Piknikte Neler Yaplmal?

gulizgul

gulizgul.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
4.581
9
358
Muğla
Pazar günü piknik var arkadaşlar. ne yapsam neler götürsem ..yardımcı olurmusunuzz.

zeytinyağlı dolmalradan başlayabilirsin....yaprakalrda taze taze alırsan canım çok güzel olur

geçen gün piknikte bi salata yaptık çok hoşuma gitti.Orda yapabilirsin.Patlıcanları mangalda közlüyosun yeşil biberleride közlüyosun minik minik doğruyosun içine soğan sarımsak zeytinyağı limon tuz koyuyosun ımmmm yemede yanında yat harika bi tat oluyo.Bide yan masadakileri görmüştüm lavaş ekmeği getirmişlerdi dürüm yapıyolardı nasıl canım çekti anlatamam lavaş ekmeğide götürebilirsin.

çocukluğum aklıma geldi....
Zeytiyağlı dolma
Börek
poğaça
kakaolu yada üzümlü kek
kurabiye
salata
kuru köfte (ne güzel olurdu soğuk ama lezzetli) şimdiki nesil duysa inanmaz ne saçma şey soğuk köfte mi olur der ama harikaydı valla...
peynir zeytin bol salatalık domates biber daha ne olsun....
Küçük tüp ve çaydanlığınızı almayı unutmayın :))

Adana'da yaşayan biri olarak piknik deyince akla mangal ve kebap gelir
sabah erkenden pikniğe gideceksen börek zeytin peynir domates salatalık
biber götürebilirsin öğleden sonraya ise mangalda tavuk kanadı veyakuşbaşı
pişirebilirsin tavuk kanatlarını bir gece önceden az sıvıyağ pulbiber kekik ve tuzla mıncıkla
ertesi güne hazır olsun mangalda da pişince çoooook lezzetli olur
meyve olarak karpuz çekirdek götür top ve ip götür:içelim:

Kankam ..pikniğe herşey götürmek ister..
korkuyorum.. koltukları halıları bile götürür valla...
:roflol::roflol:

MErhaba çok güzel bi topick açmışsın bizimde bu pazar yaşgünümüz var.Piknikde kutlayacağız.Geçen sende aynı yerde yapmıştık.BEnde netde arıyordum ne yapsam diye.Yazılanları okudum.Pikniğe gittinizmi erteledinizmi bilmem ama ben amerikan salatası mutlaka yaparım.Soğuk termoslar var şimdi hiç bozulmuyor.
Birde et veya tavuk mangal yapacaksanız. Bir gece önceden süte koyun.Evde bile yaparken tavsiye ederim süper oluyor. Ben daha önceleri körili soslarla falan uğraşırdım.Bunu keşfettikten sonra tek geçerim.Et sütte harika oluyormuş meğer.

teşekkür ederim arkadaşlar çok güzel fikirler vermişsiniz...pikğimize gittik ama yaz uzun daha çok gideriz pikniğe ....

Bayilirim piknige ,mangala gitmeye.Bizde cumartesi gitmistik komsum gille.
Benim esim kebapci oldugu icin biz hep harika kebaplar yeriz orada.Bende pogaca,börek,Kek,Salata gibi seyleri hazirlarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…