miktarda hardal,

Yağsız tavada döndürülen kuru soğan halkaları ve yeşil biber

Biraz tuz ve karabiber.

İkiye böldüğümüz sandviç ekmeklerimize hardal sürüyoruz ve sonrasında tüm malzemeleri ikişer kere kullanacak şekilde üst üste diziyoruz. Önce gözümüzü sonra karnımız doyuran sofistike sandviçimiz afiyet olsun ☺

$7.webp$8.webp

Umarım yeterli sayıya ulaşılır. Herkese şimdiden başarılar.

Helal olsun sana ....

öncelikle seni direk pro üye yapayım ben ...

Süpersin...

Hem ellerine sağlık hem teşekkürler :34:

özellikle yılbaşı için olan kanepeler çok güzel ellerinize sağlık:16::16::16:

Emegine saglik arkadasim cok guzeller,basarilar dilerim.;
Dusuncen cok guzel gercekten :16:

ellerinize emeğinize sağlık fakat 3 arkadaşa yazık olmasın sözü beni rahatsız etti.:31:
başarılar.:34:

Forumu kullanmaya da yeni başladığım için mesajımı yazmayı başarabilecek miyim bilemiyorum :) Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Ama özellikle Nevreste'ye son dakika desteği için :) Yarışmayı kurtarmışızdır herhalde.

Forumu kullanmaya da yeni başladığım için mesajımı yazmayı başarabilecek miyim bilemiyorum :) Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Ama özellikle Nevreste'ye son dakika desteği için :) Yarışmayı kurtarmışızdır herhalde.

Canım inşaallah kurtarmışızdır daha ses yok:29::13:Teşekkür ederim:54:

Ellerinize,emeğinize sağlık :16: Güzel ve iyi niyetli düşüncenizde beni çok etkiledi,Kazen beyde etkilenmişki bunun karşılıgını hemen vermiş :46:
Pro Üyeliginiz hayırlı olsun,umarım forumda keyifli vakitler geçirirsiniz :29:

Ellerine sağlık ve ayrıca bol şanslar canımm.. seri yarışmamızın devamı için son anda katılmanız da çok güzel bir jest..Kazen de sağolsunn bu jesti çok ince bir şekilde ödüllendirmiş:46::46::46:...hafta içi 3 tarif de kalınca ben de sizin gibi düüşünmüştüm ama hafta sonu şehir dışına çıkmam gerekti ve uğrayamadım haliylee...vee çok sevindimm katılmanızaa...:16::16::54::54::71::71:

Son düzenleme:
Ellerine sağlık arkadaşım bu güzel jest için diğer arkadaşlarım adına bende teşekkür ederim

ellerinize saglık:16:

çok şeker olmuşlar:56:

hayırlı olsun üyeliğinizde:nazar:

Back
X