konu nereye geldi bilmiyorum ama esra elönünün yazısını okudum.o nasıl uslüptur öylee..el insaf yahu kendimizi savunacaz diye bu kadar ağır laflar edilmez..efendimiz bile başına pislikler saçıldığında ağzından kötü bir laf çıkmıyorsa biz neyi savunuyoruz neye inanıyoruz...bize hakaret edene bizdemi hakaret edelim...bizi küçük göreni bizdemi küçük görelimm....pınar kür zaten baştan aşağıya yanlış...onun gibi olursan ondan ne farkın kalır
Pınar Kür'ün sözlerine yorum yapmayacağım ama bi konuya açıklık getirmek istedim. "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" sözünü Erdoğan da belki onaylıyordur orasını bilemem, ama bu sözü o söylemedi.
http://www.milliyet.com.tr/akp-li-yonetici-ortusuz-kadin-satiliktir-/siyaset/sondakika/10.03.2011/1362426/default.htm
ah Saraylım, başörtüsü konusu görünce aklıma sen geliyorusn:) yeminlen senin yorumunu merak ettiğim için açtım konuyu. biliyordum böyle bir konuya yazmadan duramayacağını. Tam şu an içimden geçen kelimeleri dökecek bir yer ararken bu mesajı görmek çilde su bulmak gibi geldi bana.Bu konuda benim yorumumu merak eden vardir diye yaziyorum, ne de olsa en fanatik benim ya..Pinar Kur'un ki de, diger "korunma amacli" diyenlerinki de amacini asan bir konusma diye dusunuyorum. Playboya soyunan kadinlardan baslayayim. O kadinlar bugune kadar erkek tavlamaktan ziyade unlu olmak icin soyunmuslardir. Filmlerde oynamak, mumkunse basrol almak ve para kazanmak icin.. Kimi amacina ulasmis, kimi ulasamamistir. Basortusune gelince, takan Allahin emri oldugunu savunur, ve erkeklerden korunmak icin diye sozunu tamamlar. Bu dusunce tarzina gore de acik kadinlarin bolca yasadigi Avrupa'da ve hatta Turkiye'de her acik kadinin her kosede tacize ugramasi gerekir, bu da mumkun degil. Tam tersine kapaliligi yaygin olarak kabullenmis ve uygulamaya sokmus ulkelerde kadin istedigi kadar kapansin, daha 9 yasinda cocukken bile evlenilebilinecek bir kadin olarak goruluyor. Bir mal gibi yasinin iki, hatta 5 kati buyuk erkeklere bir nikah karsiligi satiliyor. Muta nikahlari var. TAcizler onlarda da var. Ustelik tacize ugrayan kadinlar bu ulkelerin cogunda toplum disina itilmekle kalmiyor, taslaniyor, idam ediliyorlar. Basortusu korunma amacli ise kimden, neyden, nasil koruyor? Muamma.. Kadinlar bu sorulari kendilerine sormali diye dusunuyorum. Ben bu sorulari kendime sordugumda basortusunun beni hic birseyden korumadigi hukmune variyorum. Benim korunup korunmamam, icinde yasadigim toplumun kadina bakisi ve bana verilen haklar, kanunlar ile sinirlidir. Basortusu bugun dini bir sembol olmaktan ote vasfa sahip degildir. Cunki basi bagli bir kadin ne kadar hakka sahipse, acik olan bir kadin olarak ben de ayni haklara sahibim. Onu erkekler yolda ne kadar taciz ediyorsa, ayni toplumda yasayan ben de o kadar taciz ediliyorum. Ne eksik, ne fazla.. Kimseye ne tak deme ayricaligim var, ne de takma. Herkesin kendi hur akli ve vicdani var. Toplumu kutuplara bolup, ille de seriat yonetimi isteriz deyip, bir yandan da bu ugurda yolsuzlugu, hirsizligi desteklemedikten sonra bana ne? Ama is oraya gelirse de kimse kusura bakmasin, Saraylim'in agzi da torba degil ki buzesin..
Rte tarafından kameralar önünde söylenmemiş olması onaylamadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Ama açıklaman için teşekkür ederim bilmiyordum. Kafalarımıza güzel işlenmiş. Bu sözün necip fazıla ait olduğu ve rtenin de ondan alıntılayarak kullandığı söyleniyordu. Sevinerek söyleyebilirim ki senin bu yazın üzerine araştırdım necip fazılın da böyle bir söylemi yokmuş. Yakışmazdı zaten.
Ancak gözlemlediğim şöyle bir şey var ki ben bunu buraya ne yazsam biri çıkar der ki evet öyle dinimizde örtüsüz kadın günahtır bizim dinimizde böyle böyle bıdı bıdı. Hem de necip fazılın sözü bilmem ne cevaplar gelir. İşte bana onları diyenler bir zahmet bu konuya yprum yapmasınlar. Sizin dininizde örtüsüz kadın satılık demekse benim dinimde örtüye hakaret çok sevap bir şey napıcaz şimdi.
Birazcık ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmek lazım. Kimse inanmadığı bir şeye saygı duymak zorunda değil. Edebimizden susup oturucaz. Şahsi görüşlerimizi de dost meclislerinde paylaşmaktan öteye gitmicez..
canım ellerine ağzına saglık...
çok dogru söylüyorsun sevmeyen elbette var sonuçta başbakanımızda insan arkadaslar bunu unutmayın ve bunu ülkeye ne cok şey kattığınıda.
bu sözleri söyleyen kişiliksiz kadın ne müslümandır nede aklı başında biridir..
bu ülkede özgürlük yok öyle mi ?
peki 10 yıl öncesine kadar kadınlar başlarını kapatmaya çekinirlerdi okullarda yasaktı ?
başörtülüler okuyamaz geri beyinliler onlar otursunlar satılık koyun gibi koca beklesinler denildi hep!
başbakanımız bu ön yargıyı kırdı şimdi bir çok başarılı girimşici bayanımız kapalıdır ?
sen neyin özgürlüğünü eleştiriyosun otur bi düşün?
ve diyo ki ben başörtülü bi ev sahibesinin davetine evine gitmem diyo nasıl bi mantıktır nasıl bi gericiliktir bu ?
ben bu kadının müslüman olduguna inanmıyorum arkadaslar.
bunun gibiler çıkıp böyle sözler söylüyor cahil gençliğimizden bir kısım inanıp yok efendim eylemler yapıyorlar kendilerince.
yahu sen bi yazarsın Türkiye'nin yazarıysan gençliğimize yol göstericeksin kışkırtıp kutuplaştırmayacaksın.
teşekkürler zehracım, çok haklısın canım umarım kendileride ön yargılarını görüp asıl meseleyi görürler.başbakanımız bu ön yargıyı kırdı şimdi bir çok başarılı girimşici bayanımız kapalıdır ?
sen neyin özgürlüğünü eleştiriyosun otur bi düşün? ağzına yüreğine sağlık canım. Kutuplaştıran kendileri,gerici olan kendileri bi dönüpte çok değil 5 yıl öncesine baksalar ama başbakanı eleştirmeden ön yargı yapmadan görmemek mümkün değil kimin neyi kutuplaştırdığını. Gerçekten ya kör yada nankörler!!
teşekkürler zehracım, çok haklısın canım umarım kendileride ön yargılarını görüp asıl meseleyi görürler.
Pınar Kür'ün sözlerine yorum yapmayacağım ama bi konuya açıklık getirmek istedim. "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" sözünü Erdoğan da belki onaylıyordur orasını bilemem, ama bu sözü o söylemedi.
http://www.milliyet.com.tr/akp-li-yonetici-ortusuz-kadin-satiliktir-/siyaset/sondakika/10.03.2011/1362426/default.htm
kesinlikle canım katılıyorum.Ahh keşke onu yapsalar bi zaten dünyaları değişecek... Etrafta olana bitene bakıp bide ülkesine baksalar aslında ne kadar şanslıyız ki her zorluğa göğüs geren ve gerçekten 'tarih onunla gurur duyacak' bi başbakan var. Ben bu farklılığı gören insanlarında özel olduğu kanaatindeyim. O yüzdende sadece dua ediyorum.
kesinlikle canım katılıyorum.
herkes kusurunu söylüyor peki ya verdiği onca hizmet ?
yıllarca verdiği hizmetler ?
o adam canını dişine takıp ülkesine vatanına hizmet ediyo daha neler yaparım diye düşünüyo...
Rabbim yardımcısı olsun kötülere fırsat vermesin.
almanyada nasıl kazanıyo yolsuzluk yaptıgı halde bu adam, neden hala bu adamı seciyo diyolar ya işte en güzel cevabı
Ana-baba duası, yardıma muhtacların duası, gariplerin duası...
Ona bakarsan o kadinin da canli yayinda konustugunu filan duymadim. Herkesin bildigi, duydugu neyse o. Medyaya malolmus konusmalari "yok olmadi" diye inkar etmek niye? Okuyorum heryerde iste, yetmez mi?
kız dur şimdi bak gördün müü bunlara da söylemiş derlerrrAynen öyle bırak bizim insanımızı izlediniz mi bilmiyorum ama seçimlerde bi çok yabancı ülkeden bizim sevincimize ortak oldu tüm insanlar. Rabbim tüm kötülüklerden korusun Başbakanımızı, ona yapmak isteyen kötülükleride kendi başlarında patlatsın inşallah...
O kadar boş konuşuyolar ki başbakan 'başörtüsüz kadın perdesiz ev gibidir' demiş p.kürü eleştirenler onuda eleştirsin yazmış biri. direk böyle dediğini duydun mu başbakanın ağzından diye yazdım tık yok, başka bi duyarlı arkadaşımız onu başbakan demedi akpden milletvekilleri söyledi bunu söyleyende ihrac edilmiş yazmış,gelde sinirlenmebaşlarına taş yağsa aaa başbakan yağdırdı diyecekler!! ki başbakanın her seveni tesettürlü değil ki! bunu söylemiş olsa gündem olurdu. Ama bak sen ki başbakan söylemiş ne hikmetse bazı kişiler duymuş, onların kulağına söyledi heralde
kız dur şimdi bak gördün müü bunlara da söylemiş derlerrr
ay ne güldüm yaa
ağzına ellerine sağlık tatlım durumu cok iyi anlattın
evet ben o gün sabah dersim oldugu halde uyumadım izledim haberleri sabahta gazeteye saldırdım
hele o balkon konuşmasıı.. helal olsun başbakanım adamlığını gösterdin yine dedirtti.
şaka bir yana bu gerçekleri göremeyenler nerede yaşıyor ?
yahu tamam sevme ama ama saygı göster atıp tutma hakkında, ille edep illede edep demiş büyükler.
eeee Allah dağına göre karını verirBaşbakanı çok seviyodum ama son olaylardan sonra dahada depreşti sevgim
Balkon konuşmasına gittim ben mükemmeldi
Dedi ya başbakan 'balkon konuşmasına laf söylediler sizde çıkın balkona konuşma yapın ama özür dileyin bu halktan' diye
çok çok karizma ve inanılmaz zeki bi başbakanımız var, mecliste çalışan aile dostumuz var diyo ki vekillerin mikrofon ayarlarından sorumlu yanlışlıkla mikrofonun sesi kısılmış hemen fark etti başbakan hemn uyardı, diğer vekiller hiiiç anlamadı bile
Nerde yaşıyolarsa yaşasınlar ama hakaret edemezler!
ya kılıçdaroğluna yumruklu sadırıda başbakan arayıp özür diledi hemen, ya o? başbakanın sesi kısıldığında mitinglernde konuşacak laf bulamadı tabi alay etti!! bu insanlar mı yönetecek ülkeyi Allah aşkına!!
Başbakanı çok seviyodum ama son olaylardan sonra dahada depreşti sevgim
Balkon konuşmasına gittim ben mükemmeldi
Dedi ya başbakan 'balkon konuşmasına laf söylediler sizde çıkın balkona konuşma yapın ama özür dileyin bu halktan' diye
çok çok karizma ve inanılmaz zeki bi başbakanımız var, mecliste çalışan aile dostumuz var diyo ki vekillerin mikrofon ayarlarından sorumlu yanlışlıkla mikrofonun sesi kısılmış hemen fark etti başbakan hemn uyardı, diğer vekiller hiiiç anlamadı bile
Nerde yaşıyolarsa yaşasınlar ama hakaret edemezler!
ya kılıçdaroğluna yumruklu sadırıda başbakan arayıp özür diledi hemen, ya o? başbakanın sesi kısıldığında mitinglernde konuşacak laf bulamadı tabi alay etti!! bu insanlar mı yönetecek ülkeyi Allah aşkına!!
eeee Allah dağına göre karını verir
canım kim ceker kim dayanabilir bu kadar acıya zorluğa?
kılıçtaroglu mu? diger parti baskanları mı kim ?
hiç kimse.
valla yine iyi dayanıyo Allah güç kuvvet versin
kılıçtaroglu'na birde basbakanımız öneride bulundu senden cok güzel kasetci olur diye ne güldüm oraya amagerçi bişey olmaz ondan da..
Recep Tayyip Erdoğan neler yaşıyo kimse bilmiyo iç yüzünü sen biliyosundur belki yakınınız varmış orda diyolardır biraz
ah iç yüzünü bi görseler hatta tahmin etseler nasıl hak vericekler ama bizde bütün kalbimizle arkasındayız.
bu sene ben ilk kez oy kullandım ve adıma Recep Tayyip Erdoğan'dan mektup gelmiş geçliğe yazılmış bi mektup o kadar ince bir düşüncekii zekiliği her yerde parlıyo bir mücevher gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?