• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Pıhtılaşma sorunu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla canım bissürü test yapıldı hepsi normal çıktı çok şükür. Gene bakıldı mı bakılmadımı bilmiyorum.
Evet onun bi testi var kan alınıyor bi cam bardağa damlatılıyor ve 15dakika içinde sonuç çıkıyor. Testin adı ne bilmiyorum bilsem de sizde muhtemelen farklıdır çünkü ben Azeriyim Baküde farklı olabilir. Ama her ay yaptırır benim doktorum. Geçen ay 6dakikaydı pıhtılaşma süresi bu ay 7dakikada oluyor çok şükür.
Hapa kendin mi başladın doktor mu yazdı?
Doktorum yazdı canım kendim cesaret edemem.. çünkü kan sulandırıcı hap düşüğede sebep olabiliyormuş sanırım..
Hamile kalınca hemen gel iğne için rapor çıkartalım dedi.

selam kızlar ben de dün kan verdim tıbbı genetiğe gidip amh da yaptırdım bildiğiniz tüp sürecine girdim ama bir ürolog tekrarlayan düşüklerin ve hamile kalamama sebeplerinden birinin de dna hasarı olabileceğini söyledi..eşlerinizin sperm analizi ve sprem dna hasarına mutlaka baktırın

Merhaba herkese bazı kadn dogum doktorları gebelik boyunca iğne vurulcaksın göbekten diyor bugün tüp bebek doktoruma gösterdim önemli bi sorun olmadıgnı söyledi bu tür durumlarda coraspirine başlatıyormus iğneden hiç bahsetmedi bile kime inancagımı şaşırmış durumdayım en iyisi riske atmayıp iğne vurulmak bana göre (yaşadığım 2 aylık bebeğin kalbinin durmasının sebebi bu olmadıgını söyledi doktor)

Eklentiler

• B8CD3A95-0452-4006-99C0-4167156F3020.webp
    B8CD3A95-0452-4006-99C0-4167156F3020.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba herkese bazı kadn dogum doktorları gebelik boyunca iğne vurulcaksın göbekten diyor bugün tüp bebek doktoruma gösterdim önemli bi sorun olmadıgnı söyledi bu tür durumlarda coraspirine başlatıyormus iğneden hiç bahsetmedi bile kime inancagımı şaşırmış durumdayım en iyisi riske atmayıp iğne vurulmak bana göre (yaşadığım 2 aylık bebeğin kalbinin durmasının sebebi bu olmadıgını söyledi doktor)

canım sonuçtan pek anlamıyorum ama riskli gebelik uzmanına da danışmanı tavsiye ederim..

Bence olabilir bende de 4g4g var iğne kullanıyorum.ama ek olarak mthfr 'ler de heterozigot

canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama araştırma hastanelerine gideceksin kadın doğum ve tıbbı genetiğe gideceksin...ben de bir düşük yaptım 3 yıldır hamile kalamadım istanbul da zeynep kamile gideceğim pazartesi tıbbı genetik ve kadın doğuma randevu aldım...tıbbı genetik kromozom testleri ve pıhtılaşmaya bakıyor kadın doğum amh ve hormonlara.... düşükler eşinden de kaynaklanıyor olabilir o da sperm testi sperm hasar testi ve kromozom testi falan yaptırsın
Canım selam. Sen gittin mi hastaneye nasıl geçti sürecin. Benimde bir kürtajım var. Kalp atışları oluşmadığı için aldırmak zorunda kaldı 8 haftalıkken. 6 haftalıkta kalmıştı bebeğim. Yaşım 38 bir oğlum var sıkıntısız bir gebelik geçirmiştim. Şimdi tekrar deniyoruz malum yaş problemi var daha fazla bekleme zamanımız yok. Ben şimdi tıbbı genetikten randevu aldım ama kadın doğumda kendi doktorumdan randevu bulamdım. Ben tıbbı genetiğe direk gitsem bakarlar mı bana? Yaşım 38 beliğim olursa yeni riske atacak vaktim yok falan desem. tek düşüklerde devlet bakmıyormuş dediler. Yada yalanda söylesem 2 düşüğüm var falan desem. Kendi doktorumdan randevu bulabilsem iyi olacaktı aslında ondan çıkar tıbbi genetiğe giderdim. Pıhtılaşma dan mı kaybettim bebeğimi hiç bilmiyorum. Yani kafam çok karışık.

Bu arada testleri araştırma hastanelerinin tıbbi genetik bölümünde ücretsiz yaptırdım ben.
Yaaaa kraliçe şimdi bir de bu çıktı başımıza. Dünden beri kafayı taktım buna ya bende de varsa pıhtılaşma diye. Naıl yapsam nasıl yol izlesem ben kendime şimdi randevu aldım ama direk bakmazlar gibime geliyor. Sanki kadın doğum sevki isterler gibime geliyor. Benim şuan 2. gebelik olsa riske atacak vaktim yok. Yaşım 38 ya yine olursa :(

Canım selam. Sen gittin mi hastaneye nasıl geçti sürecin. Benimde bir kürtajım var. Kalp atışları oluşmadığı için aldırmak zorunda kaldı 8 haftalıkken. 6 haftalıkta kalmıştı bebeğim. Yaşım 38 bir oğlum var sıkıntısız bir gebelik geçirmiştim. Şimdi tekrar deniyoruz malum yaş problemi var daha fazla bekleme zamanımız yok. Ben şimdi tıbbı genetikten randevu aldım ama kadın doğumda kendi doktorumdan randevu bulamdım. Ben tıbbı genetiğe direk gitsem bakarlar mı bana? Yaşım 38 beliğim olursa yeni riske atacak vaktim yok falan desem. tek düşüklerde devlet bakmıyormuş dediler. Yada yalanda söylesem 2 düşüğüm var falan desem. Kendi doktorumdan randevu bulabilsem iyi olacaktı aslında ondan çıkar tıbbi genetiğe giderdim. Pıhtılaşma dan mı kaybettim bebeğimi hiç bilmiyorum. Yani kafam çok karışık.
Canım senin direk gideceğin yer tıbbi genetik o testleri ora yapıyor.Ben mesela gittim gebeliklerinde kalp atışı alınamıyor hep aynı haftada kalıyor gelişimleri duruyor dedim.Hic sorgulamadilar evrak bile sormadi direk kromozom testi+pıhtılaşma testi yapti.Kromosomu Ayriyetten eşimede yaptı.Çünkü ondadada problem olabilir diye.Şükür ki kromozom çıkmadı..Bende pıhtılaşma cikti.Bqk bu konu çok önemli hiç kasma rahat ol bende gitmeden bilmiyordum nereye giderim ne yaparım diye hemen yaparlarmı kaç düşük diye sorarlar mi diye?
2 ve üstü düşüğe yapılıyor genelde sorgusuz.Mutlaka yaptır.Ben kanuni sultan eğitim ve araştırma hastanesi ne yaptırdım.Ama orasnin genetiği basaksehir çam ve sakura Hastanesi'ne taşınmış.
Sen Zeynep Kamile yada bakirkoyede olur okmeydani araştırmalara olur tıbbi genetikten randevunu al.Sperm testine gerek yok demişti bana bir kadın doguncu sonuçta hamile kalabiliyorsun dedi ama sen bilirsin.

canım direkt git tıbbı genetiğe bir düşüğüm var de pıhtılaşma ve genetiğe baktırmak istiyorum de dr bikaç soru sorup testleri yapıyor..ben yaptırdım aşılama sürecindeyim..

Bir yıla yakındır deniyoruz hsg spermiogram vb dahil sorun çıkmadı. Pıhtılaşma sorununu gördüm buralarda. Bu düşük falan olma sebebimi yani o zaman mı bakılıyor.yoksa başta gebe kalmayı mi engelliyor . yardımcı olabilir misiniz
Gebe kaldi ise dusuge kimyasala neden oluyor kalmadi ise de kalmani zorlastiriyor diye biliyorum

canım direkt git tıbbı genetiğe bir düşüğüm var de pıhtılaşma ve genetiğe baktırmak istiyorum de dr bikaç soru sorup testleri yapıyor..ben yaptırdım aşılama sürecindeyim..
Tamamdır canım sağol. bir düşükle yapılmıyor dedi bazı arkadaşlar yalan söyleyip gidende çok var hani 2 -3 düşüğüm oldu gibisdinden..

Canım senin direk gideceğin yer tıbbi genetik o testleri ora yapıyor.Ben mesela gittim gebeliklerinde kalp atışı alınamıyor hep aynı haftada kalıyor gelişimleri duruyor dedim.Hic sorgulamadilar evrak bile sormadi direk kromozom testi+pıhtılaşma testi yapti.Kromosomu Ayriyetten eşimede yaptı.Çünkü ondadada problem olabilir diye.Şükür ki kromozom çıkmadı..Bende pıhtılaşma cikti.Bqk bu konu çok önemli hiç kasma rahat ol bende gitmeden bilmiyordum nereye giderim ne yaparım diye hemen yaparlarmı kaç düşük diye sorarlar mi diye?
2 ve üstü düşüğe yapılıyor genelde sorgusuz.Mutlaka yaptır.Ben kanuni sultan eğitim ve araştırma hastanesi ne yaptırdım.Ama orasnin genetiği basaksehir çam ve sakura Hastanesi'ne taşınmış.
Sen Zeynep Kamile yada bakirkoyede olur okmeydani araştırmalara olur tıbbi genetikten randevunu al.Sperm testine gerek yok demişti bana bir kadın doguncu sonuçta hamile kalabiliyorsun dedi ama sen bilirsin.
Tamam canım, çok sağol. Hemen bayram sonrası bu işe el atıyorum. Eşime ve kendime randevu alıyorum. DEdiğin gibi düşüklerim var dicem sorarsana 2 düşüğüm var derim yaşım 38 riskli gruptayım baktırmak istiyorum. Sonuçta bir kan alacaklar çok zorlamazlar. Eşime de baktırcam. Bu ay benim BAT 30 Temmuz. Bakalım. Güya bugün gebelik testi yaptım tabiki tırt bişey çıkmadı :D

Çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla kalp durması durumlarında şüpheleniliyor.
Ben 2 kimyasal gebelik 2 boş gebelik 1 dış gebelik geçirdim. Tüp bebek için gittim bütün bunlara rağmen doktor pıhtılaşma tahlillerine gerek duymadı. Açıklama olarak da sende pıhtılaşma ya ihtimal vermiyorum, pıhtılaşma sorunu bebekte kalp durması olursa şüpheleniliyor demişti.
Başka bi doktor aşılama öncesi yaptı tahlilleri sorun çıkmamaşına rağmen gebe kaldığında iğneye başlayacağım demişti. Şuan da kullanıyorum.
Bu tahlilin yapılması kafada ki soruları cevaplıyor bence. İnşAllah yardımcı olabilmişimdir
Merhaba bende de pıhtılaşma var ama doktorunuz yanlış yönlendirme yapmış kalp durmasına sebebiyet veriyor ancak devam eden düştüklerin tutunamama sebeplerinin altında da pıhtılaşma yatıyor mutlaka yaptırın zaman kaybı olmadan pıhtılaşma varsa coraspin başlıyorlar gebe kalmadan önce sağlıksız olmasın diye

Merhaba bende de pıhtılaşma var ama doktorunuz yanlış yönlendirme yapmış kalp durmasına sebebiyet veriyor ancak devam eden düştüklerin tutunamama sebeplerinin altında da pıhtılaşma yatıyor mutlaka yaptırın zaman kaybı olmadan pıhtılaşma varsa coraspin başlıyorlar gebe kalmadan önce sağlıksız olmasın diye
Sağolun öneriniz için. Tahlil yaptırdım zaten. Sorun çıkmadı. İlk gebeliğim de bile coraspin başlanmıştı. Şu an gebeyim çok şükür tedbir amaçlı coraspin+Oksapar kullanıyorum. İnşAllah herkes sağlıklı gebelikler geçirir.

Adet gecikiyor değerim 22 oldu iki gün sonra 28 oldu doktor dış gebelik olsa değer iki katına yakın artar bu değer çok düşük kimyasal dedi usg ile kontrol etti tüpte yada rahimde hiç bir bulgu yoktu çabuk düşsün diye metotreksat iğne yaptı serumla bir doz adet kanaması başladı değer düştü
Canim cok gecmis olsun bana da dün yapildi metotreksat 75mg igne. Kanama ne zaman başladı senin igneden kac gun sonra oldu

Canim cok gecmis olsun bana da dün yapildi metotreksat 75mg igne. Kanama ne zaman başladı senin igneden kac gun sonra oldu
Kanama iğneden beş gün sonra başladı herzaman ki gibi adet geçirdim gibi oldu bir hafta sürdü ama betam kanamanın üçüncü günü 2 ye düşmüştü az olduğu için hızlı oldu 🤷🏼‍♀️sanada çok geçmiş olsun betan kaç benim gibi kimyasal mı geçirdin ☹️

Canm malesef dış gebelik 1412 de teshis kondu yani dün, igne yapildi. Kanama olmasini bekliyorum

Kanama iğneden beş gün sonra başladı herzaman ki gibi adet geçirdim gibi oldu bir hafta sürdü ama betam kanamanın üçüncü günü 2 ye düşmüştü az olduğu için hızlı oldu 🤷🏼‍♀️sanada çok geçmiş olsun betan kaç benim gibi kimyasal mı geçirdin ☹
Senin beta degerin kaçtı? Doktor ne kadar ara vermeni istedi canım

Senin beta degerin kaçtı? Doktor ne kadar ara vermeni istedi canım
Benim 36 idi doktorum iğnesiz düşer ama iğneyle daha hızlı düşer tek doz bi yan etkisi olmaz dedi oldum adet gördükten sonra devam edin dedi ben klomen kullandım bu ay iğnemi oldum nasipse bakalım inşallah olur

Back