• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Pıhtılaşma sorunu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canım benimde 2 kaybım var. Benim c677 homozigot pai heterozigot. İlk kayıptan sonra pıhtılaşma testi yaptırdım.. 2.,sinde iğne başladık yinede kaybettik. Doktorum başka problem göremiyorum pıhtılaşma üzerinde durup önlem alıcaz, bidhaki gebelikte iğne+corasprin başlarız dedi, baze test yaptırılan merkezlerde de yanılmaayı olabiliyor dedi..
Merhaba igneyi gebeligi ogrenince mi baslamistiniz ben de ikinci bebegimi kaybettim mthfr c677t heterozigot ecopirine bile gerek yok ama verelim dediler yine ayni seyi yaşadım gelisimi durdu kalp atışını hiç alamadık...diger butun testler esimin spermiogrami bizim kromozom testleri hepsi normal çıkmıştı..

Merhaba canım benimde 2 kaybım var. Benim c677 homozigot pai heterozigot. İlk kayıptan sonra pıhtılaşma testi yaptırdım.. 2.,sinde iğne başladık yinede kaybettik. Doktorum başka problem göremiyorum pıhtılaşma üzerinde durup önlem alıcaz, bidhaki gebelikte iğne+corasprin başlarız dedi, baze test yaptırılan merkezlerde de yanılmaayı olabiliyor dedi..
benim doktorum önemsemiyor bile... ne yapacağımı şaşırdım inan

Merhaba igneyi gebeligi ogrenince mi baslamistiniz ben de ikinci bebegimi kaybettim mthfr c677t heterozigot ecopirine bile gerek yok ama verelim dediler yine ayni seyi yaşadım gelisimi durdu kalp atışını hiç alamadık...diger butun testler esimin spermiogrami bizim kromozom testleri hepsi normal çıkmıştı..
canım merhaba... seninle en son konuştuğum da hamileydin sanırım... ilk kaybında olabilir tam hatırlayamıyorum ama bende şuan seninle aynı durumdayım... 2 gen heterezigot benimde mthfr c677 ve pai şuan aspirin kullanıyorum sadece

canım merhaba... seninle en son konuştuğum da hamileydin sanırım... ilk kaybında olabilir tam hatırlayamıyorum ama bende şuan seninle aynı durumdayım... 2 gen heterezigot benimde mthfr c677 ve pai şuan aspirin kullanıyorum sadece
Merhaba doktorumla konusacagim ileri arastirma icin ne gerekiyor hangi testler yapilmali ve tedavi ne olacak diye. Tekrar bunu yaşayacak gücüm kalmadı

Çok geçmiş olsun canım benimde 3 genimde pıhtılaşma var ve 2 kaybım var çok zor en iyi yaşayanlar bilir seni çok çok iyi anliyorum :( en son hamileliğinde kaç haftalıktın iğne vs başlamadın mi acaba ?

Çok geçmiş olsun canım benimde 3 genimde pıhtılaşma var ve 2 kaybım var çok zor en iyi yaşayanlar bilir seni çok çok iyi anliyorum :KK43: en son hamileliğinde kaç haftalıktın iğne vs başlamadın mi acaba ?
Önce hap sonra da ben istediğim için iğne başlandı, sonra kanamam olunca kesildi, benim gebelikler daha kalp atışına gelemeden gelişim aşamasında duruyor 6. haftada. Doktorum sizde sorun yok bunun pihtilasmayla alakasi yok bunun nedeni %99 bebek sağlıksız olduğu için dedi. Bu sefer genetik incelemeye de göndereceğiz bebeği, bakalim ne çıkacak. Sende hangi genlerde var? Tedavi olarak ne verilmişti

Çok üzüldüm kuzum yaşadığın acıyı hüsranı ve panik halini en içimde hissediyorum. Allah'ım sabırlar versin 🙏Aynen öğrenince başlamıştık canım 2.de... Ama gittiğim doktorun( prof üstelik ) ihmalkarligida oldu başka konularda.
Rahim filmi cektirmistiydin kuzum?

Çok üzüldüm kuzum yaşadığın acıyı hüsranı ve panik halini en içimde hissediyorum. Allah'ım sabırlar versin 🙏Aynen öğrenince başlamıştık canım 2.de... Ama gittiğim doktorun( prof üstelik ) ihmalkarligida oldu başka konularda.
Rahim filmi cektirmistiydin kuzum?
Cektirmedim gerek yok senin için diyorlar...ben de ne yapacağımı şaştım, benim yaşadığım gibi kayiplarin %99un nedeni kromozomal bozukluk dedi, sende sorun yok sağlıklı gebelik olacak birgun diyor

Cektirmedim gerek yok senin için diyorlar...ben de ne yapacağımı şaştım, benim yaşadığım gibi kayiplarin %99un nedeni kromozomal bozukluk dedi, sende sorun yok sağlıklı gebelik olacak birgun diyor
Sağlıklı değilse düşüyormuş evet ama benim mesela kalbi durdu ilkinin 11.haftada kürtaj oldum.
Benim kafama yatan doktor bu düşükler sonrası gittiğim yani, direk rahim filmimi gormek istedi. Rahmde şekil bozukluğu da düşüklere sebep olduğu için. Ama şükrolsun ki bu sıkıntı yokmus..Pıhtılaşma sorunu çok büyük oranda değil ama bidahaki gebelikte hem iğne duruma göre hem hap kullanırız dedi başka hiçbir sorun yok çünkü ...

7 ay önce kalp atışı olmayan beneğimi kaybettim ondan sonra bu konunun üzerine çok düştüm yakınlarımda da pıhtılaşma yaşayan vardı çünkü.Trombofili paneli adlı bir test var onda çıkıyor fakat yaşadığım şehirde yapılmıyordu doktor da bana gebelik öncesi bebe aspirini gebe kalıp kese görünce de iğne kullanmamı tavsiye etti.Aspirini kullanmaya yumurtlama öncesinde başlamıştım hemen o ay tuttu iğneye de başladık şu an iğneyle devam ediyorum.Kan pıhtılaşması hamileliğe engel olabilen bir durum olmasa aspirin tavsiye edilmezdi herhalde
Merhaba kaçıncı hafta iğneye başladınız acaba bide hangi tur iğne dozu falan ?

Sağlıklı değilse düşüyormuş evet ama benim mesela kalbi durdu ilkinin 11.haftada kürtaj oldum.
Benim kafama yatan doktor bu düşükler sonrası gittiğim yani, direk rahim filmimi gormek istedi. Rahmde şekil bozukluğu da düşüklere sebep olduğu için. Ama şükrolsun ki bu sıkıntı yokmus..Pıhtılaşma sorunu çok büyük oranda değil ama bidahaki gebelikte hem iğne duruma göre hem hap kullanırız dedi başka hiçbir sorun yok çünkü ...
Canm mrb sadece 2 geninde mi var pıhtılaşma benimde seninle aynı genlerde var ? Sadece iğne mi kullandın coraspin kullanmadın mi ?

Kızlar anlayan var mı sonuçlardan?
Homozigot veya heterozigot olması neyi ifade eder benim 3genim problemli oluyor şimdi?Nasıl bir yol izlemem lazım bu Sonuçlara göre kan sulandırıcı iğne ve hap verirler mi?

Eklentiler

• 1D38AA4A-9DD4-45E3-A955-4B7790A28045.webp
    1D38AA4A-9DD4-45E3-A955-4B7790A28045.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 32
Homozigot veya heterozigot olması neyi ifade eder benim 3genim problemli oluyor şimdi?Nasıl bir yol izlemem lazım bu Sonuçlara göre kan sulandırıcı iğne ve hap verirler mi?
Homozigot baskın gen demek.O hastalık sizde var.Heterozigot çekinik gen.Taşıyıcı oluyor.Her iki durumda da kan sulandırıcı ilaç veriliyor.Benimde bir değerim homozigot.

Canm mrb sadece 2 geninde mi var pıhtılaşma benimde seninle aynı genlerde var ? Sadece iğne mi kullandın coraspin kullanmadın mi ?
Aynen canım 2 genimde var. Biri homozigot diğeri heterozigot.. sadece iğne kullandık tekrar kayıp yaşadım. Bu yüzden duruma göre corasprin de kullanicaz dedi doktorum iğnenin yanında...

Canım 3 geninde pıhtılaşma var. 2 si homozigot digerri heterozigot. Gebelik kaybın var mı bilmiyorum ama gebeliklerinde iğne kullanmanı soyleyecektir doktorun muhtemelen..

benimde bir düşüğüm var 7+2 de kan pıhtılaşma testi MTHFR a1298c heterezigot çöktü üç doktora sordum bu çok normal bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit kullanacaksın dediler sizce güvenmelimiyim

Iste pihtilasmadan mi dustu yoksa sagliksiz genetik yuzunden mi ben onu ogrenmek istiyorum,bebek genetik incelemeye gidecek bu sefer, ama hersey belli de olmayabiliyormus sanirim...sende pihtilasma yok diyorlar ama 2 kayıptan sonra her ilaci kullanmak istiyorum ben artik, saglikli gebelik igne ve hapla kanama olup da düşer mi acaba? Bunu da merak ediyorum

benimde bir düşüğüm var 7+2 de kan pıhtılaşma testi MTHFR a1298c heterezigot çöktü üç doktora sordum bu çok normal bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit kullanacaksın dediler sizce güvenmelimiyim
Ben güvendim ikinci bebeğimi de kaybettim maalesef

Back
X