Evet ayni sayilir benim de mthfr c677t heterozigot. Daha cok yeni, ne yapacağımı bilmiyorum hala şoktayım çok umutlanmıştım ust uste gelip beni bulmaz şanssızlık dedim ama buldu işte...sizin test sonucunuz da benimkiyle aynı mıydı sonra ne yaptınız çok geçmiş olsun
Merhaba aynı değer ben de homozigot.Yani hastalık ben de var.Bir arkadaşımın sizin değerinizin aynısı vardı heterozigottu.Taşıyıcılık vardı.2 düşük yaptı.En son iğne verdi doktor ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.Doktorun bakış açısı çok önemli.Bir yerde okumuştum pıhtılaşma sorunu yaşayanlar da folik asit etkisini tam gösteremiyor.Kan sulandırıcı ilaç verirse doktor kullanmak lazım.benimde bir düşüğüm var 7+2 de kan pıhtılaşma testi MTHFR a1298c heterezigot çöktü üç doktora sordum bu çok normal bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit kullanacaksın dediler sizce güvenmelimiyim
Çok geçmiş olsun.Yapılan tetkiklerden sonra inşallah yeniden hamile kalırsınız ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız.Ben güvendim ikinci bebeğimi de kaybettim maalesef
Canım bence başka hiçbir problem yoksa pıhtılaşma üzerinde durup yorumlayan doktor bulmalısın kendine...benimde bir düşüğüm var 7+2 de kan pıhtılaşma testi MTHFR a1298c heterezigot çöktü üç doktora sordum bu çok normal bişey kullanmana gerek yok sadece folik asit kullanacaksın dediler sizce güvenmelimiyim
Bebek genetik incelemeye giderse genlere bağlı herhangi bir problemden ötürü mu düştü öğrenirsiniz bu bir avantaj elbette balım.. Ama maalesef tam da anlasilmayabiliyor.Pıhtılasma tek bir gende heterozigot olsa dahi önemsenmeli bence..Iste pihtilasmadan mi dustu yoksa sagliksiz genetik yuzunden mi ben onu ogrenmek istiyorum,bebek genetik incelemeye gidecek bu sefer, ama hersey belli de olmayabiliyormus sanirim...sende pihtilasma yok diyorlar ama 2 kayıptan sonra her ilaci kullanmak istiyorum ben artik, saglikli gebelik igne ve hapla kanama olup da düşer mi acaba? Bunu da merak ediyorum
Yaptirdik onda birsey çıkmadı çok şükür, spermiogram da normaldi morfoloji sorunu vs yok, geriye kala kala pıhtılaşma mı kalıyor, cok üzülüyorum ben pisi pisine mi kaybettim sağlıklı bebeğimi yaniBebek genetik incelemeye giderse genlere bağlı herhangi bir problemden ötürü mu düştü öğrenirsiniz bu bir avantaj elbette balım.. Ama maalesef tam da anlasilmayabiliyor.Pıhtılasma tek bir gende heterozigot olsa dahi önemsenmeli bence..
Düşüyorsa sagliksizdir diye bişey inanmıyorum. Bu pıhtılaşma illeti yüzünden 36.haftasinda tam sağlıklı bebeğini kaybeden insanlar okudum çünkü..
Kromozom analizi yaptırmış mıydıniz kendinize sen ve eşin ?
Uzulme demek boş gelicek sana kuzum aynılarını yasadim. 2.kez gebe kaldigimda artık üst uste kötü senaryolar beni bulmaz diyordum ama bunda da bu hayır vardır diyip agladim sizladim tüm açımı yaşayıp bi baktım yine bebek dusunuyorum. İçimizde annelik duygusu doğuştan olunca ne kadar yikilsanda tekrar toparlaniyosun.. Rabbim bizlere bundan sonraki gebeliklerimizi sağlıkla geçirip evladimizi sağlıklı doğumla kucağımıza almayı nasip etsin hayirlisiyla inşallahYaptirdik onda birsey çıkmadı çok şükür, spermiogram da normaldi morfoloji sorunu vs yok, geriye kala kala pıhtılaşma mı kalıyor, cok üzülüyorum ben pisi pisine mi kaybettim sağlıklı bebeğimi yani
Hala karnımda yavrumUzulme demek boş gelicek sana kuzum aynılarını yasadim. 2.kez gebe kaldigimda artık üst uste kötü senaryolar beni bulmaz diyordum ama bunda da bu hayır vardır diyip agladim sizladim tüm açımı yaşayıp bi baktım yine bebek dusunuyorum. İçimizde annelik duygusu doğuştan olunca ne kadar yikilsanda tekrar toparlaniyosun.. Rabbim bizlere bundan sonraki gebeliklerimizi sağlıkla geçirip evladimizi sağlıklı doğumla kucağımıza almayı nasip etsin hayirlisiyla inşallah
Bebeğin genetik test sonucu ne zaman cikicak kuzum?
3 doktorla konuştum 3ü de hiç birşeye gerek yok dedi genetik testi yaptırdığım genetik uzmanı da gerek yok dedi ama burda böyle yaşananları okudukça çok korkuyorumCanım bence başka hiçbir problem yoksa pıhtılaşma üzerinde durup yorumlayan doktor bulmalısın kendine...
Çok üzüldüm gerçekten çok zor bir durum anlıyorum sizi ama inşalah geçicek bugünler ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza aldığınız günler gelicek Allah isteyen herkese nasip etsinHala karnımda yavrumYarın kurtaj olacağım...o zaman soracağım, zaten en az 3-4 ay korun diyecek, zaman nasıl gececek bu acı nasıl hafifleyecek canım çok yanıyor
Bana da yaptırma hiç üstünde durma ilk düşük çok normal sağlıksız gebeliktir dedi, ben kendim gidip yaptırdım, sonuçlar normal dendi, folik asit B12 takviyesi yeterli yine de coraspirin verelim dendiÇok üzüldüm gerçekten çok zor bir durum anlıyorum sizi ama inşalah geçicek bugünler ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza aldığınız günler gelicek Allah isteyen herkese nasip etsinİlk düşükte incelemeye alınmışmıydı doktorlar bana okadar normal bişeymiş gbi davrandı ki kimse bana bi test yapmadı yapmaya hiç gerek yok dendi ben kendim özelde gittim kan pıhtılaşması yaptırdım sonucunu doktoruma gösterdiğimde ben size test yaptırmayın demedim mi diye bize kızdı testin sonucunda da hiç bişey yok dedi şuan yaptırsa bi sürü kadında sonuç bu çıkar bişey kullanmana gerek yok dedi başka doktorlarda aynı şeyi söyledi ama burda konuşulanlar çok Farklı çok üzücü
Bana corasprin bile gerek yok dediler 12 haftaya kadarki düşüklerin nedeni bu pıhtılaşma değilmiş genetik uzmanı da böyle dedi ztn 12 haftadan sonra da ultrasonda damarlarda kalınlaşma fln bişeyler görülüp anlaşılıyormuş pıhtılaşma sorunu olup olmadığı size bunları söylediler miBana da yaptırma hiç üstünde durma ilk düşük çok normal sağlıksız gebeliktir dedi, ben kendim gidip yaptırdım, sonuçlar normal dendi, folik asit B12 takviyesi yeterli yine de coraspirin verelim dendi
Evet söylediler ama 2 kere aynı seyi yasamak benim icin cok buyuk yıkım olduBana corasprin bile gerek yok dediler 12 haftaya kadarki düşüklerin nedeni bu pıhtılaşma değilmiş genetik uzmanı da böyle dedi ztn 12 haftadan sonra da ultrasonda damarlarda kalınlaşma fln bişeyler görülüp anlaşılıyormuş pıhtılaşma sorunu olup olmadığı size bunları söylediler mi
Çok haklısınız bende çok korkuyorum bi sebep açıklamaması bi öneri bi tedavi sunulmaması da çok acı belirsizlik insanı çok yıpratıyor. Ama bi bebeğin dünyaya gelmesi ztn tamamen mucize ve bu mucizenin geleceği zamanda belli Allah tarafından bazı şeylerde rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasınEvet söylediler ama 2 kere aynı seyi yasamak benim icin cok buyuk yıkım oldu
Merhaba kızlar, ben de 16 nisanda 10 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu, doktor önce tarlaya atılan her tohum güzel tutuyo mu bunların içinden kimi tutar kimi tutmaz öyle düşün diyerek açıklama yaptı fakat benim annem gecen sene kısmi bi felç gecirmişti pıhtı atmasından genetiğinde çıktı, doktora söyledım o zaman bakalım dedı genetiğine, araştırma hastanesinde yaptırdım mthfr lerin ikisi de heterozigot çıktı, kendı doktorum dışında iki tane doktora sordum bunlardan biri riskli gebelik uzmanı,folik asit dışında bir şeye gerek yok dedı ikisi de, kendı doktorumsa gebe kalır kalmaz iğne ve aspirin başlıcaz dedı,o kdar çok okuyorum ki gerek yok denilip tekrar aynı şeyi yaşayanların acısını Allah bi daha yaşatmasın tez vakitte sağ salim kucaklarına alsınlar bebeklerini inşallah, belki sorun pıhtılaşma değil belki gerçekten heterozigot olması düşüğe sebep değil fakat asıl sebep tam olarak bulunamıyor ki zaten, ya Allah dıyıp kullanmaya başlıcaz Allaha emanetiz, elimizden gelenin en iyisi bu oluyo çünkü, burda tüm bu şekilde çare bekleyenlere Allahtan sabır diliyorum ben de dahil olmak üzere, ben tekrardan bebek çalışmasındayım Rabbim yardımcımız olsun
Doktora sormadan aspirin ve tarzı şeylere başlamayın bence bilemezsiniz iyi mi olcak kötü mü, hamile kaldıktan sonra başlanıyo zaten iğneye aspirine, ama hamile kalma aşamasında değil bildiğim kadarıyla, yıne de siz bilirsiniz...Merhaba benim annem de felç geçirdi ben de 3 yıl önce düşük yaptım 5+5 de ilk düşük olduğu için kimse ilgilenmedi...araştırmalarımdan pıhtılaşmanın hamile kalmaya engel olduğu sonucuna vardım. şu anda pıhtılaşma testi yaptıramam o yüzden bebe aspirini içiyorum 20 gündür bu ayda tutmamış zaten erken gebelik testi negatif çıktı ama ben bebe aspirini içeceğim bir müddet sonra ara verip tekrar içicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?