• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Pıhtılaşma sorunu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
7 ay önce kalp atışı olmayan beneğimi kaybettim ondan sonra bu konunun üzerine çok düştüm yakınlarımda da pıhtılaşma yaşayan vardı çünkü.Trombofili paneli adlı bir test var onda çıkıyor fakat yaşadığım şehirde yapılmıyordu doktor da bana gebelik öncesi bebe aspirini gebe kalıp kese görünce de iğne kullanmamı tavsiye etti.Aspirini kullanmaya yumurtlama öncesinde başlamıştım hemen o ay tuttu iğneye de başladık şu an iğneyle devam ediyorum.Kan pıhtılaşması hamileliğe engel olabilen bir durum olmasa aspirin tavsiye edilmezdi herhalde
Kan pıhtılaşması gebeliğe engel değil gittiğim 2 docentte aynı şeyi söyledi kan sulandırıcı kullanmadan gebe kaldım sonra hemen iğne ve hapa başladım

İyi akşamlar kizlar bende bugün sonuçlarında doktora gittim..
İğne bulunmuyorsa nasıl olacak ya 🙁
Bende şuan Dr isteğiyle coraspirin folik asit başladım hamile kalır kalmaz iğne için gel rapor çıkartmamiz lazım sana dedi alabilmem için.. iğne kullanan arkadaslar ne kadar fiyatı içinde ne kadar var ve siz hangisini kullanıyorsunuz birde saat olarak kaçta vuruyorsunuz acaba ?
Ben oxapar 0.4 luk kullaniyorum 1 kutu da 10 tane var ben rapor cikartmamistim saglik ocagina yazdiriyorum 2 kutu birden 20 gun rahatim ama suan maalesef ki igne piyasada yok bundan sonra ne yaparim bilmem ucrette 50 tl falan veriyorum 2 kutuya ama ucretle almaya calisirsan kutusu 200 tlye yakin diye biliyorum

Trombofili testi yaptırırsanız çıkar.Ya genetik olarak ya da hormonal olarak pıhtılasma olup olmadığı.Ona göre gebelik öncesi asprinle gebelikte iğne ya da kan sulandirici iğne+aspirin kullanımı oluyor.

Iste pihtilasmadan mi dustu yoksa sagliksiz genetik yuzunden mi ben onu ogrenmek istiyorum,bebek genetik incelemeye gidecek bu sefer, ama hersey belli de olmayabiliyormus sanirim...sende pihtilasma yok diyorlar ama 2 kayıptan sonra her ilaci kullanmak istiyorum ben artik, saglikli gebelik igne ve hapla kanama olup da düşer mi acaba? Bunu da merak ediyorum
Merhabalar öncelikle gecmiş olsun bende 10 gün önce ikinci kürtajımı oldum doktorum arastırmana bile gerek yok diyor benim ısrarımla tamam dedi bi iki ay gecsin arastırma hastanesinde gidip test yapabilirsin onlara kolay geliyor ben nedenini öğrenmeden nasıl 3. Cocuga hamile kalayım ki sizce ne zaman gitmeliyim adet olmadan gidemez miyim doktorum 6 ay cocuk hiç düsünme dedi ama içime daha bi istek doğduhemen hamile kalmak istiyorum tabi nedenini öğrenince

Kan verdim 10 dakkaya çıktı sonucu. 5-10 dakika arası olması gerekirken benimki 4dakika 46 saniyede pıhtılaşıyor iğneye rağmen. Bu kötü. O yüzden ilaca başladık.
İlk bebekten sonra kan sulandırıcı almadınız mı?
Testi kürtajdan ne kadar süre sonra yaptırdınız acaba

Merhabalar öncelikle gecmiş olsun bende 10 gün önce ikinci kürtajımı oldum doktorum arastırmana bile gerek yok diyor benim ısrarımla tamam dedi bi iki ay gecsin arastırma hastanesinde gidip test yapabilirsin onlara kolay geliyor ben nedenini öğrenmeden nasıl 3. Cocuga hamile kalayım ki sizce ne zaman gitmeliyim adet olmadan gidemez miyim doktorum 6 ay cocuk hiç düsünme dedi ama içime daha bi istek doğduhemen hamile kalmak istiyorum tabi nedenini öğrenince

Tabi kürtaj olup test yaptıranlar daha iyi tavsiye verir ... ben yaptırmadım ama düşüncem canım kesinlikle araştır ama önce adet ol rahim bir kendine gelsin hormonların da... eşin de yaptırsın tüm testleri tıbbı genetik ve ürploji testlerini

Tabi kürtaj olup test yaptıranlar daha iyi tavsiye verir ... ben yaptırmadım ama düşüncem canım kesinlikle araştır ama önce adet ol rahim bir kendine gelsin hormonların da... eşin de yaptırsın tüm testleri tıbbı genetik ve ürploji testlerini
Direk olarak bir kadın doğuma gidersem yönlendirir mi inan doktorlar da oyle önemsemiyorlar ki her testi yapsınlar istiyorum sebebi neyse öğreneyim hiç cocıgum yok daha o yüzden ikinci kere de olunca cok yıprandım

Direk olarak bir kadın doğuma gidersem yönlendirir mi inan doktorlar da oyle önemsemiyorlar ki her testi yapsınlar istiyorum sebebi neyse öğreneyim hiç cocıgum yok daha o yüzden ikinci kere de olunca cok yıprandım

canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama araştırma hastanelerine gideceksin kadın doğum ve tıbbı genetiğe gideceksin...ben de bir düşük yaptım 3 yıldır hamile kalamadım istanbul da zeynep kamile gideceğim pazartesi tıbbı genetik ve kadın doğuma randevu aldım...tıbbı genetik kromozom testleri ve pıhtılaşmaya bakıyor kadın doğum amh ve hormonlara.... düşükler eşinden de kaynaklanıyor olabilir o da sperm testi sperm hasar testi ve kromozom testi falan yaptırsın

Bilgi verdigin için cok teşekkür ederim insallah isteyen herkese ve bizede rabbim saglıklı gebelik ve cocuklar nasip etsin ben tıbbi genetiğe randevu alınabildigini bilmiyordum o zaman eşiminde ürolojiye sıra alması gerek değilmi

Bilgi verdigin için cok teşekkür ederim insallah isteyen herkese ve bizede rabbim saglıklı gebelik ve cocuklar nasip etsin ben tıbbi genetiğe randevu alınabildigini bilmiyordum o zaman eşiminde ürolojiye sıra alması gerek değilmi

evet canım yalnız devlet hastanesi üroloji sonuçlarına doktorlar pek güvenmez makineyle ölçüm yapıldığı için en iyisi eşin sperm testlerini maddi durumunuz elveriyorsa dışarda iyi bir lab da yaptırsın eşin de tıbbı genetikte kromozom testlerini yaptırır seninle...

evet canım yalnız devlet hastanesi üroloji sonuçlarına doktorlar pek güvenmez makineyle ölçüm yapıldığı için en iyisi eşin sperm testlerini maddi durumunuz elveriyorsa dışarda iyi bir lab da yaptırsın eşin de tıbbı genetikte kromozom testlerini yaptırır seninle...
Dışarda derken özel hastanede mi yoksa özel klinik mi ?

Günaydın canım konuyu görünce hemen yazmak istedim bende şubat ayında kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim kürtaj oldum bu kayıpların %80i pıhtılaşma kaynaklıymış doktorum bi adet gördükten sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi ben onun üstüne birde kimyasal yaşadım iki haziran da genetikten randevum vardı gittim kan verdim eşimle beraber kromozom testi ve pıhtılaşma testi için trombofili paneli testi diye geçiyor adı şuan sonuçları bekliyorum şiddetle testi yaptır derim ben doktor önemsemese dahi tekrar aynı acıyı yaşamamak için sebebini öğren bende sonuçlar çıkmadan tekrar gebelik düşünmüyorum

Günaydın canım konuyu görünce hemen yazmak istedim bende şubat ayında kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim kürtaj oldum bu kayıpların %80i pıhtılaşma kaynaklıymış doktorum bi adet gördükten sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi ben onun üstüne birde kimyasal yaşadım iki haziran da genetikten randevum vardı gittim kan verdim eşimle beraber kromozom testi ve pıhtılaşma testi için trombofili paneli testi diye geçiyor adı şuan sonuçları bekliyorum şiddetle testi yaptır derim ben doktor önemsemese dahi tekrar aynı acıyı yaşamamak için sebebini öğren bende sonuçlar çıkmadan tekrar gebelik düşünmüyorum
[/QUOTEgecmiş olsun cok evet doktorum zaten ısrarla arastırmak istiyorum dememe ragmen boyle dalga gecti resmen kürtajımı özelde yaptım sonrasında eger cok istiyorsanız bi kaç ay sonra arastırmaya gidin orada test yaptırın diyor ben biliyorum bişey cıkmıcak filan dedi olurmu oyle sey ben nedenini bilmeden tekrar aynı korkuyla nasıl hamile kalırım aynen bende senin gibi diyorum bir adet olayım daha su an hafif kanamam var kürtaj sonrası diye adet olduktan sonra hiç durmadan gidecem sonuclar cıkıncada artık ona göre gebelşk düsünecem

Bu arada siz kimyasal yasadıgınızı nasıl anladınz nasıl oluyor kimyasak gebelik

Bu arada siz kimyasal yasadıgınızı nasıl anladınz nasıl oluyor kimyasak gebelik
Adet gecikiyor değerim 22 oldu iki gün sonra 28 oldu doktor dış gebelik olsa değer iki katına yakın artar bu değer çok düşük kimyasal dedi usg ile kontrol etti tüpte yada rahimde hiç bir bulgu yoktu çabuk düşsün diye metotreksat iğne yaptı serumla bir doz adet kanaması başladı değer düştü

Bir an önce genetik randevunu al inanki iki ay her gün hastane aradım özeller beş bin ila yedi buçuk bin arası fiyat verdi ben Edirne tıp fakültesinde yaptım testi 520 tl aldılar orda bile bazı hastaneler de ücretsizmiş biz sigortalı olmamıza rağmen alındı neyse para gözümde değil inşallah sonuçlar çıkar bir buçuk ayı buluyor çıkması bide pandemi var o yüzden çok bekletme bide sonuç beklemek zorunda kalıcan zaten

Adet gecikiyor değerim 22 oldu iki gün sonra 28 oldu doktor dış gebelik olsa değer iki katına yakın artar bu değer çok düşük kimyasal dedi usg ile kontrol etti tüpte yada rahimde hiç bir bulgu yoktu çabuk düşsün diye metotreksat iğne yaptı serumla bir doz adet kanaması başladı değer düştü
Anladım o zaman test yapılmazsa kendiliğinden de düşebilme ihtimali var yani adet kanaması sanabilirz

Bir an önce genetik randevunu al inanki iki ay her gün hastane aradım özeller beş bin ila yedi buçuk bin arası fiyat verdi ben Edirne tıp fakültesinde yaptım testi 520 tl aldılar orda bile bazı hastaneler de ücretsizmiş biz sigortalı olmamıza rağmen alındı neyse para gözümde değil inşallah sonuçlar çıkar bir buçuk ayı buluyor çıkması bide pandemi var o yüzden çok bekletme bide sonuç beklemek zorunda kalıcan zaten
Genetik için adeti beklememe gerek yokmu

Back
X